Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mp1526

0 bejegyzést írt és 423 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai történet arra példa, hogy cégen belül is micsoda különbségek lehetnek a magyarországi és a svájci kirendeltség között. Tibor Facebookon érkezett beszámolója az ügyintézés mikéntjére is rávilágít. „Nemrégen, idén január 3.-án kezdtem új munkahelyemen. Nem…..
mp1526 2013.04.01 11:44:47
@Pici121: nekem csak egy kérdésem lenne: a korábbi magyar munkaadójánál, ami egy nagy nemzetközi hátterű multi tagja volt, hogy kaphatott minden hó 15-ig fizetést, amikor törvényileg legkésőbb 10-ig kell fizut osztani?
mp1526 2013.04.01 11:49:02
@Jimmy, a ne tarts egy nagy magnest, ha valaki vent: majd az ügyintézés részét is hasonlítsd össze, ne csak a GDP-t!!! (meg mondjuk az egyiptomi bevándorlók 40-60 KWD-s bérét egy svájci bevándorlóbérrel). Vasta nélkül egy jogsi ügyintézés (igen aktív törődéssel is!) simán 1 év!!! Mondjuk a 45 HUF/literes üzemagyagárral egy összehasonlítást biztosan nyerni fog Kuwait... :)
A hülyeség sokféleképpen osztályozható (mint erre korábban már rámutattam), de amit most szeretett hazánk lakossága bemutat, az bármely kormánynak is becsületére válna. Minden drámában van valami személyes, így ebben is, hiszen úgy keveredtem bele a tegnapi havazásba, hogy…..
Kenőpénzt kellett volna fizetnie a jogosítványáért egy tanulóvezetőnek, de ő a vizsga előtt inkább szólt a TI-nak, és mi a rendőrséggel közösen elintéztük, hogy elfogják a korrupt oktatót. De a tanulóvezetőnek így is többe kerülhet majd a jogosítvány.     Február…..
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
mp1526 2012.08.29 16:35:20
@Valós Kilométer: Ja, és amink hozzá, mert anélkül tudom, h itt szart se ér, amit a másik mondd: www.edmiskolc.eu/enterprise/enterprise.html
mp1526 2012.08.29 16:40:25
@Exploiter: szerintem se dolgozzanak, csak ne is sírjanak, h nincs meló!!! Tudod, erre mondta egy ingatlanos ismerősöm, h Mo.-on sajnos az eladó ingatlanok árát az esetek döntő többségében az alapján határozzák meg, h milyen célokat akarnak belőle elérni. Pl. eladjuk a családi házat, mert elválunk, ki kell belőle jönnie 2 kisebb pesti lakásnak meg 2 kis autónak és némi költőpénznek, az 2x15m+2x2m+2x2m=38m. Ennyiért áruljuk! Tök mind1, h csak 22-t ér... És ez sajnos az embereknél is gyakran így van! Jut eszembe az ingatlanról: magyar pályakezdőnek miért kell azonnal lakást/házat vennie a németnek, osztráknak, olasznak, stb. meg tapasztalt munkavállalóként sem jut eszébe se? De ez csak egy kis mellékszál.
mp1526 2012.08.30 08:35:23
@Valós Kilométer: Ezek szerint fogalmad sincs róla, h nem elvonásról, hanem költségről beszélek!!! Tudod, a munkaadód is fizet azután, h foglalkoztat Téged. A dolgozó 5%-kal kap többet nettóban (minimum!!! Ez persze jövedelmfüggő.), a munkaadó pedig 15,5%-kal fizet többet a munkavállaló után No-ban, mint Mo.-on. Tehát ha X összeget elkölt egy munkaadó a munkavállalójára, akkor kint min. 20%-kal több marad a munkavállaló zsebében. Érted, vagy tényleg szemléltetni kell számpáldával?
