Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rikitiki

0 bejegyzést írt és 857 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A napokban több cikk is olvasható volt a médiában, amelyek arról szóltak, hogy húszéves csúcson van a magyarok foglalkoztatottsága. Első hallásra azt gondolhatnánk, hogy jó úton van a Fidesz egyik legfőbb ígérete, azaz hogy tíz év alatt egymillió új munkahelyet teremtenek. A…..
A szegénység egy igen nehéz dolog, már ami a dolog statisztikáját illeti. Egyfelől azért, mert definíciószerűen nagyon nehéz meghatározni azt a pontot, azt a jövedelemforintot, illetve annak hiányát, amelytől kezdve valaki már szegénynek számít, vagy még éppen nem számít…..
rikitiki 2015.07.01 02:15:46
@ccactus: nem lepődöm meg, hogy megint beleszakadsz az erőlködésbe, hogy félreérthesd a kritikát
rikitiki 2015.08.26 11:25:42
@ccactus: Teljesen 'hétköznapi' helyzet a magyar kórházakban, hogy gyógyszerek nem állnak rendelkezésre. Nagyobb részt pénz hiány miatt, kisebb részt szállítási gondok miatt. A szállítási gondokról általában előre lehet tudni,és ki lehetne váltani drágább gyógyszerrel, de ugye pénz hiány.

Egyszer majd talán felébredsz az elefántcsont-tornyocskádban.

Elég szomorú, hogy míg 2005-ben az egy főre jutó egészségügyi közkiadás (tehát magánkiadások nélkül) Magyarországon
646 USD volt, addig 2012-ben 625 USD, 2013-ban is csak 671 USD.

Gondolom világos, hogy óriási infláció volt általában az egészségügy kiadási tételeiben 7 év alatt?
Nem lett igazuk azoknak, akik az elmúlt öt évben folyamatosan azt szajkózták, hogy az Orbán-kormány a szakadék felé vezeti az országot. Mostanában sok szó éri a ház elejét törzsolvasóink részéről blogunk inaktivitása miatt. Igazuk van, hiszen az utóbbi hónapokban valóban kevés új posztunk…..
rikitiki 2015.06.15 00:06:52
@ccactus: nevetgéljél csak a 'szakértelmeden'

"rikitiki 2015.03.06 20:47:30
@ccactus: "A folyamat pedig várhatóan folytatódik."

Ugyanezeket az adatokat kérjük bemásolni aktualizált formában 3 év múlva, március elején.
Gyanúm szerint ráéreztél az európai konjunktúra, és ezzel együtt pl. eu állampapírpiac, de akár még az ingatlanpiac tetőpontjára is.
+/- fél év, de belőled azt is kinézem, hogy napra pontosan :)"
.
.
Úgy tűnik tényleg tökéletesen hoztad a formád, és tényleg amikor megemlítetted a fantasztikus kilátásokat kötvény ügyben, az volt a kötvénypiaci konjunktúra csúcsa, egészen hihetetlen a hozzá nem értésed, napra pontosan időzíted a téves előrejelzéseidet. Emlékszel még a másik, a bizalmi index-el kapcsolatos optimista előrejelzésedre, ahol előre megmondtam, hogy kijelölted a rövidtávú csúcsot? :))
.
.
"rikitiki 2014.11.18 18:02:00
@ccactus: mit tippelsz 2015 utolsó negyedévére?
mit tippelsz 2016 utolsó negyedévére?

Az valami lenne,
novemberben tippelni a tárgyévi utolsó negyedéves növekedést, az legfeljebb a KSH-nál lehet érdekes, szükség van náluk a jó könyvelőkre.

Van egy tippem nekem 2015 végére.
Azt tippelem az európai kötvénypiac befagy, és Matolcsy ott áll majd letolt gatyával és durván emelgetni lesz kénytelen az alapkamatot, gond lesz az államkötvény értékesítéssel, és 2015 végére az EU recesszióba fordul, és vele mi is, a forint pedig kapja majd a pofonokat.
A tőkekivonás tovább folyik majd.

Ja, és innentől lassul majd a mi növekedésünk, ahogy csökken az EU transzfer, úgy csökken a mi növekedésünk is."
.
.
.
Közeleg már az igazság órája...
rikitiki 2015.06.15 00:08:05
@ccactus: De tényleg, amikor napra pontosan kijelölöd a trendfordulókat a tévesen optimista dicshimnuszaiddal, egy kicsit sem gondolkodsz el? :))
rikitiki 2015.06.28 00:12:39
@Tyson925: A fene tudja melyik gondolatfolyamban vitattuk, eltérően látjuk európa közeljövőjét, én pesszimistábban, te optimistábban. Nagyon nem örülök, hogy úgy tűnik, nekem lesz igazam. Nem biztos persze, de egyre inkább úgy fest...
Pedig jó lenne tévednem.
Nívó Bevándorlás 2015.06.15 10:59:00
(Mindenekelőtt egy kis személyes: csatlakozva ccactus kolléga egyik posztjához, melyben blogunk inaktivitása miatt mentegetőzik: Valóban, az időhiány nagy úr, mert ugyebár meg is kell termelni azt a GDP-t, amit aztán állam bácsi elvonhat, és jókedvűen osztogathat nálunk jóval…..
rikitiki 2015.06.19 05:42:16
@Tyson925: és olyan gerinces mint egy csiga, mert ezeket a véleményeket csak 'álnéven' vállalja be.
Ez a nívó, meg ez a 'polgári' értékrend...
rikitiki 2015.06.19 06:06:10
@rikitiki: egyébként érdekes látni, hogy minden létező fórumon keverik, összemossák a bevándorlót a menekülttel...
A menekülteket az EU pénzéből 'szállásoljuk el' olyan körülmények között, ahol esélytelen hogy nyelvet tanuljon, munkát találhasson...legalábbis ha a magyar államon múlik, csak mondom.

