Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nagy Háború gépház

3 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nagy háború idején a jótékonykodás elterjedt módja volt a különféle hadikiállítások szervezése. Ezekre az eseményekre a szervezők ismert tervezők igényes kivitelű plakátjaival igyekeztek felhívni a nagyközönség figyelmét.     A kiállításokhoz kapcsolódva gyakran…..
Örömmel jelentjük, hogy a Nagy Háború Kutatásáért Közhasznú Alapítvány – Nagy Háború Blog és a Magyar Képregény Szövetség által meghirdetett első világháborús témájú képregénypályázat eredménye megszületett. Összesen 35 pályamű érkezett, amelyből a MKSZ és a…..
Az év elejei lendületünk nem hagyott alább, így remek újdonságokkal és frissítéssekkel jelentkezünk. Lássuk mivel lett mától több a blog.hu rendszere: Frissített editor A posztszerkesztő frissítése már régóta tervben volt, végre megléptük! Jelzéseitek és tapasztalataink…..
Nagy Háború gépház 2014.02.14 14:37:47
@cadix: Köszi, ha megnézitek.
Ami az állandó oldalak címkézését illeti: Nagyon fájó pont, különösen, hogy korábban lehetett ilyent; olyannyira, hogy még megvannak a korábbi címkék is. Rém hasznos funkció volt, mert ki lehetett vele tágítani a "csak főoldal és más semmi" hozzáállás korlátait, és ez lehetővé tette az egységsugarúnál összetettebb struktúrájú tartalom-közzétételt.
Az új adminra váltás kapcsán van néhány gyakran visszatérő kérdés, ezekre szeretnénk most egyben válaszolni. Miért volt szükség új adminra? Nekem jó volt a régi! Azért volt szükség új adminra, mert a régit nem ennyi usernek, nem ekkora forgalomnak tervezték. Örülünk…..
Nagy Háború gépház 2012.07.23 10:03:13
@kuf: Ezt pont tudom: a Frissít gomb felel meg a Mentés gombnak.
Nagy Háború gépház 2012.10.08 11:29:27
@cadix: Kábé tucatnyian itt hisztultunk különböző stílusban, hogy ezért, azért meg amazért lenne rá szükség. Tegyük félre, hogy érdemi választ nem kaptunk ezekre (bocs, az "állandó oldalak használatának _EZ_ a módja" nem minősül érdemi válasznak), sőt azt is készséggel elfogadom, hogy a felhasználói bázis számosságán tekintve végső soron marginális kérdésről van szó.

De izé (és itt gondolj valami tényleg nagyon udvariatlanra, persze nem személyesen). Egyrészt szó nem volt időkeretről ennek a funkciónak a meghagyására vonatkozóan, out-of-blue megszüntetni tehát legalábbis udvariatlan. Másrészt a lónak a szerszáma se gondolta volna, hogy tényleg effektíve visszafelé fejlesztitek a funkcionalitást, vagyis több-kevesebb joggal lehetett arra számítani, hogy a sürgetőbb dolgok után sorra kerül például az állandó oldalak korrekt kezelésének új módja, és azért úgy kábé addig megmarad a régi. Harmadrészt meg ott a rohadt mező az adatbázisban, ki a búbánatnak fáj elrejteni valahol egy UI controlt, ami ezt beállítja; pontosabban ki a búbánatnak fáj eltávolítani egy így-úgy, de működő controlt, ami ezt beállította?
Nagyon sokan jeleztétek felénk kommentben, emailben, Facebookon, hogy milyen észrevételeitek vannak az új adminfelülettel kapcsolatban. Ezeket az észrevételeket ezúton is köszönjük, nagyon fontos számunkra az ilyen visszajelzés tőletek. Ebben a posztban összegyűjtünk mindent, így…..
Nagy Háború gépház 2012.08.27 19:49:55
@RAMBO: Szép, és más nem számít. Ez igaz. Hogy vi vagy UltraEdit, tökmindegy. :-)

A fő pontról ne feledkezzünk meg: a HTML-forráskódszerkesztő bugos.
Nagy Háború gépház 2012.09.26 23:48:30
@devDavid: ...és a HTML-szerkesztő nemcsak megőrzi a sortöréseket, de alapszintű szintaxisszínezés is került bele! Gratz!

(Az  -ket viszont elfelejti; ezt még visszatehetnétek, és akkor tényleg tökéletes lenne, de ez már nagy előrelépés...)
Nagy Háború gépház 2012.08.27 17:32:14
@RAMBO:
Szerintem egy ilyen CMS esetén ennél lényegesen fícsörösebb forráskódszerkesztőre nincs szükség. Aki HTML-lel dolgozik, az úgyis valami célszoftverben teszi ezt, és ide már csak Copy/Paste-el.
Ettől persze még normálisan kéne működnie, és nem kéne szétizélnie meg összeszemetelnie a forráskódot. Ezt egyébként egyszer már jelentették, egyszer ki is javították, biztos csak visszajött regresszióban, és majd megint kiveszik.
@cadix: Ugye? ;-)

A linkek kinézete tényleg távol esik a tankönyvi href="http://www.bigyula.com" -tól, de ez a mostanság divatos mindenféle analitikai paramétereknek, illetve ebben az adott esetben egy bejelentkezési előtétoldalnak köszönhető, vagyis magában is randa. A data-mce-href="" ebből a szempontból csak ugyanazt duplikálja... :-)