Jópofa ötlet a BKV meghekkelése, ám nem csak morális szempontból aggályos, a mateknak is ellentmond. Viszont egy dologra mindenféleképpen alkalmas lehet: edukációs pilot-projektként hamar be fogja bizonyítani, hogy miben rejlik egy biztosító valódi szolgáltatása. Pár nap alatt…..
mp1526 2012.06.06 07:03:30
@igazi hős: ja, amúgy szolg. színvonala tegnap téma volt: hogy is szólt a hír múlt héten Londonból? Lerobbant a metro, mindenki bepánikolt, hogy úr isten, milyen állapotban van a tömegközlekedés és hogy fogja ez az olimpiai tömeget szállítani, kaptak 40 font kártérítést az utasok, meg talán ingyenbérletet, vagy valami még volt... Na ez kérem a szolgáltatási színvonal, ilyenkor is lehet nyugatot majmolni! Itt heti 2x kigyullad meg leáll (múlt heti 4-6-os margit hidi leállás!!!! most újították fel a hidat, már ég a vezeték! biztos kapkodtak a munkával, mert csak 2 év késéssel lettek kész...) mindenki nyugodt és happy, plusz tolvajozik... vicc!
mp1526 2012.06.06 09:37:40
@igazi hős: amikor használtam, még nem szorult be /égett ki heti 2x a metro, de már akkor is vállalhatatlan volt! Gondolom azóta nem javult a helyzet, mert azért híreket olvasok/hallok. Ha Londonban ráköltötték, akkor ott jogosan lehet kérni a szolgáltatásért díjat, ha itt nem, akkor itt is rá kell költeni és utána lehet majd kérni a díját a szolgáltatásnak. Addig meg nem kell tolvajozni aki a s*arért nem akar fizetni! Lehet tolvajozni, de máshol kell a tolvajokat keresni (mivel ahogy én már írtam, adóm befizetem, de új buszra mégse jut...)
mp1526 2012.06.06 10:02:45
@molnibalage: és ez az utas szolgáltatást igénybe vevő dolga, vagy a szolgáltatóé??? Mi közöm nekem, mint utasnak ehhez?! Adóm fizetem (ami európai viszonylatban is igen magas), jegyárat fizetném (ha lenne normális szolgáltatás, de amit ezért a s*arért kérnek, már az is irreálisan magas európai összehasonlításban is), akkor innen kezdve hol jövök én a képbe, amiért nincs minőségi szolgáltatás? Ellopják, elcsalják, nem megfelelően költik el a pénzüket?! Ez BKV, vagy BKK, vagy állami dolog, az ő dolguk a normális szintű szolgáltatás biztosítása, az enyém meg a fizető utazás, ha ez teljesül. Ha ő nem teljesíti az ő részét...
Tisztelt Munkahelyi Terror Blog!   Van ismét szabad egy órám, így gondoltam mérgemben gyorsan billentyűzetet is ragadok és leírom a tapasztalataimat a "túloldalról". Ugyanis a blogon rendszeresen és túlnyomó többségben csak a "már 400 helyre pályáztam 3…..
mp1526 2012.06.05 16:35:33
@SnakeHB: itthon azért még mindig a nagy emlegetett nyugati országok (Anglia, Németország, Svájc, Ausztria) árszínvonala alatt vagyunk! Lehet kivételeket gyűjteni, de összességében az átlagos fogyasztói kosár itthon SOKKAL olcsóbb, mint ezekben az országokban! Aki nem hiszi, járjon utána (de kint éléssel, ne 10-15 példával, mert 2x annyi ellenpéldát hozok! Nem érdekel az autó, üzemagyag, autópályamatrica stb. magában, hanem nézzük meg csomagban és úgy hasonlítsuk össze az élet költségeit!). Aki talpraesett, szorgalmas, ügyes, stb. az itthon is jól megél, meg kint is! Kint is valaki járkál suzukival, tehát vannak balfa*zabbak, akiknek nem jutott merci... ez már csak ilyen. Ezt úgy szoktam mondani, hogy lehet, hogy aki itthon mondjuk egy astrával jár, az kint egy passattal járna (és ezt persze értsd az egész életszínvonalára!), de az nem életszerű, hogy valaki itthon egy szakadt csepel biciklit tudott összekaparni fél élete alatt és azt hiszi, h kint neki S merci jutna! Remélem érted, miről beszélek...
