Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DeadEnd

11 bejegyzést írt és 100 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az M-X telepítési lehetőségeit bemutató sorozat második részében légi úton mozgatott, illetve valamilyen módon silókba telepített rakéták szerepelnek. Az előző, egyben első rész ITT olvasható. E poszt videós verziója itt nézhető meg:   Levegőben mozgatott rakéták 8. Vízirepülőgépekre…..
DeadEnd 2021.11.18 09:35:54
@ranyek: Hát igen, csak a bunker vészkijáratnál nem állsz alá, hanem oldalt állva nyitsz, itt meg a csapóajtó alatt lenne maga a rakéta
Filmbook Dűne - Első rész 2021.10.21 08:00:00
Már nagyon régóta nem tudtam úgy igazán lelkesedni egyetlenegy trailerért, vagy egyetlen közelgő mozifilmért sem.  Aztán jött a Dűne előzetese. Számomra hipnotikus élményt jelentett, a gyönyörű képekkel, az áthangszerelt Pink Floyd zenével. Végre újra azt érezhettem, hogy ÉN EZT LÁTNI AKAROM.…..
DeadEnd 2021.10.23 08:02:04
@timidwolf25: Talán ebben az esetben azért, mert a több mint 50 éve megírt (nem ma!) könyvben is hatalmas harcjelenetek, (ennél csak több és durvábbak) tökösen kardozó fiatalok (társadalmi és tudományos okok miatt-> személyi pajzs), hatalmas robbanások (lásd harc + végén atom is lesz csak szólok) vannak ami alapján a film készült.
És mivel a valósgában nincs űrhajónk meg nincsenek homokférgek így számítógépes látvánnyal kellett megoldani.
Kering a neten egy mém a Pixarról, ami arra mutat rá, hogy az évek során a stúdió rajzfilmjeinek készítésekor mintha mindig az járt volna az alkotók fejében, hogy “Mi lenne, ha érzelmeik lennének a ….-nak?”. Kezdődött a játékokkal (Toy Story), aztán a bogarakkal (Egy bogár élete), majd folytatták a…..
Az 1944 június 6-án megkezdődő normandiai partraszállás évfordulóin mindig felvetődik a kérdés: mennyire volt nagy jelentősége a második front megnyitásának és a Szovjetunió - mely ekkor már területe túlnyomó részéről kiűzte a németeket és csapataival Dél-Lengyelországba és Romániába is benyomult -…..
DeadEnd 2021.06.07 11:10:49
@Örömhernyó: Mondjuk Sztálingrádban ahol az össz. veszteség tengely oldalon 800'000, míg szovjet oldalon 1'100'000 volt körülbelül. És jelentőségében is hasonló, az volt a fordulópont a keleti fronton.
1903. Szentpétervári szaniteráruház..
DeadEnd 2021.03.08 12:38:25
@MIG-31:
"A Dr. Csont egyik részében voltak egy olyan telepen, amin a hullák bomlási sebességét tanulmányozták. Mint egy tanüzem, csak nem francia krémeseket sütöttek, hanem különböző helyekre elhelyezett hullák bomlását tanulmányozták. Jó, tudom csak film, de lehet a valóságban is van ilyen."
Nem is egy:
en.wikipedia.org/wiki/Body_farm
Megint a wikipedián bolyongtam, ott akadtam bele egy érdekes fotóba. Egy MX rakéta (emlékszünk még ezekre? gyerekkorunkban ezek voltak a fő fenyegetések ránk nézve, már hogy a híradóban beszélő bácsik szerint) nyolc, egymástól függetlenül célra vezethető robbanófejének becsapódását fényképezték…..
DeadEnd 2019.02.03 16:49:34
@Lacock:
azaz,
"nyolc, egymástól független, célokra vezethető robbanófejének"

