Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vonatosi Márió

9 bejegyzést írt és 155 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ilyentájt, amikor a közélet is a strandon sütteti magát, vagy legalábbis romkocsmák félhomályában mereng, nos, akkor figyelhető meg igazán, milyen mélyről tör elő az aggodalom, a krízis érzülete, a reményvesztettség marcangoló érzése. Az uborkaszezon depressziója ilyenkor…..
Konzervatórium Egy alkalmatlan 2013.07.04 10:09:34
Megvan a vicc, hogy az MDF herényire zsugorodott? Ha igen, mehetünk is tovább.Van a kivénhedt, leharcolt, mindig is középszerű teljesítményt nyújtó csatalovaknak az a fajtája, aki még mindig azt hiszi, hogy számít a véleménye. Magyarországon abból lehet megállapítani, hogy…..
Itt élnek közöttünk, szinte észrevétlenül. Annyira megszoktuk őket, hogy fel se tűnnek, bele se gondolunk létezésükbe. Pedig ahogy élt itt egy kis generáció, úgy élnek velünk együtt, de inkább mellettünk a párhuzamos társadalmak a saját szokásjogaik, saját…..
Vonatosi Márió 2012.12.04 17:48:48
Áll a bál az osztrák köztévé Magyarországot bemutató dokumentumfilmje miatt. Fog is, még nagyon sokáig. Andrea Morgenthaler és Paul Lendvai a Situation in Ungarn viszolyogtató jelenségét korszellemmé változtatta. Megmutatják, hogyan vélekedik Ausztria az általános…..
Konzervatórium Ha ilyen a bal 2012.09.18 14:32:00
Van egy avas megállapítás, miszerint Magyarországon nehéz elválasztani egymástól a politikaelmélet klasszikus megállapítása szerinti bal- és jobboldalt. Magyarországon a politikai oldal fogalma olyan, mint a megyeszékhely barokk stílusúnak mondott temploma, amire a barokk stílust…..
Az év vicckiállítása nyílt a Szépművészetiben címmel jelent meg az Indexen Földes András kritikája a még néhány napig látható kínai kiállításról, amely szándéka szerint a kínai képzőművészet 1978 utáni fejlődésébe ad betekintést. Mivel a szerző már cikke elején…..
Félrefordítások Punci vagy muff? 2012.09.01 09:09:36
Hétvége van, a véleményes beküldések ideje. Fedor - fedor.blog.hu - egy adminisztrációs hiba miatt nem kapta meg legutóbbi remek beküldéséért az RJB címet, pedig kedveljük őt  - most pótoljuk, gratulálunk és köszönjük. Szóval, ő küldte ezt az aktuális darabot: Amit…..
  Egészség és fitnesz -  Atergó Annamari nutricionista és életvezetési tanácsadó rovata. Sziasztok, csajok! Mindannyian ismerjük már az érzést, amikor beszerezzük a méregdrága, csillogó csodamasinákat és a legfancybb kütyüket meg ketyeréket otthonra - beiratkozunk a két…..
Vonatosi Márió 2012.03.26 08:32:45
Disclaimer: a poszt 2011/2012 fordulóján született, amikor is az ellenzéki mozgalmak internetes penetrációja a legijesztőbb és legaránytalanabb méreteket öltötte. A publikálással így kicsit megkéstünk, tk. okafogyottá vált az egész írás, de korlenyomatnak talán még…..
Vonatosi Márió 2012.03.20 10:44:00
ad 1. Először is, hadd gratuláljak a Zuwachshoz (mi, svábok csak így mondjuk). Szaporodjon, sokasodjon a Magyar ezekben a nehéz órákban. Felőlem akár keverék is lehet, csak neveld jó magyarnak. Persze az europid-keresztyén vérvonal mindig örömtelibb IMHO, de most nem ez a lényeg. A…..
  Március 1-jétől két változás is történt a  kis és közepes vállalkozások életében. Nem nagy, de bosszantó és érthetetlen változások. Az egyik a kötelező kamarai regisztráció, a másik a cégalapítás bonyolódása és drágulása.  A kisadók ellen (is) harcot…..
Vonatosi Márió 2012.03.02 09:01:52
Ha nem is egy nyerőgép, mindenesetre egy korabeli 10 centes bedobásával garantált a nyereményed ennél az 1956-1959-ig munkaszolgálatot teljesítő automatánál. A 44 palack tárolására képes nyugdíjas Coca-Cola Vendo 44 elnevezésű gép tökéletes működéskész állapotban, eredeti…..
A Malév leállásával a budapesti utazóközönség régi - új egyenruhába öltözött légikisasszonyok mosolyában fürödhet vagy rendelhet majd tőlük ételt - italt, ahogy a pénztárcája engedi...
Vonatosi Márió 2012.02.05 18:16:24
MN-nek szerencsére annak ellenére sikerült az angol középfokú írásbeli vizsgája, hogy a helyszínen derült ki, papír alapú szótárt ugyan lehet használni, de az Oxford-féle akkor sem jó, mert az "tematikus".Kérlek, tegyétek közzé a Rigó utcai (ELTE ITK) nyelvvizsgával…..
