Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Oregon (TM)

1 bejegyzést írt és 460 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
https://olaszorszagiingatlanvasarlas.linuxuser.hu/..
Zord idők Rien ne va plus! 2019.10.13 21:22:53
kép forrása: Nagykovácsi Önkormányzat facebook Kövér másfél órával ezelőtt bezártak a szavazókörök, lezárult a 2019-es önkormányzati választás Magyarországon. Hatalmas Kis falunk helyzetéről jelenleg csak annyit tudni, hogy a részvételi arány 47, 67%, és a szavazatok feldolgozottsága 23, 91 %-on…..
Oregon (TM) 2019.10.14 16:04:42
Oregon (TM) 2019.10.14 22:02:25
@zord íjász: Amit fejlesztésként vagy fejlődésként élnek meg sokan , azt én keveslem. Csak egy példa: Ha 5 év alatt 2 utca lett aszfaltos, akkor hány év múlva nem lesz egy utca sem Nagykovácsiban?

Nagyon-nagyon hosszan tudnék írni arról, hogy a jelölteket egyformán alkalmatlannak tartom a feladatra. Olyan dolgokhoz nincs tökük amelyek nem kerülnek pénzbe, csak munkába.
Oregon (TM) 2019.10.15 08:13:15
@zord íjász: ha ilyen könnyen megy, akkor várom az utcák nevét.

Senkit nem akarok név szerint megbántani. Amit látok és tapasztalok az a tesze-toszaság. Benchmarkingnak nem egy bénább falut kell választani és akkor már látszik mi is itt a gond. Jelenlegi választáson, ha lett volna mindegy rublika, akkor odarakom az ikszet.
Még ha határátkelő is lett valaki, több év után is teljesen másként reagálja le Magyarországot és azon belül Budapestet, mint egy kisgyerek, akinek már az a természetes, amit külföldön élve tapasztalt. Így aztán különösen érdekes, milyennek látta egy 5 és egy 10 éves, Hollandiában élő gyerek a…..
Aligha túlzás azt állítani, hogy Olaszország megítélése kissé vegyes: egyfelől ott van a káprázatos történelem, kultúra, gasztronómia, másfelől a gyakorlatilag állandó politikai káosz (mostanában is éppen nyakig ülnek benne) és a (hogyan is fogalmazzunk finoman) döcögő ügyintézés. Lássuk, mi mindent…..
Úgy tűnik, tovább folyik a vita arról, mi történne, ha hazaköltöznének a külföldön élő magyarok. Ma Endre véleménye következik, amivel persze megint lehet vitatkozni (nyilván fogtok is…), de ez nagyon hasznos is lehet. Válaszát a 10 év után hazaköltözött Orsi írása inspirálta. Szerinted mi…..
Oregon (TM) 2019.08.20 15:05:43
@csizkek: Azt gondolom, hogy aki nem mikrovállalkozó, hanem valami komolyabb az el sem ment. Az én fejemben úgy él az átlag kivándorló, hogy dolgozni ment el. Szerintem az tévhit, hogy otthon ugyanannyi pénz kell a megélhetéshez, mint nyugatabbra. Olaszországban van ingatlanom és évi 2-3 hónapot élek itt. Azt látom, hogy otthon jobb minőségben, de szarabbul élnek az emberek aminek az elsődleges oka az értékrendbeli különbség. Nem mellesleg ugyanezt láttam Angliában is. Valahogy ami otthon fontos az nincs meg sem Angliában, sem Olaszországban az embereknek és fordítva. Azzal a különbséggel, hogy a magyarországi jó dolgok hiánya nem tűnik fel valamiért senkinek, amíg a nyugat vívmányai hatalmas hiányt kelt az egyénben.
Javában tombol a nyaralás-szezon, s az egyik közkedvelt célállomás Olaszország. Nézzük meg, melyik az a 10 legszebb strand, amit a TripAdvisor ajánl. Néhány közülük a világ vagy Európa legszebb strandjai között is említésre méltó helyen végeztek, s meg is említem őket ezen a listán a is. +1-nek…..
Oregon (TM) 2019.07.08 11:46:49
@Piri és Barkas: +1 !!!
A tisztelt posztoló menjen fel az instára és nézze meg: #puglia #apulia hashtageket.
Oregon (TM) 2019.07.08 14:15:59
@StileDiVita: TA véleményeket óvatosan kezelném. Sok sértett kisember.

