Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ghita77

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden egyes karácsony közeledtével újabb és újabb rágásnyomokat hagyunk ezen az ócska csonton: mű vagy igazi? Nem akarom hatmilliomodszorra (milliószor megmondtam, hogy ne túlozz!) is generálni a vitát, egyszerűen leírom a tipikus érveket-ellenérveket és a saját…..
Ghita77 2011.12.14 16:35:37
otthonkommando.blog.hu/2011/12/13/alternativak_karacsonyfara
Ezt az oldalt ma találtam a facebook-on, pont ide vág :)
Lehet, az újságpapírost meg is csinálom már csak poénból is :)
Szóval a ma reggel készült, és barátilag elpostázott rántottaképekről rögvest asszociáltam Levinre, a nagy Levinre, nem véletlen, különben, ezért nem tudtam megállni, hogy be ne tegyem ide ezt a kis videót. Rajongom Rejtő Jenőt, várom a megfejtéseket, hogy ki is volt Levin …..
Jó egy hétig készült ez a piknikező felszerelés, amit nászajándékba adtunk. Szeretem a személyesebb jellegű ajándékokat, és ami kézzel készült, abból biztosan nem lesz még egy, tehát ebből a szempontból is roppant előnyös a dolog. A csomaghoz vásároltunk kosarat, bort,…..
2perc az év tortája 2011.05.25 20:23:00
3D hatás ceruzával, szivárvány papírnoteszból, további elképesztő képek itt!..
Névnapi rendelést kaptam egy sörtortára, de az öcsém a meglévő belga sörtorta receptje helyett újat hozott: Guinness-tortát óhajtott. Tegnap körbejártuk a környéket, de épp mostanság a város egyetlen kisebb-nagyobb üzletében sem lehet Guinnesst kapni (naná). Az meg azért…..
25 dkg puhábbra melegített margarint 25 dkg cukorral, két vanilincukorral, egy citrom levével és héjával habosra keverünk. Hozzáütünk négy tojást, újra felverjük. Ráborítjuk a 25 dkg lisztet egy csomag sütőporral elkeverve, majd szép egyenletesre keverjük az egész tésztát. Ez…..
  ..
Ghita77 2011.03.12 23:39:08
1796 óta állt ez a szobor a Szent János út és az Inárcsi út kereszteződésében. 1992-ben egy új szobor felállításakor, ezt a régit egy pusztai kápolna mellé…..
Jelenleg állást keresek, ennélfogva időről időre belebotlok olyan hirdetésekbe (mind kereső, mind kínáló oldalon), amitől két kört futok a szobában az idegtől. Röpke válogatás következik alant mind a két típusból. A későbbiekben persze még lehet,  hogy bővíteni fogom…..
Persze elsősorban verebek, de jöttek még szép számmal zöldikék, széncinkék és kékcinkék, csízek. Messze az udvarban még félőztek a fenyőpintyek és erdei pintyek, a nap fénypontja pedig a közepes fakopáncs volt. Először meggyógyította a körtefát, aztán az almafát, a…..
Brannagh praktikái Borbála-ág 2010.12.24 18:30:00
Karácsonyra kivirágzott az aranyvesszőm. A Borbála-ágat mint köztudjuk Borbála-napon kell levágni és vízbe tenni. Ha karácsonyra kivirágzik, azt jelenti, az eljárást végző leány a következő évben megférjül. ..
Karácsonyi ajándéknak készül két szett tányéralátét. A műanyagok randák, a bambuszok elfoszlanak, úgyhogy textil alátéteket terveztem. Két szettet készítek, amelyeknek a két oldala eltérő mintájú, így tulajdonképpen négy variációban használhatóak. Szokás szerint…..
Csak két napja, hogy kiraktam az etetőket az itató mellé, gondoltam, még úgyis jó idő, mire ideszoknak, addig is legalább megszokják a látványt, meg a lehetőséget, ezért csak pár szem szotyit tettem bele. A cinkék viszont már másnap megtalálták az etetőt, és csórogatták…..
  Még három hónap van karácsonyig, de két napja megláttam a tévében az első ezt célzó reklámot, úgyhogy gondoltam, ha ők is, akkor én is. Főleg, hogy megvenni valamit csak pár perc, de kézzel készíteni díszeket és ajándékokat eltart egy ideig. Úgyhogy azt vettem…..
Ghita77 2010.10.13 12:33:44
Én is gyűjtöm a teatasakokat :) Annyira mondjuk nem vagyok elszánt, hogy lerohanjam a szomszédokat értük, de az általam fogyasztott teamennyiség is tetemes mennyiségű papírt eredményez, már szép kis zacskóval összegyűlt. Karácsonyra tartogatom (gyűjtöm), amikor karácsonyi csillagokat szándékszom csináltatni a gyerekekkel, amivel a mi fánkat fogjuk díszíteni. Már most töröm a fejem, mi mindent lehetne csinálni az adventi foglalkozásokon. Egyrészt a teatasakokra gondoltam, másrészt van egy kivágós-színezős papírbetlehemem (még megboldogult hitoktató-koromból), a maradék két alkalom egyikére gondoltam a fenti képeslapozást, a negyedikre meg lehet, sor sem kerül...nem tudom még a napokat.
A fenti problémával a négy egyszerű hajtogatással én is hetente többször szembesülök. A múlt héten egy másodikos kisfiút próbáltunk a nővérével meg a bátyjával közös erővel megtanítani egy alaphajtogatásra, de már ott csődöt mondott a dolog, hogy "hajtsd a felezővonalhoz a két csücsköt!" Mivel a kisfiú nővére imád hatogatni, és valami zseni e témában, a bátyja is ügyes, így hajlamos vagyok azt feltételezni, hogy ez az egész nem nevelés kérdése, hanem adottságé. De a kisfiú más témában, pl. egyszer hallott szentírási történetek visszamondásában vagy eljátszásában (!) tök profi, úgyhogy azt mondom, nem lehet mindenben jó.
Emlékszem, amikor hitoktatóként dolgoztam Szigetváron, ott szembesültem azzal a problémával, hogy a gyerek inkább kiagyal 5-6 teljesen a valóságtól elrugaszkodott megoldást egy logikus történet feloldására, semhogy megértené a valódi mondanivalót. És ez különösen a felsős gyerekekre igaz, legyenek bármilyen jószándékúak is. Egyszerűen nem úgy működik az agyuk, mint nekünk, akik hozzá vannak edződve tanmesékhez. Ez viszont már kifejezetten a nevelés hibája, egészen konkrétan pedig az oktatásban is megmutatkozó demokratikus irányzatoké. Félre ne érts, én szelíd diktátor vagyok, ha van egyátalán ilyen, de azt hiszem, nem annak kell kérdésnek lennie, hogy tanuljon-e a gyerek memoritert, hanem annak, hogy melyik verset tanulja meg. Igen, neveljük a gyereket önállóságra, de ez ne igen/nem választás legyen, hanem és/vagy. Legyenek tisztában a "meg kell csinálod" kifejezés jelentésével, és tegyék is meg, mert az a javukra van.
Hazajött néhány hétre az Angliában élő nagy-nagybácsim (vagyis a nagymamám testvére, nemtom, hogy van-e hivatalos megnevezés vajon erre a rokonsági helyzetre :) Már hónapokkal ezelőtt üzente, hogy találjuk ki, mit kérünk ajándékba. Én pedig lelkesen végiggondolva a helyzetet…..