így a robbanófejnek három jellemzőjét soroltuk fel:
- nyolc darab van belőle
- egymástól függetlenek a robbanófejek
- célokra vezethetőség képességével rendelkezik a robbanófej
Van nekem egy Toyotám. Már 14 éves, de én az a típus vagyok, aki nem vesz kétévente új autót. Mert minek, ha ez még működik. A Toyoták meg amúgy is tök jó autók. Ennek az autónak is nyilván van kulcsa. Két nyomógomb is van rajta. Nos, ezek a gombok először az eredeti, majd a pótkulcsból fogytak el.…..
No more benzinkút, no more para és no more büntetés, csak a suhanás közben megváltott autópálya-matrica! Ugye milyen jól hangzik? Nagy kár, hogy a Simple (az OTP mobilfizetős alkalmazása) 3 ígéretéből csak az első 2  volt igaz, ami olvasónknak 30 ezer forintba és egy kicsit stresszesebb szülésébe…..
DeadEnd 2019.01.10 21:37:33
@LKerekes:
"Csak egy példa: Hiába rendelem meg a mozijegyet neten, hiába fizetem ki a pénztárnál és hivatkozom erre , a jegyszedő csak akkor enged be, ha a kezébe nyomom a jegyet."

Hát nem egészen. Simple-lel veszel mozijegyet, NEM a pénztárnál fizeted ki - mert már kifizetted -, NEM nyomod a kezébe a jegyed- hiszen nincs papír alapú jegyed-, hanem a telódat mutatod a "jegyszedőnek" (beengedést végző alkalmazottnak).
Az megvan, ugye, hogy amikor Jack Bauer meredten nézte a CTU-ban a számítógép képernyőjét, és bársonyos hangon suttogva kommentálta az ott látott infókat, akkor Kiefer Sutherland színész egy üres képernyőt bámult? Mert ugye azok nem igazi számtógépek, csak kellékek, műanyag vázak, amik úgy néznek…..
DeadEnd 2018.05.23 14:23:00
@mi a lófasz?:

Biztos jól gondolod, mi magyarul a dráma definíciója? Szerintem nem, mert ha jól tudnád, akkor nem lenne meglepő, hogy a komédia is dráma....

A dráma az egyik műnem a háromból.

Líra: Az egyik mûnem. Az idetartozó irodalmi alkotások legfôbb sajátossága, hogy elsôdleges témájuk az egyén, az én világa, a belsô lelki világ: az én válasza a valóság bizonyos kihívására. A lírikus nem a világot jeleníti meg mûvében, hanem önmagát, amint találkozik a valóság dolgaival, s kifejezi mindazokat az érzelmeket és gondolatokat, amelyek e találkozás során lelkében keletkeztek. A lírai költemény legtöbbször verses monológ. A lírai formák általában a rövid mûfajok körébe tartoznak (novella, elbeszélés). A hagyományos lírai mûfajok (pld. elégia, óda, himnusz, dal) az irodalom története során rengeteget változtak. A modern lírai alkotások zöme e hagyományos műfajok körébe nem sorolható, bár tematikai, hangnembeli vagy formai sajátságaik sokszor hasonlóságot mutatnak e műfaji előzményekkel.

Epika: Az egyik mûnem, legjellemzôbb sajátossága, hogy bennük a külvilág áll az ábrázolás középpontjában, s nem a lélek belső világa. Alapvetően monológikus formájúak, tehát egy "elbeszélô" mondja el a történetet. Az elbeszélô mûvekben is lehetnek dialógusok, ezek azonban "idézetek"-nek tekintendôk. Az alkotó csak közvetítô a valóság és az ábrázolt világ között, saját értékelését, állásfoglalását a történet megformálásába építi bele.

Dráma: Irodalmi mûnem. Az ide tartozó mûfajok: tragédia, komédia, színmû. A drámai mû eseménysort ábrázol, de az eseményeket, a szereplôk jellemét, gondolatait, egymáshoz való viszonyát az alakok párbeszédeibôl (dialógus), magánbeszédeibôl (monológ) és tetteibôl ismerjük meg. A drámai cselekmény jelen idôben elôttünk bontakozik ki az alapszituációból, amely a szereplôk egymáshoz való viszonyát, törekvéseiket, magatartásukat meghatározza. Ez a drámai szituáció a hôst vagy hôsöket akcióra, drámai harcra készteti. A dráma rendszerint sorsfordulatot bemutató mû, cselekménye -a terjedelem miatt- sûrített, gyakran a szemben álló erôk, egymástól eltérô emberi magatartások kiélezett összeütközése, konfliktusa áll a középpontjában. A drámai mûvek nyelve tömörebb, erôteljesebb mint a többi mûnemé. A dráma szerkezete kupolás, részei: bevezetés (expozíció), bonyodalom, cselekmény kibontakozása, tetôpont, megoldás. Színpadra szánt alkotás.
Tékozló Homár DIGI vs. UPC 2018.02.06 11:03:33
Kedves olvasó! A poszt elolvasása előtt kérlek szavazz! Nálad, egy szolgáltatóvetélkedőben a DIGI vagy a UPC állna nyerőre?  És most lássuk, az éles tesztet, amit Orsinak köszönhetünk.  Kedves Homár! Alább csatolom a Digi Távközlési Kft.-nél tett, több hónapos vesszőfutásom rövid…..
DeadEnd 2018.02.06 21:33:07
@ekat: Mit bérel a főbérlő? MInek az al-ja az albérlő? :D

