Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Parafon

0 bejegyzést írt és 155 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Lángoló Gitárokon keresztül vadonatúj dallal és klippel lepi meg közönségét karácsonyi ajándékként a Kiscsillag. "Miért jut annyi rossz szegény jóknak?" - teszi fel a kérdést a Tigrisszem című dalban Lovasi András, aki így mesél az új felvételről: "Pár nappal ezelőtt…..
Parafon 2012.12.25 21:27:06
Kis piac vagyunk, oké, tudjuk, de az  azért kicsit fura, hogy az X-Faktor döntőjében Csobot Adélon látott ruha a The Voice egyik versenyzőjén is ott figyel, hát ennyire nincs egy rongy sem a sztájlisztok saját szekrényében? Vagy van egy központi jelmezraktár, tessél adni egy…..
Parafon 2012.12.21 12:08:41
@sixx: Felfogtam.
(((Akkor miért nem cseréled le? Azzal AKARATLANUL sem bántanál meg senkit. Nem engem, én meg sem vagyok keresztelve, hanem akárkit, bárkit, aki amúgy rá sem szolgált.)))
Parafon 2012.12.21 12:16:31
Parafon 2012.12.21 12:35:04
@Bruti: Megkérdezem, mert nagyon ostoba vagyok, és nem vagyok benne biztos:
Ugye a hatalmas katedrálisok, amiket a szegény emberek zsírjából húztak fel, az is a keresztények bűne? Csak mert a felsorolásból (indiánok, inkvizíció, pedofil papok) kimaradt, márpedig ezt is szokták sulykolni. A kereszténység bűnös. A kereszténység rossz. Le a keresztényekkel! Úgy megölnék most egy keresztényt! Vagy többet is! Tényleg, van még olyan szánalmas fasz, aki kereszténynek vallja magát? Hát nem ismeri a kereszténység bűneit? (Annak gyorsan összefoglalom, mert nem lehet elégszer beszélni erről: inkvizíció, őslakos-irtás, vagyonok összeharácsolása, pedofília.)
Remélem, most már, hogy elég korszerű a gondolkodásmódom, kevesebb a baj velem.
Nehéz mit mondani, ha van valami, amit szerettél, ami hozzátartozott az életedhez, a gyerekkorodhoz, a felnőtté válásodhoz, mindenféle ideológiától függetlenül, aztán jön valaki, aki harsányan, fellengzős, lekezelő stílusban, pláne közpénzből, egyszerű eszközzé,…..
Parafon 2012.09.01 10:42:52
Mint az egyszeri (Moldova) viccben a paraszt bácsi a műrepülés után, most már mi is elmondhatjuk azért ezt………..Nem gondoltam volna.   Kevés ember lehet az országban, aki elhitte 1989-1990-ben, hogy 22 évvel a változások után Magyarország bármilyen autóbuszügyben 24…..
Kigondoltam Kánikula 2012.08.22 11:42:05
A kánikula embert próbáló időszak. Nappal sehol az égen egy felhő, sehol egy fuvallat. Este sem jobb a helyzet: a levegő megrekken, a lakásokat elönti a nappal beszívott meleg. A panelházakban az emberek csak ődöngenek: légkondicionáló berendezés híján a vasbeton szerkezet…..
Kigondoltam Hovalett... 2012.08.15 18:52:14
 Magyarország, 2012. Eltűntek dolgok. Régen volt értelmiségi művészvilág, színészek, zenészek, cikkek, írások. Eltűnt a magyar agy, Budapest egy fesztivál, turista és buliváros lett, megszűntek a kávéházak, az alterklubok, sőt, minden eltűnt amihez gondolkodni kell. A média…..
A Potzner Ferenc építész által jegyzett „Koncepcióvázlat a Budai Várnegyed jövőjéről” munkában jól látható a budai Duna-part egykori palotasorának részleges helyreállítási terve. Az egykor műemléknek számító palotákat nem világháború, hanem a kommunisták semmisítették meg. Az elpusztult budai…..
 A félázsiai nagyvezérünk aszondja, hogy a döglődő kapitalizmus a szakadék felé támolyog (már nem először!), és nem biztos, hogy a magyar sikergazdaság fenntartható a jelenlegi demokratikus (lolbazmeg) rendszer keretei közt, és a jóisten ne adja, hogy meg kelljen változtatni,…..
Vitézy Dávid (BKK) sajtótájékoztatóján bemutatták a már elindított FUTÁR projektet. A kijelzőkön tényleg a következő megálló lesz majd látható - és még sok-sok újdonság jön több mint 2000 járművön, a megállókban, és a mobilodon. A projekt támogatási szerződését…..
 Hollywood egykori üdvöskéje, az amerikai álomcsaj és Mágenheim Julcsi most a legújabb celebrobbanás. Válik, bazmeg.A vadászrepülők királya, a hapcientológia jelképe, Tom Cruise - aki állítólag az Eiffel-torony tetején kérte meg a kezét -, már nem kell neki. Túl sok volt a…..
Kigondoltam A Kadarka-sejtés 2012.06.06 06:06:00
A 18. század első felében szakadt ketté a matematikustársadalom sejtőkre és fejtőkre. A szakadás oka Pierre de Fermat 1655-ös széljegyzete volt. Lehetetlen egy köbszámot felírni két köbszám összegeként, vagy egy negyedik hatványt felírni két negyedik hatvány összegeként,…..
Remélhetőleg minden érdeklődő idejében megkapta a hírt, és ki tudott menni tujázni a négy nap valamelyikén. Én lusta disznó voltam, úgyhogy csak kettőn toltam ki magam a napra, de így is azt kell mondjam, igazi dőzs volt a közlekedésmánoknak! Aki valamiért mégis lemaradt volna, a lényeg röviden:…..
Tudom, egy igazi vasútbarát nem írna le ilyet, de engem bizony elborzasztott a nyíregyházi kisvasút, amikor 2009-ben végre eljutottam oda. És nem azért, mert pár év alatt lelassultak-lerövidültek a vonatok, hanem mert ennek a vonalnak valószínűleg már 30 éve se volt értelme, csak…..
Vasárnap meghalt Jack Tramiel, akinek munkássága közvetve a korosztályom igen nagy részét hozzásegítette mai hivatásához. 1954-ben Torontóban alapította a Commodore Hordozható Írógép Vállalatot (azért fordítottam le, hogy ne kelljen nagyon részletezni, mivel is foglalkozott; amúgy Commodore Portable…..
"Tekintettel arra, hogy szakvélemény szerint a bejelentett helyszíneken megtartandó vonulásos rendezvény esetén a közlekedés más útvonalon nem biztosítható, a BRFK, a Gyülekezési törvény alapján, a rendezvény adott útvonalon történő megtartását megtiltotta" - áll…..
SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNYA Kigondoltam Szerkesztőség elhatárolódik a bloggerközösség Doktor Pálúr Doktor elleni összehangolt gyalázkodó támadásától. Méltatlannak, inkorrektnek és etikailag tarthatatlannak, de leginkább súlytalannak tartjuk a frusztrált és mindenben csak a…..
Parafon 2012.03.28 15:59:39
No, mivel látom, hogy itt egyesek valamiért szájjal akarják kényeztetni a vibrátort, ezért kényszerből én is ráharapok erre a bizonyos gumicsontra, hátha, ha többen rágjuk, és erősebben, akkor hamarabb elkopik.

