Regisztráció Blogot indítok
Adatok
convar

0 bejegyzést írt és 367 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A francia provokatőr mindig ugyanazt a filmet forgatja le, most is a virtuóz formakezelésben találja meg magát.  Húsz évvel ezelőtti nagyjátékfilmes bemutatkozása, az Egy mindenki ellen óta Gaspar Noé provokációban és botránykeltésben utazik. A debütfilm címe szerzői program és önbeteljesítő jóslat…..
Bő nyolc évnyi gyűjtögetés után végre elértem az egyik fő célomat. Kigyűjtöttem az összes Forma 1-es Ferrari modellt 1985 és 2017 között. A többi sorozatos cikkemmel ellentétben most inkább a képeké lesz a főszerep, mivel ha mindegyik kisautó sztoriját elmesélném, akkor ez egy nagyon-nagyon hosszú…..
convar 2020.05.29 16:47:25
@A Gyűjtő: "Nem tudom nekem annyira nem tűnt fel, hogy eltérne az eredetitől."

Pedig de. És mondom, főleg a 641-es Ferrari orra a botrányos, mert annak még, a 640-es hasonlóan elég egyedülálló módon még szinte majdhogynem homorú íves volt az orra (meg mellesleg végig elég lapos, a végein pedig szögletes). Szóval majdnem mint egy kacsacsőr. És ez az, amit az Altaya modellje egyáltalán nem ad vissza - ill. sehogy se, kb. olyan annak az Altayának a kivitelezése (mármint formai pontosságot tekintve), mint egy teszkós 300 Ft-os, homokozóba szánt gyerekjátéknak. Botrányos.

De nyugodtan csekkold le magad is. Nézd meg először a te modelled: m.blog.hu/f1/f1modelljeim/image/1990_1.jpg

és aztán meg vesd össze pl. ezzel (próbáltam még szögben is hasonló képet keresni hozzá): d2d0b2rxqzh1q5.cloudfront.net/sv/1.67/dir/f24/image/f24bf625d342982ff43e036ad2383190.jpg

Látnod kell, hogy ég és föld. (Amúgy ha jobban megnézed pl. az elülső kerékfelfüggesztő elemek kocsitestbe való csatlakozásánál is mint ha nem is egy autóról lenne szó, és a felső légbeömlő is elég pontatlan. Én komolyan nem értem hogy ez a makett hogy mehetett ennyire félre. Max esetleg a pilóta mögötti részekről mondható el, hogy úgy ahogy megfelelnek a(z 1990-es) valóságnak.)

Amúgy az az érdekes még, hogy a 89-es Ferkának, a 640-snek meg jól eltalálták az orrát, ahogy a 642-nek is (ezeket is mind a fenti galériádban néztem). Ezért is annyira érthetetlen hogy akkor a 641-es meg hogy sikerülhetett ennyire gagyira.

És amúgy újra megnézve tartom azt is hogy a 92-es és a 93-as Ferrari is elég pontatlan, trehány munka (megintcsak főként az orrész kidolgozatlansága miatt). Sőt, hamár itt tartunk, akkor az 1994-es Ferrarik is még elég "érdekesek", főleg a Minichamps-é. Bár ezeknél azért legalább érződik az igyekezet, mindenesetre ezeknél sem igazán lett eltalálva az orr kialakítása sztem (ismétlem, főleg nem a Minichamps-é). De guglizz csak rá te is nyugodtan.

De még1x hangsúlyozom! ezek még mindig nem téged minősítenek egyáltalán, szóval nehogy magadra vedd!
convar 2020.06.01 19:10:28
@A Gyűjtő: "Amikor egy olcsóbb modellt választ az ember, akkor bizonyos kompromisszumokat is kötnie kell."

Na jó, de ekkorát? :D

"de egy Altaya-nál ez még talán elnézhető."

Biztos? Csakmert sztem így pont a lényeg veszik ki az egészből, az, hogy lesz azokból az autókból az embernek egy kicsinyített mása. Mert hogy ennél az Altayánál már az a baj hogy egyáltalán nem is a MÁSA, hanem csak simán MÁS (tehát a nélkül), mint amit elvileg lemodellezne. Vagyis semmi értelme az egésznek.

