Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fair_

0 bejegyzést írt és 171 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minimális erőfeszítéssel megelőzhető, hogy csak a világ másik felén javítható mobiltelefont vásároljunk. Napalm megoldása teljesen humánus, az eladóknak sem fáj, a vásárlók viszont több havi bosszankodást megspórolhatnak: Egy mobiltelefon gyártó technikai…..
Gery Greyhound (a Mi éveink, és a Best of Gyurcsány videók készítője) egy hiánypótló és egészen elképesztő videót osztott meg a tumblr oldalán.Ez egy "egy szigorúan belső felhasználásra szánt dokumentumfilmecske" a 2009-es pécsi időközi polgármester -választásról, ahol…..
Kettős Mérce Sose halunk TEK 2012.09.14 10:56:55
A magyar terrorelhárítási kommandó a héten elkapta a BME-n Luke Skywalkert. Az ország fele ezen röhög, a másik fele szörnyülködik, hogy de hiszen Luke le is lőhette volna csoporttársait. Azt azonban alig valaki mondja ki, hogy itt a tragédia éppen a TEK részéről következhetett…..
Az LMP feloszlatná a TEK-et annak szerdai akciója után, az MSZP-nek és a Jobbiknak pedig sikerült kiadnia az esetről egy-egy viccesnek szánt közleményt. Mindeközben általában hatalmas buktának lett elkönyvelve az eset, érthetetlen módon beillesztve az elmúlt két év bohókás és…..
Sziasztok!   Most találtam rá a blogra, ezért arra gondoltam, én is leírom a velem történteket. elöljáróban annyit, hogy egyetemen tanulok gazdasági vonalon, de mellette, ahogy a legtöbb szaktársam, én is dolgozok, hogy egyrészt tudjam finanszírozni tanulmányaimat,…..
Tisztelt Cím!   Történetem, melyet most szeretnék Önökkel megosztani, egy külföldi pénzintézet magyarországi leányvállalatánál történt 2009-ben. Már akkor gondoltam rá, hogy nyilvánosságra kellene hozni a velem történteket, de a munkahelyem elvesztése és az emiatt…..
Geekblog Hadak útján 2012.02.02 08:44:00
Steven Spielberg, akit annak idején korunk nagy mesélőjeként emlegettek (annak idején – ehhez a titulushoz már rég nem méltó), sosem ment a szomszédba egy kis szentimentalizmusért. Mindig késztetetést érzett rá, hogy a lehető leghatározottabban, legközvetlenebbül közölje a…..
Fair_ 2012.02.03 12:15:34
@David Sumner:

Akkor lehet hogy te normális vagy - ez örvendetes.

A kritikus az egy olyan politikus, aki nem ért még a politikához sem. 8P
Fair_ 2012.02.03 12:22:50
@David Sumner:

Te csak adó vagy?
Fair_ 2012.02.03 12:28:07
@aeon flux:

Nekem már az elég lenne ha a filmekről az írna aki filmezik és kellően értelmes.

Ha még ízlévilága is van ehhez, az már csak hab lenne a tortán!
Antifasiszták állták körbe az index egykori szerkesztőjét, azt követelve tőle, hogy határolódjon el a róla elnevezett színháztól. Az Oktogonon rendeztek tüntetést az Uj Péter ellen tiltakozók azután, hogy Dörner György átvette az Új Szinház igazgatását. Az Uj Péter…..
Fair_ 2012.02.02 15:12:10
gg.blog.hu Búcsúm az Indextől 2012.01.08 12:38:00
 "Felek a fenti Megállapodást elolvasták és mint akaratukkal mindenben egyezőt jóváhagyólag írják alá." - ez a mondat zár le egy 13+4 éves szakaszt az életemben, vagyis: utolsó alapítóként a továbbiakban engem sem fűz semmilyen kapcsolat az Indexhez. Lehetne ehhez egy…..
Fair_ 2012.01.09 20:34:15
@Ленина:

"Feltétlenül nagyon alaposan és igényesen nyalj az indexnek, nehogy azt higgyjük hogy kirúgtak benneteket."