mp1526 2012.06.06 07:06:22
@SnakeHB: A6 vs Swift tetszik a legjobban, az pont astra vs passat szintű összehasonlítás! Amúgy magamra ismertem: pályakezdő koromban kínaiból ruházkodtam, volt nagyon régen műanyag casiom is, régi nokiám meg swiftem is. De pár év munka és nyoma sincs ezeknek!!! Nem kell parázni és demagógoskodni, melózni kell! És akkor lesz szépen minden, vagy irány kifelé, akinek itt nem jön össze (de nagy valószínűséggel annak kint sem fog...)
mp1526 2012.06.06 08:44:01
@SnakeHB: barátom meséli Wallisnál: havi értékesítési terv 25 zsír új BMW eladása, februárban 86-ot adtak el, túlnyomó többségben cash-re!!! (és lehet jönni az adócsaló maffiózókkal, biztos vannak benne azok is, meg tehetséges vállalkozók, menedzserek, csúcsvezetők is) Hangsúlyozom: a tehetséges emberek itt is érvényesülnek, nem kell külföldre menniük! Sőt, sokan vissza is jönnek (miután összeszedtek egy házra/lakásra valót), mert sok mindent nem tud a külföld megadni (pl. baráti kör, család, stb.). Sőt, van barátom, aki ugyan ragaszkodott a külföldhöz, de szigorúan Ausztriához, mert onnan minden hétvégén haza tud jönni. És itt is lebzsel minden hétvégén, mert itt annyira rossz... :)
Gabesz rendszeres olvasónk, de ez se menti meg a banki szopatástól. Vagyis a vásárló számára nem túl előnyös átváltásoktól. Etikátlan, de hát mióta foglalkoznak ezzel a pénzintézetek? Előljáróban leszögezem hogy lehet hogy nem törvénytelen amit leírok, ám etikailag…..
mp1526 2011.05.02 09:45:14
@Kulics: semmit nem ér a raklamáció! én is végigjátszottam ugyan ezt a repjegyes mókát, de az a megoldás, amit fent már többen írtak! csak az számít, hogy a kártyatársaság miben számol el! ez meg megtudható gondolom egy pár 10 oldalas apróbetűs szerződésből, amit mindenki aláír. Visa ált. USD-ban, MC/EC pedig ált. EUR-ban! innen kezdve teljesen mindegy, hogy miben terhelik a számládat, átváltják USD-ra/EUR-ra! nekem HUF-ban terhelték, mégis átváltották... ennyi, ezzel mehetsz bárhová! szegééény bankok...
mp1526 2011.05.02 09:48:12
@Doubledecker: nem pontos amit írsz! ha a terhelendő számla és a fizetés devizaneme megegyezik, akkor is vált! mindig vált USD/EUR-ra! csak akkor nincs veszteséged, ha a fizetés devizaneme és a kártyatársaság váltási devizája ugyan az, tehát ha Visa-nál USD-ban fizetsz vagy EC/MC-nál EUR-ban! amúgy mindig vált és mindig szív a kedves ügyfél...
mp1526 2011.05.02 09:50:20
@BeKaVe: panasz mindig írásban és első körben a banknak! arra írásban kell reagálnia! ezek után PSZÁF! ha nincs írásbeli válasz, már azért magában megbüntetik (nálam 200e-t kapott a K&H), ha igazad van, akkor jön a plusz bünti meg a kártérítés...
ProgBlog Ki védi a Véderőt? 2011.04.27 02:19:00
Az elmúlt hetek szervezett romaellenes akciói kérdéseket vetnek fel, olyan kérdéseket, amelyek – és a rájuk adható válaszok – megvilágítják a radikális jobboldal mibenlétét és „kapcsolati hálóját”.Nyilvánvaló, hogy azokat a…..
mp1526 2011.04.27 12:12:32
@csoko20: ezt a pontot már rég átlépték, már csak ki kéne jelölni a vadászidényüket...
mp1526 2011.04.27 12:14:26
@Kőmíves Kelemen: Na ja, de a saját telkemen, a haverjaimmal már csak bujócskázhatok terep színű gatyóban meg airsoft fegyverekkel! Ezért nem is értem az egész balhét... Ki és milyen jogon visz el eközben bilincsben otthonról???
mp1526 2011.04.27 12:21:20
@Bloberf: de kiktől kell megvédeni őket? saját maguktól? Mert csak ők tehetnek a szegénységükről! Ha nem dolgoznék, nem tanulnék, nem fürdenék, nem lenne fogam, stb. én is kirekesztett lennék és szegény... De persze ekkor eszembe se jutna követelőzni, lopni meg 8-10 gyereket csinálni...