A bevándorló meg más tészta, amiből egyébként Magyarország nettó haszonélvező, mert dolgos vietnámi, kínai, meg képzett erdélyi, vajdasági, felvidéki magyar jórészt a bevándorló magyarországra.

A megélhetésiek nem hozzánk jönnek, mert mi még a magyar embereket sem hagyjuk az árok szélén, hanem belelökjük, hát még a bevándorlókat...
Az EU átlaghoz képest tartós felzárkózó pályára került a magyar gazdaság, és a régiós gazdaságokhoz képest is megállt az évtizedes leszakadás. Végre egy ütemben fejlődik Magyarország a visegrádi országok átlagával. Igen, ez a helyzet kedves olvasók! Mi, a Nívó blog…..
rikitiki 2014.11.19 16:10:56
@ccactus: "Míg a szocik többször megtehették, hogy az elcsúszott konvergenciaprogramjaikat újraírják, addig a Fidesznek ez már nem adatott meg. Fiskális expanzió helyett megszorításokat kellett csinálni"

Kedves Andris, a magyar nyelv szerint ez azt jelenti, a szociknak nem kellett megszorítani, mert ők újraírhattak. Ezt értelmeztem balga módon úgy, hogy szerinted a szocik nem szorítottak.

A szocik hiányáról: 2009-ben 4% körüli volt a hiány, 2010-ben sem szállt el 'több százalékkal", ne etess már azzal, hogy 1,5 (mnyp)+ 2% (EU) GDP mozgástérrel ne lehetett volna hozni durva megszorítások nélkül, de akár egyetlen széll kálmán csomag után.

Az EU-s transzferekről: higgyem el, hogy képtelen vagy találni róla bármilyen adatot, amikor még nekem is fél perc alatt sikerült olyan eldugott helyeken, mint pl. portfolio.hu?

Az orbáni megszorításokról: higgyem el, hogy képtelen vagy bármit találni a témában fél perc alatt? Mondjuk ténytár.hu, ki mekkorát szorít sorozata...

Az adóelvonás növekedéséről: higgyem el, hogy nem vagy képes adatokat találni az adóelvonás mértékéről?

Elég béna egy blogíró vagy akkor Andriskám, hallod-e?

Cáfoljam a poszt állításait? Mi a f-ért tenném, amikor nem az a téma, hanem a te általad felhozott cikk és téma felvetés, amire nem reagálsz

A reakciód annyi, hogy nem találsz semmiről adatot, tehát minden csúsztatás, és egyébként is online pénztárgép, meg útadó, továbbá beszéljünk inkább a posztról.

Nem, kedves kis rendszer felszopó elvtárs, aki nyomja itt a szar propagandát egy szar rezsim mellett. A téma nekem az oktatás megszorítása, a külpolitikai elszigetelődés, a tőke kiáramlása, a szegények sarcolása, a közpénzek elherdálása, az alkotmányos rendszer leépítése, a hosszútávú következményei ennek, amire te soha semmikor nem reagáltál semmit.

Hol érdekes az útadó?
Hogy jön bármihez, amit én felvetettem, és kérdeztem?

Javaslom, a következő nickneved legyen meggymag.

Az olyan kicsi és köpnivaló, mint te.
rikitiki 2014.11.19 22:25:24
@Tyson925: Én még arra is emlékszem, amikor Orbán dícsérte milyen fáinul válságkezelt a Bajnai-kormány. Na persze nem itthon dícsérte, és nem kaktusznak az eligazításon...

itthon az ment, hogy a görög csőd semmi volt ahhoz képest, ahogy Bajnaitól át kellett venni az országot, mindjárt elő is állt egy ilyen csődhelyzetben Matolcsy a 6%-os növekedési tervvel :))

Matolcsy konzervatívabb 4,5% körüli számítása nagyjából stimmelt, minden egyéb változatlansága esetén, az mnyp és EU transzferek tényleg elérhetővé tettek volna ekkora növekedést is, csak nem kellett volna (már megint!) egykulcsos felpörgő fogyasztási téveszmébe menekülni, mert a következményes megszorítás elfojtotta a növekedést. Na de kaktusz majd megmagyarázza, hogy örüljünk a cafeteriának, útadónak, online pénztárgépeknek :)
rikitiki 2015.05.13 18:15:15
@anonymand: majd meglátjuk megérti-e ccactus a tőkeáramlások szerepét, amikor az eu-zóna összeroskad még idén, a tőke meg fogja magát és elhúz...

Mennyivel is gyengült eddig az euró?

Pillanatnyi vihar előtti csend és megnyugvás után, következik majd a folytatás, aztán megnézzük milyen fantasztikus növekedést fogunk produkálni, ahogy a tőke veszi a kalapját és elhúz.

Ezekben az EU-s előrejelzésekben még nincs is benne egy EU-zóna államcsőd és recesszió...
A szocialisták nyolc év alatt 32%-kal növelték, a Fidesz három év alatt 6%-kal csökkentette az államadósságot. Kis magyarázat a számokhoz: Az adatok a Magyar Nemzeti Bank honlapjáról származnak. Mivel a statisztikát negyedévente, minden negyedév utolsó napjának megfelelő…..
rikitiki 2015.04.03 00:27:47
@ccactus: A külső adósság csökkentése valóban szép és fontos, különösen e 'vészterhes' időkben. Fontos lesz a következő 1-2 évben.

