Regisztráció Blogot indítok
Adatok
delle

0 bejegyzést írt és 79 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
autózz! Traffipax minden áron? 2011.03.20 10:00:00
Ez a poszt olyan rendőröket helyez előtérbe, akik a szabályokat be nem tartva teremtettek veszélyes helyzetet. Én azért továbbra sem általánosítanék a rendőrökre, bár a posztban leírt szituációk valóban nem tesznek jót a testület megítélésének. Azt tudjuk, hogy a rendőrök…..
delle 2011.03.20 14:54:43
@jelentéktelen alak:
"Szóval még mindig nem értem, hogy miért csak autóból lehet mérni a sebességet...
bokorból, felüljáróról, stb miért nem?"
Onnét majd jó időben érnek a köcsögök, kiteszik automatára a mérőt, ők meg szunyálnak a kocsiban...
Borzasztó veszélyes és kikészitő meló, maradandó sérüléseket okoz a Focus kemény ülése, tiltakoznak is a rohadékok rendesen, hogy nem jár majd a korengedményes nyugdij, ilyen életveszélyes munkáért:)
delle 2011.03.20 15:07:14
@szaGértő: Akkor viszont valszeg meglepődnél, ha Veled is olyat játszanának a köcsögök, mint az M0 keleti szakaszán a 110-es korlátozásnál. Ide ugyanis kivonultak egy 80-as mobiltáblával, ettől 100m-re enyhe takarásból méricskéltek pár órát, majd miután a napi bevétel összejött, táblástól hazamentek...
Belsőség Gyulavitéz, a puhapöcs 2011.03.15 07:50:00
Sportautó-szakírónk erősen gondolkozik rajta, hogy emblematikus sportkocsiját eladja. Elképzelhető, hogy Swift lesz az Integrából. Vélemények az azonos című írásunkról...
Nem is tudom, mit gondoljak Zoli leveléről. Kicsit olyan szálka meg gerenda érzésem volt, miután végigolvastam. Gondolom, nem vagyok egyedül a véleményemmel. Egyébként a 353D az mi? Mielőtt bármit is írok az esetről el kell áruljam, hogy egy 353D vel járok. A zebránál minden…..
A motorozás iránti vágy pusztító dolog. Belülről mar, a torkot szorítja, az elmét megzavarja. Csikósnak van igaza, ha új találmány lenne, biztos, hogy betiltanák – az addiktológusok, a közlekedésbiztonsági szervezetek és a nőmozgalmak együtt tennék lehetetlenné a…..
Tegnap sikeresen átköltöztettük a blogszerkesztőségként is funkcionáló irodámat, amiért külön köszönet illeti Krisz kollégámon kívül Tanácstalant és Don Blasiust, akik az off topicban önként ajánlották fel a segítségüket a bútorcipelésben.Úgyhogy itt az ideje Nem tudom…..
delle 2011.01.08 00:05:50
@GSX-R: Közlekedj kicsit a fővárosban, mai példa( de rendszeres): Rákóczi út, a Keletinél a busz 2 sávot vált, mellette autók, de azért a buszsofőr huzza rájuk a kormányt, összevissza fékeznek, menekülnek előle, a sofőr meg röhög láttam az arcát. Szintén ma délután: Kerepesi út ahol már nincs buszsáv, a sofőr a buszmegállóból indulás közben kezd indexelni és ezerrel rongyol ki a kocsik közé, úgyis fékeznek, mert féltik az autóikat.
delle 2011.01.08 00:11:34
@D4D: Régi lakásomban buszsoför volt egy szomszéd, rendszeresen piált és ilyenkor vidám sztorikat mesélt "megszivatott autósokról", szerinte csak a hulladék marad városi közlekedésben, aki melózni akar, v pénzt keresni az megy magáncéghez, v teherautózni ( mivel ált egy csomó jogsijuk van), a helyi buszokra gyakorlatilag bárkit felvesznek soförnek.
Az igaz, h az autósok közt már a darabszámuknál fogva is több a barom, de a buszosok meg egész nap rágják a kefét és, ha nem jó az idegrendszere hamar bekattannak és elkezdenek köcsögösködni, mivel nincs semmi igazi pszichologiai alkalmasságijuk, h kiszürjék közülük a lökötteket.
delle 2011.01.08 00:32:57
@GSX-R: Félre ne érts, sztem nem minden bkv sofőr idióta, de, ha 10 % az már az is nagyon szembetünő. A kontraszelekció pedig működik, a normálisabbja elmegy több meló, de több lóvé miatt.