BTW Puglia az a hely ahová az átlag turista le sem jut. WizzAir megy ugyan Bari-ba, de onnan a Salento-i félsziget alja kb még 250 km. Hozzá kell tennem, hogy sok magyarnak jobb hely lehetne mint a Balaton. Árak tekintetében az ingatlan és fogyasztási költségek alacsonyabbak, a kiszolgálás magasabb minőségű.

Nem reklámból, de az alábbi okok miatt eléggé ismerem ezt a helyet:
olaszorszagiingatlanvasarlas.blog.hu
Augusztus 20-a után lassan ürülni kezdenek a balatoni üdülőhelyek és a többség érzékeny búcsút vesz a nyártól. A szerencsésebbek - persze ezerből egy embert jelent - meg tudja engedni magának, hogy távolról dolgozzon, vagy megérdemelt nyugdíjas éveit töltse a Balaton…..
A fiatal családok legtöbbször ma már inkább lakást vásárolnak vagy bérelnek, nem ritkán azért, mert a házzal és a kerttel járó sok feladat egyre több embert riaszt el. Ezáltal egy adott méretű ház olcsóbb is, mint egy nagyobb és jó állapotú lakás...
Hosszas keresgélés után találta meg új otthonát Völgyesi Gabi énekesnő és családja, amikor évekkel ezelőtt a családot alapították, végül Budapest tüdejéhez közel sikerült kifogniuk egy szép házat, amit kissé átalakítottak és jó ízléssel, praktikusan berendeztek - derül ki a TV2 Otthontérkép című…..
Oregon (TM) 2017.05.16 09:21:45
Most két olyan témát fogok összekapcsolni, és próbálok rávilágítani arra ezzel az összekapcsolással, hogy van egy közös metszetük, mégpedig egy olyan dolog, amivel nem nagyon szoktunk foglalkozni: a morális kockázat (moral hazard). Ez a jelenség egy nagyon fontos gazdasági dolog, mert bár nem része…..
Oregon (TM) 2017.05.02 18:36:47
+1
Olvasóink néha hetekkel vagy hónapokkal később reagálnak egy-egy bejegyzésünkre. Az alábbi - amit szerkesztett formában, de a lényegi elemeket megtartva közlünk - még egy januári posztra született, amelyben egy konkrét eset kapcsán azt taglaltuk, hogy melyik oldalon áll…..
Nagy gond manapság a programozó hiány, pörög a fejvadászat meg a munkaerő közvetítés. Csak úgy záporoznak ránk az önéletrajzok (nemzetközi nevén CV-k, amit szívínek kell ejteni), ahol jobbnál-jobb szakemberek kínálgatják lenyűgöző szaktudásukat és hirdetik makulátlan szakmai előéletüket. Mindenkit…..
Házasság első látásra címmel jön a Married at First Sight nevű formátum a magyar kertévébe, pontosabban az RT Klubra május 2-tól. Az eredetileg heti adásokkal operáló formátumból itthon napi lesz, és a Konyhafőnök VIP helyén fog menni, és annál sokkal megosztóbb lesz (már ha egy celebfőzős vetélkedő…..
Mert nem ismered őket közelről. Hiszen amit nem ismer az ember, attól fél, és egyben irtózik is. Persze erre azt mondod, nem is akarod megismerni. Pedig kellene, mert másképp hogy mondasz róla véleményt? Nem szereted, ha beskatulyáznak, márpedig Te a romákkal kapcsolatban nagy eséllyel azt…..
A FHB Bank Családbarátkörnyék-index segítségével Budapest kerületei összehasonlíthatóvá váltak abból a szempontból is, hogy mennyire alkalmasak egy kisgyermekes családnak...
Oregon (TM) 2016.09.03 11:18:31
