Regisztráció Blogot indítok
Adatok
andras1980

0 bejegyzést írt és 135 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van véleményed az EU-ról, és van elképzelésed arról, milyen közösségben szeretnél élni a jövőben? Akkor most mondd el! Szerinted mi az Európai Unió legnagyobb eredménye? Mi az, amiben az EU többet tehetne polgáraiért? Milyen EU-ban szeretnél élni 10 vagy 20 év múlva? Mit gondolsz a migráció…..
Nem csupán a harmadik lemezemmel kapcsolatos gondolataim intenzitását jelzi a cím, hanem jelen állás szerint ezek lesznek az új anyag nyitó szavai.  Májusban elkezdődtek a felvételek, rendkívül ideális környezetben, remek hangulatban. Ugyan minden eddiginél jóval komplexebb hangszerelésekről van…..
Szemlélődő Szív Tegeződünk? 2018.04.22 23:22:04
Jó napot kívánok! Szervusztok! Hellóka! Ti is jártatok már úgy, hogy letegeztétek, akit nem kellett volna? Vagy esetleg magáztátok azt, aki ezt rossz néven vette? Az X és az Y generáció gond nélkül tegezi a vele egykorúakat. És mi a helyzet a fiatalabbakkal, a Z és alfa generációkkal, no meg az…..
Andris lemezt készít Sépovjú 2018.04.16 14:23:56
 A mostani mainstream trendeket figyelve – nem megfelelésből, pusztán kíváncsiságból –, aligha meglepő módon, kevés szívemre való dolgot találok. Ezek közül az egyik az, hogy mostanában elég sok dal egyetlen zenei motívum köré épül. Legyen szó verzéről, refrénről, vagy középrészről (ha egyáltalán…..
Andris lemezt készít Rewrite 2018.02.27 19:13:11
A legutóbbi bejegyzésben említett két kisebb projekt olyannyira elvitte a kreatív fókuszomat, hogy az év végéig alig történt előre mozdulás a harmadik lemez ügyében. Az elkészült két EP közül az egyik meg is jelent karácsonykor, a másik tavasszal érkezik; stúdiós pályafutásom eddigi legjobb…..
Úgy döntöttem, ellenőrzöm, hogy igazak-e a hírek a Nemzeti Konzultáció internetes felületének gyengeségeiről. Alig egy órán múlva már egy tömeges hamisítást elkövető csaló nézett vissza rám a tükörből. Hiszek a nyilvánosság erejében, úgyhogy publikálom az eredményt, aztán vihet a TEK. Komolyan…..
andras1980 2017.11.29 18:17:11
@Jakab.gipsz: A nevekről van névsor, de az e-mail címekről nem hinném. És mi van, ha nekem van 2 valós, létező e-mail címem, mindkettővel regisztrálok, saját néven, és egymással teljesen ellentétes válaszokat adok? Akkor melyiket dobja ki a rendszer?
 Az a benyomásom, hogy bajban vagyunk a magázódással és a tegeződéssel. Ama foglakozást űzöm, az újságírást, amelyben mindenki tegez mindenkit, mégis a diploma megszerzése után nehezemre esett visszategezni akadémikusokat egy kutatóintézetben, ahová a sors vetett. Később pedig, amikor majd’ három…..
andras1980 2017.11.12 20:19:05
@Frady Endre: Nem gondoltam, hogy egy ilyen cikknél még a mai magyar irodalom legnagyobb alakját is megtalálom... Megint tetszik ez a kis vers. És még igaz is.
Hogy mennyire volt album készítés szempontjából releváns a szeptemberem, nézőpont kérdése. Új dal ugyanis nem született, legalább is olyan nem, amit a majdani lemezre szánnék. Ennek ellenére az egész hónapomat ötleteléssel, hangszereléssel, demózással, sőt stúdiózással is töltöttem, ugyanis több,…..
Andris lemezt készít Nincsen? 2017.09.15 09:39:04
Hihetetlen, milyen rapszodikusan tud változni az, ahogyan látom a dolgokat, ha ér egy kis sikerélmény. Múltkori kijelentésemre, miszerint alig írtam valamit, rögtön rácáfoltam, amint nekiálltam rendezni a fejemben eddig felgyülemlett ötleteket. Akkor lettem igazán motivált, amikor augusztus közepén,…..
andras1980 2017.09.18 19:37:16
TINTA blog Tegezés a magyarban 2017.08.08 10:00:00
A szociolingvisztika egyik legfontosabb felismerése, hogy magához a nyelvhez hasonlóan a nyelvhasználat is rendszert alkot, amely a nyelvi rendszernél jóval érzékenyebben reagál a nyelven kívüli hatásokra. Minden nyelvben – ha a nyelvi rendszerben nem is, a nyelvhasználatban mindenképpen –…..
andras1980 2017.08.11 20:28:54
@Varga Bertalan: @hullajelölt88: Az egymással szembeni személyeskedést, egymás lejáratását és a trágár szavak használatát illene már mindkét részről befejezni! (Nem vagyok itt admin vagy ilyesmi, csak zavar, hogy ki kell szűrnöm ezeket a kulturált, érdemi, témához kapcsolódó hozzászólások közül.)

