Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sajto@ - sajtokukac.blog.hu

30 bejegyzést írt és 102 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Nagy Elszámoltatás elérte a filozófusokat is! Uramisten, már ők is?! Nagyon örvendetes, hogy Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos letúrt a legaljára, de mi nem igazán a filozófus-mutyikra vagyunk kíváncsiak ... semmi más nincs már? 8 hónap alatt a Nagy Elszámoltatás…..
    Tényleg elképesztő, mit meg nem engednek maguknak a magyar rádiók! A fenti címet a Tankcsapda Agyarország című dalából kölcsönöztem, jól leírja, hogy fiataljaink micsoda fertőt kénytelenek hallgatni nap mint nap. A Tilos elleni NMHH-fellépés csak az első lépése…..
A médiahatósághoz panasz érkezett, valakinek nem tetszett, hogy a Tilos Rádió szeptember 2-án délután előzetes figyelmeztetés nélkül leadott "egy kiskorúak erkölcsi, szellemi és pszichikai fejlődésére hátrányos hatású" Ice-T számot. Az NMHH ezért most vizsgálatot…..
Ugyanazért, amiért 2002-ben. Gazdasági ügyek? Nem. Ahhoz ők túl jól kommunikálnak, bármit el tudnak adni. Komoly lépések helyett látszatmagyarkodás? Ugyan, imádná a nép. A sajtószabadság lábbal tiprása? Legyünk őszinték, egy szűk, de annál értelmesebb réteget leszámítva…..
sajto@ Kocsmában 2010.12.22 12:01:00
A médiatörvény margójára:- Holnaptól nem tudlak szivatni benneteket. - mondta csüggedten az újságíró. - Akkor innentől fizethetnéd a sört is. - reménykedett a PR-es.      ..
"Efelé rohanunk, hogy az ellenzéki pártok így gondolkodjanak. Csináltok magatoknak negyedik köztársaságot, ez nem a mi köztársaságunk, mi majd ötödiket csinálunk, és ezzel állunk elő. Hogy ez, ami van, a 9 éves megbízásotokkal, ilyen alkotmánybírósággal nem kell nekünk,…..
sajto@ - sajtokukac.blog.hu 2010.12.22 09:24:28
@Ordnassac: "újjáéled a pesti politikai vicc? ;-) "

Pali bácsi színrelépésével magunk is ezt vízionáltuk, mint legjelentősebb társadalmi változás, jóllehet a humoralisták mintha lassan vennék észre a témákat.
sajto@ PR 2010.12.21 13:16:00
Nem, nem akarok együttműködést 500 + áfáért egy interjúért. Ha érdekes amit mondunk, hozd le, ha nem, ne rólam tarháld össze a karácsonyi bónuszod. ..
sajto@ Újságíró 2010.11.23 11:30:00
Kedves János!A ma megjelent, önnel készült interjú betűkből, szavakból és mondatokból áll. "Sugallat" és "érzés" nem szerepel benne, utóbbiak ugyanis irodalmi kellékek. Újságíró vagyok, nem költő.Üdvözlettel, Ká…..
sajto@ PR 2010.11.11 11:38:00
Kisasszony, nem kell megsértődni, ha nem akarunk nyilatkozni. Híradót készíteni Önnek kell, nem nekünk. Kisztihand.(Köszönjük, Laci)  ..
sajto@ Újságíró 2010.11.04 12:06:00
Ha elvárod, hogy kamerával menjek az eseményedre, szólj a biztonságiak, ne kezeljenek kéregetőként. ..
A Holnapi Újság Del Medico Imre-rovata, avagy: olvasóink írták, mi közzétesszük. Az első szerzemény V. László György tollából az antikorrupció már-már társadalmi rendet fenyegető veszélyeivel foglalkozik. Már kezd kezelhetetlen méreteket ölteni kis hazánkban az…..
sajto@ - sajtokukac.blog.hu 2010.11.03 11:47:17
A fideszes indoklás igaz: az AB komoly gátja lehet annak, hogy az országban fontos és jelentős változásokat hajtsanak végre. De talán nem így kellene megoldani a problémát. A múlt héten bebizonyosodott, hogy a kétharmaddal valóban mindent meg lehet tenni: a Fidesz, ha bármi vagy…..
sajto@ - sajtokukac.blog.hu 2010.11.03 11:07:34
@7esbusz: Ha már itt tartunk, nem kéne korlátozni a választójogot? 2/3-al azt is lehet......

Mekkora ötlet! Félek, hogy más is olvasta már a kommentedet, vagy ott fekszik papíron, a list alsóbb részén.
Jelentős változás előtt áll a magyar újságírás – ez derül ki abból a széleskörű, a közösségi média és az újságírók kapcsolatát feltérképező kutatásból, amelyet a FLOW PR és a Capital Research végzett 2010 nyarán. A most először kiadott Trendlabor Médiaindex a…..
sajto@ - sajtokukac.blog.hu 2010.10.29 15:13:03
@MadalinaRita: "Miért is?" :)
sajto@ - sajtokukac.blog.hu 2010.11.02 12:54:30
Rita,

Vegyük akkor sora, csak a pontosítás kedvéért, mert ez így olyan általános, mint a „holnap más időjárási körülmények uralkodnak Budapest felett, mint amilyenek a mai napon” tételmondat alliterációja.

