Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kocsmablog

441 bejegyzést írt és 108 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kocsmablog Bus Pub 2017.06.02 11:45:00
A Bus Pub ötlete 2016-ban született meg, és több mint egy év kemény munkája után sikerült felújítani és átalakítani egy csuklós Ikarus buszt. A végeredmény egy exkluzív kocsma lett, mely az országot járva a legkülönbözőbb fesztiválokon szolgálja ki a vendégeket...
Kocsmablog Borsodi Hoppy 2020.03.21 09:01:00
Erre senki nem számított. Extrakomlós újdonság érkezett a Borsoditól. Egy izgalmas ízvilágú, de mégis könnyen fogyasztható sör, ami minden alkalomhoz jól passzol, a hidegkomlózott Borsodi Hoppy...
A koronavírus miatt a vendéglátóhelyeknek rövidített nyitvatartáshoz, illetve csökkenő látogatószámhoz kell alkalmazkodni, így a házhozszállítás lehet a túlélésük záloga. Közel 500 étterem csatlakozott az elmúlt egy hétben a NetPincérhez, négyötöde a fővárosból. A NetPincér többek közt folyamatos…..
Koronavírus ide vagy oda, a Soproni Óvatos Duhaj Meggy Ale után újabb elérhető árú gyümölcsös sör érkezik a piacra, és kis szerencsével még hozzá is lehet jutni. Megjelent a legújabb Óvatos Duhaj, ezúttal Málna Ale-lel újít a Soproni!..
Nincs megállás. Tovább és tovább szélesíti a sörkülönlegességek portfólióját a Heineken Hungária. Az első Soproni Sörverseny tavalyi győztes receptje alapján készült Soproni Óvatos Duhaj Porter a második sörverseny kihirdetésével egyidőben kerül a hipermarketek polcaira...
A Dreher kiszélesíti az alkoholmentes sörpiacot: a vállalat szakemberei egy Vörös Sörrel nyújtanak új alternatívát a fogyasztóknak. Az egyedi eljárással készülő főzet sötétebb színével és markánsabb ízével eltér mindentől, amit eddig az alkoholmentes sörök piacán megszokhattunk...
Kocsmablog Bitburger Triple Hop'd 2020.03.02 23:00:00
Két ikonikus sörfőzde tengerentúli kapcsolatából született egy elég komoly triplakomlós láger, amihez napokon a magyarországi sörfogyasztók is könnyen hozzájuthatnak. A német Bitburger és az amerikai Sierra Nevada Brewing szerelemgyereke egyszeri főzet, mely korlátozott mennyiségben érkezik a Spar…..
Helyszín: Costes Downtown, A Michelin-csillagos fine dining étterem, a Costes Downtown immár a bor- mellett sörpárosítással is kínálja öt- és hétfogásos menüjét, a tányérok mellé kerülő palackok közül pedig nyolc a MONYO Brewing Co. tétele. A hazai színtér egyik legdinamikusabb fejlődő kraft…..
Kocsmablog Kocsma és művelődés 2020.02.22 08:55:00
Az Arcanum Digitális Tudománytár adatbázisa megannyi kincset rejt, benne 200 év nyomtatott sajtótermékei! Vajon milyen kulcsszavakra kerestem? És főképp milyen érdekességekre leltem a témában? Értékmentés céllal, egyet-egyet változatlan szövegezéssel, ámde képekkel illusztrálva felvillantok...
Helyszín: Twentysix, Időpont: 2020. február 13.  Budapest adott otthont a Bacardí Legacy koktélverseny kelet-európai döntőjének, melyen kiderült, kik jutnak tovább Magyarország, Litvánia, Lettország és Románia legjobb bártenderei közül a Miamiban rendezett világdöntőre. A szakmai zsűri a hazai…..
