Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JadenFell

0 bejegyzést írt és 111 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miközben a magyar politikusok többsége végleg belebolondult a 30 milliós Magyar Birodalomról szóló álomba, a magyar közvélemény Bosznia után már Szerbia és Bulgária elfoglalásáról álmodozott, addig Hungária szláv népei reménykedve várták a trónörökös hatalomra…..
JadenFell 2014.06.30 02:19:19
@Csehszlovák Kém:
Most fejeztem be a középiskolát Magyarországon és elárulom hogy egyáltalán nem "így tanultam". Le van írva és nem apróbetűvel/lábjegyzetnek hogy pl. a szlovákok mint ahogy a zsidók is a magyarok mellé álltak '48-ban, míg a szerbek/horvátok/románok nem. Tehát mielött megy a nacionalistázás érdemes lenne kinyitni a törikönyveket amiből tanítanak, és nem csak 1-et 1-et ami épp valóban túlzottan egyoldalú. Mivel se te se a vitapartnereid nem mutattok fel konkrét forrásokat a legtöbb dologra, azonban annál több az anekdotális bizonygatás, így igazat tenni vitátokban nem igazán lehet, inkább valami kocsmai filozófálgatás a dolog. A lekezelő hangnem a részedről és legtöbbször a túloldalról határozottan ellenszenves és még komolytalanabbá teszi az egészet, amit sajnálok mert amúgy elég érdekfeszítő a téma.
JadenFell 2014.06.30 17:38:27
@Csehszlovák Kém: Abban igaza van hogy önállóan nem sok nyomást fejtettek ki a Habsburg Birodalomra, és önálló szabadságharcot nem vittek végbe (magyaroknál nem is '48 volt az első alkalom), nyilván mert a magyarokkal, szerbekkel vagy románokkal szemben a cseh/szlovák mozgalom mögött nem állt sem kellően felszerelt katonaság, sem külső szövetséges hatalom. 1848-49-ben is másodsorban kerülnek említésre a magyarok mellett, nem ők adták a tömegbázist és a katonai erőt.
A görög nemzeti tizenegy tegnap este Gdanskban megtette az első lépést a válságkezelésre; mind politikailag és sportszakmailag is korrektül jártak el. A német válogatott 4-2 –re legyőzte a helléneket helyenként látványos, tetszetős futballt bemutatva. Ezzel a mentőcsomaggal…..
Az első pihenőnap után ma este a politikai pikantériával is megfűszerezett német-görög összecsapás következik Gdansk-ban. Angela Merkel német kancellár is a helyszínen fogja megtekinteni a mérkőzést, hogy nyomatékot adjon annak, amit mindannyian sejtünk, ezt a meccset nem…..
Egy ál-twitter profillal német nacionalisták rasszista támadást intéztek a német-dán meccs alatt az interneten Mesut Özil ellen.    "Özil nem német! Egy darab papír nem változtatja meg a származását." - szólt a twitteres bejegyzés a @PiratenOnline…..
JadenFell 2012.06.19 20:24:52
@Habbal: Honnan veszed hogy meleg? Van felesége.
Vendégposztunk a német-dán felvezetéseként a flatterball-os barátainktól a német ifjú titánokról. Figyelem, csak németül tudóknak! Beim letzten Gruppenspiel gegen Dänemark muss Joachim Löw zum ersten mal einen Spieler aus seiner Stammelf ersetzen. Jerome Boateng ist nach der zweiten…..
A hollandokat mindenképpen meg kell vernünk, legyen bármi is az Eb végeredménye. Az ősi rivális ellen 1980 óta nem sikerült nyernünk az Eb történetét tekintve. Persze akadtak sikerek bőven azon kívül is, de az Eb-n mintha nem feküdne nekünk a narancsos stílus. Eddig 1gy/1d/2v az…..
JadenFell 2012.06.13 21:36:29
Következzen hát krónikánk második részében birodalmi támadóalakulatunk dicsőítése. Generálisunknak a harci gépezet ezen részében nem kell szembesülnie olyan szerkezeti problémákkal mint amilyenek a védelmünkben fennállnak. Inkább a bőség zavarával küszködik mikor a…..