Pff, na ez a két szó az elmúlt években külön-külön is hányingert keltett sok emberben, együtt viszont egy egész hétvégi taccsolást is lazán kitesznek.   Bevallom én se itthon terveztem a jövőmet. Hatalmas utálattal, csalódottsággal és a középső ujjam tornáztatásával hagytam el az országot, majd…..
Mai luxus házunk esetében több szempontból is el vagyunk kényeztetve: egyrészt finoman szólva sem szűkölködünk képekben, így szinte minden zugába bepillanthatunk a háznak, amit ráadásul…..
1. A teljes neve Edward Michael Grylls. A nővére adta neki a 'Bear' becenevet, amikor egy hetes volt Fénykép forrása: Flickr 2. Egy alkalommal élve eltemették Fénykép forrása: beargrylls.com 3. Fekete öves mester Shotokan karatéban Fénykép forrása: Wikipedia 4. Három…..
Oregon (TM) 2015.04.25 10:17:15
A világhírű magyar sakkozónő is felkerült a legokosabb embereket rangsoroló listára, egyedüli magyarként. Főleg az IQ és eredmények alapján választották ki az ott szereplőket, bár annak megítélése, ki mennyire okos, még így is szubjektív. Ennek ellenére megpróbálták a lehetetlent. A listán számos…..
Mindenki kedvenc kínai üstökös-cége egy jópofa teaser videóval köszöntötte az új évet: A pillanatokon belül bejelentendő új csúcskészülék beharangozója azt mutatja, hogyan reagálnak a cég munkatársai, amikor először meglátják a legújabb MIUI-telefont. Rengeteg…..
Marilyn Monroe-é állítólag nagyobb volt, mint Einsteiné. Mégsem előbbi dolgozta ki a modern kori fizika legnagyobb jelentőségű felfedezését, hanem utóbbi. Most meg kiderül, hogy a tanulmányi előmenetel sikeressége mégsem (csak) az intelligencián múlik. Akkor min? A…..
Oregon (TM) 2015.01.12 11:00:05
@maxval bircaman szerkesztő: Ha ez így van, akkor te most is menzás lennél. Szerintem a 156 akkor 24-es szóráson ment ami a jelenlegi 15-ös szóráson 130 felett van. Életkorral kapsz pont kedvezményt a Mensa teszten, így most is hasonló eredménynek kellene kijönnie. Ha érdekel, akkor javaslom töltsd ki a Mensa online tesztjét.
Oregon (TM) 2015.01.12 11:01:19
@bölcsbagoly: Logikád szerint viszont extra hülye lehet az aki nem tud rutint szerezni. :)
Oregon (TM) 2015.01.12 16:27:28
@Morrancs: +1
Erősen kezdjük az év utolsó (nem teljes) hetét, hiszen Heinz-Harald egészen összetett és nekem nagyon tetsző posztot írt Ausztriáról, társadalomról, politikáról, hagyományokról, zenéről, sportról – szóval van benne minden, amitől igazán jó lesz egy írás. „Én is…..
Oregon (TM) 2014.12.29 17:33:53
@tableno: a cikkből kiderült, hogy az illető csóró?
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Üdv!   Ezelőtt 2héttel elmentem melózni egy nyilászárós vállalkozóhoz.…..
Egyik este, a tizenhatodik kerület egyik forgalmas főútján kocsikáztam hazafelé, amikor furcsa fényt láttam villódzni előttem. Valaki azzal szórakozott, hogy egy lézer-pointerrel világít rá az autókra, buszokra, gyalogosokra. Előbb az úton cikázott a piros pont, aztán a…..
Oregon (TM) 2014.12.02 22:51:20
@Pizso: Az ellen nem véd!