A vidéki buszosokkal nincs rossz tapasztalatom, illetve csak az, h valszeg a gázolaj megtakaritással bizniszelhetnek, mert lakott területen kivül is némelyik 50 körül döcög
Templom a Ferenciek terén, óriási reklámhálóval. Normális dolog ez? Egyfelől nem, mert ha az lenne, nem magyaráznák egy ekkora táblán, hogy miről is van szó:   Másfelől meg persze hogy az, pénzt kell előteremteni a Belvárosi Ferences Templom renoválására. Nem…..
  Aki érdekes autókról akar olvasni, nyomja ki a jobb felső sarokban az ikszet, és menjen ki az utcára. Bárhol is legyen lakóhelye, biztosra veszem, hogy ezen az átlagos december negyedikén maximum tíz percet kell várnia, hogy valami sokkal autószerűbb, izgalmasabb, kedvesebb…..
Ki az az őrült, aki olyan munkahelyet választana magának, ahol öt évre visszamenőleg visszavehetik a fizetését? Legfeljebb az, aki sehová nem kell, vagy aki egyébként is a Párt eltartottja. (Fotó: Segesvári Csaba / delmagyar.hu) Amint arról az Index tegnap beszámolt, ha hétfőn…..
delle 2010.11.14 11:30:03
@Sanima: vicces tipikus állami kishivatalnoki szöveg, de hányszor hallottam már ezt :)
akár egy részeg a kocsmában a nagyotmondással a benyakalt pia növekedésével, először még "10 ember munkáját látják el 4-en " (2,5 X teljesitmény) az adónkból finanszirozott közizék, rá pár percre már "3 ember munkáját végzi"(3X teljesitmény)
Ezek szerint nemhogy csökkenteni, inkább növelni kellene az az adónkon élősködő piócák számát :)))
A következő fázis pedig a versenyszférában mindenki minimálbéren van és senki sem adózik c állami hivatalnoki sztereotipia ld " mint az ún. versenyszférában, ahol mindenki minimálra van bejelentve, a többit meg kézbekapja"
Csak azt tudnám, akkor ki a ráknak az adójából kap lóvét a kismillió állami/önkormányzati parazita, ha senki sem fizet adót, mivel az ő fizetésük/adójuk csak egy virtuális pénz, hiszen az állam csak job zsebből balba teszi, értékteremtés nem áll mögötte...
Azt se felejtsd el, h a magánszférában gyakran szintúgy nincs túlóradij, sőt még azonnali krúgás is jár, ha mellékesbe melózól.
Ez a nagy baj az állami/önkori szektorral, a mentalitás, munkamorál 30 évvel ezelőtti, az igényeik hatalmasak, visitozni azt tudnak, h még több lóvé kell, meg mindenféle védelmet kérnek a kihajitás ellen, hol van ilyen a versenyszférában? Irigykedés persze tudnak mind, h a magánszférában többet lehet keresni, de talán meg kellene próbálni kilépni a piacra, nem az állam által adott posványban henyélni.
Bicska nyilik a zsebemben, mikor bemegyek egy szutyok önkoriba, v állami hivatalba, kupacokban kávéznak, rosszabbul bánnak az ügyféllel, a mint Józsi a falu sintére a kóbor kutyákkal, s még pénzt is kérnek olyan szolgáltatásért, amiért elvileg már fizettem, mivel adózom.
S a 20 ft-os kérdésre is válasz, inkább a "trash", mert az kevesebb lóvéért lopja a napot, mint az állami hivatalnok:)
Természetesen mentős.rendőr -tűzoltó-tanár (ebből azért kevesebb) kell, de az állami hivatalok és önkorik létszámának fele nyugodtan mehetne a levesbe
delle 2010.11.14 11:30:13
@Gladiator2.0: Így van a kontraszelekció már régóta működik az önkoriknál, az marad, aki már sehova sem kell, v az ismerősök vezetői poszton...Ha meg az ember bemegy elintézni valamit, akkor a nyitás után fél órával még kupacban kávézgató igénytelen ügyintézőnépséget talál, aki tojik a kuncsaft fejére.
A vezetők meg félidióták, de a markukat tartanák a jattért, magánszektorban talán vmi betanitott munkát kapnának.
Sztem az állami/önkori szektorban eltöltött 5-10-20 év már amúgy is úgy hazavágta a mentalitásukat, hogy alkalmatlanok bármilyen normális melóra, persze, h most vonyitanak, h ki kell lépni a piacra.
autózz! Tudom, hogy ki vagy! 2010.11.11 16:22:25
Ha egy autó fel van matricázva céges reklámmal, elég könnyű rájönni, hogy ki vezette, főleg, ha egy viszonylag kis cégről van szó. Tamás egy ilyen, webcímmel ellátott autó vezetőjére rágott be, miután nem volt épp előzékeny vele szemben. A személyiséghez kötődő jogok…..