Modorosblog Régi idők focija 2011.11.11 06:00:00
Már a közepén sírtam. Lassan olvassátok minden mondatát. - Franc essen már ezekbe, hogy tényleg megint a vébédöntőben kell kikapni a náciktól… Tipikus magyar betegség. A 84. percben nem szabad őrizetlenül hagyni egy ilyen kaliberű foDbalistát, mint ez az Ahmedagic… -…..
Vonatosi Márió 2011.11.11 09:58:37
@Dzsoni Kráncs: Kösznöm, Kolléga, nem emlékeztem rá. Ha valakinek megvan, szkennelje már be! :)
Vonatosi Márió 2011.11.11 10:43:32
@Professor Pizka: "Se eredmény, se foci, a mi edzönk Pusztai" - szóltak hozzá elégedetlenül 1996-97-ben a zalaegerszegi szurkolók.
  Leültem egy iskolaigazgató-helyettessel, és átbeszéltük az új közoktatási törvény tervezetét (A Nemzeti köznevelésről szóló törvény koncepciója). Ha nem is átfogó jelleggel, de összeszedtünk pár problémás részt, amelyek feleslegesen keseríthetik meg mind a…..
Vonatosi Márió 2011.11.08 11:08:40
@whiterose: teljes állásban, középiskolai tanári kinevezéssel igen, ebben igazad van. A praxis más foglalkoztatási formákat és típusokat is ismer és alkalmaz is, a lényegen ez nem változtat.

(Mindig azon a véleményen voltam, hogy a tanár az nem -tól -ig tanár, hanem velejéig az, s ennek megfelelően kellene kompenzálni őket. Ausztriában ezt rég felismerték - a tanári pálya a közalkalmazottak között kiemelt bérezéssel és szabadsággal, továbbképzési lehetőségekkel jár. Romániában három évente sikeres kompetenciavizsgát kell tenni tanügyi bizottság előtt, különben ugrik a béremelés. Fel sem merül, hogy ennyit meg ennyit kell vagy nem kell készülni óráról órára.)
Vonatosi Márió 2011.11.08 11:28:23
OurFashion Menő cuccok pasiknak 2011.11.04 14:00:00
Elhanyagoljuk a férfiakat. Legalábbis itt a blogon, ugyanis alig pár hetente készítünk nekik szóló összeállításokat, cikkeket. Most pótolom egy kicsit ezt a lemaradást és mutatok pár érdekes darabot férfiaknak is:Az olasz Unconventional T-Shirt bemutatkozó kollekciója szuper…..
Egyre többen osztják azt a nézetet, hogy az igazi profi prostitúció nem is a szemétégetőnél, a 10-es úton, a lányosházakban vagy akár Dubajon zajlik - hanem civilizált, társadalmilag is támadhatatlan mintacsaládokban: legyen az lakótelepen, polgári lakásban vagy…..
  Elgondolkodtató, hogy Magyarországon, 2011-ben még mindig számtalan családot látok, ahol nem lenne gond kifizetni havi egyszer-kétszer 5000 Ft-ot egy takarítónőnek - és ők mégis inkább pótolhatatlan szabadidejüket áldozzák be és/vagy rendetlenségben élnek. Hogy ez…..
Modorosblog Dolgozgatom 2011.09.01 20:41:00
Kedves Gyerekek - álljunk meg egy szóra, Tanár úr! Az ikes igék régóta feloldatlan dilemmája számtalan elburjánzó tévhitet és máig viruló hiperkorrekciót eredményezett - egy nemrégi facebookos bejegyzésünk alatt is megbizonyosodhattunk erről. Nekik küldöm most ezt a…..
Méltatlan támadások sora éri Magyarország valószínűleg legismertebb filozófusát, Heller Ágnest. Heller soha nem rejtette véka alá Orbán Viktorral szembeni ellenérzését, ezért zúdított a kormányközeli média pergőtüzet az idős filozófusra. Sokáig nem is kellett…..
Tavaly ősszel szimatot kaptam. Megtudtam, hogy valahol Sümegen csapolnak egy SümegBeer nevű egyszerű kisüzemi sört a nyilvánosság teljes kizárásával. Az internet nem tud róla, a kisüzemiek egyesülete nem tud róla, viszont a környéken – Zala Balaton fölé nyúló csücskében…..
Két napon belül volt egy tipikus, hol együnk és egy tipikus, hol ne együnk élményem. Kezdem az utóbbival: épp egy videót forgattunk, összesen húsz percünk volt ebédelni, és nem nagyon volt más lehetőség a közelünkben, csak egy McDonald's. Leírtam már párszor, hogy alapvetően…..
Vonatosi Márió 2010.11.26 12:49:42
@mrbloodbunny: igen, csak a Fakanálnak van egy olyan tulajdonsága, hogy másnap este is olajbűzt áraszt a kabátod... nem mellesleg élmény az a hely, főleg a 130 kilós Balázska, aki női hangon, dalolva kérdi, hogy "Mit szabad adnom?" :)