 Vannak szobái amelyek egész ízlésesen mutatnának egy régi kastélyban. Meg az is látszik rajta, hogy nem sajnálták bele a pénzt. A kapuja például - akár illik, akár nem - egy vagyont érhet. De akkor meg miért a telken spóroltak? Alapterület: 1230nm…..
mp1526 2011.04.14 13:51:53
@Elstron: a multinak azért éri meg, ha figyeled a híreket, mert bőven 10 mrd HUF fölötti támogatásokat kap azért, h egyáltalán ide jöjjön! Meg sok éves adómentességeket, meg mondjuk az Audira formázott jogszabályokat (K+F szabályok az Audi miatt olyanok, amilyenek)... Innen keudve őket nem érdekli, h a sok nyomorult mennyiért dolgozik és hogy él meg belőle. És ez az egész ország legnagyobb csapdája: SZJA bevételekből akar megélni, mert saját magyar ipara gyakorlatilag nincs! SZJA-ból meg még soha egy ország se tudott megélni... És végül ezért van a multi zsarolási pozícióban (ahogy az Audi is tette), mert egyszerűen megmondja, h ha nem tetszik, pár hónap alatt összepakolok, és köd előttem-köd utánam... És akkor még a pár ezer munkásból befolyó SZJA sincs... Na ezért éri meg neki, és ezért nem versenyképes a kis KKV, nem csak a tőkeerő miatt.
Belsőség Buktuk a B125-kampányt 2011.03.04 15:44:22
A lényeg, hogy egy kevés embert érintő, keveset érdeklő részletkérdés ügyében mozdult meg az ország, gyűjtött a kürtőskalácssütő, a fogászat és a horgászbolt, az olvasók meg a parlamenti képviselőiket szpemmelték - őrületes buli volt. Nekünk nagyon jól esett…..
mp1526 2011.03.04 22:19:20
@nagyiWRX: tedd le a jogsit, jobban jársz! ha havi 40e-t spórolsz, akkor nincs 2 hónap a megtérülése. az elég jó kis befektetés. és cserébe egy életen át nyugodtan mehetsz... amúgy a legnagyobb gáz nem a közúti ellenőrzés, hanem ha balesetben leszel részes! ott nem lesz kit lefizetni, ugyan úgy rádhúznak minden faszságot, mintha tiszta részeg lettél volna...
mp1526 2011.03.04 22:36:39
@prooF: természetesen abban a balesetben nem ő lesz a hibás, de attól függetlenül úgy megbass*ák, h füle-farka kettéáll! :) jobb a békesség...
Ebben a B125-ügyben szinte mindenki, aki nem motorozik, félreért mindent. A leggyakoribb megjegyzés, amit hallottam a B125-ös kezdeményezést aláírni nem akarók részéről: nem kell több közveszélyes őrült az utakra. Ezt mondták a barátaim, ezt mondták a feleségem kollégái, ezt…..
mp1526 2011.02.24 12:14:58
@Enrico Palazzo: igazad van! vezessen mindenki mindent, amiről úgy érzi, hogy neki megy!! a rohadt állam meg kapja be... irány az afrikai sivatag! ott nyerő lehetsz ezzel a gondolkodással!!!
