Regisztráció Blogot indítok
Adatok
apukka

0 bejegyzést írt és 84 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hosszabban és szerintem viccesebben esik neki a kinevezésnek, az egészet arra főzve fel, hogy ha valaki sikerrel tud navigálni egy szappanopera történetszálai között, akkor nem okozhat gondot neki egy ilyen ország politikai viszonyai között ellavírozni. Mi is elküldhetnénk a…..
Mi is megírtuk, hogy a köztévé képes volt úgy beszámolni az Eurovíziós Dalversenyről egy 3 percnél is hosszabb anyagban, hogy abban még csak meg sem említik a nyertest, ezzel szemben a cég megbízott igazgatójának kínos hebegését hosszú, már nekünk kínos másodperceken át…..
Komolyan, aki a 2018-as választásokat szeretné megnyerni, az már most kezdjen el zsánerszobor-ötleteken gondolkodni, mert úgy tűnik, néhány ilyen állításával teljesen le lehet venni a népet a lábáról. Elképesztően sok, és elképesztően lelkes ember gyűlt össze ugyanis a Falk…..
E poszt élesítésével egy időben mutatják be a Design Terminálban a Graphifesten, milyen is lesz a BKK új metró-(M), HÉV- (H) és dunaihajó- (D) logója. Pontosabban, hogy melyik pályamű nyert. Mivel én is ott ültem a zsűriben, kedves Urbanista-olvasók elsőként ismerhetitek meg a…..
Olvastam a Kis János 70. születésnapjára írt köszöntőket, amelyeknek -- leszámítva azt, hogy Kis János erkölcsi színvonala önmagában is okot adhatna az ünneplésre egy ilyen országban, mint a mienk -- semmi értelmük nem volt. Nem volt, mert nem vetettek mindenekelőtt számot…..
A comment:com már régóta feladatának tekinti, hogy a közmédiában dolgozók munkáját szerény lehetőségeihez mérten segítse, hiszen a mi alkalmazottainkról van szó, és milyen főnök az, aki csak kiröhögi a bénázó szakmunkást,  és nem mutatja meg neki, mit kúrt el és azt…..
apukka 2013.03.27 08:42:51
@fairlane:
képzeld, ha a közmédia lenyomná a frankót az újkori török törivel kapcsolatban, csá ;-)
Puskás Tivadar egyértelműen elnyerte az Év Leghatékonyabb és Legszemfülesebb Polgármestere címet. Miután egy posztban megírtuk, hogy Szombathely első embere egy olyan utcanévtáblát szerelt fel saját kezűleg, amelyen a körutat kőrútnak írták, a polgármester Facebook-oldalán…..
Nemrégiben levelet kaptunk, amit főszerkesztőnk korrekten meg is válaszolt. Kedves olvasónk azt javasolta, hogy lobbizzuk ki: segédmotorral is lehessen utast szállítani. Ugyan Winkler Róbert gyakorlott robogósként is véleményezve udvariasan elmondta, hogy nem tartjuk erre alkalmasnak a…..
Mielőtt belekezdek a nekem tetszetős, de mások számára szörnyűnek mondható Liberty PTT taglalásába, le kell szögeznem valamit a múltkori, miért ne vegyél 20 ezerért robogót témájú posztommal kapcsolatban: 17 ezer. Ennyit kell fizetnem most a 20 ezres robogóra. Nem tudom hányszor…..
Mármint az a hülye, akiket a trashblogok (update: sikerült) annyira szeretnek: a szánalmas, kelet-ázsiai hülye, aki a robogóján szállítja az egész családját, a bejárati ajtó keretét, vagy egy fejős kecskét.  Én még nem tartok a kecskénél, de valószínűleg csak mert…..
apukka 2012.05.18 13:49:29
@NperA:
akkor vehetik úgy, hogy magam megkezdtem az áralkut ;-))
egyébként rászokva nehezemre esik autózni, függetlenül a benzinártól is.
Majdnem félúton van a Föld felé, miután kipöfögött a Holdra - Négyszázezernél kezdtem hinni benne. – mondja Decker Jóska, miközben megpaskolja a kopott, hámló géptetőt, - azóta már reggelente köszönök neki, egyelőre nem is gondolok arra, mi lesz majd, ha nem lesz.…..
apukka 2012.05.16 20:39:51
@Doubledeceker:
"de a városban ez a kinézet kicsit gáz"
:-) szerintem jobb lesz szokni, mert egyre több lesz belőle, mint Kubában :-)
apukka 2012.05.16 20:48:48
@Doubledeceker:
annó ha emlékeztek, neoluxból vehettél a háztartási boltban előre kevert sprayt :-D volt mind a kb 5 szín, ami létezett.
Így, ha kicsit meghúzták/húztad a paripát, mindjárt újjávarázsolhattad :-)
Látod ez is egy lyuk, ami betöltésre vár :-D
apukka 2012.05.16 20:59:55
@Doubledeceker:
igaz, lehetne igényesebb.
A piros sokak szerint a zöld egy árnyalata. Kétféle gyökér van: az egyik nem veszi észre a piros lámpát, a másik meg leszarja. Itt nem csak azokról a vagány robogósokról, biciklisekről, autósokról beszélek, akik nem várják meg, amíg zöld lesz, és elindulnak előbb, mert úgy…..
apukka 2012.05.15 08:00:50
@PomberMaci:
@PomberMaci:
Szia,
általában tárgyilagos vagy, nem értem a mostani álláspontodat.
Magánál a tele-zöldnél nem csak a motoros nem enged el, hanem a többi autós sem. Nyilván ezért indulsz te is "kövér gázzal", így például nem csak egy motorossal ütközhetsz, hanem a párhuzamosan szemből érkező bármilyen járművel - például egy takarásban lévő kerékpárral. Ez nem relatív gyorshajtás? Szóval ne a robogósra légy elsősorban dühös, hanem arra a faszra, aki azt a konkrét kereszteződést tervezte, mondjuk egy két-három sávos útra. Más kérdés hogy feltételezhetően a motoros autós is egy személyben, érti a helyzetet.
Vagy az Ampera drága, vagy a benzin túl olcsó, nem tudom. De nem kizárt, hogy hamarosan röhöghet a markába, aki megveszi. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
apukka 2012.05.14 16:34:27
@AciDuzzu:
lehet taiwani, nincs mellé füves blatyó, de azért létezik elektromos :-)))