Ezzel az erővel majdhogynem csinálhattad volna azt is, hogy fogsz egy MP4/5-ös Mekit és befested full pirosra, talán még az is jobban hasonlítana egy 90-es Ferkára, mint ez a p*csorrú Altaya :D Na jó, ez már nyilván túlzás, de mondjuk az semmiképp hogy inkább fogsz egy Ferrari 640-est vagy még inkább egy 642-est (ami úgyis gyaklag még a 641-es Ferka volt mindenféle komolyabb változtatás nélkül, azért is várták már annyira Prosték a Francia GP-n bebütált 643-ast) és azt matricázod át.

Na mindegy szóval érted, hogy értem én hogy ezek csak makettek és hogy ezért nyilván 100%-os formahűség nincs és nem is lehet, de azért mégiscsak van egy szint amit sztem egy modellnek igenis meg kellene ütnie, már amennyiben nem vmi fantasy szezon fantasy f1-es autóját modellezi le (márpedig ezek elvileg nem). És amúgy mondom, a többi azért meg is üti, még azok is amiket ugyancsak kisebb-nagyobb kritikával illettem (mert az egy dolog hogy nagyon "vájtszemű" tudok lenni az ilyesmikben, de ettől még azért azok is emlékeztetnek, ill. hasonlítanak, "hajaznak" legalább arra amire kellene), csak ez az Altaya..... de tényleg..... érthetetlen.... érthetetlen, mert tényleg nem értem hogy mehetett így sorozatgyártásba, hogy mondhatta vki rá az első elkészült mintapéldány után miután elérakták hogy "oké gyerekek ez egész jó lett, akkor így mehet is tovább a gyártás". Lehet akkor épp mindenki be volt rúgva? :D
Főiskolás éveim alatt pattant ki a fejemből, hogy a modellautóim segítségével csinálok egy stop-motion technikával készült videót. A kisfilmet azóta egyszer törölnöm kellett és írásos nyoma sem nagyon maradt fent az interneten, mivel azok a blogok/honlapok mára megszűntek. Mivel van már saját blogom…..
Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy meghódítottuk a világűrt, arról azonban sokkal kevesebb szó esik, hogy milyen keveset tudunk a tenger mélyéről. Vonz és taszít bennünket az örök csend világa, amely annyira különbözik rohanó, stresszes életünktől, megnyugtat, békét ad,…..
"Mi olyan szocializmust akarunk, amely megtisztul a múlt lerakódásaitól, s ugyanakkor örökli mindazt a legjobbat, amit elméletünk megalapítója hozott létre, ami megtestesül népünk munkájában és erőfeszítéseiben. Olyan szocializmusra van szükségünk, amely az egész világ…..
Kissé vonakodva, de megnéztem a Sóhajokat, Luca Guadagnino legújabb filmjét, ami Dario Argento azonos című 1977-es filmjének remake-je. Az utóbbi az egyik kedvenc hetvenes évekbeli horrorfilmem, úgyhogy eleve kételkedtem abban, hogy elégedetten fogok kijönni a teremből az új változat két és fél…..
A Bakelitben az HBO mindent megtett, amit csak lehetett. Olyan csapatot trombitáltak össze, amiben egymást érték a különböző díjjal kitüntetett alkotók, kezdve Martin Scorsesével, Terence Winter társalkotó/rendező/executive produceren (interjúnk) és a főszereplő Bobby Cannavale-én (interjúnk) át…..
convar 2019.12.23 17:02:37
@jozanparaszti: "Egy külföldi fórumon olvastam, tökéletes hozzászólás: Ha láttad az első két részt és az utolsó részt, akkor MINDENT láttál. "

Köszi ez jó ötletnek tűnik, így egy nappal a pilot megtekintése után tényleg ezt érzem maximum még vállalhatónak ezen sorozat kapcsán.
Hányszor álmodozunk arról, hogy egy lakatlan szigetre költözünk életünk párjával, és elfelejtjük a világ zaját, ugye? Arra viszont nem szoktunk gondolni, hogy a romantika ködén túl egy ilyen helyzetben mennyire erősen szembesülünk saját magunkkal és a kedvessel, és lehet, hogy…..
convar 2019.12.20 17:07:55
Ez a film sztem is teljesen rendben van. Életszerű alakítások, életszerű reakciók - apropó, életszerű reakciók: az nekem külön érdekes volt (de ez is érzéseim tök reális), ahogyan reagáltak olyan dolgokra amiket ha a civilizációban maradnak akkor már rég megtanították volna nekik. Így viszont érthető (tehát nem meglepő, bár kicsit mulatságos), hogy pl. nem tud arról a lány hogy menstruál, ill. hogy egyáltalán mi az, mi történik. De maga a szex is, nyilván rájönnek egy nagyon kellemes dolog és szabadidős tevékenység, de szavuk nincs rá, hiszen amikor még 5 évesek voltak akkor még senki se mondta el nekik hogy ezt szexnek hívják.