mp1526 2011.02.24 12:18:30
@Enrico Palazzo: tanfolyamra járás: B után egy tanfolyamon se voltam, otthon néztem át minden kategóriát, gyakorlat: 3-4 óra, ha tudsz vezetni, forgalom szintén... brókerek, előre!!! kinek nem fér bele az idejébe? ja, és miután jönne, hogy akkor mi értelme van az egésznek? már fentebb leírtam, vissza lehet keresni! a lényege, hogy az oktató és a vizsgabiztos is, tehát két szakember felméri a tudásod és ez a felmérés alapján megfelelőnek talál, amit el is ismer az aláírásával mindkettő. ennyi
mp1526 2011.02.24 12:22:56
@d.j: örülök neki! nap mint nap kerülgetem a 4 kerekű smkp-okat városszerte ezrével... :)))
Napjaim elég bezártan telnek, emberekkel csak akkor találkozom, amikor heti rendszerességgel kórházba megyünk A. nénivel.Marco, Enzo, Habib taxisofőrök. Olasz, török származásúak.Az ápolónők, Verena - lengyel, Hattice - török, Alexandra - görög, Oksana, a pedikűrös orosz,…..
mp1526 2011.02.23 14:18:15
@Lágymányos Rulez: nem a nácizmus miatt nem akar ide senki se jönni! Van egy kis eltérés az életszínvonalban meg a gazdaságban... Ezért nem jön ide senki, inkább csak megy el, aki nem vak meg hülye...
mp1526 2011.02.23 15:26:03
@Lágymányos Rulez: na ja, csak ott azt se tudják, hogy melyik városban van az a magyarország. :DD Azon kívül, meg ha már vált az ember, nem egy picit jobbra vált, hanem sokkal jobbra, ha teheti. Gondolom, ha Te munkahelyváltásban gondolkodnál és az aktuális 100 Ft helyett van lehetőséged 110-et meg 300-at keresni, nem sokat fogsz gondolkodni a választáson... :)))
mp1526 2011.02.23 15:29:36
@cellimega: biztosan lehet élet egy 8m-s Mo.-on is, csak az nem mindegy, hogy éri el az ország azt a 8m-t a 10-ről!? Mert ha kidobunk mondjuk 3 millió kisebbségit és hozunk helyettük 1 millió német meg osztrák fejlesztőmérnököt, akkor ugye ugyan az lesz a végeredmény, mintha elmegy 3 millió értelmiségi és jön még 1millió kisebbségi... Az élhetőségét a két verziónak ugye nem kell taglalnom...
A Napi Gazdaság ma megjelent cikkében elég világosan levezetik a Fidesz által bevezetett egykulcsos adó hatásait. Elöljáróban annyit, hogy amelyik adórendszerben egymillió ember bukik, biztos hogy nem igazságos és ha ez az egymillió ember az alsó 5 millióból kerül ki akkor…..
mp1526 2011.02.22 11:52:10
@Starlark: ja, csak meghirdetek egy gyári munkás állást és jelentkeznek rá 200-an, akikből 198 alkalmas, a gyárigazgatót meg keresi 3 profi fejvadász fél évig... Akkor melyik is az értékesebb??? Minden értékét a gyakorisága határozza meg, tudod... Amiből sok van szart se ér, amiből kevés az meg sokat! Tudod, szén-gyémánt...
mp1526 2011.02.22 11:53:41
@xcrow: pont azt mondtam, h be kell terelni a fekete jövedelmeket az adórendszerbe! És addig ne sírjunk 1m "rosszul jártról", amíg azoknak csak max 20%-a jár tényleg rosszul, a többi meg ugyan úgy feketézik, mint eddig és leszarja, h 2e-rel kevesebb a hivatalos utalt bére...
mp1526 2011.02.22 11:58:22
@Starlark: ez azért jó! mert a kommunizmusban ugye ez volt és sokan hozzászoktak, most meg nem értik, hogy a "nagyfejű" az irodában hogy kereshet annyit, mint 8 szalagmunkás... Pedig le se izzad és nem is trógerol...