A főbérlő lakást bérel a Tanácstól.

Az albérlő a főbérlő "al"-ja. A főbérlő által bérelt lakás egy részét ( egy szobát, közös wc és konyha használattal) bérli a főbérlőtől.

Praktikusan a II. vh-ban kiírtott, megölt családok nagypolgári lakásaiba költöztettek be főbérlőt és ő vagy előírás alapján vagy saját gazdasági érdek alapján a szobákat vagy leginkább a cselédszobát kiadta az albérlőnek.

Mai viszonyok között amit "albérlet"-nek hívnak, az nem más, mint "bérlemény". A "főbérlő", pedig "bérbeadó" vagy "tulajdonos".
Gimi - nem, nem írom le, mikor volt - óta először visszatértem Jákra. Csupán a korábbi látogatás tényére emlékeztem, mégis lelkiismeretfurdalás nélkül, szinte szűz tekintettel érkeztem. Elég annyi hozzá, hogy a szellemi épülésünket is szolgáló osztálykirándulás során nyilván ennél a frenetikus…..
DeadEnd 2017.10.21 20:37:07
@drkuktart: @drkuktart: Köszi a kimerítő választ. Csak az a baj, hogy a többi nyelven a valóban rómait vagy rómaiszerűt jelent. A román meg máshogy van. Nálunk meg a román teljesen mást jelent, a rómaira van szavunk: római, akkor iért nem használjuk?

Hogy várjuk egy 5. osztályos gyerektől, hogy a történelmet összefüggéseiben lássák, amikor bemagoltatjuk velük, hogy "a közékor három építészeti stílusa a román, ... /nemjuteszembe/... és reneszánsz. Elsőre példa a jáki templom..." PONT. Semmi magyarázat, hogy ez amúgy római jellegű, csak itt mi most románnak mondjuk, pedig az mást jelent. Hiszem gondoljuk bele, hogy a római tudomány és technikai eredményekből megmaradtakat használták még ezer évig. Ennek okai ez és ez (ebbe nem mennék most bele).
Én egy értelmes embernek tartom magam. Már kisiskolásként is az voltam, tisztában voltam (adott szinten) a fentiekkel, kivétel a "román" stílus...Annyira megy ennek a dogmatikus sulykolása.
Kb 25 éves koromban amikor egy építészeti támájú könyvet olvastam angolul egy általam "román" stílusúnak ismert épületegyüttesről, az első oldalon kiesett a kezemből a könyv, le kellett ülnöm, forgott velem a világ. Hiszen ahogy írtad angolul "roman" volt írva, amit természetesen római. Egyszerre állt bennem össze a kép és éreztem úgy, hogy egy hazugságban éltem eddig. Mindezt azért, mert FÉLREFORDÍTOTTA valaki 500 éve, és azóta hagyjuk a h.lyeséget. Ennyi erővél hívhatnánk Román Birodalomnak is a Római Birodalmat....

De most írásod alapján, arra következtetésre jutottam, hogy amikor a magyar szakirodalomba ez bekerült még ez nem volt probléma, hiszen a románnak nem volt még más jelentése. Akkor ez a nyelvújításkor maradt ki, illetve azóta minden egyen nemzeti alaptanterv jóvágyó bűne...

Ez a téma engem legalább annyira idegesít, minthogy Wolverine = Farkas nálunk. Oké, hogy 15 éve az az első X-Men fimnél valaki elrontotta, hiszen nálunk nem volt ismert ez a karakter, de a szó sem, ahogy azt állat se nagyon. (rozsomák avagy torkosborz) De, hogy egy normális angol fordító nem fordít le valamit az alapján, hogy a szó mire hasonlít, az tuti. De, hogy nem lektoráltatták egy képregény ismerővel... És azóta ragaszkodnak a hibához, na ez dühít.