8D
A 7 évvel ezelőtti M5 teszt egy éktelen káromkodással kezdődött. Ez a mostani egy régi emlék tűnődő felidézésével. Ebben nagyjából minden benne is van a két autó közti különbségről. ..
Ne feledjétek a HQ gombot az összes pixelért! Nos, srácok, jó-e az irány? Előző adásunk: Nissan 370Z vs Hyundai Genesis, Mini JCW - tctv3 1. adás..
Kedves Olvasóink! Újra jelentkezik a Szkepticista Gyülekezet - az áltudományok, városi legendák, mítoszok, hoaxok és elavult hiedelmek (pl. babonák, vallások) esküdt kihívója és szertefoszlatója. A Gyülekezet célja, hogy számtalan képzett, valódi szakember (matematikusok,…..
Fair_ 2011.10.17 14:14:17
Az igazi brutálparaszt szkeptikusok egyébként azok voltak akik anno tagadták a "vérkeringés-összeeksüvés" és a "föld-nem-lapos-összeesküvés" elméletet.

Persze azóta kiderült hogy az, hogy az embernek _van vérkeringése_, ergo ez nem egy ördögi, hibás elmélet, és az is kiderült hogy a föld nem lapos.

De sok millió ember gondolta - és úgy is döglött meg - hogy a föld lapos.

HA láttál már életedben TERVEZETT ÉPÜLET ROBBANTÁST, nem kell hozzá professzornak lenni hogy észrevedd hogy a WTC1, WTC2, WTC7 leomlása az volt.

Persze ha nem vagy hajlandó elhinni amit látsz, az más kérdés. Onnan kezdődik a propaganda.

Teljesen más téma:

PL. Kertész Imre holokauszt könyve (sorstalanság) után nyilvánvaló hogy rengeteg fiatal úgy szállt fel a - végső soron haláltáborokba induló - vonatokra hogy nekik azt mondták DOLGOZNI, ÉS NYELVET TANULNI mennek.

Ergo, a nácik is használták a propagandát és a dezinformációkat az emberek józan ítélőképességének az elvétele érdekében.

A történelem pedig NEM ÁLLT LE. MOST SEM.

Senki nem tudja garantálni neked hogy a jelenlegi fejlett szabadpiaci gazdasági rendszer, ahol van központi fűtés, 30 chips közül választhatsz, lehet ingyenes blogod, és vehetsz Iphone-t, és járhatsz bowlingozni.. stb... nos nem biztos hogy 10-15 év múlva is érintetlen marad.

Majd ha beköszöntött az örök világbéke - szólj, hogy én is tudjak róla... mert még nem következett be.
Na, helyreállt az egyensúly a világban. Éppen a héten dicsértem meg az Index-et (Sajtótörténelmet írt az Index), de ugye Budán is csak 3 napig volt kutyavásár egyszer volt Budán kutyavásár, viszont minden csoda három napig tart. A  Pulitzer-emlékdíjas oknyomozó…..
Mióta Winklernek új blogja van (Napszemüveg blog), egyetlen napszemüveg sincs biztonságban a környezetében. Azonnal lecsapott az új Lidl-es napszemüvegemre is, amit kizárólag azért vettem (ezerszázvalamennyiért:), hogy a bukóban tudjak felhajtott plexivel motorozni anélkül, hogy a…..
Fair_ 2011.08.20 10:07:12
@Taligamajom:

"Pedig pont arra lenne egy ilyen forum, hogy tanuljunk egymás hülyeségéből. Egy ideális világban..."

Ok, akkor mondok neked valamit hogy tanuljunk egymástól:

Ha füldugó nélkül mész rendszeresen szélzajban, nagyobb sebességekkel, akkor (ok - okozati alapon) halláskárosodásod lesz. (PONT)

Persze csak akkor ha ember vagy és nem Batman.