www.youtube.com/watch?v=qjIOn0_XKPU&feature=youtube_gdata_player

... már ha bevállalod :-DD
apukka 2012.05.14 17:39:40
@Shadowbull:
á, otthon fogják kikúrni belőle a fefesleget. ;-)))
www.youtube.com/watch?v=JeaQbKO5sgo&feature=youtube_gdata_player
apukka 2012.05.14 17:41:08
@apukka:
felesleget
Tahóblogot kéne csinálnom, azokból ugyanis több van, mint robogóból. Nem nagyon kéne szervezkednem, hogy írhassak valamiről. Rühellem a lábbal integető gyökereket. Már egy korábbi posztban kifejtettem, hogy lábbal nem kommunikálnak emberek. Még akkor is így van ez, ha pár…..
apukka 2012.05.13 19:57:07
@Béza Dániel:
kösz, megtaláltam pár hete, ígéretesnek tűnt(és tűnik), láttam van hozzá egy kis app, amivel programozható. Tetszik, hogy szinte minden állítható a nyomatékon keresztül az előre-hátra kapcsolás, meg a többi.
Az biztos, hogy ezeken keresztül lehetne áttörés a kerékpár napi használatára. Azt hiszem a hátsó kerekesbe beépített dobfék van (?).
Szóval én ismerem a terméket, másoknak is jó info.
Ismerős például robogóra váltana munkába járáshoz, de mivel panelba lakik, felejtős. Egy bicigli könnyebben mozgatható, meg hát ugye van - és ez a többség. Kérdés értelmileg alkalmasak-e használni, ha a termék műszakilag rendben is van.
apukka 2012.05.13 20:58:07
@ifj komment elek:
hogy ne legyen annyira OFF - akkor a dolog másik fele:
"A másik támpont a segédmotoros kerékpár és a motorkerékpár definíciója. (KRESZ függelék II. fejezet „A közúti járművekkel kapcsolatos fogalmak”). A két fogalom meghatározásban szinte csak egy közös jellemző van: a két-, három-, vagy négy kerék megléte. Segédmotoros kerékpár lehet a quad az alábbiak szerint: négykerekű járműnek kell lennie, amelyet 50 cm3–t meg nem haladó lökettérfogatú, belsőégésű motor vagy legfeljebb 4 kW teljesítményű egyéb motor hajt, tervezési végsebessége a 45 km/óránál nem lehet nagyobb, és saját tömege legfeljebb 350 kg-ot nem haladhatja meg. Tehát ha a jármű tulajdonosa segédmotorként kívánja használni négykerekű járművét, akkor a fenti követelményeknek kell, hogy megfeleljen és a segédmotor kerékpárra (quad) a típusbizonyítványban, vagy sorozat forgalomba helyezési engedélyben leírt műszaki előírásokkal összhangban kell okmányokkal rendelkeznie. Az ilyen jármű vezetőjétől elvárható (nem kötelezettsége) az, hogy a vásárláskor kapott műszaki leírást magánál tartsa. Természetesen a segédmotorozáshoz kötelező okmányokat – kiegészítve a motorblokkban, és az alvázszámon lévő (alvázszám, cm3 beütést) – az intézkedő rendőrnek be kell, hogy mutassa. A quad-ot vezetőnek becsatolt motoros bukósisakot kell viselni és utast nem szállíthat."

