Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sacikulfoldonvan

39 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ott tartottam tehát, hogy úton voltunk Malagába. Még Sevillából írtunk annak a kedves(nek látszó) párnak, akik ígérték, hogy elszállásolnak, sőt valahol fel is vesznek és hazavisznek minket, hogy innentől kezdve telefonon kell tartanunk a kapcsolatot, mert nem lesz lehetőségünk…..
A busz le is rakott. A világ végén. Semmi kis falu, nem túl sok látványossággal, alig egy várrom, egy szépnek mondható belváros, rohadt hideg. De akkor miért is mentünk el oda? Mert át lehet látni Afrikába. De nem is akárhogy. Rendesen látni a házakat. Van egy benyúló rész,…..
Az első dolgunk tehát az volt, hogy megtaláljuk a Cádizba vezető utat, ahova ki tudunk állni stoppolni. Megkérdeztük a kedves tűzoltókat, akik elmondták, hogy merre ne menjünk, szépen megtaláltuk, hogy hol mennek fel az autópályára az autók, kiálltunk, kitartottuk a kis…..
 26-án este indultunk busszal Zaragozába, mert onnan ment reggel 8 valahánykor a gépünk. Már a buszon együtt utaztunk azzal a török fiúval, akivel valaha jártam, ő is Sevillába készült ugyanazzal a géppel. Ezt azért írom, mert szerepe lesz még a történetben. Apró, de…..
Először is leszögezném, hogy élek. És mondom ezt azoknak, akik nagyon aggódtak volna értem. De hogy az elején kezdjem, és elmondjam, hogy mit is kerestem én Spanyolország legautentikusabb csücskében. Úgy egy hónapja, vagy lehet még annál is korábban Klára barátnőm, a…..
La vida en España Munkakeresés 2011.03.21 18:24:00
Na és akkor vissza a munkához. Rengeteg álláskereső oldalon regisztráltam, elküldtem a jelentkezésemet sok helyre, de semmi. Aztán feladtam két hirdetést, az egyik, hogy szívesen vigyázok gyerekekre, a másik, hogy állást keresek, mint pultos. A legnagyobb meglepetésemre többen is…..
La vida en España Modelo de pelo 2011.03.21 14:42:00
Azaz hajmodell. Ugye már említettem, hogy munkát keresek, és elérkezik néha az a pillanat, amikor azt mondja az ember, hogy nekem már mindegy, kell a pénz, elmegyek hajmodellnek. Úgyhogy jelentkeztem,  visszahívtak, mondták, hogy hétfőn reggel kell ide, meg ide menni. Én…..
Hát most tényleg nagyon régóta nem írtam, és gondban is vagyok, hogy hol is kezdhetném el. Nézzük akkor onnan, hogy egyetem. Ugye hét tantárgyam van, azaz 14 órám, ami rengeteg, se időm se energiám nincs bejárni mindegyikre. De azért próbálkozom. A legtöbből beadandót kell…..
La vida en España Eso es Erasmus 2011.02.01 17:00:00
Egy nappal a vizsgám előtt, és négy nappal a beadandóm határideje előtt, úgy, hogy még semmit nem tanultam, mivel is üthetném el jobban az időt, minthogy ide írok. A múlt héten szerdán bementem az egyetemre, ugyanis eligazítás volt az Erasmusosok számára. Persze mondanom sem…..
Két rövidke hét elég volt ahhoz, hogy elszokjak itt olyan tipikus dolgoktól. Például két héten keresztül az "igen" igent jelentett, a "nem" pedig nemet. Ha valaki azt mondta, hogy találkozzunk fél óra múlva, akkor fél óra múlva találkoztunk, és ha azt mondta,…..
La vida en España A lakás 2011.01.22 15:22:00
Na, akkor most, hogy letisztázzam, hogy hol lakom, miért lakom itt, és miért költöztem el. Ugye több bejegyzésben is említettem, hogy mennyire jó Albával lakni, mennyire jóban vagyunk, nem is kívánhatnék jobb lakótársat stb, stb. Amikor a kezdet kezdetén Elenát kilakoltatta, és…..
La vida en España Show must go on 2011.01.21 17:28:41
Nahát üdv újra innen, visszatértem. Az ideutam katasztrófa volt, várakozás a köbön, alvás nélkül, rohadt nehéz csomagokkal, és még nehezebb szívvel. Mert nem volt ám könnyű elindulni, bár tudom, hogy most itt a helyem, és rengeteg jó dolog vár még rám, de azért jó volt…..
La vida en España Feliz Navidad! 2010.12.22 18:36:00
 Sosem voltam odáig a karácsonyért! Tudom, hogy mostanában nagy divat ezt mondani, de az esetemben ez tényleg így van. Egy nap az évben, amikor szeretned kell mindenkit, kedvesnek kell lenned mindenkihez, mert érzelmek, meg szeretet, meg ilyenek, de mégis utána mindenkinek az az első…..