Ésígytovább, ésígytovább. Nekem abszolút érdekes volt látni hogy két fiatal hogyan jön rá magától az élet dolgaira.

Az egyedüli dolog amit nem nagyon tudtam hova tenni, mert eléggé kilógott a filmből, az az a jelenet amikor Emmeline körül a víz, a hullámok teljesen kékre változnak, sőt ahogy úszik aztán maga is teljesen bekékül. Szép volt a jelenet, nem arról van szó, de vajon itt mire gondolhatott a költő=mire akarhatott utalni a rendező, ezzel mit akarhatott üzenni?
www.youtube.com/watch?v=s2GHvCj9YcA
(Lehet csak annyit hogy lássuk hogy tényleg mennyire kék az a lagúna, és hogy így ne is akarjuk firtatni miért lett az a film címa az ami? :) Tényleg nem tudom.)

Az egyedüli komolyabb logikai baki meg sztem az benne (azon kívül persze hogy azért valójában sztem igen kicsi a valószínűsége hogy két 5 éves gyerek ott a vadonban, magára hagyatva életben tud maradni, pl. ha az a hajó amit a srác összetákolt vízre bocsájtva fél perc alatt összeroskadt, akkor annak a házikónak is amit építettek már rég össze kellett volna dőlnie a trópusi hurrikánoktól), hogy nem tudják hogy mit kell adni az újszülöttnek. Mármint hogy még az anya se. Persze én még sohasem szültem és nem is fogok férfi lévén, de az, hogy a mellével kell etetnie gyermekét annak nem ösztönösen kellene jönnie egy anyánál (tehát akkor is ha addig senki se mondta neki)? Értitek, és bocsánat hogy a lányt most egy állathoz hasonlítom, dehát az anyaállatoknak sem mondja el senki hogy mit kell tenniük kicsinyeik megszületése után, mégis tudják, ill. ösztönösen megteszik. És az ember is ösztönlény a mai napig, csak mivel mi gondolkodunk is, így az azok általi késztetéseket ha akarjuk képesek vagyunk felülírni.

Amúgy sztem nagyon megkapó volt a két gyerekszínésszel, Elva Josephsonnal és Glenn Kohannel is még az első fél óra. Én imádtam velük is a film minden percét.

És a vége sztem, SPOILER!!!!!!!!

én úgy veszem hogy nem haltak meg. Tudom hogy az öreg matróz azt mondta nekik hogy attól a bogyótól örökre elalszanak, de
1. azért nem volt ő egy botanikus, sztem csak azért mondta ezt nekik hogy biztos ami biztos, vagyis valójában sztem nem is ismerte a növényt, csakhát épp ezért gondolta inkább jobb az óvatosság.
2. a folytatás bár ugye elvileg pont onnan folytatódik ahol ez végetért, de ha jobban megnézzük Emmeline és Richard megtalálását teljesen újraforgatták, teljesen más szövegekkel, ezért én azt nem is veszem kvázi "valódi" folytatásnak, hanem inkább olyan mintha az 1. résznek lett volna egy alternatív befejezése, és mintha azt folytatták volna. Nem tudom érthető-e :) (A 2. rész mellesleg engem már amúgy sem érdekel, úgyhogy én könnyen el is tudok vonatkoztatni tőle, ill. hogy az mit akar nekem megmagyarázni.)

SPOILER VÉGE

Szóval sztem igazi klasszikus ez is. Lehet hogy nincs olyan filmtörténelmi jelentősége mint mondjuk a Schindler listájának, de attól még ez a film is asszem nekem egy örökre kedves emlék marad, egy olyan életérzés valaha készült legnagyszerűbb filmvászonra álmodása, amely után mindenki vagy legalábbis majdnem mindenki vágyakozik néhányszor az élete során.

