Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kompánia

28 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagy örömmel jelentjük, kész a program! Alant olvasható az idei (szerintünk igazán különleges) program. Akik számára ismeretlenül cseng a "mezeihét" kifejezés, jöjjön el mindenképp októberben, de legalább olvasson bele a fesztivál gondolati hátterébe itt:…..
A Mezei Mária Emlékhét gazdag és sikeres eseménysorozata a vasárnapi emléknappal zárult, amely a színésznő születésének 103. évfordulója jegyében telt.    A Bujdosó lánynak elnevezett emléknap a Mezei Mária házánál kezdődött, ahol a művésznő 1950-1983…..
2011. október 14. péntek, Mikor Csíkból kiindultam Péntek 18 órától vette kezdetét a Mezei Mária Művészeti Iskola évadnyitó gálája. A program a néptánc és népzene jegyében telt: a legkisebbektől a profi táncosokig átfogó műsort láthatott a népes, több mint 370 főt…..
2011. október 14. Csütörtök, Kortársunk a vers A délelőtti 22-es busz utasai különös élményben részesülhettek, amikor a Budakeszi Mezei Mária Művészet Iskola színész tanulói és a Kompánia Színházi Társulat szórakoztatta őket váratlan előadásaival. De nem csak a buszon:…..
2011. október 12. szerda, Lámpafény Harmadik nap   Az alsó tagozatosok már délelőtt megkezdték az ismerkedést Mezei Máriával. A színésznő budakeszi mindennapjait  a kompániások elevenítették fel a Mezei emlékházban, múzeumpedagógiai foglalkozás keretében. A…..
2011. október 10. hétfő   Gondolatok a művészetről. Művészek és kultúra. Rajzok, megörökített pillanatok, és kisfilmek. Versek és dalok. Szaxofon, cselló. Furulya, klarinét, szájharmonika. Ebben a meghitt, idilli hangulatban kezdődött meg október 10-én a Kompánia…..
A Kompánia Színházi Társulat Fotó-és-Film pályázatot hirdet a Visegrádi 4-ek országaiban, Zseniális korszak - A valóság mitizálása   címmel. A zseniális korszak az ember életében a teljesség periódusa, melyben a csodák megjelenése természetes.  A…..
Kedves Barátaink!Örömmel osztjuk meg veletek, hogy elkészült a III. Mezei Mária Emlékhét programja!A művészetre szükségünk van először azért, hogy „élni” tudjunk ahelyett, hogy egyszerűen csak vegetálnánk, az után azért, hogy egyre jobban éljünk. A világ egyre…..
19:00 A Kulturális Emlékhét alkalmából kiírt „Zseniális korszak” nemzetközi fotó - filmes és rajz pályázat eredményhirdetése és díjátadója.A Kompánia Színházi Társulat Vándorszínház c. kiállításának megnyitója. Az emlékhét ünnepélyes megnyitója:…..
09:00–12:00 Filmvetítés a Nagy Sándor József Gimnázium diákjainak (Erkel Ferenc Művelődési Központ - térkép)09:00–12:00 Múzeumpedagógiai foglalkozás (Mezei Mária ház - térkép)  ..
JAZZ est 19:00 Harcsa Veronika – Lámpafény című koncertje (Erkel Ferenc Művelődési Központ)..
09:00–12:00 Múzeumpedagógia foglalkozás (Mezei Mária ház - térkép) 09:00–12:00 Filmvetítés a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium diákjainak (Erkel Ferenc Művelődési Központ - térkép) 09:00–12:00 Vers mindenkinek-művészeti akciók (Budakeszi közterei)…..
09:00–12:00 Múzeumpedagógia foglalkozás (Mezei Mária ház) 09:00–12:00 Filmvetítés a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium diákjainak (Erkel Ferenc Művelődési Központ) 09:00–12:00 Drahoš Daloš (SK), fujara művész és készítő hangszerbemutatója és…..
