Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nettihollandiában

24 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A stílusos ruhák, a legújabb szépségápolási termékek és a trendi gyerekjátékok beszerzése mellett nem szabad megfeledkeznünk az otthonunk szépítgetéséről sem. Én minden szezonban be szoktam csempészni 1-1 új kiegészítőt a lakásunkba, amiben az évszakok aktualitása, új…..
Nettihollandiában 2015.07.18 21:32:48
A Leiden-Göttingenes téli holiday után már nem sok napunk volt hátra, hogy hazamenjünk karácsonyozni. Ez alatt az egy hét alatt már nem is volt abból a hóból, ami megbolygatta a német utunkat, az csak nekünk szólt, úgy látszik:). Hogy ezt a kis időt is hasznosan töltsük, mivel a…..
Miután levizsgáztam a már említett moot courtból, meglátogattuk Dalmát Göttingenbe, mi Leidenből, Aliz pedig otthonról jött, és december 4.-én este/éjszaka találkoztunk Németországban.Amikor ide jöttünk, mindenkitől azt hallottam, hogy itt SZINTE SOHA nem esik a hó, ha…..
Miután végeztünk a holland vizsgáinkkal, még egy nagy megpróbáltatás várt ránk: a Pázmányon is le kellett tennünk a vizsgáinkat valahogy, ami elég merész vállalkozásnak tűnt 2 hét leforgása alatt.Október 31.-én vasárnap repültünk haza Wizzairrel, Eindhovenből, de sajnos…..
Tátámm, újra itt:))) lassan 4 hónap kihagyás után....Gondoltam, hogy azért nem fog olyan könnyen menni ez a blogolós dolog, az utóbbi időben meg pláne nem. Na nem baj, most rászánok egy kis időt, és ha nem is olyan pontosan, de legalább havi lebontásban megpróbálok minél több…..
Így, hogy egy kivételével (az imádott moot court:S) túl vagyunk a holland vizsgáinkon, nem is tűnik olyan vészesnek. Jó, utólag az érettségi is kispiskóta, de ha akkor mondta volna ezt valaki, lehet lecsapom:). Tanulni persze kellett rá rendesen, de nem gondolom, hogy annyi energiát…..
Már lassan 2 hete nem írtam, úgyhogy ha csak röviden is, de épp itt az ideje:). Hát a tanulás éjjel-nappal nem jött be, de ezt sejtettem, ennyire már ismerem magam:D. Amszterdamba még mindig nem jutottunk el, de ami késik, nem múlik, a vizsgák után felfedezzük egész Hollandiát, az…..
A mai nappal hivatalosan is elkezdődött az őszi szünet, amit mi sajnos nem nagyon fogunk élvezni. Hogy lehet egy őszi szünetet - aminek a pihenésről kellene szólnia - berakni a vizsgahét elé??? Persze ők biztosítottak szünetet, de az időzítést egy kicsit kedvezőbben is…..
 Már az első hét után terveztem, hogy írok egy ilyen bejegyzést, amiben leírom, hogy milyen az itteni egyetemi élet, milyen tantárgyaink vannak, és hogy kik a csoporttársaink. Ezt sikerült másfél hónapig halasztgatni, de nem baj, így legalább a tapasztalataimat is le tudom…..
Már el is éreztünk az első blokk végéhez, ami nemrég még oly messzinek tűnt....Nem tudom, hogy ennek most örüljek, vagy nem:). Egyrészt, végre nem kell többet részt venni ezeken az órákon, amik számomra kevésbé érdekesek voltak, másrészt lezárul az első blokk, ami…..
Amikor arról érdeklődtünk, hogy hogyan szerezhetnénk valami munkát itt, mindenki azt mondta, hogy nem nehéz találni, csak menjünk be egy boltba, étterembe, és kérdezzük meg, hogy van-e valami munka a számunkra, könnyen talál az ember valamit, ha dolgozni akar. Na ige, ez igaz a…..
Unatkozni éppen eddig sem unatkoztunk, de most tényleg van mit csinálnunk. Szerdára be kell adni a pleading-et a suliba, amit igazság szerint egy kicsit későn kezdtünk el csinálni, így elég necces a vége felé, de már alakul:). Csakúgy, mint eddig, óráról órára most is készülni…..