Ha tudjuk, hogy valami rossz, mért használjuk tovább, miért nem hozzuk helyre....
DeadEnd 2017.10.21 20:37:27
@drkuktart: Köszi a kimerítő választ. Csak az a baj, hogy a többi nyelven a valóban rómait vagy rómaiszerűt jelent. A román meg máshogy van. Nálunk meg a román teljesen mást jelent, a rómaira van szavunk: római, akkor iért nem használjuk?

Hogy várjuk egy 5. osztályos gyerektől, hogy a történelmet összefüggéseiben lássák, amikor bemagoltatjuk velük, hogy "a közékor három építészeti stílusa a román, ... /nemjuteszembe/... és reneszánsz. Elsőre példa a jáki templom..." PONT. Semmi magyarázat, hogy ez amúgy római jellegű, csak itt mi most románnak mondjuk, pedig az mást jelent. Hiszem gondoljuk bele, hogy a római tudomány és technikai eredményekből megmaradtakat használták még ezer évig. Ennek okai ez és ez (ebbe nem mennék most bele).
Én egy értelmes embernek tartom magam. Már kisiskolásként is az voltam, tisztában voltam (adott szinten) a fentiekkel, kivétel a "román" stílus...Annyira megy ennek a dogmatikus sulykolása.
Kb 25 éves koromban amikor egy építészeti támájú könyvet olvastam angolul egy általam "román" stílusúnak ismert épületegyüttesről, az első oldalon kiesett a kezemből a könyv, le kellett ülnöm, forgott velem a világ. Hiszen ahogy írtad angolul "roman" volt írva, amit természetesen római. Egyszerre állt bennem össze a kép és éreztem úgy, hogy egy hazugságban éltem eddig. Mindezt azért, mert FÉLREFORDÍTOTTA valaki 500 éve, és azóta hagyjuk a h@lyeséget. Ennyi erővél hívhatnánk Román Birodalomnak is a Római Birodalmat....

De most írásod alapján, arra következtetésre jutottam, hogy amikor a magyar szakirodalomba ez bekerült még ez nem volt probléma, hiszen a románnak nem volt még más jelentése. Akkor ez a nyelvújításkor maradt ki, illetve azóta minden egyen nemzeti alaptanterv jóvágyó bűne...

Ez a téma engem legalább annyira idegesít, minthogy Wolverine = Farkas nálunk. Oké, hogy 15 éve az az első X-Men fimnél valaki elrontotta, hiszen nálunk nem volt ismert ez a karakter, de a szó sem, ahogy azt állat se nagyon. De, hogy egy normális angol fordító nem fordít le valamit az alapján, hogy a szó mire hasonlít, az tuti. De, hogy nem lektoráltatták egy képregény ismerővel... És azóta ragaszkodnak a hibához, na ez dühít.

Ha tudjuk, hogy valami rossz, mért használjuk tovább, miért nem hozzuk helyre....
Miskolcon nagyon sok különleges órát el lehet tölteni, de most az időmérő szerkezetekről lesz szó! Ilyenből persze minden városban találhatunk jó néhányat, de nem mind különleges. Találkozzunk az óra alatt! Ha ezt a mondatot hallották a miskolciak, 2 hely is számításba jöhetett: a vasútállomás vagy…..
Itt vagyunk megint egy livebloggal, pucér emberekről, kendőzetlenül, muhaha. Az új posztok a szokásoknak megfelelően fent jelennek meg, a régebbiek lentebb, tessen görgetni. A múlt heti adás itt olvasható, itt meg pár kép a szereplőkről, mármint az eddigiekről:  szabóZ: A legnagyobb kérdés ugye…..
DeadEnd 2016.05.03 11:47:23
@Serrin: Budapest Cowbells
DeadEnd 2016.05.03 18:28:36
@Void Bunkoid: Van is igazság abban amit írtál és vannak tévedések is.
Az amerikai futball teljesen legális és hivatalos sportág ma Magyarországon. Rendelkezik országos sportági szakszövetséggel a törvénynek megfelelően, melynek működése és átláthatósága példa lehetne egyes tradícionális sportágak részére. A sportág a NOB és MOB által elismert.
Ennek megfelelően pontosan ugyanazok a szabályok érvényesek a többletpont és aut. felvételre vonatkozóan.