Magyarországon a politikai, és törvénykezési berendezkedés olyan sajátosságokkal bír, melynek révén a Közt. Elnök csak egy mosolygó báb. Valaki, akinek az a dolga, hogy kezet fogjon, átadjon, aláírjon. Ha Ovit klónozni lehetne, akkor lehetne ő is az, sajnos(!) nem lehet.
Ennélfogva teljesen mindegy, hogy melyik, minden egyébre alkalmatlan pártidióta lesz a Közt. Elnök.
SP olimpiai bajnok kardvívó volt, mi meg ugye huszárnemzet vagyunk, szóval ez tök jó, kár, hogy nem öttusázó, de kis ország ne válogasson a semmiben.
Majd a sportdiplomáciában vált ismertté, mint a MOB elnöke.
Gyorsan említsük meg, hogy MOB elnökként a világon semmit nem csinált a fizetése felvételén kívül. Mikor az emlékezetes "tudott pisálni-nem tudott pisálni-miért nem tudott pisálni" botrányunk volt, akkor ő, és az egész semmirekellő fos MOBos banda az első alkalommal elállt, sőt, inkább elugrott a sportolóink mellől, gyorsan mosta kezeit, és még semmi sem volt biztos, máris mélyen elítélte őket, mint bűnösöket.
SP nem tud írni. Nem tud beszélni. Igazából nem tud ő semmit.

