Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sootaanaa

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
TComment Ha utálod a dízelt 2012.05.04 06:10:00
Csendes, még bőven takarékosnak is nevezhető. És kombinak hűdemekkora! Ja, hogy dízel? Észre sem fogod venni. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Sootaanaa 2012.05.04 09:49:40
@csintapala: Mazda 6 2.0 dizel, 320 nm, ugyanaz a nyomatek! 120, 136 es 143 loero - pölö
Egyelőre nem a várhatóan péntek és szombat este pénztár előtt kígyózó sorokról lesz szó, hanem. Tegnap este körülnéztem a Várban, majd másfél órán keresztül csak árakat jegyzeteltem. Próbáltam összerakni izgalmas sorokat, különböző árkategóriákban: belépővel…..
Ma délután négykor megszakadt a Radiocafé műsora, csak az éter recseg a 98,6 megahertzen. Persze tegnap azért nem olvastak híreket, mert Móni és Marcsi betegszabadságon volt, Timi meg máshol fusizott, így felmerült, hogy esetleg csak nem értek rá hogy megfordítsák a vincsesztert, a…..
Tegnap délután elkezdődött a Budavári Borfesztivál. A több mint kétszáz kiállító között könnyű elveszni, ezért idén is készítettem egy A4-es bédekkert, talán lesz olyan olvasónk, aki örömmel fogadja. A célközönség az érdeklődő, de nem diehard borrajongó (a keménymag…..
A kereskedelmi csatornák atyaúristene természetesen a nézettség, de ha a magas számok minőséggel is párosulnak, akkor nyert ügye van egy tévének. Épp ezért lehet érdekes játék megfigyelni, hogy melyik hazai adó fogja elcsípni sorozatával a legjobbnak járó Emmy-díjat, illetve…..
Sootaanaa 2010.07.09 06:14:35
@mingyá beszólok!:
Értem, ne legyen reklám, de költsenek többet szinkronra, valamint vegyék meg azonnal a legújabb sorozatokat rálicitálva mindenkire... ez ám az üzleti terv...
Tavaly márciusban bontották fel az EuroVelo 6-os kerékpárútvonal részét képező a Bem rakparti bringautat a budai csatornaépítkezés és az ahhoz kapcsolódó villamospálya-felújítás miatt, de a március végére tervezett átadás elmaradt, mert a főváros nem tudott dönteni, hogyan…..
Mindig mosolyognom kell - gúnyt bizony csúnya módon nem nélkülözve - mikor kinyilatkoztatásszerű verdikteket olvasok vagy hallok magyar borok érlelési potenciáljáról. Úgy gondolom, nem áll még kellő mennyiségű empírikus adat rendelkezésünkre ahhoz, hogy biztosan kijelenthessük…..
Sootaanaa 2009.10.12 11:15:15
@egyborász: Erre semmi szükség nincs.
A St. Andrea-borokat éveken át szerettem is, meg nem is. A fehérekkel máig nem vagyok kibékülve, a vörösök viszont meggyőztek. A fehérek számomra túlságosan lágyak, amorfak és vaníliásak, ezzel szemben a vörös szortiment csupa okosan megkomponált, klasszikusan elegáns borból…..
A 18. Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztivál szeptember 9-én, szerdán nyit a Budai Várban. A vasárnap éjjelig tartó fesztiválon 15 országból több mint 200 borászat borait kóstolhatjuk. A napi belépő 2300 Ft, és ezért egy kóstolópoharat is kapunk, ám a korábbi évek…..
Tegnap kiosztották a pannon csúcsborokat, én is megtapsoltam a nyerteseket. A leghangosabban a Tornai pince főborászát, Várszegi Györgyöt – már a Somlói Tavaszon is elkápráztattak a 2007-es Top Selection tételek, most mind a négy meg is kapta méltó elismerését, ráadásul a…..
Hozzám is jött már oda parkolóban kéregetni olyan ember, aki előbb gyógyszerre kért pénzt, merthogy ugye "látom, neked jobban megy, mint nekem", majd pedig mikor mondtam neki, hogy utcán elvből nem adok senkinek pénzt, akkor bepróbálkozott a jófejséggel, hogy akkor…..
Sootaanaa 2009.06.13 23:27:56
www.sikantis.net/blog/?p=471

képmutató koldusok :-) remélem tudtok angolul...
  És mégis mit gondolt, a mercis megijed, elszégyelli magát és hazáig hüppög? Hát nem.  Vélemények az azonos című írásunkról...
Azt eddig is tudtuk, hogy a Bortársaság jó lóra tett a St. Andrea pincészettel. A profin dübörgő marketinggépezet és a jó borok hamar a hazai mainstreambe röpítették Lőrincz György nevét. De hogy a népszerűség a szentandi-szortiment árát ilyen magasságokba fogja katapultálni,…..
Ezt a szöveget csak azért írom, hogy legyen mihez hozzászólni. Már ha van/lesz kedvük. Szóval, szerintem úgy van, hogy karácsonykor tényleg azt isszuk, amit megérdemlünk és ami arra érdemes. Én például most találtam ki, hogy mit: a Tokaj–Nobilis 2005-ös hárslevelűjét és…..
A Művelt Alkoholista Bor a porban 2007.08.15 14:15:00
Eddig mindig vizezetlen sört ittam a Szigeten, mert az ott nem az alkoholkultúra terepe. Mígnem támadt néhány felismerésem. Előbb néhány éves spéttel felfogtam, hogy kint van népszerű boraival a Hilltop Neszmély. Aztán ezt összekapcsoltam a köztudomású ténnyel, miszerint a…..
Május 15–től ismét borünnep lesz Szegeden. A XIII. Szegedi Borfesztivál mintegy száz kiállítóval öt napon át boldogítja a délalföldi alkeszokat. Amennyiben az időjárás nem botlik, és a szúnyogokat sikerül kordában tartani, idén is ez lesz az ország legjobb…..
Sootaanaa 2007.05.01 22:11:17
Azt állítom, hogy míg Magyarországon eléggé öles léptekkel fejlődik a bortudás – noha sok tanulnivalónk van még, ugye –, addig a pezsgőkultúra sehol sincsen. Magunk sem sokat foglalkozunk vele. Nem nagyon iszunk szpárklingot, vagy ha mégis, legfeljebb szilveszterkor és…..
Sootaanaa 2006.12.30 17:40:41
Egyszer csak azt gondoltuk, ha már év vége van teljesen, az mégse legyen elég, hogy megszavaztatjuk a közönséget. Hadd legyen az is, hogy minden – nagyjából rendszeres – Alkoholista-szerző lepucérítja magát és privát ízlését, és megnevezi 2006 tíz legérdekesebb…..
Hát akkor beállunk a sorba jól, és lehetővé tesszük nyájas olvasóink számára, hogy eldöntsék, mely termelőnk-pincészetünk vitézkedett az idén a legmeggyőzőbben a művelt alkoholizmus frontján. Nem mondhatjuk, hogy ez nem közkívánatra történik, hiszen köztudomásúlag…..
Soha nem ittam rossz St. Andreát. Igaz, olyat is ritkán, amitől elállt a lélegzetem. De a 2004-es Áldást mintha nekem palackozták volna. Ha csak rágondolok, összefut a nyál a számban, és indulnék azonnal a dugóhúzóért. Egy vörös, amit kitehetünk az ablakba. A St. Andrea…..