Rájöttem, hogy ha Portugáliáról akarok írni, akkor az valahogy mindig elszáll, ezért csakazértsem fogok beszámolni róla. Jó volt, szép volt, nézzétek meg a képeket! :) Na, hát a nagy dilemmám megoldódott, úgy döntöttem, hogy maradok, és kétheti körömrágás után végre az…..
Hát a következő bejegyzésnek sokan nem fognak örülni. Vagy hát nem tudom. A lényeg a következő. Kb 3 hete kaptam egy emialt, hogy itt meg itt tudom meghosszabbítani a kint tartózkodásomat. Úgy gondoltam, hogy hát, jó, és be is zártam, el is felejtettem. Aztán néhány napja…..
La vida en España Viva la juerga! 2010.11.14 14:56:00
 Egy aprócska megjegyzéssel kezdeném. Mégpedig, hogy minek írok ide, ha nem olvassátok? Akárkivel beszélek, mindig megkérdezem, hogy olvasta-e a blogomat, mert akkor nem kell mindent elmesélnem ötször, és a válasz mindig az, hogy nem, meséljek csak nyugodtan. Ejnye....na de akkor…..
La vida en España San Sebastian 2010.11.07 18:51:00
 Hát az elmúlt időszakban elég sok minden történt velem. Ha csak pár szóban akarnám összefoglalni, akkor buliztam, buliztam, és buliztam. Ennek keretében megjegyezném, hogy most már hivatalosan is a föld összes országában nagykorúnak számítok, és fogyaszthatok alkoholt. Ez…..
Hát sok minden.Nagyon régen nem írtam, de nem azért, mintha untakoznék, sőt ellenkezőleg. Pl ma letudtam az első vizsgámat spanyolul. Ennek köszönhetően olyan fáradt vagyok, hogy alig látok ki a fejemből. Egész múlt héten erre tanultam, nem mentem sehova, és nem csináltam semmi…..
La vida en España :) 2010.10.17 10:38:54
A tegnapi híradóban láttam, hogy Barcelona környékén, tehát katalán területen azt az új törvényt hozták, hogy az út szélén álló prostituáltaknak láthatósági mellényt kell viselniük. És rendesen mutatták a képeket, ahogy a csinos kislányok miniszoknyában, és neonságra…..
La vida en España És a megfejtés 2010.10.09 11:28:26
Igen, tényleg itt voltak. Hogy mit csináltak itt, azt nem tudnám tudnám pontosan megmondani, de szerintem átutazóban vannak, és aludtak, legalábbis a nyomokból erre következtetek. Hogy mikor érkeztek, azt szintén nem tudom megmondani. De azt tudom, hogy Alba barátai voltak. Szóval nem…..
La vida en España Helyzetjelentés 2010.10.09 10:31:40
Elűntek. Remélem nem csak halucináltam, vagy álmodtam vagy ilyenek.... Ez nagyon ijesztő..
La vida en España Igen furcsa 2010.10.09 10:30:54
Na az még hagyján, hogy tegnap este kb 10 óra tájban beállított Albának a barátnője, amiről én nem tudtam, és igen kellemetlen volt, mert hallottam, hogy valaki van kint, hallottam, hogy csókolóznak, és lejátszottam a fejemben egy szép kis megcsalási jelenetet. Ez hagyján.De hogy…..
Hát igen. Tényleg régen írtam, de ennek összesen két oka van. Vagy az, hogy nem történt semmi, és nem volt miről beszámolnom, vagy az, hogy annyi minden történt, hogy nem volt időm írni. De akkor most megpróbálom áttekinteni, hogy mi is történt az elmúlt egy héten. Tehát…..
Végre esik. Ha az ember Írországra gondol, először az eső jut eszébe, azt hisszük, hogy itt mindig vagy éppen sokat esik az eső. Na ez nem így van.Mióta itt vagyok ez a második alkalom, hogy esik az eső, vagy pontosabban érzékelem, hogy esik. De ez sem olyan eső, mint amilyen…..
La vida en España Összegezve 2010.09.22 12:55:16
Mostanában egyre jobban beindul minden, úgyhogy egyre kevesebb időm és energiám van írni, de akkor most összegzem az elmúlt napok történéseit.Tehát az Erasmus buli, amin múlt héten voltunk nagyon rossz volt, el is jöttünk hamar (hamar? hát 2-kor indultunk el) és átmentünk egy…..
sacikulfoldonvan 2010.09.22 16:00:36
@zsuzsi.fake: drága vagy! :) És imádom a neved! :D LOL