Mégis, mit vártunk, mit vártatok? Csodát?
Hogy a "doktor úr" egymaga forradalmasította diplomamunkájában a sporttörténelmet?

A megfelelő ember, a megfelelő posztra, maradjunk annyiban. Végre valaki, aki mankó nélkül is meg bír állni, és gyaníthatóan ki tud tölteni két, egymást követő ciklust is.

Mennyivel lenne nektek (könnyebb a föld) olcsóbb a kenyér, ha SP-től elvennék a doktorit? Ha leváltanák? Kövér Lacit akarjátok, vagy Áder Janit? Vagy BÁRKIT?? Nem fasz mindegy?
A Tankcsapda az idei évet nem zenével, hanem azzal indította, hogy majdnem húsz év után gitárost cserélt. Ennek eredményeként Molnár "Cseresznye" Levente helyett most már Sidlovics "Sidi" Gábor, egykori Zanzibár-gitáros zenél a debreceni trióban. A…..
Parafon 2012.03.26 10:06:47
Elnézést kérek a mérsékelten költői cím miatt, de az elmúlt napok kicsit betették a kiskaput. Úgy esett, hogy hónapokkal ezelőtt elhatároztunk Mariannal, hogy idén végre tényleg visszamegyünk Prágába, ahol tíz éve voltunk. Kicsit fapados üzemmódban, az elmúlt három…..
Sok ismerősöm - már úgy értve, azok közül, akik nem vasútbarátok maguk is - furcsának tartja, hogy az utazgatásaim nagy része nem aszerint terveződik-szerveződik, hogy hol van egy darabka tengerpart, ahol el lehet terülni, vagy egy hegyoldal, amin le lehet síelni, hanem hogy…..
Kigondoltam Disznó 2012.03.09 16:20:00
A disznó vagy sertés olyan mindenevő állat, amelyik az erdőkben, tisztásokon jár-kel, és amit talál, azt megeszi. A sertés mindenevő. Az emberrel való kapcsolata érdekes, de még érdekesebb az emberek disznókkal való kapcsolata. A disznót az arabok és a zsidók lenézik,…..
Kigondoltam Posztírási kényszer 2012.03.09 08:07:00
Sikertelen és frusztrált bloggerekre tör rá időnként a posztírási kényszer, jellemzően az öngyilkosság gondolatának felmerülése előtt, de mindenképpen egy hosszabb alkotásmentes periódus után. Hogyan lehetne mégis az Európa Könyvkiadó könyvírási felkérését…..
Kigondoltam A házi áldás 2012.03.08 08:03:00
Hol hit, ott szeretet;  Hol szeretet, ott béke;  Hol béke, ott áldás;  Hol áldás, ott Isten;  Hol Isten, ott szükség nincsen!   Ámen, feleim.   MediaPlayer jwplayer(' ').setup({ 'flashplayer': 'http://dl.dropbox.com/u/27689456/player.swf', 'image':…..
A BKV támogatása, fenntartása érdekében a fővárosnak máshonnan kell forrásokat elvonnia - hallhattuk már sokszor idén. És tavaly. De mit is jelent ez a gyakorlatban? A források elapadása kritikusan érinti a támogatással élő civileket, köztük a városvédőket is. Először az…..