Ezzel nincs is gond, a gond az államadósság elleni harcról zengett dicshimnuszokkal van.

Évekkel ezelőtt megírtam neked, a nettó államadósság teljesen azonos ütemben nő, mint a szoci érában, azaz de facto ugyanúgy adósítja el az országot a fidesz, mint a szocik.

A különbség egyedül a külső adósság mértékében van, ami fontos különbség. Persze, nagyrészt az IMF hitelnek tudható be, ami pedig szükségszerűség volt.

Tehát nagy különbség egyik komcsi brigád között sincs, csak te zenged itt az adósság elleni győztes harc himnuszát...

"Míg a bruttó adósság a 2010-es 80 százalékról 77 százalék alá csökkent négy év alatt, addig a nettó tartozás 60 százalék közeléből 73-ra emelkedett."

Meglepően pontosan egyezik a szoci eladósítás ütemével.
Nagy győzelem ez.
rikitiki 2015.04.03 21:49:54
@ccactus: az én véleményem szerint ez pusztán egy oltári nagy hanta szöveg.

Ha van is köze az mnyp-hez, az egy egyszeri tétel, nem 20 év alatt érvényesülő hatás.

Konkrétan, 3000mrd állami vagyon lett felhasználva, azaz nettó oldalon a vagyon ennyivel csökkent (tehát a nettó adósság ennyivel nőtt), ugyanakkor 1500mrd ebből adósságtörlesztést eredményezett, azaz a nettó és a bruttó adósság is kb. ennyivel csökkent.

Szumma: a nettó adósság 1500mrd-dal nőtt az mnyp felszámolás eredményeként, a bruttó 1500mrd-dal csökkent.

Ez persze csak nagyvonalakban, de a lényeg, hogy egy egyszeri hatás, ami talán látszik is mind a nettó, mind a bruttó éves görbéken.

De ugyan milyen hatás kapcsolódna évekkel későbbi nyugdíjbamenetelekhez?
Implicit nyugdíjígérvények hogy a fenébe jelenhetnének meg tárgyévi államadósságszámokban?
Szerintem hatalmas marhaság, mellébeszélés...
rikitiki 2015.05.13 18:09:51
@ccactus: hát, te inkább ne beszélj dezinformálásról, ha az államadósság tekintetében a metodikai váltást elhallgatva eredményként tálalod...
Üvöltenem kellett a német doktornővel, hogy vágja már bele a srácba az injekciót, mert mindjárt megfullad! Németország,2011 nyara. Logisztikai ügyintézőként dolgoztam egy 800 hentest foglalkoztató cégnél. Feladatom volt orvoshoz vinni a henteseket,pl vágott sérülés,2havonta…..
rikitiki 2015.05.01 12:16:09
rikitiki 2015.05.02 01:55:28
@csak néha benézek ha marhaságot látok: Az is túl sok az első reakció kezeléséhez. Ráadásul ez nem az a szer, amit iv. gyors bolusban illik adni, eleve minimum 10 perc a javasolt adása ilyen adagoknak, addigra már így, vagy úgy, túl is vagy az életveszélyen...

Anafilaxia (és általában életveszélyes helyzetek, mint pl. status asthmaticus) indikációjával csak adjuváns terápia, 'because of delayed onset'.
rikitiki 2015.05.04 18:34:41
@csak néha benézek ha marhaságot látok: na most, amire válaszoltam, ott 250-500mg-ot adtál...

cement mellé 100mg bolust beküldeni más, mint 2 vastag branülön 500mg-t...

250mg-ig, min. 5 perc javasolt, 250mg felett 30 percet javasol pl. ez az alkalmazási javallat
www.shpa.org.au/lib/pdf/publications/aidh4/methylprednisolone_sodium_succinate.pdf

az ok a cardiovaszkuláris mellékhatás lehetősége nagy mennyiségű (250mg-tól) és gyorsan beadott bolus esetében, bradycardiát, és keringésösszeomlást emleget elsősorban az irodalom, de más arritmiák, stb... is előfordulhat

szívbetegeknél különös figyelem, és még lassabb beadás javasolt

cementes protézisek beültetésénél javasolják az adását, csak azt nem tudni, hogy a keringésösszeomlás (láttam már párat) a ragasztással, vagy a preventive adott szteroid bolussal van összefüggésben. Ott az adag persze kisebb, de azért bennem legalábbis felmerült a kisördög, és jobb az óvatosság, lassan is lehet adni (főleg mivel nem gyorsan hat, tehát akkor minek a sietség a beadással?)
Olvasónk hiába szedte a fogamzásgátlót, teherbe esett. A nőgyógyász, aki a tablettát is felírta aljas gyilkosnak nevezte, mert el akarta vetetni a gyermeket. Kedves Szerkesztő!   Most fedeztem fel a Praxis blogot, látom, elég régen működik már. Kicsit olvasgattam a korábbi…..
rikitiki 2015.04.26 00:02:02
@rest of boys: A férfiak, elsősorban a jobboldali, konzervatív, különösképpen a hozzád hasonló néhány évszázaddal visszamaradt gondolkodásúak pedig előszeretettel háborúznak olyan elvont fogalmak, mint haza, vagy vallás okán, és ölik egymást halomra, meg a civileket.

Ezt elég tudatosan szokták tenni, és tiltakozni nem szoktak, tiltakozni háború ellen az általad lenézett ballib propagandapecérek szoktak, akik egyébként általában az abortuszért is szoktak tiltakozni.
Te tiltakoztál-e hogy besorozzanak, és parancsra ölj?
Make love, not war. A rohadt kufircolók.