(Olvasd el a szerkesztő által belinkelt cikket: totalbike.hu/magazin/2009/09/17/a_motoros_koran_hal_es_meg_is_suketul/)

Én cserébe ezt tanulom tőled hogy mindenki azt rak fel a gépére amit akar, hifit, hotdog sütőt, vízicsúszdát, vagy bármit.
Fair_ 2011.08.20 10:20:42
@Taligamajom:

Amúgy ez a téma kimondottan a kognitív disszonanciáról szól, és nagyon jó példa arra nézve hogy egy tök egyszerű, egy milliószor tudományosan bebizonyított tényt (mármint hogy a szélzaj szétbassza a hallásod) egyesek minden erejükkel megpróbálnak semmissé tenni, mivel ugye "nem illeszkedik bele a kis világképükbe".

Szerintem valahol ehhez kellene bátorság, mármint hogy tudatosan észrevedd azt, hogy ha egy ökörség miatt nem vagy hajlandó befogadni egy tök primkó, és egyébként igaz állítást.

(ami azzal is jár mellékesen hogy sérült leszel, ha nem veszed figyelembe)

Remélem érted.

Az nem HIT kérdése hogy a 100-105 dB-es szélzaj (normál tempónál) szétvágja e a hallásod vagy sem.
Van a Sziget fesztiválnak rengeteg konkurense világszerte, méretre, árra, színvonalra óriási változatosságot mutatnak a nyári bulik, de egyvalamiben biztos, hogy egyedül áll: Michelin-csillagos backstage étterme senki másnak nincs. Megkóstoltam. Így aztán exkluzív összeállítást…..
Fair_ 2011.08.10 15:37:52
@qwertzu:

Trollkodás?

Inkább egy finom kritika a sziget managementjének: ide vezet a figyelem teljes hiánya.

Nem hiszem el... komolyan képtelenek voltak akár 1 (egy) db húsmentes kaját csinálni a külföldi vega zenészeknek?!

Hozzáteszem ez azért is baromi égő a szervezőktől, mert elég sok szigetes zenész vega - nem csak Prince.
Fair_ 2011.08.10 15:46:51
@paillard:

Ok megnyugodtam. :) Azért valahol reméltem hogy ilyen önégetésre még ebben az országban sem képesek.
„Még aznap este közölte, hogy beszélnünk kéne valamiről, amit „csak most van bátorságom elmondani”, de én azt mondtam, hogy nem derülhet ki olyasmi, ami miatt aggódnom kéne” – pedig ki fog! Mai posztolónk egy meglehetősen rázós történetet hozott, ezen…..
Észrevettem, hogy tegnap kimaradt egy poszt, de sajnos szinte mindenki nyaralni van, köztük én is. Az idő szar, de nincs mit tenni. Azonban Nektek ettől még nem kell olvasnivaló nélkül maradni, úgyhogy Bendegúz levelét ajánlom figyelmetekbe. Igazat adok Neki, én is úgy látom, hogy…..
Fair_ 2011.07.25 20:39:59
@fatia-negra:

Pont erre akartam rámutatni, hogy vannak akik szerint ez ok, "neki bejött".

A f*szt jött be neki.
Gondolod lehet úgy megúszni egy tömegkarambolt, hogy te okoztad, minimum 2, vagy több autó széttört, megállás nélkül elhúzod a beled, azt se tudod, és nem is érdekel ki sérült meg és felvettek kamerával?

Ez minimum felfüggesztett börtön, szóval neki se jött be.

+ Ha valaki ennyire nem tud vezetni, mert sz*r, akkor talán iratkozzon be legalább 10 órára egy oktató mellé, ha már ennyire nem érzi az autót, ha mondjuk letöltendőt kapott, akkor a börtön után persze.
Fair_ 2011.07.26 14:11:11
"Zabalint · sznobizmus.blog.hu 2011.07.26. 10:39:26

Komolyan, a végén már ott fogunk tartani, hogy megbaszta az anyját, gyerekeket rabolt el, hullákat gyalázott, és láncfűrésszel gyilkolt az utcán."

Ja, az sznob zsírmalac bmw lízingerektől nem kizárt a többi sem.

Amúgy tudod honnan ered a "sznob" kifejezés?
Egy rövidítés: "s.nob"
Nob = Nobilis.
Magyarul a sznob = s.nob = sine nobilitate = nem nemes.