Ja és még két megjegyzés magához a cikhez, de mindkettő term. csak magánvélemény, ahogy a cikk írójáé is:

"Nem meglepő módon az operatőrt Oscar-díjra jelölték, Christopher Atkins-t pedig Golden Globe-ra, vagyis a szakma is elismerte a filmet, nemcsak a közönség. Randal Kleiser nem éppen örökbecsű alkotást tett le az asztalra, a főszereplők sem a színészi tehetségükkel, hanem a szépségükkel és a fiatalságukkal hódítottak"

Hát őőőő izé, biztos hogy Atkins is csak a szépségével és a fiatalságával hódított még a Golden Globe-on is? Miért olyan nehéz elismerni egy ilyen filmnél hogy a főszereplők is kifejezetten jól, átérezhetően játszottak benne?

"egyszer mindenképpen ajánlott a megtekintése (lehetőleg szinkronnal, Kováts Adél és Rékasi Károly szenzációsan jó benne!)."

Vagy még inkább lehetőleg eredeti nyelven, mint mindig, minden film esetében (és miért pont ez lenne a kivétel?).
Mindenki szidja a Vajna-rendszert, ugyanakkor, ha nehezen is, de kezdünk visszatalálni a moziba, ha honi alkotás érkezik, és ez az elmúlt évek siralmas termése után igenis szép eredmény. A filmipar felébredni látszik a hosszúra nyúlt tetszhalálból, egyre több külföldi produkció…..
Jövőre lesz 50 éves Carlos Santana Abraxas című lemeze, amit úgy ünnepel meg Budapesten is a gitáros, hogy hozzácsapja az idén 20 éves Supernatural buliját is, de persze a legutóbbi lemezét is bemutatja. A Miraculous 2020 turné március 19-ei, budapesti koncertjére jegyek elsőként a hivatalos…..
convar 2019.10.28 22:14:11
Hip-hip-hurrá!!!!!!!!!!!!!!!!! :) Én tuti ottleszek :)

Amúgy külön jó hogy ez amolyan bestof koncert lesz, igaz, elvileg akkor majd mindenekelőtt az Abraxas-ra és a Supernatural-ra koncentrálva. Bár nem hinném hogy hamár régi albumokra visszatekintés, hogy akkor az 1. albumról, a Santana-ról is ne hangozna el mondjuk az

Evil Ways
www.youtube.com/watch?v=_tKIPuLfeKg

és a Jingo
www.youtube.com/watch?v=DgGHeT9U9g0

a Santana III-ről meg min. a No One To Depend On:
www.youtube.com/watch?v=M76o1bFw-0Q

Főleg hogy ez az első három album amúgy is egy kissé szorosabb egységet alkot lévén, hogy eddig tartott a zenekar első, klasszikus felállása.

Jujjjjjjjjjjjj de jó lesz!!!!!!! :))))))))))))) Imádom az öreget, az egyik legnagyobb zenei mágus a világon.

És most meg a hír örömére meg is hallgatom az Abraxas-t :)
"Ne higgyenek a fanatikus természetvédőknek, akik azt állítják, hogy őseink harmóniában éltek a természettel. Már jóval az ipari forradalom előtt a Homo sapiens tartotta a legtöbb növény- és állatfaj kiirtásának rekordját. Miénk a kétes dicsőség, hogy a biológia történetének leghalálosabb faja…..
convar 2019.10.25 12:44:38
"- Minden percben 1 millió műanyag üveget vesznek meg, 2050-re az óceánokban több műanyag lesz, mint hal."

Durva :O

"Naponta 5000 ember hal meg abban, hogy nem jut számára tiszta ivóvíz."

Még inkább :O

"Több ezer tengeri élőlény hal meg naponta csak azért, mert lenyelnek egy vízben lebegő zacskót, ami nagyon hasonlít a medúzára."

Ez is :O

"A Karachay tó Oroszországban a világ legeslegszennyezettebb helye. Csupán 5 perc eltöltése a közelben mindenféle védőfelszerelés nélkül képes megölni egy embert. Hála az ott lerakott nukleáris hulladéknak."

Utánaolvastam ennek is. Elképesztő.

"1952 decemberében kb. 4000 ember halt meg Londonban a légszennyezettség miatt. A Crown c. sorozatban mesésen megjelenítik ezt az időszakot, szóval itt egy videó. Viszont mint tudjuk, a történelem megismétli önmagát, szóval álljon ez itt figyelmeztetésnek is."