De azt vezesd le nekem logikailag, mert furdal a kíváncsiság, hogy milyen szexuális kapcsolat elfogadható a te tű fokánál szűkebb erkölcsi mércédnek, ami nem gyereknemzésre irányul, ha a fogamzásgátlóval történő együttlét annyira elítélendő és felelőtlen?

Különös tekintettel arra, hogy szerinted (bizonyára okkal vontad le a következtetést), szexuálisan elfogadhatatlanul tapasztalatlanok is az érintettek?

Tehát, hogyan szerezzenek tapasztalatot, hogy az erkölcsös és felelősségteljes, nem gyermeknemzési célú együttlét legyen?

Tartsál már egy rövid hegyibeszédet erről, úgyis benne vagy a műfajban.
rikitiki 2015.04.26 09:19:12
@rest of boys: Először is, a 'megengedett' szexuális együttlét kérdésére nem válaszoltál. A katonaságra adott válaszod is bullshit, ha ölni bűn, akkor bizony ne akarj annyi katonát látni.

Másodszor, kívülállóként, ismeretlen virtuális blogbejegyzésekről ítélsz meglehetősen sarkosan napi szinten. Ehhez képest nekem máris sokkal több információm van ítélni rólad, tehát mégcsak nem is ugyanaz a szitu, de persze hogy nem tetszik neked, ha a fagyi visszanyal.

Harmadszor, azt állítani, hogy fogamzásgátló szedése egyenlő a trombussal...hát inkább hallgasson is el benned az orvos. Mondjuk, remélem meg sem szólalt eddig sem, hanem más minőségben szóltál.

Ezt a kockázatot ráadásul összevethetnéd azzal, hogy fogamzásgátló nélkül sokkal nagyobb eséllyel ott figyel az abortusz (mint látjuk, extreme esetben azzal együtt is ott van sajnos)...az sem egy könnyed egészségügyi séta a parkban.

De persze, ilyen bonyolult összefüggések már nehezebben írhatók le az általad kedvelt kategorikus imperatívuszokkal, lásd első pont, az érdemi kérdésre nem válaszoltál.
rikitiki 2015.04.26 21:36:53
@rest of boys: Pont erről a gondolkodásmódról beszéltem.
A bizonyos 'nehézségek' elkerülésére katonának embert ölni dicsőség, az anyának 'nehézségek' elkerülésére abortuszt végezni aljas gyilkosság.

Ez az élet szentségéről alkotott kőkonzervatív felfogás, a nő dolga a gyerekgyártás, amely gyerek csak a megszületéséig, és a hadrafoghatóság (általában 18 év) korától érdekel, közte akár éhezhet is, a lényeg hogy legyen aki ölje egymást felnőttként az élet szentsége nevében.

Ez a baj a kategorikus imperatívuszokkal, a farizeus hamar fennakad rajta.

A kérdésemre még mindig nem válaszoltál, pedig tényleg érdekel a megoldási javaslatod, hogyan növeljük a fiatalok szexuális kulturáját, és csökkentsük az abortuszok számát, és szüntessük be a fogamzásgátlók szedését, így egyszerre.
Mi a megoldásod, az értékkészleted mellé?

Észak-koreát már említettük, most mondj más megoldást.
Mire beért a kórházba, addigra beállt nála az agyhalál és 17 napi kóma után hunyt el édesanyám. Tisztelt Praxis!   Édesanyám lassan 1,5 éve agyvérzést kapott. Nagyon fájt a feje, hányt. Azonnal hívtuk a mentőt és elmondtuk, hogy Éppen mi történik. Vonalban voltak,…..
rikitiki 2015.04.22 03:59:05
@mig54: "nagyon jó ember. Csak valahogy nagyon bele kell tudni látni. "

Ez de szép fogalmazás :)
Komolyan.
rikitiki 2015.04.22 22:26:48
@kispotzak: erre mondják, hogy a stílus, az ember

az aki teljesen más arcát mutatja egy névtelen nick mögött, mint a való életben, az számomra nem megbízható, és nem hiteles ember

feltehetően a való életben is szeretne tahó paraszt módjára viselkedni, csak konformizmusból megfelel a társadalmi elvárásoknak, míg aki az interneten is kulturáltan képes viselkedni, annak ez feltehetően nem egy megjátszott manírja, hanem valódi igénye van rá
rikitiki 2015.04.23 16:46:26
@mig54: látod, éppen ez az, írásban kevésbé 'csúsznak ki' dolgok, mivel időigényesebb, gondolatigényesebb mint a beszéd. Én nem arról beszéltem, hogy otthon mi csúszik ki, mi nem.

Egy úriember mindig úriember.

Nagyapám nagyanyámmal veszekedve, a legdurvább sértés, amit el tudott engedni, az a 'Na....' volt. Pedig nagyanyám hülyézte rendesen :)
És nem volt papucs a nagyapám.
Finoman elég volt annyit bizonyos hangsúllyal mondania, én ilyet terád soha nem mondanék. És onnantól csend volt.

Sokan azt hiszik, az interneten névtelen nickkel lehet akármit írni.
Pedig nem, ugyanúgy érzelmeket közvetít, mint az élőszó, és a negatív érzelmeknek bizony komoly hatása lehet, adott esetben ugyanolyan abúzus, mint élőszóban.
Csak amiért élőszóban pofán vernek, itt kb. mindennapos.