Vasárnap délután, ahogy terveztük, túljutottunk a városházán:), és a nagy függetlenség napi rendezvény többi részét is megnéztük. Csakúgy, mint este, délután is a város legalább 10 különböző pontján, más-más stílusban szólt a zene a felállított színpadokon, a…..
Leidenben napok óta nagy a nyüzsgés. Azt eddig is tudtuk, hogy október 3. nagy ünnep számukra, de azt nem, hogy ekkora. Egészen tegnap estig.Pénteken lakbért fizettünk, és ekkor Paul és Anke elmesélte, hogy mit ünnepelnek ezen a napon (és heves tiltakozásunk ellenére fejenként…..
El se lehet mondani, milyen jól érzem most magam:D, hihetetlen, mennyi energiám lett szinte 2 perc alatt. Végre valahára megoldódott a lakásügy, legalábbis egy időre.Azt már nyáron megtapasztaltuk, hogy Hollandiában lakást találni bizony nem könnyű dolog, sőt. Nagy nehezen…..
Épp ma van egy hónapja, hogy megérkeztünk Leidenbe, és mintha csak tegnap lett volna. Pedig már átléptünk a második szakaszba is:), azaz utálomeztazországot fázisba. És én sajnos tényleg észrevettem magamon, hogy egyre jobban idegesít minden, a bicajos szokásaik, hogy csak úgy…..
Ma egy fárasztó, ám annál élvezetesebb napot tudhatunk magunk mögött. Már hetekkel ezelőtt regisztrálni kellett a neten a ma megrendezésre kerülő nemzetközi napra, amelyre a buddy-k hívtak el minket. A rendezvény célja az volt, hogy a Hágában található törvényhozó-és…..
Netti 1 éve Hollandiában :) Hága 2010.09.18 02:21:00
A hétfő nem a legkedvesebb napom, egyrészt, mert utálok olyan "korán" felkelni, pláne, hogy előző este valahogy mindig sikerül legalább 2-3 óráig fent maradni a tanulás miatt, másrészt a 4 iskolamentes nap után rossz újra bemenni (na nem mintha amúgy nem azért lennénk…..
Szombaton közös skype-partyt tartottunk a csajokkal. Bogi Budapestről, Klári Lyonból, Loretta egyelőre még Sienából, Nóri meg én Leidenből. Aztán remélhetőleg hamarosan bővül a kör:).Ez volt az első konferenciahívás, amin mindki részt vett, és reméljük, nem az utolsó, jó…..
Már az első találkozónk alkalmával is említette Joost, az itteni koordinátor, hogy lesz egy kis összejövetel, ahol találkozhatunk a leendő tanárainkkal és a többi Erasmusos diákkal. Szeptember 8.-án meg is történt a nagy találkozás, a suli bárjában (igen, itt az is van:)), ami…..
A hét elejére sikerült mindkettőnknek találni olyan bicajt, amilyet elképzeltünk. Már épp ideje volt, az elején még élveztem is a napi 8-10 km sétát, de a végén már kezdett uncsi lenni:), meg hát itt amúgy se lehet bicaj nélkül élni, ez tény:D.Az enyém egy…..
Szombaton az International Student Network (ISN) szervezésében részt vettünk a Welcome to Holland! buliban. Az ISN a legnagyobb diákszövetkezet Leidenben, bár főleg az Leiden University-n tanuló cserediákok a tagjai, de ha bulit rendeznek, bárki részt vehet rajta,csak egy kicsit…..
Ahhoz képest, hogy csak 3x kell egy héten iskolába menni, csak úgy repül az idő. A hétfői sikertelen könyvvásár után kedden elmentünk az egyetemi könyvesboltba, ahol potom 55 €-ért meg is kaptuk a 2 könyvet, amire szükségünk volt (ebből csak a nemzetközi jog alapjai…..
Ma túléltük életünk első "holland" óráját, ami A nemzetközi jog alapjai volt. És ennek tiszteletére végre valahára kisütött a nap!! Már épp ideje volt, ennyi eső elég volt egy ideig. Mivel elég nagy az épület, és térkép nélkül még szinte sehova nem találunk…..
 Ha egy pár évvel ezelőtt valaki azt mondja nekem, hogy én 1 évet külföldön fogok tölteni, valószínűleg kinevettem volna:). El sem tudtam képzelni magam, ahogy a nagyvilágban egyedül élem az életemet, meg akkor még nem is vágytam igazán arra, hogy külföldön tanulhassak.…..