Adatok
IGAZIOLIVA
0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
avagy az isztriai olívaolaj Amikor 2008 nyarán Chiavalon Sandiéknál beleszagoltam, majd belenyaltam a műanyagpohárba, beleborzongtam: az élmény ugyanolyan nehezen leírható, mondhatni katartikus volt, mint amikor először ittam amolyan igazi, ütős nagy bort. Isztrián…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Valószínűleg ennek oka egy helyi hagyomány és
Portugáliának ezen a részén (Abrantes) ezért készítenek éjszakai szüretelésű extra szűz olívaolajat. A nappal szüretelt olajbogyók hőmérséklete magasabb és a kipréselt olaj mennyisége több, mint az éjszakaí szüret esetén, amikor a gyümülcshús (olajbogyó) nem melegszik fel a napon és a kipréselt olaj mennyisége kevesebb. Az éjszakai szüretelésű olajbogyóból nyert olíva koncentráltabb és a bogyók kisebb oxidációja miatt, aromában gazdagabb.
A GALLO éjszakai szüretelésű extra szűz olaja
a Feinschmecker Magazin 2009. júniusi számában közölt teszt szerint a világ 200 legjobb extra szűz olaja között van.
A YouTube-on van egy nagyon látványos videoklip www.youtube.com/results?search_query=azeite+gallo+ritual&aq=f