Ettől még lehet és kell is disztingválni, főleg az 'okosabbnak'.
Don Sziszifusz eddig remek ütemérzékéről volt híres. Állítólag. Na mindegy, ha volt is neki ilyen valaha, azt mára biztosan elvesztette a "feszkózásban". Tegnap szülővárosomban boldogította a népet, onnan kívánt kellemes és bőséges luxusprofitot vajnabandinak és ígért…..
Arra szó szerint emlékszem, hogy kis k***-nak nevezett, és arról beszélt, hogy biztos már rengetegszer kellett ilyen tabletta nekem Tisztelt blog! Egy ideje olvaslak titeket, de most sajnos saját magam is kénytelen vagyok írni egy történetet. Nőgyógyászati problémáim akadtak,…..
rikitiki 2015.03.08 17:55:54
@Tempus.Anh: Nem köteles, véleményt alkotni sem köteles, meg ítélkezni sem köteles senki.
Meg hitelesnek látszani sem kell.
Ahogy elhinnem sem kell, hogy te a házasságod előtt nem éltél nemi életet.

Semmit sem kell. Csak lehet.
rikitiki 2015.03.08 18:00:47
@Tempus.Anh: Ennek fényében viszont kevésbé dogmatikusan is nyilatkozhatnál arról, hogy aki nem akar gyereket, az ne szxeljen, ha mégis akkor vállalja a következményeket...

Vagy esetleg, amikor te ismereteidet szerezted, azt nem ismeretszerzés hanem gyermekvállalás céljából tetted?
rikitiki 2015.03.08 18:06:16
@Tempus.Anh: Ok, nincs gond.

Csak minél erősebben hirdet valaki, mennél szigorúbb imperatívuszokat, annál cikibb, ha ezt farizeusként teszi.

Én például ezért nem hirdetek szigorú imperatívuszokat, csak lazákat. Azokat én is be tudom tartani.

Másrészt meg nem ítélkezem erősen, egyrészt mert aki nem ítélkezik, talán nem is ítéltetik, másrészt hibáztam már én is eleget, megadom a jogot erre másnak is.
Hiba volt az országot bóvli kategóriába sorolni, teljesen egyértelmű, hogy sohasem voltunk azok. Az utóbbi egy hét nagy ralit hozott a magyar eszközök számára. Erősödött a forint, zuhantak az államkötvény hozamok. A magyar államkötvények hozamai forintban 7-7,5% körül,…..
rikitiki 2015.03.06 20:47:30
@ccactus: "A folyamat pedig várhatóan folytatódik."

Ugyanezeket az adatokat kérjük bemásolni aktualizált formában 3 év múlva, március elején.

Gyanúm szerint ráéreztél az európai konjunktúra, és ezzel együtt pl. eu állampapírpiac, de akár még az ingatlanpiac tetőpontjára is.
+/- fél év, de belőled azt is kinézem, hogy napra pontosan :)
Mondják, hogy Belgium lakossága rendkívül megosztott. Az országot két nagy népcsoport alkotja, a flamandok és a vallonok, akik ki nem állhatják egymást. Számos érdekellentét feszül közöttük, a kulturális különbségekről nem is beszélve. Tulajdonképpen Belgium nem is létezik,…..
rikitiki 2015.02.06 20:37:34
Akkor ezt a vitát lezárhatjuk.

magyarnarancs.hu/belpol/sok-mindent-tudok-orbanrol-melyinterju-simicska-lajossal-93660

Simicska Lajos:
Hiszi vagy sem: az én szövetkezésem Orbánnal abból indult ki, hogy le akartuk bontani a diktatúrát és a posztkommunista rendszert. Kiderült, hogy ez nem egy egyszerű dolog, ezen melózni kell. De az kurvára nem volt benne ebben a szövetkezésben, hogy felépítünk helyette egy másik diktatúrát. Ebben én nem vagyok partner.

Államférfinek képzeltem, aki jót tehet ennek az országnak, de rá kellett jönnöm, hogy nem az. Ezt írja is meg.

MN: Azt nyilatkozta a hír24.hu-nek, hogy nem érzi biztonságban magát: elütheti egy autó, de akár le is lőhetik. Miért érzi fenyegetve magát?

SL: Ismerem ennek a történetnek a szereplőit, tudom mire képesek. De igazából nem félek, csak amikor az az újságíró hívott, épp útban voltam a kocsival a szerkesztőség felé; még nagyon zaklatottan éreztem magam, és akkor mondtam, hogy persze, akár le is lőhetnek. Amúgy ez tényleg benne van a pakliban, de ettől még nem félek. Ez egy kemény világ. Röhögjön csak ki, de én egy elkötelezett demokrata vagyok. Kurvára nem tetszik az, ahogy és amilyen módszerekkel ezek a fiúk intézik a dolgaikat ebben az országban.
rikitiki 2015.02.07 13:18:49
@ccactus: Még szerencse hogy te óvtál és figyelmeztettél mindenkit a diktatúraépítés veszélyeitől. Hál Isten, hogy ilyen gerinces, hiteles, megbízhatóan hazaszerető emberek védik már 34 éve a demokráciát és az országot a Fidesz diktatúrától, mint te.

persze kár, hogy meglátásod szerint szerencsétlenségünkre, nincs ennél a diktatúránál jobb alternatíva...de te így is belülről bomlaszthattad a rendszert már eddig is hősiesen, és biztos vagyok benne, hogy eztán is hasonlóképpen teszel majd. Az eljövendő szebb korszak önzetlen hőse vagy már most is, és még többen lesztek majd ti partizánok, ahogy a szebb jövő közeledik.
Egyik olvasónktól tudtuk meg: "Tegnap hallgattam a rádiót. (Vajon melyiket? - a szerk) Egy hajléktalan mesélt, milyen nehéz visszakapaszkodni. Van munkája, de mint mondta mire felveszi a bérét, 3000 forint ugrik is a banki költségekre, ami neki óriási pénz. Ez az a sok bankadó amit…..
rikitiki 2015.01.27 07:08:35
@anonymand: én kipróbáltam ccactus kalkulátorát, ha már neki a saját posztjában ehhez nem volt érdeke...

próbáltam hajléktalan körülményeket megadni, vidéken (Baja), bankkártya nélkül, havi 80000 beérkező pénz, havi 10 készpénzfelvétel, évi 20 kp felvétel bankfiókból.