"Egy egyszeri british airways utas" nevű felhasználónk fel van háborodva, mert 150600 forintért foglalt repülőjegyet a British Airways weboldalán, ám végül 155311 forintot vontak le tőle. A kimutatást megnézve kiderült, hogy euróban terhelték meg a számláját és…..
mp1526 2011.02.21 15:02:29
@enamel: persze! Ha nem HUF a számla és tudom, hogy EUR-ban vonják majd le... De erről szól az egész, hogy nem lehetett tudni!
mp1526 2011.02.21 17:00:26
@Babette_: na de kérem?! csak van felelőse annak, ha valamit valaki hirdet X HUF-ért, megveszem, kapok róla egy számlát és végül levonnak a számlámról X+Y HUF-ot!!! vagy itt tényleg semminek, semmikor, semmi körülmények közt...??!! Már az is egy kis örömmel töltené el a szívecskémet, ha valaki tudna adni egy számlát arról az összegről, amit fizettem! De nem tud, mert még a megjegyzés mezőben is az eredeti összeg szerepel, nem az, amit fizettem! Ha cég lennék, le se tudnám könyvelni így ezt a történetet...
Hétfőn eldőlt, hogy az Andrássy úton biztosan nem lesz melegfelvonulás az idén.  A rendőrség arra hivatkozva nem engedélyezte a rendezvényt, mert szerintük az aránytalanul "sérelmezné" a közlekedést. Aha.Gyülekezési jog vs. kényelmes közlekedés...Azt hiszem…..
mp1526 2011.02.15 17:05:30
@tomwar: de miért kéne elvonatkoztatnunk?? az által tudunk szaporodni, hogy egy hím és nőstény közösül és gyerekük születik... Ezt nem a rohadt "buzigyűlölők" találták ki és nem is újkeletü "szokás". Sajnos bármennyit vonulhatnak szivárványosan és büszkén is, nem tudok rajtuk segíteni a gyerekvállalásukban sem és másban sem...
mp1526 2011.02.15 17:28:22
@tomwar: milyen joghátrány? nem szavazhat? nem vállalhat munkát? nem szerezhet magántulajdont? nem értem miről beszéltek... max. megítélésbeli hátrányról beszélhetünk, amitől minden "más" szenved, lehet az extrém magas (óriás) vagy alacsony (törpe) vagy bármilyen más betegségben szenvedő... A házasságot meg a gyerek témát meg annyira nem piszkálnám, mert míg a házasság nekem tök mindegy lenne és csupán társadalmi képződmény, addig a gyerek természeti, amihez nem lehet joguk, mert a jóisten így akarta... Ha másképp akarta volna, valszeg egy csókkal vagy kézfogással lehetne gyereket nemzeni... Ennyi erővel azért is lehetne büszkén felvonulni, hogy a vakok lehessenek kamionsofőrök vagy vadászpilóták, mert ez a csúnya elnyomó társadalom most nem engedi meg nekik...
Mióta elindult az Ember a Vízben, úgy pörögnek az események, hogy csak kapkodom a fejem. Tegnap óta több nagyszerű dolog is történt. Egyrészt a bajba sodródott családi napközi részére megjöttek az első felajánlások. Volt, aki 1%-át szeretné nekik adni és akadt már olyan is,…..
mp1526 2011.02.08 16:24:11
@Juci Óbudáról: ja, lehet átutalási díj nélkül fizetni, csak kp.-felvételi díjat számolnak fel... :))
mp1526 2011.02.09 10:50:21
@Juci Óbudáról: ez ettől sokkal összetettebb kérdés... Attól is függhet, h milyen bankkártyád van pl.! Ha valaki nem tud kp.-t kezelni (mutogatja, nem elég diszkréten tárolja, kezeli...), azt természetesen kirabolhatják, vagy ami még rosszabb, elhagyhatja a kp.-t, mint a posztban is szerepelt. Én személy szerint megszoktam, h rendszeresen van kp. a zsebemben, megfelelően kezelem, sose raboltak ki vagy hagytam el. Van, aki a normál bankkártyája mellé felírja a PIN kódját, vagy dombornyomott kártyája van, amiket ha elhagy, ugyan úgy vissza lehet vele könnyedén élni... Szóval a pénzügyi kultúra nem fizetési eszköz vagy mód függő!