„fog változni, ahogyan a cikkek születnek” – ebben hiszek a legkevésbé, abban, h egy Híradós anyag pl. FB kommentből születik majd. Az ötlet lehet, de Kovács Géza FB tag véleménye nem adhato le sound byte-ként.

(meg fog változni) „milyenek lesznek” – a web2 imho önmagában nem írja felül a médiaműfajok jellemzőit, sem azok hangsúlyeltolódását. Legfeljebb a hivatkozások tekintetében szaporodik meg az utalás web2-es közösségekre. Egy darabig és kizárólag közügyek esetében. Mivel kereskedelmi témákban a vállalati PR azonnal bevet majd baráti web2-es közösségeket is, így nehezen lesz eldönthető, ki szerepeljen majd a cikkekben, kinek nagyobb a hitelessége.

„Több nyoma lesz bennük a közösséggel folytatott beszélgetéseknek” – ezzel egyetértek, annak ellenére, hogy ez is egy blanket predikció, jeleit ennek ma még kevéssé látni.

„pontosabbak lesznek és még több szempontot fognak megjeleníteni” – kiváncsi lennék, erre vonatkozva milyen érveket, jelenségeket találtatok. Egyre pontatlanabbak a cikkek, egyre sematikusabbak a konfliktusleíró anyagok, a web2 csak egy eszköz lehet az újságíró kezében, mint ahogyan a telefon is az, de nem használjuk. Túlhajszolt, részletekre odafigyelni nem tudó újságíró társadalomnak tök mindegy, h web2, vagy más, ha nem használjuk és itt a nem használattal van a baj, nem azzal, hogy ne tudnánk ellenőrizni infókat. Nincs rá időnk és nem vagyunk érdekelve abban, h használjuk (hacsak nem híréhség van és nincs még meg a havi penzumom). A FB cask egy újabb (félek, kihasználatlan) lehetőség/eszköz nem a média minőségbiztosítási rendszer eleme.

„Ezenkívül többféle formában lesznek az egyes témák feldolgozva, más lesz a nyelvezet, a stílus” – stílus és nyelvezet talán, a magazinok és a portálok tekintetében, ezt elfogadom. Ugyanakkor nem hiszem, h a napilapok belpol, gazdasági, vagy sportrovatát átírja majd a web2.
A többféle formát nem értem. Új médiaműfajok születését?

„Több cikk is lesz” – magától a web2-től miért lenne több cikk? Nem a források bővülő köre, hanem a médiacégek anyagi helyzete szabja meg a cikkek/tartalmak darabszámát. Lehet a halódó Napi Gazdaságnak, vagy Népszavának több FB-os forrása, ha egyszer halódik a lap, nem fog plusz 4 oldalt szánni a több tartalomra.

„Ha sikerül a jelenleginél élőbb kapcsolatot kialakítani az olvasókkal, nőhet a számuk, legalábbis az ebben sikeresebb szerkesztőségek el tudnak majd hódítani közönséget a kevésbé aktív és kooperatív szerkesztőségektől.” – élő kapcsolathoz több ember kell, több emberhez meg több bevétel, ehhez több hirdető, ahhoz több tartalom és több olvasó.
A szerkesztőségek nem az olvasókból, hanem értük élnek. A játékban ott vannak a hirdetők is, akik mintha kimaradtak volna a logikából…

Szóval sok hatásmechanizmust értetlenül nézek, a megkutatott okok és az alkotott vélemények, következtetések között. Emiatt az általatok alkotott vélemény egy sajtómunkás szempontjából nézve inkább csak egy keresett/talált indokokkal alátámasztott remény, mintsem bizonyítékokkal alátámasztott jelenség leírás.

s@
sajto@ PR 2010.11.02 10:18:00
Péeres vagyok, nem szélhámos. ..
A Művelt Alkoholista Asszaszin 2010.10.29 10:00:00
Nem fogok hanyatt esni. És nem azért nem fogok hanyatt esni, mert egy ilyen aranyborjúval szemben az ember dafke nem esik hanyatt. Én becsületesen megdolgoztam azért, hogy ne kelljen hanyatt esnem. Igaz, a talponmaradásért folytatott küzdelem közben alig vettem észre, hogy ez a bor…..
addict Zenére jobb a szex? 2010.10.29 10:53:00
Egy csöpögős, leginkább a szoftpornó filmekben megszokott, túljátszott jelenettel indul, de aztán egy váratlan fordulatot vesz a Studio Bussels rádióállomás humoros reklámja, amiből kiderül, mi köze van a zenének az igazán jó szexhez. A világért sem akarom lelőni a poént,…..