Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nYa

64 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Háromnapos téli túra a Fogarasi-havasokban. A Szuru csúcsot nem sikerült elérni, de két nagyon jó hangulatú estét töltöttünk el a Szuru menedékházban...
Az erdélyi Kárpátokban még mindig találunk olyan hegységeket, amelyek még felfedezésre várnak. 2018 augusztus végén először a legnyugatibb Szárkő központi részét jártuk be, ahová sikerrel telepítették vissza az európai bölényeket, és a túrázóknak kedvez, hogy sok a forrás is. Majd a Godján…..
2009 szeptember 2-6. között egy kis magyar csapat túrázott a Radnai-havasokban. Ennek a kirándulásnak a szépségét, örömét szeretném most megosztani a Kedves Olvasóval, akit mindenképpen bíztatok arra, hogy járja végig az általunk is megtett utat...
... befejező rész..
A kárpáti turista szakirodalom általában azt írja, hogy a két nagy testvér, a Retyezát és a Fogarasi-havasok bejárása után ismerkedünk csak a Páring – hegységgel. A Lotru-hegység ezüstösen csillogó vonulatát ráadásul még kevesebben keresik fel, pedig mindkét déli-kárpáti hegység jóval nagyobb…..
A téli túrák varázsa, feszültsége, szépsége és vadsága mindig különleges. Varázslatos, mert egy olyan világba visz (vissza) minket, amilyet nem lehet máshol és máskor átélni csak a téli Kárpátokban. A feszültséget is át lehet élni, hiszen a lépéseink során nem lehet tudni pontosan, hol vár ránk…..
Amikor először tettünk kísérletet a téli Kárpátokkal, a Szárkő felhőbe burkolózott, és csak néhány másodpercre engedte láttatni a hegység a fehér lepedőbe burkolt csúcsait. Tavaly a Retyezátban a második hegyi napunkon délután már oszladozni kezdett a felhőpaplan, hogy aztán teljesen kitisztuljon az…..
Kárpáti túrák Szárkő télen 2016.05.19 20:35:45
Szárkő: az erdélyi Kárpátok legnyugatibb kétezres csúcsa. Bár hallottunk róla, de a nyári – őszi gerincvándorlások során magasabb és híresebb társai, mint a Retyezát vagy a Csernai-havasok – Mehádia vonulata vonzóbb a kirándulók számára. Télen viszont revánsot tud venni látogatottabb társai felett...
A Retyezát télen. Ez foglalkoztatott már egy ideje, és a tavalyi Szárkő ehhez kiváló gyakorló terepnek bizonyult; megismerhettük, milyen varázslatos a havas Kárpátok. Így idén egy szintet „feljebb” igyekeztünk lépni, és a téli Retyezát vagy régebbi magyar nevén a Zerge-havasok egy-két csúcsát…..
... befejező rész..
Az erdélyi Kárpátok legmagasabb hegységének főgerincét bejárni nem mindennapi vállalkozás. Közel 90 km hosszú, 2400 méterhez közeli átlagmagasságú hegység impozáns alakja kihívás a tapasztaltabb túrázók számára is. A hegység maga alakítja saját időjárását, amely egyszerre jelent változatos…..
Ha egyszer valaki megérezte a Kárpátok nyújtotta szabadságot, szépséget, a hegykoszorúnak nemzetünkhöz való kötődését, akkor mindig várni fogja a következő lehetőséget, hogy újra a hegységbe mehessen túrázni akár csak pár napra is. Mi is így vagyunk ezzel, s ezért indultunk neki, immár ötödször a…..
Retyezát, Godján, Csernai-havasok. Ezen a kiránduláson gondolkodtunk, ezt terveztük és szerveztük 2012 április óta. Egy ilyen kirándulásnak – korábbi tapasztalataink alapján – nem érdemes szervezetlenül nekiállni, egyrészt gyakorlati okokból, másrészt felkészületlenül a hegy sem mutat annyit. Így…..
41 (más hírek szerint 48) államtitkár kinevezését kéri Orbán Viktor a köztársasági elnöktől. Ennyi még sohasem volt magyar kormányban. Arról meg még sejtésünk sincs, hány helyettes államtitkár lesz e főtisztviselői réteg alatt. Ráadásként tanácsadók, miniszterelnöki…..
Június 6-án 11 órára azért hívták össze az Országgyűlést, hogy a miniszterelnök bemutathassa régi-új minisztereit, és azok letehessék hivatali esküjüket. A házelnök késése miatt az ülés megnyitására húsz percet kellett várni. Ennyi ideig még Orbán Viktor sem szokta…..
Azt mondja Lázár János, hogy "A reklámadó bevételének teljes egészét gyermekekre, konkrétan iskolafejlesztésre, oktatási intézmények korszerűsítésére, bővítésére költi majd a kabinet." A hatályos európai költségvetési jog szerint az állami bevételeket és kiadásokat…..
Lázár János (egyelőre még csak államtitkár) parlamenti felszólalásában tudomásunkra hozta, hogy a kormányfő hivatalában fogadta az Állami Számvevőszék elnökét. Az ÁSZ az Országgyűlés ellenőrző szerve, jogi értelemben független a kormánytól. Első miniszterelnöki…..
Húsz helyett tizenöt állandó bizottságot hoz létre az új országgyűlés. Ez kedvező fejlemény, hiszen ha túl sok a bizottság (mint jelenleg), csökken a törvényhozás, a parlamenti ellenőrzés áttekinthetősége. Ha azonban a bizottságok továbbra is főként transzmissziós…..
Május elsején hatályba lép a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló törvény, ami lehetővé teszi nagybirtokok létrejöttét, és megengedi más országok állampolgárainak, hogy földet vásároljanak Magyarországon. Az előbbi lehetőség korlátozása érdekében…..
Átnézvén az új országgyűlésbe jutottak névsorát, érdekes lesz megismerni a leendő költségvetési (pénzügyi) bizottság összetételét. A ma de jure még létező Számvevőszéki és költségvetési bizottságból ugyanis csak hírmondók maradtak a következő ciklusra. Az…..