= Az előkelők szokásait majmoló közrendű ember, divatos művészekért és művekért tüntetően rajongó ember. lat s.nob. rövidítésből ered, azaz sine nobilitate 'nemesség nélküli'.
Fair_ 2011.07.27 09:51:42
@Zabalint:

"Ismerem a sznob szó eredetét. Lényegében ma is hasonló jelentéssel bír, éppen ezért nem feltétlenül a leggazdagabbak a sznobok, hanem akik őket majmolják."

NEM hoyg NEM _feltétlenül leggazdagabbak_ hanem csórók.

A sznobok mindig csórók, és utánozzák a magasabb társadalmi szinten lévő emberek életvitelét. (akiket mondjuk nem is látsz általában)

Magyarul:

Régebben pl. sznob volt az akinek nem voltak megye méretű birtokai, és gazdasága, kastélya, viszont volt olyan _lovaskocsija_ és _ruhája_ mint annak akit utánoz.

MA:

Nincs milliárdos értékű nagyvállalat a tulajdonában mint néhány IT milliárdos magyarnak, nem tanít egyetemeken, nincs jacht-ja, nem vesz részt világszínvonalú fejlesztésekben, viszont LÍZINGRE olyan BMW-t vesz mint ami azoknak van, olyan házat ami azoknak van, olyan notebookot ami azoknak van, stb.

Olyan ez mint a múltban, amikor két ember ugyanolyan főúri ruhában járt karddal, csak az egyiknek volt egy 5000 fős hadserege a másiknak meg nulla.

De ismétlem, ugyanúgy néz ki mindkettő.

Sznobokat meg nem másol senki, mert az maga is sznob. Max úgy fogalmazhatunk hogy egymást nézik a sznobok hogy ki mit másol.

Sznoboknál autóban egyébként erősen felülreprezentált a BMW (mert régebben ez volt a nagyobb vállalkozók kedvence) illetve az Audi (ez pedig a kormányzati emberekkel való hasonulási kényszerük miatt).

Mondjuk azt hogy kormánytagokat másolni még ráadásul értelmetlen is, - mert kurvára nem népszerűek - az másik kérdés.
Az oktatási államtitkár az Index információ szerint beadta a lemondását, a hírt a miniszterelnök szóvivője nem cáfolta. Hoffmann Rózsa tervezetei ellen az utóbbi időben diákok, szülők, és tanárok is tiltakoztak, de a legnagyobb ellenfele mégis párttársa a korábbi oktatási…..
Bojtárok Dr. Mester Csaba érvel! 2009.04.22 19:02:00
A talártalan csávóról röviden: emós-halálfejes öv, ujjakon filléres rockerbizsu, izompóló+farmer digósan és a r'n'r-tartás. Németh Győzőnek, a "Kocsmárosnak", meg Máriának biztos bejön...
Azt hiszem elmondható, hogy az ál(l)amfő vagy nyelvújító, vagy csak szimplán nem tud helyesen írni. Bár az utóbbi sanszosabb. Azonban akkor nem a nyelv védelméért kellene küzdenie Pálnak, hanem azért, hogy megtanuljon helyesen írni. Ha pedig diszgráfiás és diszlexiás, akkor el…..
Ebben a B125-ügyben szinte mindenki, aki nem motorozik, félreért mindent. A leggyakoribb megjegyzés, amit hallottam a B125-ös kezdeményezést aláírni nem akarók részéről: nem kell több közveszélyes őrült az utakra. Ezt mondták a barátaim, ezt mondták a feleségem kollégái, ezt…..
Úgy tűnik, a siófoki frakcióülés után új lendületet kapott a Hoffmann program. Pokorni elkezdett lelkesedni, A HÖOK beéri üres ígéretekkel, és még a 300 milliárdos többletkiadás is zöld utat kaphat.Először Pokorni elkezdte kedvelni a felsőoktatási törvényt. (Az…..
Fair_ 2011.02.17 22:25:03
@Tanbácsi:

"Olyan érettségit kell csinálni belőle, és arra kell felkészíteni, ami az általános műveltséget méri. A többi érettségi tárgy az elmúlt években el is indult ebbe az irányba, utálják is a szakos kollégák. "El lehet érni a kettes tanulás nélkül némi gondolkodással is." Szerintem kábé ezért a némi gondolkodásért jár a gyerek suliba."