Tehát, ha sikerül olimpia aranyérmet szerezned, akkor be is sétálhatsz bármelyik egyetemre. (Megj,: 2016-ban biztos nem fog menni, mert most nem olimpiai sportág)
DE nyugalom VB 1-3 helyért is jár a fenti "jutalom". (Megj: nem esélyes)
De felnőtt és felnőtt alatti első utánpótlás korosztály részére szervezett országos bajnokságon elért legalább 3. helyezésért 15 többletpont jár, amelyet csak abban az esetben kaphat meg a jelentkező, ha az arra jogosító eredményt legkésőbb a jelentkezés évét megelőző 8 éven belül szerezte.

És valóban nem ad az állam puszira évi több százmilliós működési támogatást és több milliárdos stadiont. Itt az van, amit a csapat 50-100 tagja meg tud valósítani. Mi nyírjuk a füvet, festjük a lelátót, javítjuk az öltözőt. És tagdíjjakból tartjuk fent az egyesületeinket.
Komoly és ténylegesen megvalósuló programokra, fejlesztésekre pályázat útján kaptunk hozzájárulást . (pl.: Székesfehérváron új pálya, Egerben pedig több éves ifjúsági és közösségi sport program)
Az elmúlt néhány évben jócskán felpezsdítette a miskolci tömegközlekedést mind a Zöld Nyíl projekt, mind az ezt övező menetrendi, járatbeli változások. Lassacskán már én sem tudom követni, pedig az esetek nagy többségében kihasználom a tömegközlekedés adta lehetőségeket. Ám nyilván nem ezek az első…..
Jedi Knight II: Jedi Outcast Ha csak egy játékot választhatnék, mint abszolút kedvenc, akkor egyértelműen az Outcast lenne. Azt nem tudom, hogy pontosan mennyit játszottam vele, de egyike volt azoknak a játékoknak, amit évek után is újra elővettem, végig vittem a story-t, pörgettem online és…..
Amikor Carlito meglátta a kék órát a tengerpart fekete homokjában, tudta, hogy haza fogja vinni. Nagy, drága óra volt, vagyis annak tűnt, Carlito kilenc éves korára már elég gazdag turistát látott ahhoz, hogy tudja: minél nagyobb, annál drágább. Ez meg egy bazinagy óra volt,…..
Persze-persze a gyúrósok nem isznak tejet. Kérdés viszont, hogy mennyire nevezhető az új Coca-cola termék tejnek, amely kétszer annyiba fog kerülni, mint a hagyományos, cserébe viszont dupla annyi fehérjét kapunk.  Tegnap tudtuk meg, hogy új márkájú tejet dob piacra a…..
illusztráció - jutarnji.hr Az egyik tanár az egész osztály előtt ezzel szégyenítette meg a fiút: „Nem tévesztetted el az iskolát? Az általános az utca túloldalán van!” A középiskola első osztályába járó fiú édesanyja a horvátországi gyermekvédőknek jelentette be…..
Valamiért azt gondolom, hogy jeles alkalom, amikor valaki először vesz életében egy játékot pénzért, úgy, ahogy azt elméletileg kell. Persze, ez manapság már sokak szemében idióta hozzáállás, hát minek, ott az ncore-bolt, meg a rohadék kiadók amúgy is milliárdokat kaszálnak,…..
Felújítják az Újszász utcát. Ez gondolom keveseket hoz lázba, mert a Cinkotáról Mátyásföldön át Sashalomra tartó út nem Budapest legismertebb közterülete, de akik erre laknak, azok biztos boldogok: az itt élőknek igen fontos gyűjtő ez. A munkáknak nem csak azért lehet…..
Subba Brasil 2012.08.02 10:25:32
Update szemfüles kommentelőnktől: ..
PTinfo Akksival a dombról le 2012.04.23 07:41:00
Amerikában újabb példa születik arra, hogy egy városban hogyan lehet kétszintű kötöttpályás közlekedési rendszert kiépíteni, úgy, hogy metrót nem is építünk. Seattleben a Kinky Sharyo kocsikkal (nem nagyobbak egy Ganz csuklósnál!) kiszolgált light rail vonal adja a hálózat…..
Subba Film: Prometheus 2012.03.19 10:57:00