Kezdeményezésünk - úgy látszik - mgmozgatta az országot, autóst, motorost egyaránt. Innentől kezdve nincs megállás, ezt végig kell és végig is fogjuk csinálni. Ha kell vért szívunk, ha kell intézünk, de nem adjuk fel. Most, hogy az X-edik nagyhatalom, a média is felkapta az…..
mp1526 2011.01.10 16:02:55
@fegyvervideoponthu: mert megdöglik!!! és ha nincs szerencsém, engem is magával visz 3 másik emberrel, aki épp egy buszmegállóban várja a buszt (mert van annyi esze, h ha nincs jogsija, akkor buszozzon!!!)

értem én, h szeretnél egyszer egy komárra felszerelkezni és aztán az ott összegyűjtött cuccokat a GSX-R-re is használni, de nem is biztos, h megfelelő, meg van azért kihordása is egy ruhának, csak nem viszed 30 évig...
mp1526 2011.01.10 16:17:58
@fegyvervideoponthu: nem kell patak vér, elég egy pár csepp is, h pár ember meghaljon. És az, ha megdöglik (mint már vagy 3x leírtam korábban!! Te nem figyelsz, hiába tanítalak!! vagy így felejtesz?? ajjaj) tényleg abszolút magánügye! az, ha 110-zel belehajt egy buszmegállóba, amit persze ő túlél (mert ne adj esten szerencséje volt, vagy volt pénze felszerelésre, csak tudást nem tudott venni...), de 3 embert elkaszál a motor, köztük mondjuk a feleségedet, ahogy vinné a gyerekedet az iskolába... Na ez már nem lesz magánügye, ez a Te és az ő ügye lesz, ha meg az enyémet kaszálná el, akkor meg az én és az ő ügye!!! sajnos a közlekedés veszélyes üzem, bármennyire is próbáljátok azt a 100-110-zel menő kis robogócskát elbagatelizálni! Nézd meg, hányan halnak meg az EU útjain évente! Csak No.-ban egy közepes város lakossága...

Amúgy az előző példád közben szépen lassan lepergett a lelki szemeim előtt: átlagos vidéki simsont hajtó suhanc megveszi a szinyót 100e-ért, meg hozzá a fent felsorolt megfelelő kiegészítőket 120e-ért, van is neki még dugiban 250-300e HUF-ja egy fasza kis 125-ösre, de akárhogy spórol szegény, csak nem akar összejönni a 78e a jogsira, agy kénytelen élete végéig élete kockáztatásával szonyóval járni!!! megható és életszerű sztori, szerintem ezeket a tömegeket (legalább 50e ilyen ember van Mo-on) fel kell szabadítanunk a röghöz kötésükből és lassú közlekedésükből, gyűjtsünk jó sok aláírást!!!
mp1526 2011.01.10 16:42:51
@fegyvervideoponthu: ha a törvények és szabályok mindig arról szólnának, h te vagy hülye, vagy én... édes istenem, de szép világ lenne... sajnos én hiába nem vagyok hülye, vannak szar szabályok is, amit ilyen hülyék támogatnak...

ha van igényed és pénzed, nyugodtan vedd meg most is a mocit és tedd le a jogsit, biztos jól fogod magad érezni, mert jó dolog! csak megfelelő képzettséggel és alázattal kell viseltetni a gép iránt, ahogy azt már előttem valaki nagyon jól megfogalmazta!
Nem közvetlenül a Zugügyvédhez, hanem a szerkesztőséghez érkezett az alábbi albérlős sztori, nem fizető albérlővel, zárcserével, nemzetbiztonsággal, rendőrséggel. Mint ahogy számos korábbi bejegyzésből kiderült, a  lakáskiadás elég jó terepe mindkét fél részéről…..
mp1526 2011.01.07 08:43:45
@borzimorzi: az adófizetés teljesen független a tulajdon védemlétől!!! Azért fizetek vételkor visszterhes vagyonátruházási illetéket, hogy az adott ingatlan az én nevemre kerüljön!! Akkor szerinted minden autó is simán ellopható, ami után nem fizetnek teljesítményadót??
