Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kismoly

9 bejegyzést írt és 75 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
KisMoly Volt egyszer egy 2016.08.12 20:54:10
Volt egyszer anya, aki leemelt egy pitypangbóbitás könyvet a könyvesbolt polcáról. Akkor még nem tudta, micsoda kincsre lelt. Belelapozott és ottragadt a bolt közepén, révült állapotban. Beszippantotta ez a csodavilág, ez a különleges nyelvmuzsika. Azóta is ezt érzem, akárhányszor előkerül.…..
KisMoly Bibedombi szörnyhatározó 2016.08.12 20:39:48
Ez egy rémes enciklopédia. Egy tudós mű. Szörnyű jól megírva. Hát ki ne imádná, amikor ilyenek vannak benne, hogy: "TESSÉK FÉLNI NYUGODTAN!   Például ilyen cetlik vannak kitűzve a Városháza előtti hirdetőtáblára.Meg hirdetések szerteszét Avaroson, a kilencujjú trafikos kioszkja elé is: TESSÉK…..
KisMoly Elmer 2016.08.12 20:31:13
Elmer nem olyan, mint a többi elefánt a dzsungelben. Ő mindig tréfál és megnevetteti a többieket. Ja és ő ráadásul, egy patchwork elefánt. Színpompás foltokból varrva... Más , mint a többiek. És másságából adódóan más dolgokat tud, mint egy átlagos elefánt. Elmer szeret viccelődni, nevetni…..
KisMoly Pipó utazása 2016.08.11 20:13:05
A legjobban várt kiadvány, visszaszámoltunk Marcival, és földöntúli boldogság volt, amikor végre a kezünkbe vehettük Satoe Tone csodaszép könyvét. Az egyik leggyönyörűbb képeskönyvet, ami valaha a kezembe került.   A szöveg, szándékosan szűkre szabott, mondhatni elhanyagolható, a festmények…..
KisMoly SHELBY BÁCSI ÁLLATKERTJE 2016.08.11 19:53:29
Tudjátok mi az a Möllög, Zrbliccsdrügyglk, Tirpáng, Csálé Csőrű Csekonics, Bliffencs? Nos, ha kinyitjátok ezt a remek könyvet, fény derül arra, kik ezek a badar nevű bestiák.Első sorban az abszurd humorra vevő gyerekeknek jön be, az enyémek pont ilyenek, imádják, a kedvencük Totmeg, röhécselve…..
KisMoly ASIMPA a titokzatos szó 2016.08.11 12:49:27
A hétvégén volt alkalmam nyugodtan könyvesboltban bóklászni, ráérősen olvasgatni, és nicsak, mit találtam! Ezt a könyvet:   Egy szép napon egy tudós kutató roppant fontos felfedezést tett. Egy viharvert szótárt lapozgatott, amikor egy ismeretlen szón megakadt a tekintete: ASIMPA. Senki nem…..
KisMoly Torzonborz a rabló 2016.08.11 12:33:41
"Szép május, jöjj, hogy ébreszd a fáknak ágait"  Nagymama különleges kávédarálója muzsikált ilyen gyönyörűen, míg tekerték a kurbliját, születésnapjára kapta, unokájától-Paprika Jancsitól. Mióta megkapta kétszer több kávét ivott, mint korábban, annyira szeretett darálni. Ezen a szép napon is, már…..
Wan-wan egy olyan sárkány, aki reggel nagyon morcos, egészen addig, amíg meg nem issza a borsmenta teáját. Már itt a szívembe zártam, mert bizony én is morcos sárkány vagyok addig, amíg nem jutok a reggeli italomhoz, a triplakávéhoz kis tejjel. No, de kanyarodjunk vissza Wan-wanhoz, aki a…..
  Képzeljük azt, hogy volt egyszer egy öreg dió. Vagyis hogy: van. Ebben a dióban él Kicsibácsi és Kicsinéni, meg Imikém, a felhúzhatós bádognyúl: a madaruk. Az életük egyszerre hétköznapi és abszurd. Kicsinéni szerdánként vásárolni megy, mindenből csak egy szemet hoz, egyetlen borsó, egy darab…..
Piroska és Farkas Szorongas 2013.07.15 07:36:40
Ugye nem er panaszkodni, mert tele van a szivem boldogsaggal, es folyton eszembejut pl. a 40 hcg....De kozben meg ramtort a tulaggodas, szomorkodas. Hogy biztosan jol van -e Rozi, mert folyton alszik, alig tudom felkelteni, sokat rezeg es razkodik es nem akar cicizni. Draga Meskebararnom tegnap…..
Meske vagyok, Piroska kért meg, hogy írjak nektek, hogy megszületett Róóózi!!! :) A ma reggeli nst nem lett jó, az ő szavait idézve: "jéghegycsúcsos"...valami olyasmi volt, hogy leesett 110-re a baba szívverése, ezért a doki az azonnali kivétel mellett döntött, hogy ne…..
Piroska és Farkas Divatbemutató 2013.05.08 11:28:24
"Várj!" - mondja izgatottan, aztán berohan a házba, míg én üldögélek a terasz recsegő faborításán. Pár perc és megérkezik, felvonul, mintha kifutón lenne, forgatja az esernyőjét, majd meghajol. A pöttyös kabát kétéves méret, most vadásztam le Rózinak. A sapka téli, a…..