Kocsmablog Óbudai kiskocsmák 2020.02.07 14:00:00
Az Arcanum Digitális Tudománytár adatbázisa megannyi kincset rejt, benne 200 év nyomtatott sajtótermékei! Vajon milyen kulcsszavakra kerestem? És főképp milyen érdekességekre leltem a témában? Értékmentés céllal, egyet-egyet változatlan szövegezéssel, ámde képekkel illusztrálva felvillantok...
Helyszín: Akvárium Klub, Időpont: 2020. február 5-26. Minden váltás nehéz? A visszaváltás nem! Visszaváltható csomagolású termék választásával és újrahasznosítással már mi is tettünk a bolygóért – erre hívja fel a figyelmet a HEINEKEN Hungária rendhagyó kiállítása. A sörgyártó installációja…..
Az Arcanum Digitális Tudománytár adatbázisa megannyi kincset rejt, benne 200 év nyomtatott sajtótermékei! Vajon milyen kulcsszavakra kerestem? És főképp milyen érdekességekre leltem a témában? Értékmentés céllal, egyet-egyet változatlan szövegezéssel, ámde képekkel illusztrálva felvillantok...
Kocsmablog World Beer Idol 2020 2020.01.22 20:15:00
Helyszín: Csehország, Prága, Időpont: 2020. január 11. Arany-, ezüst- és bronzérmet is szereztek a magyarok a 2020-as csehországi World Beer Idol (WBI) nemzetközi sörversenyen. A Szent András Sörfőzde két érmet hozott el, míg a Körös-Maros Biofarm egyet...
Egy buszpályaudvar kocsmájában dolgozni szezonfüggetlenül is kihívásokkal teli, izgalmas és mindenekfelett élménydús szórakozás. Persze vannak az évben kiemelt napok, amikor az amúgy sem alacsony színvonalat akár négyzetre is lehet emelni. Ezek között van az aranyvasárnap is.  2008-at írtunk és…..
kocsmablog 2019.12.22 20:55:20
Kocsmablog Jägermeister Brass Band 2019.11.13 20:21:00
22 tehetséges zenész, köztük 3 dobos, 3 bariton szaxofonos, 3 alt szaxofonos, 3 tenor szaxofonos, 3 harsonás, 4 tubás és 3 trombitás jutott be a Jägermeister Brass Band finalistái közé azt követően, hogy részt vettek egy személyes meghallgatáson, ahol a projekt háromtagú zsűrije előtt kellett…..
Hazai vadvirágokból készült a legújabb magyar kézműves gin, amit az italhoz illő fűszerkészlettel együtt kínálnak majd a vendéglátóhelyek. A márkatulajdonos célja, hogy tovább lendítse a hazai ginfogyasztás kultúráját, és az ismert, magyar összetevőkkel közelebb hozza azt az emberekhez. A gin…..
Kocsmablog Richard's Café & Pub 2018.07.24 16:25:00
Cím: 1117 Budapest, Siroki utca 1.Látogatás: 2017. október 12. 16:30-17:30 Ki ez a Richard gyerek, aki a trópusi bárhangulatért felelős?..
Helyszín: Royal Bár,  A hozdkiealegtobbet.hu felhívását követően a Royal Vodka hat szereplő bevonásával leforgatta Royal Bár című reality műsorát saját Youtube csatornájukra. A végeredmény a mai naptól látható, most már a nézőközönség dönti el, melyik versenyzőé legyen az egymillió forintos…..
Kocsmablog Hübris sörök 2019.06.12 15:00:00
Helyszín: BestiaIdőpont: 2019. június 6. A hübris az első minimalista kisüzemi sör – hangzott el a budapesti Szent István Bazilika tövében egy gasztronómiai újságíróknak tartott sörkóstolón...
kocsmablog 2019.09.27 09:40:14
A sörfogyasztás nem mennyiség, hanem minőség kérdése - hirdeti kampányában az újhullámos craft minőségű sör, a hübris.