Frissítés a post végén!Amikor megjelent a Warhammer Fantasy és Warhammer 40.000 regények magyarországi kiadójának legutóbbi hírlevele, azt hittem, hogy csak rossz tréfáról van szó, de ma kiderült számomra, hogy ez bizony a véres valóság.Arról van ugyanis szó, hogy - többek…..
JadenFell 2011.09.15 17:19:29
@Lice:
Ha könyvesboltba kihozatod webshopból akkor is tökéletes az állapota, viszont ingyenes (anélkül hogy 10 ezres tételben kellene rendelned).
JadenFell 2011.09.16 19:24:09
@Lice: Már én is rendeltem tőlük. lehet hogy csinin be volt csomagolva de alexandrában 500 forinttal olcsóbban be lehetett volna ugyanezt szerezni (ha nem lenne csak kiadónál kapható) ingyenes bolti átvétellel, ahol ugyan nincs doboz meg légfólia, de ugyanannyira gyűrés és karcmentes a borító.
Nemrég volt ugye egy nagy sikerű eBay-nyereményjáték a blogon, most hasonlóra készülünk, mert megint akadt egy kis elköltenivaló pénzünk. Részletek hamarosan jönnek (arról is, hogy ki a titokzatos jótevőnk, és arról is, hogy mi a verseny lényege), egyelőre annyit mondok csak,…..
JadenFell 2010.12.01 18:49:32
JadenFell 2010.12.01 21:12:04
@Isaking: Nem hinném. Használ európai ebayt.
De mi a töcs az a KOW? Nos barátaim, az a Kings of War, ami a Mantic Games kreálmánya. Nem titkoltan a GW legrégebbi terepasztalos játékának, a Warhammer Fantasy Battle-nek állít konkurrenciát, ráadásul a készítők ex-GW-sek. (A Mantic Gamesről írt eddigi cikkeink: itt és itt)…..
JadenFell 2010.09.13 21:19:59
@tengerSAM: A whfb-t meg akkor sok kis kartonlappal játszod.
A steampunk, mint irányzat, napjainkban fénykorát éli, dee nem csak szerepjáték és wargame berkekben, hanem mint stílus- és divatirányzat is. Nem tagadom, hogy nekem is tetszenek a steampunk cuccok, ezért is készítettem érdekességképpen egy kis összeállítást ízelítőnek:…..
A csalókat és tolvajokat minden online játékban utálják, és tűzzel-vassal-banhammerrel üldözik. Kivéve az Eve Online-t, ahol az intrikálás, a politika, az árulás, és egymás nagyüzemi átverése a játékmenet szerves része, sőt, tulajdonképpen ezektől igazán jó, és…..
JadenFell 2010.09.13 20:34:07
@armitage:
Ha belegondolsz hogy 1-2 hónapnyi játékod van abban a hajóban aminek a megmaradása csak a kalóz jóindulatán múlik akkor valóban van ráció abban hogy elénekeled neki azt amit akar.
IDDQD Játékbuzi-e vagy? 2010.09.06 13:14:00
Üdvözöljük a cím alapján idekattintó homofóbokat és melegjogi aktivistákat! Köszönjük szépen a plusz egy oldalletöltést, egyébként nincs itt semmi látnivaló, nem melegekről lesz szó. Hanem pécébuzikról, konzolbuzikról, és még egy csomó hasonló állatfajtáról,…..
JadenFell 2010.09.06 17:47:55
Ma reggel az ismeretterjesztés oltárán áldozunk picit, hiszen az Uncharted-sorozat világsikere ellenére itthon (már csak a véges számú PS3-felhasználó miatt is) relatíve ismeretlen, márpedig ez nemcsak azért kár, mert remek játékokról van szó (nyertek is jó pár év játéka…..
JadenFell 2010.09.03 14:28:51
A Forgeworld egyik legújabb fejlesztése a címben szereplő Space Marine illetőségű szállítójármű.A cucc egy orbitális (hehe) dropship, amit relatíve rövid távra szoktak használni, sebessége és páncélozottsága pedig nem véletlen: direkt arra tervezték, hogy a légvédelmi…..
IDDQD Webkettősödünk (big time) 2010.08.11 10:35:44
Miért csak most, kérdezi majd a blog olvasóinak egyik fele, minek kell ezt, kérdezi majd a másik. Az első kérdésre főleg lustaságunk a válasz, a másodikra az, hogy nemcsak lusták, bolondok is lennénk, ha a közösségépítés két fő webes eszközét nem használnánk ki. Szóval…..