A legkedvezőbb az FHB és Erste, évi 40000Ft költséggel, a következő Budapest Bank és OTP már 100.000Ft feletti éves költséget jelent.

A havi 3000 nemcsak reális, de még 'kedvező' is. Lehet.

Ettől függetlenül gumicsont, terelés, ahogy ccactus mást vádolt meg éppen vele, arra pedig nagyon jó. Ilyen piszlicsáré témákat bír felvetni, addig sem kell írnia posztot értelmezhető dolgokról, pláne nem arról a tucatnyi témáról, amiről posztot ígért, hogy a mocskos ellenforradalmári propagandát a helyére tegye, tényekkel...

Demagógiának is lehet nevezni az eredeti tartalmat, de nem biztos, hogy irreális vagy hihetetlen.

Üdvözlettel:
rikitiki
Valóban érdekes fordulat készülődik a NAV korrupciós botrány ügyében. Úgy tűnik Orbán Viktor rövidre zárta a dolgot, és az igazság napokon belül ki fog derülni a következő logika mentén: Orbán zéró toleranciával viseltet a korrupció ellen. Van két ember, aki egymásnak…..
rikitiki 2014.12.09 17:10:32
@Tyson925: mi mást is tenne, bár a színvonalat kifogásolom, ilyen fokban téves, hazug állításokkal teli posztot idenyomni.

esik a nívó, na...
Decemberben írtunk arról, hogy a magyar gazdaság növekedése 2013 végére akár 3%-ra is felgyorsulhatott. A tényleges szám az Eurostat adatai szerint 2,8% lett, tehát majdnem beletrafáltunk. Illetve nem beletrafálás volt ez, hanem a gazdaságról addig nyilvánosságra került…..
rikitiki 2014.10.23 00:59:48
@ccactus: "A "nem az az érdekes, hogy ki mondja, hanem az, hogy mit mond", avagy a "nem a személy, hanem az érv a fontos" elvet vallom."

hát hogyne, te lelki toprongy te :))

"Imadom a trapistát 2012.08.18 18:46:33
@protézisesh:
Te csak ne szarzsákozz engem, mert felkereslek és kiverem a maradék fogaidat, kedves protézises barátocskám!
Értelmes kommunikációra alkalmatlan kis hülyegyerek vagy! "

Tudsz te érvelni, ha akarsz :)

Ez viszont mindent visz, mindent elmond rólad, ez a visszafogott áhitat :))

Imadom a trapistát 2012.03.11 21:32:12
Milyen fiatal volt még Viktor ezen a képen!
rikitiki 2014.10.23 10:57:39
@Imadom a trapistát: kedves Trapista(/ccactus/bogancs), a megszólított Ccactus(/bogancs/trapista) a negyedéves GDP-ről szeretne beszélni, igazán szomorú, hogy ki tudja milyen okból, te inkább mintha valamiről elterelni igyekeznél a figyelmet.

Továbbá hiányolom Trapista/ccactus/bogancs részéről a 'hülyegyerek' megszólításomat, igazán kijár ennyi nekem, és így Ccactus/bogancs/trapista is apropóhoz jutna, hogy elmondja, ő mindig is a higgadt érvelés mellett áll, továbbá nem az a fontos ki mondja, hanem hogy mit :)

És ne felejts el kedves Trapista(ccactus) benyalni egy kicsit Cccactus(trapista) fantasztikus blogja okán, tudod, csak ahogy azt szoktad. Mindig jólesik egy kis öndícséret, hízzon a máj, van hely bőven a számára a gerinced helyén :)
rikitiki 2014.11.18 18:02:00
@ccactus: mit tippelsz 2015 utolsó negyedévére?
mit tippelsz 2016 utolsó negyedévére?

Az valami lenne,
novemberben tippelni a tárgyévi utolsó negyedéves növekedést, az legfeljebb a KSH-nál lehet érdekes, szükség van náluk a jó könyvelőkre.

Van egy tippem nekem 2015 végére.
Azt tippelem az európai kötvénypiac befagy, és Matolcsy ott áll majd letolt gatyával és durván emelgetni lesz kénytelen az alapkamatot, gond lesz az államkötvény értékesítéssel, és 2015 végére az EU recesszióba fordul, és vele mi is, a forint pedig kapja majd a pofonokat.
A tőkekivonás tovább folyik majd.

Ja, és innentől lassul majd a mi növekedésünk, ahogy csökken az EU transzfer, úgy csökken a mi növekedésünk is.

Így novemberben mindenki látja, hogy az utolsó negyedéves növekedés 3-al fog kezdődni. De azért köszönjük, hogy leírod nekünk a 'tippedet'
Bevallom, most, hogy a kormány megtárgyalta és elfogadta a KDNP javaslatát a vasárnapi hiperes zárva tartásról, én is megvilágosodtam. Igazuk van! Az embereknek vasárnap otthon, a családjukkal a helyük; kirándulgassanak, főzzenek egy jó ebédet, és nevessenek sokat, ne hagyják,…..
rikitiki 2014.11.07 11:11:59
@ccactus: meglepődtem volna, ha ideológiailag nem tudnád támogatni ezt is.
Drolival megbeszélted? trapistával, bogánccsal kiegészülve leülhetnétek értekezletet tartani.