Azért egy olyan katasztrófa már nem valószínű hogy még1x megismétlődhetne.

"Csak az USA-ban 200,000 fát vágnak ki és 3.4 millió gallon olajat használnak fel csak arra, hogy eldobható pelusokat készítsenek. Hát mennyivel jobb a mosható pelenka??? UI: 500 év a lebomlási ideje egy pelenkának."

Megintcsak :O

"A föld átlagos hőmérséklete jelenleg 15 fok, hála az üvegházhatásnak. Ez a hőmérséklet eredetileg -18 fok kellene, hogy legyen. Még egyszer kihangsúlyozom, átlagról van szó."

Ha átlag, ha nem, ez így biztosan nem igaz.

"Naponta 25 orángután hal meg csak azért, mert a pálmaolaj-termesztés miatt ledózerolják az élőhelyeiket. Az Iceland nevű áruházlánc karácsonyra készített is egy - betiltott - karácsonyi reklámot. "

De miért kellett betiltani?

"Google helyett pedig kérlek használjátok ezt a keresőt:
www.ecosia.org/ "

És ezzel mire lehet keresni? Mert pl. Roger Federer-re biztosan nem. De akkor meg miért ajánlod a google HELYETT? Nem értem.

"Kérlek írjátok alá ezt az online petíciót az egyszer használatos műanyagok betiltásáért. "

Megtörtént.
Dario Argento Sergio Leone mellett a legendás újhullámos generáció utáni olasz rendezőnemzedék alighanem legnagyobb alakja. A legsikeresebb nemzetközi karriert is ők ketten futották be, nem véletlenül. Nagyságuk abban rejlik, hogy a hatvanas-hetvenes évek - egyébként nem túl alacsony színvonalú…..
  Még mielőtt bárki követ hajítana  rám, nem én adtam ezt a hangzatos címet a dalnak: 1967-ben Brigitte Bardot kérte meg Serge Gainsbourg-t - miközben szenvedélyes viszonyt folytattak - hogy írja meg neki a "világ  legszebb szerelmes dalát". Gainsbourg egy éjszaka alatt elkészült a Bonnie et…..
convar 2019.09.17 13:13:00
"A végére egy különlegesség, a közös verzió, egyszerre hallhatjuk Bardot-t és Birkint:"

Váo, így milyen jó kis zenés édeshármas lett belőle - vagy hogy is mondják ezt manapság XXX filmekben? Threesome, ugye? :D

Bardot, mint a Föld egyik valaha élt leggyönyörűbb színésznője (most mér', tán nem?
uploads.disquscdn.com/images/07608509d867c3df2b1725a34c62faeb95e17aa83ca82c92092f8a06d4141f3a.gif ) iránt érzett imádatom ide vagy oda, de sztem helyes hogy a bardot-os verzióval visszakozott Gainsbourg, mert így megszülethetett a birkin-es verzió is, amely felvétel - még1x, hangsúlyozom, minden isteni BB rajongásom ellenére - sztem még jobb lett. A Bardot féle verzió nekem még vhogy túl zajos, birkin-esnek már egy sokkal letisztultabb, simulékonyabb, egyszóval fülnek kedvesebb hangszelése van.

Kellene egy olyan verzió is amelyben Bardot vokálja van összemixelve a Birkin-es verzió zenei alapjaival, na az még egy tökéletes verzsön volna :) (kár hogy ebből már nyilvánvaló hogy soha nem lesz semmi)

Amúgy kicsit most utánanéztem ennek a Serge Gainsbourg nevezetű úriembernek, mert férfiasan bevallom eddig nem túl sokat jelentett a neve *** . A player.hu-n találtam is egy asszem egész jó kis életösszegzést róla:
player.hu/kult/serge-gainsbourg/
Hát tudott élni, az biztos.