Az idén piacra lépett márka ősszel nagyobb fokozatra kapcsolt: letisztult forma, pikírt videók, shortlistre került csomagolástervek mellett országos elérhetőséget is szerzett, hiszen már az Interspar hipermarketben is elérhetők sörei.

“A minőségi sörfogyasztást és a jó söröket szeretnénk a maguk egyszerűségében tartani. Minden bizonnyal van helyük a piacon a legkülönfélébb ízesítésű és gazdag vizuális világgal rendelkező sörkölteményeknek is, és eszünk ágában sincs kritizálni őket. Mi pusztán sokkal letisztultabban gondolkodunk a sörről és annak ivásáról.” - mondta el Csernenszky Áron marketingkommunikációs vezető. Na, de mire is tanít minket a hübris?

A kampány
Az ország első minimalista sör gyártója nem kisebb célt tűzött zászlajára: demokratizálni szeretné a craft sörkultúrát, vagyis mindenki számára elérhetővé szeretnék tenni a minőségi sörfogyasztást. Ennek egyik meghatározó momentuma, hogy szeptembertől már nemcsak a főváros meghatározó pontjain, hanem a vidéki nagyvárosokban is polcokra kerültek a színes címkés italok. Az új értékesítési lehetőségek pedig új, eladásösztönző kampányt is követeltek: erős online kampány és kellő öniróniával fűszerezett videósorozat népszerűsíti az újragondolt sörözést. A kampány offline lábaként edukatív célú és új dolgok kipróbálására sarkalló partneri kapcsolatok kialakítása is a projekt része, így több nyelv- és főzőiskolában is megtanulhatjuk a hübris új nyelvét.

“Nagyon szeretnénk, hogy craft sört inni ne legyen sikk vagy kiváltság, és minél több ’laikus’ fogyasztó hűtőjébe eljusson pár üveg minőségi ital. A sörök világa és a hozzá tartozó szubkultúra sem nem bonyolult sem nem belterjes, talán csak kívülről tűnik először annak - de mindenkit szeretettel vár. A megismerkedés talán picit olyan, mint az első órák a (nyelv)iskolában: kezdetben csak nézel bambán és elraktározod a sok impulzust, tanulsz. Aztán pár alkalom elteltével azon kapod magad, hogy folyékonyan beszélsz (a sör nyelvén) és élvezed azt, hogy elsajátítottál valami újat. A Hübris Language School ajtaja mindenki számára nyitva áll…” - tette hozzá Ónodi Szabó Mátyás ötletgazda, kreatív vezető.

Koncepció
A hübris márkakommunikációja új szintre lépett a nyári időszakot követően.
A bevezető szakasz második felében szeretnék az early adapterek pozitív visszhangja után a szélesebb célcsoporttal is megismertetni az új szortimentet.
Ehhez pedig egy olyan üzenetrendszert és online kampányt rendeltek, ami hűen tükrözi a színes, mégis minimalista termékmegjelenést.

“Erről árulkodik a márka szlogenje is - Kézműves sör mínusz kézműves - amely szakít a manapság kötelező “kézműves” előtagra rakódott üres közhelyekkel, mégis megtartja annak minőségre utaló jelentéstartalmát” - így László Ádám, ügyvezető.

A sallangmentesség a márka arculatában fontos szerepet játszott. Aki megkóstolná, hogy milyen az üpa, a büza vagy a sür fantázianévre keresztelt főzet, ne a már-már megszokottan túlrajzolt kézműves sör címkéket keresse a polcokon: a letisztult design és modern színvilág hübris üvegeken is az egyszerűséget hirdeti.

A márkáról
A hübris az ország első minimalista söre. Egy székesfehérvári főzőházban indult útjára a márka, ami a végső szortiment kialakítását követően végre nem csak a belvárosi craft beer bar-ok pultjaiban és kiemelt értékesítési pontokon, hanem országszerte valamennyi Interspar hipermarketben is elérhető.

A kezdetben gerillafőzdeként működő vállalkozás az uniós támogatásnak köszönhetően idén szintet tudott lépni: 2000 literesre bővített főzőkapacitásával már hat különböző craft minőségű sörrel van jelen a hazai piacon.
Kocsmablog Dreher plakátverseny 2019.09.09 13:00:00
Hazai grafikusok, képzőművészek és hobbialkotók gondolták újra a 165 éves Dreher Sörgyárak art deco, valamint konstruktivista-modernista plakátjait. A több mint 300 beérkezett pályamű közül a szakmai zsűri most tette közzé a kedvenceit és jelentette be a nyertest. A legjobb poszterekből álló…..
Kocsmablog Bulldog Gin 2019.09.03 12:00:00
A briteket már meghódította, most a magyarokat is szeretné meggyőzni a Bulldog arról, hogy ha a tradíciót öntörvényűséggel és újító szellemmel dobjuk fel, tökéletes összhangot kapunk végeredményként. A megszokotthoz képest a Bulldog ginben épp egy tucatnyi fűszer gondoskodik arról a sajátos, friss…..
Tavasszal megjelenésében és összetevőiben is megújult, valamint a Red Ale-el kiegészült a Dreher variánsok családja. Most újabb taggal bővül a márka portfóliója: a Dreher Félbarna Hidegkomlós a már ismert citrusos, friss aromát párosítja egy pörkölt malátás ízvilággal...
Kocsmablog Terminus No.1 Dry Gin 2019.08.13 13:00:00
A vendég és a bártender között van egy markáns vonal, egy határ, ez pedig a bárpult. Ezt hivatott áthidalni ez a prémium magyar gin, ami két vendég és egy bártender közös műve. ..