Ja, és a táblázat-mint-képkeret dologtól ezúton a lehető leghangsúlyosabban elhatárolódok. Nem erre való, fúj, ott a CSS. :-D
A korábbi rendszerben külön menüpontban találtátok a fájlkezelőt, az új adminfelületen nem külön menüpontban találjátok, hanem ott, ahol a használatára szükség van: posztszerkesztés, HTML oldaldoboz szerkesztése és sablon szerkesztés. A fájlkezelő és a képkezelő működése teljesen azonos, csak…..
Drága bloggerek! Eljött az ideje, hogy több mint fél évvel az új Blog.hu admin bemutatkozása után véglegesen átálljunk az új rendszerre. A régi felület fölött fokozatosan veszi át az uralmat az új, amit már jelenleg is lényegesen többen használtok. Az átállás során…..
A Nagy Háború Nyugaton a helyzet 2012.03.07 07:07:00
Gépházunk még 2008-ban járt az egykori Somme-i harcok színhelyein, és nagyjából a blog indulása óta írta a következő posztot az ott szerzett élményeiről és tapasztalatairól. Érdekes megfigyeléseket tett, amiből még érdekesebb tanulságokat lehet levonni…   Sose…..
Élve eltemetődött német katonák szinte ép tetemére bukkantak Franciaországban 94 évvel azután, hogy rájuk omlott a föld. Mindegyik abban a pózban volt, ahogy a halál utolérte. A német katonák az elzászi Carspach egyik mély árkában lapultak 1918-ban, amikor az antant…..
Vajon hány millió fényképfelvétel készülhetett a Nagy Háború idején? És vajon mennyi maradt fenn belőlük? A történelem viharaiban vagy a természetes enyészet folytán jó részük bizonyára megsemmisült, ha pedig nem, akkor sok esetben feledésbe merült, mikor és hol…..
Nagy Háború gépház 2011.04.12 23:38:03
@Vhailor: De, természetesen megoldható a restaurálás, vannak is külön ezzel foglalkozó szakemberek. Egy jó példa: photo-restoration.jaincotech.com/images/severe_restoration/severe_restoration_004.jpg
De rögtön hozzá kell, tegyem azt is, hogy nagyon időigényes, pepecs munka.
Első világháborús hadicélok – 2/2. rész Az antant hadicéljaiban sem volt konszenzus a háború kezdetén. Angliának nem volt követelése a Monarchiával szemben, Németországot azonban veszélyesnek ítélte az európai status quo szempontjából. Meg akarta fosztani gyarmataitól…..
Mi sem egyszerűbb! Kattints a Beállítások -> Megjelenés menüpontra, és pipáld be azokat a szolgáltatásokat, amelyeket a poszt végén akarsz látni. Ha valami miatt nem jelenik meg, ide kattintva megtalálod az ehhez tartozó hibaelhárítási útmutatónkat...
Nagy Háború gépház 2010.09.22 21:13:18
@sDavid: Hello!
Ó a fenébe, ez nem jó hír. Azért nagyon kösz a segítséget.
Még egy kérdés: Szerinted specifikus, tehát megpróbálkozhatok egy hasonló implementációval, amivel lehet, hogy simán menni fog, vagy en bloc van baj azzal, ha két döhej nagy JavaScript library van belinkelve az oldalra, és mindenképpen valami kevésbé raj megoldás után kellene néznem?
A Nagy Háború Valami elindult 2010.09.17 02:16:00
Végre, beindulni látszik az olvasók fantáziája, és Pollmann Ferenc cikkeire egész „kommentáradat” érkezett. Jó-jó, csak tízegynéhány hozzászólás, és Stencinger Norbi korábbi cikkeinél is volt már ilyen, de mi azért nagyon örülünk… Különben is, fiatal a…..
Nagy Háború gépház 2010.09.17 12:23:49
@PintérTamás: Semmi baj, majd beállítom, hogy ismét megjelenjen az összes címke, ne csak azok, amikhez legalább 2 bejegyzés tartozik, néhány hét, és canossát fog járni a szerkesztőség, hogy csökkentsük a kuplerájt. Csakhogy azt 1 sör már nem fogja fedezni. >:-D
Kegyeleti utazás Volhíniába – Előkészületek 2010. augusztus 26-29. között kegyeleti utazást szerveztünk Ukrajnába, az egykori Volhínia területére azzal a céllal, hogy Drávetzky Sándor hadapród őrmester 1916. augusztusi hősi halálának helyszínét felkeressük. A HM…..
Nagy Háború gépház 2010.09.02 21:19:33
@Brájen: Jogos a pont. Mi is elgondolkodtunk a képanyag előkészítésekor, hogy vajon mennyi fog látszani belőlük (sajnos nem sok), de a hasáb mérete sajnos adott, ahhoz az alacsony képernyőfelbontást használók miatt nem lehet hozzányúlni. Megpróbálunk kitalálni valami ésszerű alternatívát a szerkesztőkkel, ami némi nagyítást is lehetővé tesz, és technikailag is nagyjából ésszerű erőfeszítéssel megoldható.
Nagy Háború gépház 2010.09.03 12:27:52
@Brájen: Úgy tűnik sikerült. A nagyítható képek fölött az egérkurzor nagyítóra változik, jelezve, hogy rákattintva a kép nagyobb méretben is megtekinthető.