*** mármint az Serge Gainsbourg, mert a Gainsbourg maga igen, Charlotte Gainsbourg lévén, akit Lars von Trier filmekből már jól ismerek. Csakhát eddig nem igazán (=egyáltalán nem) voltam képben azzal kapcs. hogy már a szülei is milyen neves művészek voltak.
Polip a polip-tetoválás köré csavarodva, vigyorgó kutya egy vigyorgó kutyát ábrázoló portré előtt, vagy egy kismadár az őt illusztráló könyvre szállva. Az alábbi fotókon látható állatoknak rendkívül jó művészi érzéke van. Vagy csak jókor voltak jó helyen.  ..
10 vadállat koponyájáról készített absztrakt képet Chris Corridore kanadai művész. A Vadászat című sorozatot a híres, tintapacákból álló pszichológiai teszt ihlette. A Rorschach-teszttel ellentétben ezekbe az ábrákba nehezen lehet kedves képeket belelátni. Chris digitális festményein a foltok…..
convar 2019.09.06 12:19:37
Rémült arcok, ijesztő karmok, foszló hús és görcsös mozdulatok - valahogy így nézne ki a szorongás, a depresszió és a személyiségzavar ha a tünetek alakot öltenének. Shawn Coss félelmetesen kifejező tusrajzokkal ábrázolja a különböző mentális betegségeket. Még nézni is borzongató, nemhogy…..
convar 2019.09.06 12:12:15
@elemes: vagy egy kis klausztrofóbia, a 13-as ellentéteként.............
Mindannyian ismerjük a reneszánsz művészet összetéveszthetetlen jellemzői: heroikus mozdulatok, magasztos kéztartások, drámai tömegjelenetek, glóriák és fény-árnyék játék.  Ezek a stílusjegyek köszönnek vissza az alábbi képeken is, amelyeket zseniális pillanatban kaptak el a fotósok. Mintha a…..
convar 2019.09.06 11:50:48
Imádok gyönyörködni a klasszikus festményekben. Miközben a múzeumok termeit járom, gyakran elgondolkozom azon, mi lehetett egy-egy kép története. Vajon mit látnék, ha belecsöppennék abba a környezetbe, ami festőket is megihlette? Vajon milyen lenne, ha a festményalakok életre kelnének? Ezt mutatja…..
Minden boszorkány ártó bájitalokat főzött és rontást küldött a keresztényekre, amiért büntetésül máglyán megégették őket. Vagy mégsem? Összeszedtünk három tévhitet a boszorkányüldözésekkel kapcsolatban, amit nem biztos, hogy jól tudtál...
Első ránézésre aranyosan buta, egyszerű vonalrajzoknak tűnnek Shanghai Tango álnéven alkotó képregényművész képei és képregényei. Látszólag hétköznapi helyzetekben ábrázol kutyákat, macskákat, pingvineket, malacokat és egyéb állatokat. Ha viszont jobban szemügyre…..
A filmeket hirdető poszterekkel sokszor az a baj, hogy csak a lényeget takarja ki sok szöveg: a háttérképet, amely akár egy mozzanattal fel tudja kelteni az érdeklődésünket. De ma már annyi információt (és akár reklámot) próbálnak egy-egy ilyen hirdetményre zsúfolni, hogy a kép…..
Ezeknél az állatoknál tényleg a méret volt a lényeg. ..
Emlékeztek a Transformers című film kémként működő kis mechanikus rovarjaira? A következő hulladékalkatrészből összeállított fémízeltlábúak is pont úgy néznek ki. Mintha csak az imént alakultak volna át egy órából vagy kerékpárláncból.  Az igazság viszont az, hogy…..
convar 2019.09.02 17:56:54
@enpera: dettó :)

Amúgy maguk az alkotások remekek, minden tiszteletem értük.
A legszebb helyekre nehéz eljutni. És ezek a helyek ezért is szépek. Ide csak az merészkedik, aki alázattal fordul a táj szépségei és az ott élő emberek szokásai, hiedelmei felé. Még akkor is, ha néhány dolog nem elég kényelmes, vagy a modern felfogás szerint idejét múlt.  A Tusheti Nemzeti Park…..
convar 2019.09.02 05:57:04
Nekem Grúziáról ami (ill. aki) először eszembe jut: Katie Melua:
www.youtube.com/watch?v=Ey8UJ-MhWiU
www.youtube.com/watch?v=VFL87MfOSr4

Hogy ez baj vagy sem.........

Ja, amúgy meg köszi a beszámolót. És akkor ehhez képest még a Transzfogarasi út is kutyafüle, sőt a Transzalpina is, ha jól gondolom.
„A művésznek szolgálni kell, és vigyázni, ne menjen túl messzire.” Sophie Marceau karrierje elég szépen indult; a Házibuli sikere után egy egész generáció szeretett bele Európában, a folytatásnak köszönhetően pedig megkapta a César díjat, és addigra minden hímnemű…..