4KW alatt segédmotornak minősül.
Harminc darab húszezres melegíti jobb combunkat a farmer zsebén át. Hűha, mindjárt autónk lesz! Tekintetet hordozunk körbe a horizonton, tippek záporoznak, döntsünk. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
apukka 2012.05.11 16:41:07
@gyvy:
làtom hasonló meglátások vannak, érdekes.
apukka 2012.05.11 16:59:17
@Ben Franklin:
vízpumpa cserét ajánlanak mondjuk egy olyan típuson, amin nem is a vezérmű szíj hajtja :-)) ... persze csak szóbeli ajánlatkérés volt :-)
komolytalan... vagyok:-)
apukka 2012.05.11 21:37:22
@tede:
egy barátomnak van ignise, minden nap Dunaújváros-Bp inga. 350 körül volt benne amikor találkoztunk utóbb. Mármint 350ezer km. Az életben nem engedett senkit a közelébe, szart a "garira", mindent maga csinált, ami az olajcserékben, kopó alkatrészek cseréjében kimerült. Eddig megy a gép, persze 0 km-rel vette.
TComment Ha kocsival megy a bicikli 2012.05.10 06:10:00
Bringaszállítási kiskáté, főleg kezdőknek. Mennyivel szabad menni, mennyi bicajt bír el a kocsi és hasonló kérdések. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Tekintsd ezt persze pletykának, mert nem fogok sem interjút csinálni, sem bizonyítékokat szolgáltatni, de megvolt az első konkrét eset, amit hallottam. Ezer éve megy a kamuötvenes divat, a röhejes költségek miatt az utóbbi tíz évben szinte alig hoznak be olyan 125-ös robogót,…..
apukka 2012.05.07 10:28:16
@Pizso:
1. "Ha nincs pénzed, vagy nem akarsz annyit fizetni érte NEM KELL megvenned."
a blama duma OFF, arról van szó hogy egy ruppót nem kap. :-)
2. velem meg mások által felvett hitelek árát fizettetik, ill. hibás döntéseit. :-)
teccen érteni?
apukka 2012.05.07 10:34:15
@Jegesmaci81:
... és mi van ha fél évig használja az illető?
milyen alapon húznak le, amikor tudott, hogy ezen a szélességi övön gyakorlatilag októbertől márciusig gyakorlatilag használhatatlan a motor ill. nagy elszántság kell hozzá.

hamár a Germánok: ha nem használod a járművet, a helyi hatóságnál leteszed a rendszámot és tavasszal fel.
apukka 2012.05.07 10:45:11
@Gixef:
45000 +munkadíj
nem lennék rá büszke, hogy így átkúrtak egy tükörrel, bár ha cégautó akkor mindegy... vagy nem? :-DDD

tipp: kérj el tőle 45-öt, majd tegyél a szarra egy bontott egyszerűt.

bár óvatosan mert lehet neki van tanuja arról mi történt :-DD
  A Totalcar Égéstér legutóbbi adásában a segédmotoros rendszámozásról volt szó. Hallgasd meg, érdemes, el lehet ütni mp3 lejátszóval egy unalmas órát, amit a dugóban töltenél. A hasonló audiotermékek roppant haszna az is, hogy türelmet, de koncentrációt nem igénylő…..
apukka 2012.04.29 07:13:55
@A szerelő:
és képzeld majd u.azt szlovák rendszámmal :-)
apukka 2012.04.29 07:31:29
@ex-dr. vuk:
elöl sehol nincs rendszám a motorokon, kizárólag hátul - akkor is előnye van legalább 50% ;-)
pl: a céges motorokra (robogókra) lehetne tenni sárga rendszámot, mint ahogyan eredetileg lehetett volna az autókon is... sőt mint a négykerekűeken: menetlevél, külföldi nyaraláshoz használt cégautó, gyerkőc iskolába, GYESes anyuka apuka által használt autóval.
apukka 2012.04.29 07:35:19
@Kecskebácsi:
a súlyadóról se feledkezzünk meg ugye - bár gondolom ez az egész a lehúzást készíti elő.
Volt idő, amikor élen jártunk a járműiparban, és ezzel nem az Ikarusra gondolok, bár az ugrik be mindenkinek elsőre. A Magomobilok, Fejes Endre-féle lemezmotoros kocsik, Csonka postakocsik, Pannóniák sem voltak okvetlenül a csúcson, itt másról van szó. Egy kivételes képességű…..
apukka 2011.03.19 21:08:52
@upiupi:
Apámék az ukrán sárban elakadtak (II.VH offenzíva), erősebb német motort raktak bele, azzal zseniálisan működött. Mint előrébb írtam működésképtelen hátrahagyott német járművekből építették át. Ő már nem él, részleteket így tovább nem tudok.
A "tuning" után tényleg jobb lett mint a németeké.
Hidász, utász, építő század voltak.
Istene ugyan nincs, viszont egy élhető világ képét kínálja a híveknek, ezért az egyházfő szerint az alakulóban lévő vallási közösség "kis hiányossága ellenére" sikerre van ítélve. A Babilon Nyulai Kerékpáros Egyház idén már miséken, saját nyilvános…..