A cikk szerzőjétől meg még várom a választ a
2017.08.10. 18:17:09-kor írt kérdésemre és az alatta levőre is. Tényleg érdekes ez a téma!
A megszólítás dilemmája! A kisgyermekeknek természetes dolog, hogy a felnőttek tegezik őket, és ők is tegezhetnek mindenkit. Aztán  6-7 éves koruk körül egyszer csak a szülők elkezdik mondani, hogy úgy illik, hogy némely embereknél áttérjenek a magázódásra, és a felnőttek…..
andras1980 2017.09.06 17:53:34
ogre.blog.hu Csendőrpertu 2014.02.22 12:48:00
Hétfő óta a cégemtől egy projekt erejéig kihelyeztek egy másik céghez. Ott egy 55-60 év körüli nővel fogok dolgozni. A munkabeosztás és egyéb megállapodások után mondta, hogy akkor ő innentől tegezne engem, de én, a kora miatt, ne tegzzem viszont… Mondtam neki, hogy a…..
andras1980 2017.08.08 08:01:13
Az Ételallergiával vendégségben című cikkemre érkezett egy érdekes hozzászólás, ami arról szólt, hogy ne várjuk el a vendéglátótól, hogy foglalkozzon az ételallergiás gyerek igényeivel, hanem oldják meg azt a szülei. Nem engedtem be a kommentek közé, mert nincs helye az ilyen megnyilvánulásoknak a…..
Az első randi mindig nagy izgalommal jár. Végre szemtől szembe találkozunk azzal, aki felkeltette az érdeklődésünket. Készülünk rá, mert jó benyomást akarunk kelteni a másikban. Amennyiben a randi helyszínéül egy olyan helyet választottunk, ahol fogyasztottunk előbb utóbb…..
andras1980 2017.01.24 17:32:48
Ez ám a bravúr! De a Városliget Zrt az idei (remélem) utolsó LigetVáros című kiadványával ezt is megoldja. 400 milliós marketing költségvetésbe ez is belefér. Kezdjük a hátoldalon a kérdőívvel! A mi jóságos szélhámosaink ugyanis kíváncsiak a véleményünkre! Legyen áldott a nevük!. 1. Ha kíváncsiak a…..
Ajándékpszichológiai tippek az Arena Plazától Elkezdődött a karácsonyi készülődés és vele együtt eljött az ajándékvásárlás ideje is. Az Arena Plaza tapasztalatai szerint nemcsak azért dönt rekordokat ilyenkor a plázázók tömege, mert mindenki most veszi meg a karácsonyfa alá valót. Hanem azért is…..
andras1980 2016.12.07 10:16:28
Ebben a tesztben nekem mindig az szokott kijönni, hogy szangvinikus nincs bennem, a többi 3 meg kb. egyenlő arányban van. Ehhez találj ajándékot, ha tudsz! :D Amúgy: elmenykepek.wordpress.com/2016/12/05/legyen-a-fa-alatt/ (Amúgy ilyen nincs is a listában. A társasjáték egyik típusnál sincs felsorolva, pedig felnőttnek is jó!)

Az én, személyes tapasztalat alapján bevált stratégiám: ötletek nélkül indulok vásárolni, mert ha van valami ötlet, akkor biztos, hogy éppen azt nem lehet kapni, de ha nincs ötletem, akkor mindenre nyitott vagyok, és így mindenkinek megtalálom a legjobb ajándékot. :)

Egyébként kaptál valamit a cikkért az Aréna Plázától?
  Donald Trump a milliárdos üzletember megnyerte az amerikai elnökválasztást tegnap este!  A világnak az a része akik csak a CNN és BBC híreire alapozták az információikat, ez a hír most kétségbeejtő és félelmetes, sőt hihetetlen!  Pedig igazándiból csak az történt, amit sokan sejtettünk, de…..
andras1980 2016.11.11 00:47:00
@Stolczer: Én nem jártam még Amerikában, de tudom, hogy Trump nem a megújuló energia híve, sőt, tagadja az éghajlat-változás emberi eredetét... felsofokon.hu/kornyezetvedelem/fekete-elnok-utan-fekete-legkor/
Ez volt az  első angolkönyvem, általános iskolában tanultam belőle. A könyv Linda történetét követi nyomon, aki beesett a csatornába ( ha jól emlékszem ) és ott találkozott a Zöld Szörnyekkel, akik angolul tanították őt. Íme a borító és egy kis mondóka, a Greenie-k…..
Márciusban voltaképpen már alig akadt dolgunk a lemezzel. Az elkészült masterből megcsináltuk a cd fájlt, vagyis a szünetek, áttűnések és a kihalkulások helyét meghatároztuk. Néhány finomhangolás után a cd tok és a füzet is nyomtathatóvá vált, elindítottuk a gyártás folyamatát. Érzelmi oldalról…..
andras1980 2016.04.15 22:57:18
Andris lemezt készít Ready Teddy 2016.03.04 12:36:49
A napokban épp valamelyik bulvármédia írta, hogy minden egyes Dalon kívüli percemet az új lemezem munkálataival töltöm, de olyan hangnemben, mintha valami Superman lennék. A valóságnak ez némiképp megfelel, ám feszült munka helyett már csak apróságokat javítgatunk, finomhangulunk, gyakorlatilag az…..