Négyszemközt:)
rikitiki 2014.11.07 23:23:12
@Imadom a trapistát: Mondjuk nem releváns, de nyugodtan folytasd kétségbeesetten a béna kísérleteidet :)

amúgy drolival leülnék, a másik "három" emberkével nem, mert megválogatom kivel ülök le.

Nagyon elkelne egy smittpali védelemhez hasonló poszt áramlat NAV és Vida ügyben.
A Békemenet beelőz téged, az meg hogy veszi már ki magát? Toljál már valamit, mert nagyon elbizonytalanodik a célközönséged.
Hírek szerint az amerikai kitiltási botrány után az Európai Unió is akcióba lendül, avagy Háromfrontos támadás várható Brüsszelből. Jelent meg csütörtökön a sajtóban. Mi ez a három front a híradások szerint? 1. Az EU vizsgálódásba kezd a magyar költségvetési hiány…..
rikitiki 2014.10.30 23:08:34
@anonymand: hogyne lenne véleménye, leírta, hogy förtelmes állítások ezek.

Továbbá idehazudta még azt is, hogy az EU a gazdaságpolitikában, a demokratikus normákban, korrupcióban lebonthatatlan fékeket és ellensúlyokat jelent.
Miközben ezekben a kérdésekben nincs az EU-nak semmiféle szankcionáló lehetősége, egyedül a 7-es cikkely, vagy a támogatások korlátozása, de semmi egyéb.

Teljesen egyértelmű állásfoglalás, a szokásosnál kicsit nagyobb hazugságokkal alátámasztva.

Megjegyzem, ideje is volt már egy állásfoglalásnak, mert össze vissza hadováltak, érthetetlen posztokban zagyváltak a semmiről, miután befostak a kormányon lévők a váratlan helyzettől, és idő kellett mire a propagandaosztály megszülte az irányvonalat.

Már megvan az irányvonal, tehát jöhetnek a megszokott módon hazug, kormányvédő poszok.

A szemét USA és EU förtelmesen vádol minket, tessék ezt abbahagyni, nincs nálunk az égvilágon semmi gond a fékekkel és ellensúlyokkal (azok amúgy is leépíthetetlenek teccik érteni kedves bérrettegők), inkább nézzenek utána a Goodfriend életrajzának, elég a konspirációból és a hasonló agyamentségek jönnek máris a kormányzati szöveggel teljes összhangban.
Nívó Sok pici atomtudós 2014.01.18 09:55:45
Kétségkívül a hét egyik legnagyobb híre az volt, hogy hazánkban ismét atomerőművet építenek, mert... mert. A blogoszféra és a publicisták persze azonnal lecsaptak a hírre, csakúgy, mint a kommentelők, és hozták a jól megszokott formát - azaz politikai nézettől befolyásolva próbáltak szakmailag…..
rikitiki 2014.10.21 16:24:56
@Tyson925:
"Sikorski szeptemberig a külügyminiszteri tisztséget töltötte be. Az október 19-i keltezésű interjúban azt mondta: Putyin akkor állt elő ezzel az indítványával, amikor Donald Tusk 2008-ban éppen moszkvai látogatáson tartózkodott.

Azt akarta, hogy legyünk részesei Ukrajna felosztásának... Ez volt az első dolog, amit Putyin mondott a miniszterelnökömnek, Donald Tusknak, amikor Moszkvába látogatott

- mondta Sikorski. A volt külügyminiszter szerint Putyin egyenesen úgy fogalmazott, hogy Ukrajna mesterséges ország, amelyben Lviv például lengyel város, ezért a két ország nyugodtan feloszthatja." index.hu/kulfold/2014/10/21/putyin_2008-ban_a_lengyelekkel_akarta_felosztani_ukrajnat/

-
comment:
"2008-ban tehát 2008-ban akarta felosztani ukrajnát putymo és nem a krimet 2014-ben, az csak egy kis lépés volt amit számtalan egyéb követett volna. És ez is azt mutatja h a keleti szakadárok csak a trójai faló, ha nem jönnek a szankciók már kiev is rég kérte volna a felvételét oroszországba mint a krim. Az oroszok soha nem változnak, a történelem meg alapból ismétli önmagát. "
Ambroxolt 2 éves kor alatt nem szabad adni! Aztán nézte tovább: Teofillin? Azt 6 éves korig nem szabad adni, tönkreteszi a szívet. Tisztelt Praxis blog!     Ezúton szeretném megosztani a mi történetünket. Kisfiam 8 hónapos, hét elején picit megfázott. Úgy tűnt, hogy már…..
rikitiki 2014.09.23 04:28:37
@mnika88: Nagyon jó fájdalomcsillapító a Contramal/Tramadol, de van akinél valóban nem hat. 10-20% arányban nem rendelkezünk megfelelő enzimmel, ami hatásossá alakítaná bennünk. Ez esetben konkrétan ismerünk egy okot, amiért másképp hat a gyógyszer.
Praxis Rettegek az altatástól 2014.08.12 05:54:12
Nem merem bevállalni az altatást már soha többé. Leéltem 65 évet, jöjjön, aminek jönni kell, de nem kockáztatok többet. Tisztelt Praxisblog!   Tulajdonképpen én nem akarok senkit sem vádolni, csak tudni szeretném, mi történt velem egy altatásos vizsgálaton, egy magán…..
rikitiki 2014.08.13 19:58:32
@kertesz: így van, a köpenyt felvághatják sok okból, akár ekg tappancs felhelyezése miatt is, de egy tisztességes auszkultációhoz (hallgatózáshoz) is