Azt hiszem vannak még jó középiskolai tanárok.

Pl te.
Fair_ 2011.02.17 23:32:52
@Benbe:

" El lehet érni a laikus közönség körében rövid ideig tartó népszerűséget azzal, hogy lecsupaszítjuk a tantárgyakat, és átalakítjuk vagy élményterápiává (legyen sok kísérlet, mindegy mi), vagy kiszedünk a tárgyból tulajdonképpen mindent, amiért azt a tárgyat úgy hívják, ahogy, és csak "gondolkodást", "készségfejlesztést" hagyunk benne.

Mit gondolsz, hogyan lehet gondolkodást fejleszteni egy fizikaórán, ha közben nincs szó fizikáról? Miről legyen szó akkor?"

ÉN NEM ERRŐL BESZÉLTEM.

Hanem arról hogy vannak diákok (nem kevesen) akik MINDEN tárgyat VERS (igen VERS) szerűen tanulnak meg.

Legyen az Fizika, Kémia, Irodalom, Történelem, vagy bármi!

Érted?

Azt szeretném hogy ilyen magológépek ne legyenek a földön.

A jó az, ha mondjuk fizikán ismeri a képleteket, stb, stb... (+AZT IS HOGY MIERT ILYENEK A KÉPLETEK) De e mellett tökéletesen átlátja az összes összefüggést, és önállóan gondolkodik dolgokról.

NEM MAGOL.
Fair_ 2011.02.17 23:41:06
@Benbe:

Egyébként TÖKÉLETESEN úgy beszélsz mint egy frigid ember a szexről.

Egy frigid szerint lehet gyermekgyártás miatt szexelni, (amit ő is tesz néha) és el tudja képzelni hogy csak az örömszerzés miatt is (de ő azt nem csinálja)

Nos, van egy jó hírem.

Lehet gyereket csinálni úgy is hogy KÖZBEN ÉLVEZED.

Magyarul, nem az a kérdés hogy vajon

1./ÉlményFizika órát csináljunk könkret tudás nélkül

vagy

2./Brutál 60-es évekbeli, azon belül is a legocsm*nyabb száraz, brutális okádék órákat alkalmatlan tanárokkal, és rengeteg száraz képlettel, nulla gondolkodással

HANEM

3./ Élményszámba menő, sok tudást adó, gondolkodást fejlesztő, tudósokat kinevelő, szuper, világszínvonalú órákat.

Ergó... Van gyerekcsinás+élvezet egyben.(nem csak külön-külön) és van élvezetes+jó+hatékony fizikaóra is.
Orbán elszólta magát a Parlamentben, és kb. ezt jelenti az, amit mondott: "blablabla, blablabla, ... az egyiptomi forradalom ROSSZ." Azaz tulajdonképpen:  "félünk tőle, veszélyes, nem szeretnénk Magyarországon ehhez hasonlót".Számos alkalommal vontam már…..
Fair_ 2011.02.16 21:23:08
@kaktuszpapa:

"Amúgy Egyiptomban üzletelt - tudjuk mi történt.
Berlusconival szkanderezett - megy az öreglegény a bíróságra.
Basescuval flörtölt - közel a bukása.
A szlovák kormánypárt képtelen keresztülvinni a kettős állampolgársággal kapcsolatos javaslatát - még meg is bukhat.

Sarkozy és Merkel még nem is tudja mekkora kockázatot vállalt, hogy találkozott vele.
:-DDDD"

Ez tényleg így van!!! Mondjuk beszarás....:) Van ebben az Orbánban valami kegyetlen, amit már nem is balszerencsének mondanék a többekre nézve.

Tényleg kíváncsi vagyok hogy mi lesz Sárkozyvel és főleg Merkel-el kapcsolatban.

Simán megbuknak, vagy elüti őket egy autó, vagy rájuk esik egy meteorit? 8'D

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))