JadenFell 2010.08.11 10:43:08
Az amerikaifocisták egyrész nem keverendők össze a dél-afrikai vébén igen szimpatikusan játszott amerikai focistákkal, másrészt meg általában böszme nagy kigyúrt fickók, én biztosan nem érezném magam jól, ha valamelyik NFL-nagymenő megharagodna rám, és úgy gondolná, hogy…..
JadenFell 2010.08.04 13:51:48
@balukaaaa teh master:
Nem ők a legrosszabbak. ÉS legfeljebb az EA Sports csődöl be, ha megnyerik a pert.
A GamePro jó szokása, hogy fontosabb scifi játékoknál megkérdeznek tudósokat arról, mennyire hihetőek az adott játék fantasztikus elemei. Volt már ilyen cikk a Mass Effect 2 megjelenésekor, most pedig a Starcraft II-t vesézték ki így. Mi meg jól ellopjuk átvesszük…..
JadenFell 2010.08.02 19:31:40
@sertésmájkrém:
Tévedsz. A Xel' Nagák először létrehozták a protossokat (innen a nevük, ami elsőszülöttet jelent. A protossok elkezdtek viszálykodni és egymást mészárolták. A Xel' Nagák kiábrándultak belőlük, és tettek még egy próbát. Ezúttal egyetlen szuperintelligens elme volt a sok önálló akarattal nem rendelkező zerg vezetője. Az Overmind kezes báránynak tetette magát a teremtői előtt, eltitkolva valódi hatalmát. MAjd mikor elég erőt gyűjtött, és képessé vált az űrutazásra, asszimilálta a Xel' Nagákat is. Csak az emlékeik egy részét sikerült azonban megszerezni, lévén ellenállak bizonyultak a beolvasztással szemben.
JadenFell 2010.08.03 10:04:21
@sh4d0w:
Akire ő gondol az Gestalt Zero lesz, aki egy olyan pszi képességű ember volt akibe protoss szövetet ültettek. A protosok tudatára ébresztették, és az urai ellen fordították. Leszámolt a teljes projekttel ami létrehozta.
IDDQD Mindjárt E3! 2010.06.14 10:10:02
This changes everything, vagyis ez mindent megváltoztat - ez az idei E3 mottója, ami pár nap múlva kezdődik Los Angelesben, de a felvezető hiszti már javában megy, ma Microsoft konferencia, holnap Sony és Nintendo. A szlogen valószínűleg a Natalra (új nevén Kinect) és a Sony…..
Hiába, szerelemben, háborúban és a marketingben minden megengedett. Az eddig szinte teljesen ismeretlen  Mantic Games nevű kis garázscég mostanában egyre ötletesebb fogásokkal igyekszik felhívni magára a figyelmet. Dióhéjban: ők is Nottingham-ben vannak, ők is figurákat…..
JadenFell 2010.05.17 20:47:03
@Jegkiraly: @ügyfélszolgálatos:
Próbáld ékezetek nélkül, nekem is csak úgy engedte.
A Ubisoft nagyon ijesztő dolgot tett: pár napja levédték a Horse Gaga nevet. Sőt, a horsegaga.com url-t is. A védjegy leírásában pedig világosan szerepel, hogy a Horse Gagát online is játszható videojátéknak szánják. A „Gaga” szóról már egy ideje nem a Queen rádiós…..
A komoly wargamer játékok nyomdokvizén több „kisebb” társasjáték (igazából határesetek, nehéz rájuk megfelelő terminust használni, ínglisül „tactical board game”-nek nevezik őket) is megjelent az elmúlt évek során (pl: a Doom, vagy a Descent) és ezek…..
JadenFell 2010.03.04 19:08:00
 Íme a hír:"Lone Wolf Development have sent a Cease and Desist letter (PDF link) to theForward Commander website regarding their use of the term “army builder”."Úgy látszik, aki kapcsolatba kerül a GW-vel, az ilyen lesz. Vagy kevesen vették - az…..
A Pew Internet Research 12 kérdésből álló tudományos kvízt publikált, mellyel megtudhatjuk, okosabbak vagyunk-e egy átlag amerikainál.   Demográfiai lebontása a válaszadóknak a július 14-i állás szerint: Nos, okosabbak vagyunk-e?..