ollót szintén ezer dologhoz használnak, pl. leggyakrabban ragtapasz elvágásához

a szívmonitoron egyenes csíkban fut a görbe, ha valamelyik ekg tappancs leesik, vagy akár csak félig elenged és elválik, vagy leveszik (pl. áthelyezik máshová, de persze műtét végén is leveszik)

az altatás kezdetekor és befejeztével, már/még furcsa tudatállapotot hoznak létre a beadott gyógyszerek, amiből számtalan érzékelési, emlékezési "illúzió" alakulhat ki.

Pl. fentiekből következően, az egyébként teljesen eseménymentes altatások kapcsán két viszonylag gyakori panasz a beteg részéről, hogy megállt a szíve műtét közben, mert ébresztéskor leveszik az ekg tappancsokat, a szívmonitor aszisztóliát jelez, a beteg pedig féléber/félkómás állapotában ezt később olyan emlékként élheti meg, hogy műtét közben történt,
illetve szintén előforduló panasz, hogy a beteg egyáltalán nem is aludt a műtét alatt, mert pl. az altatóorvos számoltatott vele elalvásnál az alvás mélység megítéléséhez - a beteg 10-ig számolt majd elaludt, ébresztéskor pedig folytatta a számolást onnan ahol abbahagyta, és eljutott mondjuk 200-ig mire jobban magához tért a kórtermében. Ebből pedig az agy levonja a következtetést, hogy akkor ő nem is aludt, vagy nagyon nehezen aludt el...

Tehát a lényeg, hogy sok furcsa emlék jöhet létre altatás kapcsán, aminek egy része valós, egy része nem. (Leginkább nem)
Ezt pusztán a fentiekből nem fogjuk tudni megítélni.

Egy újraélesztést viszont nem fog senki megúszni "ép bőrrel", ott zúzódás lesz, izomláz lesz, torokkaparás lesz, fájdalom lesz utána, és általában feltűnik, hogy ébredéskor nem egyszerű kórteremben van az ember, hanem egy intenzív osztályon.
A hollandiai 8-1-es vereség óta mintha a 10 millió futballszakértő és a 0 nulla futballozni tudó országává váltunk volna. Megy a vita, hogy mit kellene másképp csinálni, mit kellene az alapoktól újrakezdeni, kinek kellene lemondani, egyáltalán, ilyen focihoz minek kell stadionokat…..
rikitiki 2014.08.09 15:28:17
@anonymand: Arra várhatsz :)
Örülhetsz annak is, ha 25x nem fogja ugyanazt a hazudságot skrupulus nélkül a szádba adni.
A kis részeredményeket is meg kell becsülni.

Úgy látom, jönnek az "álhírek", amikkel már vitatkozni sem kell.

Mondtam, én már csak azt várom, amikor hirtelen az egész blog eltűnik majd nyomtalanul...
és le lesz tagadva, hogy valaha is létezett.
Sőt, majd az is kiderül, hogy ő már ekkor hős partizán volt, és belülről bomlasztotta a rendszert :)

Most még csak a kényelmetlen kommentelők, és kényelmetlen kérdések vannak ignorálva...
Lesz a nívó még így se...
A választásokra csúcsformába kerül a gazdaság. Nem kizárt, hogy a negyedik negyedévben hétéves csúcsra, 3% fölé kerül az éves gazdasági növekedési (GDP) ütem. Külön szerencséje a Fidesznek, hogy ezt a kiugró adatot valamikor 2014. február közepén, tehát hetekkel a…..
rikitiki 2014.02.28 22:38:24
@ccactus: Hát jó, kedves doktor úr, azért jó hogy szóbaállsz még a kuruzslókkal :)

Bemondtad a nagy bizalmat, összezuttyantunk,
amióta véget ért a zutty én kérdezgetlek, de szerinted még tart a zutty, holott hetek óta minden rekordokat dönt és a forint is szép erős, mint újkorában.

Azért majd szólj, ha a tudományod szerint is véget ért már a zutty, nekem tudatlannak számít a véleményed :)
rikitiki 2014.03.23 00:41:06
@ccactus: Vége van már, törppapa?
rikitiki 2014.04.08 12:26:37
@ccactus: A fenébe, nem vettem észre időben a válaszodat...
A csökkenő népesség és az elöregedő társadalmunk következtében mind gyakrabban merül fel – némileg tévesen, – hogy a jelenlegi demográfiai folyamatok mellett bizony rossz lesz majd nyugdíjasnak lenni 30-40 év múlva, és az akkori nyugdíjasok a jelenleginél jóval kisebb…..
rikitiki 2014.03.09 10:20:55
@ccactus: Az eü-ben a kiadások 60-80%-át az utolsó életévben költik el.
Ilyen volt:  Ilyen most:   És ilyen lesz:     Elkezd végre felvirágozni a magyar labdarúgás?..
rikitiki 2014.02.28 22:43:39
@forgalomkorlatozas: ha cactus oktatási miniszter lenne, ő is sértésnek venné az állami szerepvállalást :)

Az Old Trafford eltartja magát, az oktatásra meg mit elkölt az angol állam. Na de hát persze, kérem, az a rothadó nyugat...
mi megmutatjuk nekik a keleti módit.