Piroska és Farkas Ágykérdés 2013.04.09 11:36:40
Nem találtam ki, milyen felállásba rendeződünk át Kisbaba születése előtt, után. De ha kitalálnám is -ahogy Nününél volt, hogy majd Ő jól külön szobában fekszik tőlünk, ha megszületik, höhö- úgysem biztos, hogy betartom. Kezdjük ott, hogy Pöti öcsém már lassan két…..
Piroska és Farkas 21 hetes Kisbaba 2013.04.02 18:47:03
Igaz, most már a 23. hét derekán járunk, az alábbi vizsgálódás és fényképezés március 23-án készült, de persze dokumentálom. Terhesség ideje: 21 hét és egy nap. Fejvégű fekvés. BPD: 50,9 mm HC: 191 mm AC: 177,4 mm FL: 38,6 mm Jó mozgás, szívműködés. Telt hólyag,…..
Én vagyok az, aki nem morog a tavaszi hóesés miatt és akit biztosan sokan megdobálnának ezért jó nagy hógolyókkal:) Igaz, már mi is az új veteményeskert kialakításán törjük a fejünket és húsvétkor szerettük volna elkezdeni, meg persze sajnálnám, ha a gyereknek a hóban,…..
Piroska és Farkas 17 hetes 2013.02.15 11:52:55
A filmeken vagy bőgök, vagy megijedek. Bármilyenről is legyen szó. Aztán, nem is hittem volna, hogy tíz percig el lehet beszélgetni a m..bim...ról (kerüljük a keresőkifejezéseket), és a körülötte lévő területről. Pedig de. A védelmezőnőm remek partnernek bizonyult ebben, és…..
Kismoly 2013.02.16 23:29:18
Piroska és Farkas Kisbaba 2013.01.23 12:15:03
Hasonfekve alszik, most nem mocorog - mondta a pocakomon korcsolyázó UHberendezés képét közvetítő doktorunk, mire Farkas megjegyezte, hogy: "Akkor jobb lesz, ha csinálunk valamit és felkeltjük, mert addig aggódik majd a Boszi, míg este újból mennem kell egy éjjel-nappali UH…..
Tizenotszor hangzott el a fenyegeto veteles a doktorur szajabol, es persze lattam leirva is nemegyszer, ami a lapomat toltogette. Ma reggel ota jon a barnas verzes (most nem olyan halovany, inkabb majdnemverzes). Farkas hazarobogott, Nunut leadtuk es otkor mar a korhazban voltam. Olyan doki…..
Felkeltem, kimentem és megláttam a betéten a sok barna folyadékot, aztán a pairon is, aztán megint és megint, ahányszor csak megnéztem. Felkeltettem Farkast, megnézte és csak annyit mondott: megyünk be. Rutinosan mentek a dolgok. Telefonált Nagyinak, átugrott érte. Én álltam pár…..
Piroska és Farkas Vegefele 2012.07.10 16:27:00
A petezsak mar elkezdett szetesni, bennemeg ott a parmilimeteres aprosag, mellettuk hematoma, eros darabosverzes, remes gorcsok. Agy nincs. Felvettek, de csak este kell visszamenni, akkor talan el tudnak helyezni. Akkor felteszik a tagitot es holnap reggel kuret. Meg kaptunk szegenykemrol egy utolso…..
Kismoly 2012.07.10 16:37:51
Piroska és Farkas Sóhajtás 2012.07.05 17:45:00
Kedd délelőtt eljöttem a kórházból. Bejött reggel Dr Talánő és elballagtam hozzá az osztály bejáratánál lévő ultrahanghoz (ahol igazából csak kismamákat vizsgálnak, hatalmas pocakokkal ülnek ott, dejónekik). Először nem látott semmit, mondta is, hogy elhalt a terhesség.…..
Hivtam, visszahivott. Tudni akartam, hogy O, aki a teljes hcg sort ismeri, mit gondol. Oszinten, sajnos vele ertek egyet, ugyan O az egyetlen, aki nem latott uh-n a beultetes ota. A fura hcg adatok miatt es a kicsi meretek miatt is minimalis eselyt lat arra, hogy rendesen fejlodo terhesseg legyen.…..
Piroska és Farkas Pulzalas 2012.06.29 10:56:00
Egy napja vagyok itt. Azota 3 orvos latott uh-n. Mindharom mast mond. Ma reggel levettek a surgossegi hcg-t. Fel oraja berobogott a hosszunevu orvosom es futva kozolte, hogy a hcg stagnal (kesobb utanajartam, 2400 kb), ne egyek, felraknak egy tagitot es holnap kuret. "ha akar, meg elmehet…..
Kismoly 2012.06.29 15:47:50
@piroskaesfarkas: ...ilyen fiatal terhességnél nagyon gyakorlott és biztos szem kell ahhoz, hogy egyértelmű diagnózist állítson fel az adott orvos, azért is írtam... simán be lehet nézni...amikor nekem keresték az okokat a kórházban a brutál vérzés miatt az ikreknél-mondtak mindenfélét...
.... a HCG viszont stagnál...nem tudom mit mondjak Neked, Drága...az a baj, hogy pontosan ilyen utolsó szalmaszálbakapaszkodós vagyok én is.... Hm...
Ölellek!
Piroska és Farkas Másnap 2012.06.14 11:16:00
Azt gondolják, hogy ha van egy gyerekem, már nem is olyan erős a vágy a másodikra, harmadikra. Ez nem igaz. Sokkal erősebb. Egyrészt tudom, hogy milyen az anyaság, mit ad nekem és mivé lettem általa. Másrészt itt van ez a mi tüneményes kislányunk, aki olyan érzékenyen reagál a…..