Üdv! Az indexen találtam rá a blogra, gondoltam megosztom veletek is a tapasztalatomat, amit már az index fórumon megosztottam. Szerintem érdemes elolvasni, és tanulságos lehet nagyon sok pályakezdő, friss diplomás fiatalnak, ugyanis ahogyan HR-es köröktől visszahallom, a jelenség…..
mp1526 2011.01.04 23:53:17
@parrre: ja, és azért gondolom itthon se a bruttó 80e-sek táborát gazdagítod, mert ha ennek csak a 20%-át keresed itthon, már az is a bőven jó kategória most magyar viszonylatban
mp1526 2011.01.05 00:02:52
@parrre: na ja, itt sajnos ezzel kell együtt élni. kis pénz, de még azt se fizetik ki legszívesebben... de van az embernek gyökere meg ünnepe! nem egyszerű döntés ez sehogy se, mindig van áldozat bőven...
mp1526 2011.01.05 18:16:33
@puffancs: de, sajnos az emberekkel van a baj, mert engedik, h ezt csinálják velük! és ha valakivel valamit meg lehet csinálni, akkor ebben az országban meg is fogják, abban biztos lehetsz! amúgy meg bármelyik normális nyugati országba ki lehet menni, ezt is megbeszéltük már tegnap, és akkor lesz minden. én nem tartok itt senkit, sőt... :)) ha nem megy, és itt akar mindenáron valaki mártírkodni, akkor meg megint nem én leszek a hibás!
Rendhagyó módon ért véget az őszi Critical Mass. A több ezres demonstráció csúcspontja ugyanis nem a szokásos bringaemelés volt, hanem egy politikai kerekasztal beszélgetés az esemény végpontjánál, a Gödörben. A szervezők a biciklis fejlesztésekkel kapcsolatban rendeztek vitát…..
mp1526 2010.09.23 11:51:58
@Callidus: tévedsz! Az első lépés sehol sem a nyitottság és a szuzukiról való lemondás! Az első lépés a normális tömegközlekedés, mint alnernatíva! Aztán jön a P+R parkoló, meg a lakóknak szánt kerületi parkolóházak, mert aki autót akar tartani és ezt megfizeti, az is le kell hogy tudja valahova aprkolni! Aztán lehet sétálóutcákat építeni, dugódíjazni, sávot szűkíteni... Ez a helyes sorrend!
mp1526 2010.09.23 11:55:10
@Callidus: tekerj át napi 40 km-t a városon télen-nyáron, mondjuk egy kis alagúttal, körúttal spékelve... Meglátjuk ki ül majd hamarabb a reumatológián a szétment izületeivel meg a tüdőrákjával az sztk-ban.
mp1526 2010.09.23 12:01:35
@cutu84: azért fontos a sorrend, mert egy másik blogon 100 ember esett nekem, mert leírtam, hogy csináltak egy sétálóutcát a Vígszínház mellett, amivel a környékemen lévő kb. 140 parkolóból 60-at elvettek! És a 100-ból kb. 5 ember értette meg, hogy nem a sétálóutcával van a baj, hanem a koncepció nélküli városrendezéssel! Azzal van a gond, hogy szó nélkül elvesznek valamit, ami helyett nem nyújtanak megoldást! Mert ha csinálnak egy parkolóházat, akkor vegyenek el felszíni parkolókat, de így ne!
Bár magam inkább sétapárti vagyok, de ez nem jelenti, azt, hogy ne érteném meg az autósok problémáit. Sőt, ha olykor mégsem értem meg, a hangjuknak még akkor is szívesen helyt adok. Hogy mennyire van igaza Péternek, és hogy mennyire megnyugtató az alpolgármester válasza, azt a…..
mp1526 2010.09.08 11:15:59
@pakesz: és változatlanul várom a listát a kerületi lakosoknak fenntartott önkormányzati/állami parkolóhelyekről, a bécsihez hasonlóan, amiről tudok válogatni lokáció és ár szerint!!!
mp1526 2010.09.08 11:20:27
@mp1526: a mondat eleje nem igaz, erre közben rájöttem. Kint is írogattam a Parkscheinokat... Az utcai parkolási engedély díját (ami nálunk 2e/év) nem tudom... De 30e-ért akkor is parkolóban álltam, nem utcán!
mp1526 2010.09.08 11:27:34
@promontor: mea cupla, már rájöttem!