10:00–20:30 Fellépők: Kör-Telikör, Impró Színház, Verkli csoport, Trainingsport, Laboratorium Animae (Nagy Sándor József Gimnázium - térkép, Kompánia Stúdió Színház [Széchenyi István Általános Iskola] - térkép) Az előadások szakmai beszélgetéseit vezeti: Szabó…..
14 : 00 Koszorúzás  Mezei Mária házánál  (térkép) 17 : 00 Megemlékezés Mezei Mária sírjánál (térkép) 18 : 00 Szarvassá vált fiak, A Kompánia Színházi Társulat Fringe Fesztivál Szakmai fődíjas előadása (Nagy Sándor József Gimnázium - térkép)..
Kedves pályázók!Újra bemutatásra kerül a Színpad-kép anyaga, az Artkatakombában. 2011 január 03.-ig tekinthető meg a válogatott kiállítás. Elérhetőség: http://www.artkatakomba.hu/..
 Az idén először került megrendezésre a Mezei Mária Művészeti hét keretein belül a megmérettetés. Rendkívül sokak kaptak kedvet az induláshoz, ezzel nehéz de, egyben kellemes feladat elé állítva a zsűrit. A beküldött képanyag nagyon színes és változatos lett,…..
Tisztelt Pályázók!   Nagy örömet okozott nekünk, hogyan sokan jelentkeztek, már javában folyik a zsűrizés. Szeretnénk kérni mindenkit, aki még eddig nem tette, hogy a lehető legnagyobb felbontásban küldje át a képeit (hosszabik oldal minimum 3600 pixel), legkésőbb…..
Szeretnénk megosztani egy videót a tavalyi előkészületekről, mely során az Emlékház és a Budakeszi Kossuth Mozi került felújításra.   ..
Megnyitó 18:30 Beszédet mond Karsai György ..........Koncz Zsuzsa kiállítás megnyitója ..........Fotó -és -film pályázat eredményhirdetése 20:30 Édes Anna díszvetítés (Fábri Zoltán, 1959) Budakeszi Erkel Ferenc Művelődési Központ (2092 Budakeszi, Fő u. 108. térkép)..
Múzeumpedagógiai Foglalkozások 9:00 Mezei Mária Emlékház (2092 Budakeszi, Petőfi Sándor u. 13. térkép) Ez az utolsó pohár – Mezei dalok új hangszerelésben 20: 00 Jazz nagykövetei koncert Csepregi Gyula, Winand Gábor, Elza Valle, Szakcsi-Lakatos Béla (video) Előzenekar:…..
Múzeumpedagógiai Foglalkozások 9:00 Mezei Mária Emlékház (2092 Budakeszi, Petőfi Sándor u. 13. térkép) Kortársunk a Vers – Versnap 15:00 Versmondó verseny ..........Budakeszi Széchenyi István Általános Iskola (térkép) 20:00 Ferenczi György és a Racka Jam koncert…..
Múzeumpedagógiai Foglalkozások 9:00 Mezei Mária Emlékház (2092 Budakeszi, Petőfi Sándor u. 13. térkép) Mezei Mária Műveészeti Iskola évnyitó műsora 18:00 Mikor Csíkból kiindultam - A Jánosi zenekar és a Válaszút táncegyüttes műsora Közre működik a Bojtár, a Tébláb…..
Múzeumpedagógiai Foglalkozások 9:00 Mezei Mária Emlékház (2092 Budakeszi, Petőfi Sándor u. 13. térkép) Kompánia Színházi Társulat előadása: 20:00 Születésnap töredék Budakeszi Széchenyi István Általános Iskola (térkép)..
Emléknap 15:00 Felolvasószínház: Lenka Lagronova: Terézke c. drámája a Kompánia előadásában 16:00 Koszorúzás Mezei Mária Emlékház (2092 Budakeszi, Petőfi Sándor u. 13. térkép) 17:30 Megemlékezés Mezei Mária sírjánál a budakeszi temetőben Budakeszi Temető (2092 Budakeszi,…..