Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Imo63

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kissé offtopikba hajlok ma, mert nem robogókról, hanem főleg autósokról lesz szó, de a téma a robogósokat is érinti. Megyek be a lakótelepre motorral, előttem a fekete Z4-es BMW-s hülyepicsa, akit élőben nem láttam még, de tudom, hogy normálisan parkolni nem szokott, csak a…..
TComment Az emberek kretének 2011.12.14 06:00:00
A sok mély és magas nem maga a betegség, csak a tünet. A tünete annak, hogy az emberek súlyosan és menthetetlenül kretének. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Eddig még egyszer sem gondolkodtam el rajta, hogy 120 km/h-nál le kéne hajtanom a sisakrostélyt. Az elhatározás már korábban megszületett, csak a kivitelezés volt homályos. Kellett egy jármű, ami városban gyors, nem bubog, viszont százharminccal megy az autópályán,…..
Imo63 2010.09.03 09:42:02
@intruderjani: Hali, ebben a postban nem találtam irásodat, igy nem tudom, milyen érveket mondtál ezzel kapcsolatban, de szerintem nincs igazad.
Sok dologban verhetetlen városban a (nagy)robogó. Persze, nekem is van motorom is a SilverWing mellett, és időnként eljárogatok azzal is dolgozni, de nem fogom eladni a robogót sem, és pont azon előnyei miatt, amik szerinted nincsenek. De ezen kár vitatkozni, szerencsére ahány ember, annyi szempont. Igazán én is csak a kerek-perec kijelentett "a motorok mindent tudnak, amit a robogók" miatt írtam, bár tudom, hogy hiába :))
KI
Imo63 2010.09.03 17:30:50
@intruderjani:
"A robogókkal úgy vagyok, mint az egyszerű szőke szex előtt: "Jé, ez olyan, mint egy fasz, csak kisebb...". A motor ott kezdődik (és fejeződik is be), hogy két kereke van, és ha felülsz rá, nem tudod összeérinteni a két térded. Pont."

Hát ez nagyon szubjektív bekezdés volt. Szerintem meg egy 50 LE-s kétkerekű az motor.

"Gyorsan szeretnél gurulni? A szpídeket neked találták ki."

Vagy vegyél egy nagyrobogót, 160-170-et simán megy 2 személlyel. Mondjuk nem definiáltuk a gyorsant, nekem ez közúton elég.

"Villantani és vasat bámulni szeretsz? Tiéd a krújzer vonal."

Vagy egy szépen karbantartott, egy-két krommal feldobott nagyrobogót. (Engem a haverom szélvédős, 3 dobozos Piaggio Beverly-ével állítottak már meg, hogy milyen szép. Ugyhogy ez is igencsak szubjektív)

"A motor ott kezdődik, hogy látni akarod a motort magát? A nálad a nakedek a nyerők."

Hát ezt tényleg nem tudja egy robogó...

"Hosszú túrákra vágysz? Túra / Enduró motorok között válogass."

Én a Silverwingemet Németországban vettem meg. Akkor 2 éves volt, 45eKm-el. Nekem ez nem tűnik kevésnek, úgyhogy van, aki hosszú túrákra használja a robogót.

"Terepen királykodnál? Terepmotorok lesznek a nyerők."

Na, ez a másik, amit nem tud a robogó..

"Mindenből akarsz egy kicsit? Allrounderek."

Ezt az allrounder-t megvallom őszintén, nem tudom hogy mi. De az eddig általam leirtakból én úgy látom, hogy a nagyrobogók azok, amik a terepezést leszámítva jó kompromisszumnak tűnik, hacsak nem akarsz 5-6 motort tartani.

"Sok szart szeretnél magaddal cipelni? Tegyél a felsoroltak közül bármelyikre koffereket."

Ha egy silverwing ülés alatti csomagtartóját fel akarod aggatni egy egyéb motorra, már olyan széles lesz, hogy elveszik a motor egyik legnagyobb városi előnye, a keskenységéből adódó mozgékonysága.

"Zavarja a szél/eső a kicsi lelked? Válassz full-idomosok közül."

Azért ezt az esővédelmet nem nyújtja egy másik full-idomos motor.

"Nem tudsz megbarátkozni a (sebesség)váltás komplex művészetével? Vegyél automatát (Brrrr...)."

Mondjuk ez nekem nem volt szempont, de pl. utoljára automataváltós autót is vettem, nem azért, mert nem tudok váltani, hanem mert csak...

"Nincs kedved a lánccal bíbelődni? Vegyél szíjas vagy kardános gépet. "

Bizony, én nem szeretek, ezért is kardános a másik motorom.

"Annyi-annyi kérdésre megtalálod a választ. Mind szubjektív. Egy közös viszont van bennük, a motorozásról szól mind. Bármelyiket veszed, mind motor. De mi a kérdés a robogóhoz? Az mire válasz? Szubjektíven semmire."

Bizony. Objektíven viszont elég sokmindenre válasz a robogó.

"Sok emberrel beszéltem, az összes robogósnak (aki elégedett a robogójával) van olyan motor, amire szó nélkül lecserélné a robiját, viszont még nem találkoztam olyan elégedett motorossal, aki bármilyen robogóra elcserélné a motorját (nyilván most az anyagiak figyelmen kívül hagyásával írom ezt). El lehet gondolkodni..."

Hát, más körökben mozgunk... De ez nem baj. Igazándiból csak az bizergálja a csőrömet, hogy Te lenézed azt, akinem más a véleménye, mint neked. Legalábbis nekem ez jött le a stilusodból. Pedig nem biztos ám, hogy mindig Neked van igazad. Ráadásul ez a szeret-nemszeret dolog szubjektív, ezen kár vitatkozni.

Még egy pici idézet egy másik kommentből:
"@Haynau: két telepakolt bevásárlószatyrot bele tudok pakolni a Burgman ülése alá

--- Fasza, én bevásárolni kocsival járok..."

Mi meg ha lehet, robogóval megyünk bevásárolni..

Na mindegy, béke velünk...
KI
Imo63 2010.09.03 18:22:54
@intruderjani:
--- Az szubjektív. Vagy másképpen fogalmazva látens homoszexuális...

Ja, bocs. Akkor ezt tényleg hagyjuk..
KI