Nincs mese, most már tényleg megérkezett, menthetetlenül és visszavonhatatlanul a radikális adócsökkentés kormánya!Nyolc tized százalék... "Eszement, felfoghatatlan" adócsökkentés ez. Persze van aki jól jár, de én abban a cseppet sem kiváltságos helyzetben vagyok…..
delle 2010.11.06 21:24:42
@ördög_: Persze, h nem nyúl hozzájuk, az Általad leirtakhoz még egy adalék, akadt cinkos összekacsintás is a rokinyuggerdömping ügyében az állam és a dokik közt is.
A közszférát se nagyon piszkálják pedig ráférne, elég, ha az ember bemegy egy önkoriba, v egy földhivatalba elintézni vmit, v akár egy állami tulajdonú vállalathoz benézni, annyi lusta naplopót, igénytelen szutykos arrogáns piócát egy kupacban ritkán látni. Ha a magánszférában igy dolgoznának, akkor már rég lehúzhatta volna a rolót az ország.
Az állami-önkori népség sirni azt tud, mint a fürdősk., de ahogy a '90-es évek elején a kohászokért, v a szövőnőkért nem sok könnycseppet morzsolna el az őket eltartók többsége.
Ha kevés a lóvé, akkor meg el kell tolni a bicajt, nem kényszermunka tábor az állami szektor, nem hisztizni és mellet döngetni. Érdekes módon a közszférát nem hagyják el tömegesen a hivatalnokok, persze...
delle 2010.11.06 22:04:19
@ördög_: Sajnos nem egyezik a véleményünk, csak a saját példámból kiindulva, 17 éve dolgozom, 4 x cseréltem melóhelyet, volt, h több lóvéért, volt, h a cég dölt be, ilyen az élet. Az állami szektorban dolgozók viszont a biztonságukért rinyálnak, amiből a magánszférában default-ban nem sok van, de ezt ők úgysem értik.
Csak egy példa, ha egy magáncég megrendelésállománya felére csökken, akkor az emberek egy részét elhajtják, akad, ahol meg lóvét csökkentenek, ugyanez az állami szférában nagyon nem megy, ha fele annyi az ingatlanforgalom, az érdekes módon nem jár olyan következménnyel, h sok pvc otthonkás, a munkájukért 2x ( 1x adó, 1x ügyint díj ) fizető ügyfelekkel szemét módon bánó öreglány felét kipattintják.
A kis és középvállalatos példád tipikus nem magánszektorbeli példa, eddig már n+1x hallottam, a nagy bökkenő csak az, h a kkv-k többsége piacon működik, tönkremegy, embereket rugdos ki, ha kevés a meló és nem túl sok szoc biztonságot ad, mig az államiak...
Az állami szektorban sajnos beindult már rég a kontraszelekció, sokszor érzem, h csak az van ott, aki máshova nem kell, igazad van jönnek el onnan, csak egy személyes megfigyelésem: aki az államnak dolgozik 5-10 évet, annak annyira tacsravágodik a mentalitása, h valódi piacon könnyen éhen pusztulna, láttam már pár államtól eljött ember kihajitását magáncégtől, mert hamar kibukott, hholt elvarázsolt elképezléseik voltak a munkáról...
Gondoljunk bele, mi lett volna, ha Gyurcsány ezekhez a pénzekhez is hozzá tud férni! Nyugdíjmegtakarításaink eddig védve voltak a politika felelőtlenségétől,  Matolcsy szerint azonban nagyobb biztonságban lesznek az államnál. Tegnapelőtt a kormányfő egyebek mellett…..
delle 2010.10.15 11:47:32
@vazallus: a magyar állam valszeg már többször és durvábban szivatta meg a polgárait, mint az összes pénzügyi cég együttvéve...
delle 2010.10.15 14:02:43
@metalheart: nincs éles különbség, mindkettő az adózóktól lop, csak más a csomagolás.Orbán a "zemberek érdekében", Gyurcsány meg "szolodaritsunk" alapon, de az eredmény ugyanaz.
Az lenne az igazi, ha meg lehetne tenni, h mondjuk az polgár tesz egy nyilatkozatot, h semmi nyugdijra nem tart igényt az államtól, az alapkezelő elhussan valami nem lenyúlós országba, mindenféle garanciákat ad, aztán ide lehetne utalni a 8 %-ot és innen is jönne a nyugdij,. Tudom ez álom, meg az alapkezelő se róbertbácsi, de mennyivel korrektebb eljárás lenne, mint függeni az aktuális idióta kormány kénye-kedvétől, mikor az ember 30 éve mulva nyugdijba megy.
Belsőség Kaszálunk és védünk? 2010.10.08 06:49:15
Egymilliárd forint. Az objektív felelősség elvének bevezetése óta közigazgatási bírságokból ekkora bevételhez jut a rendőrség – havonta. Vélemények az azonos című írásunkról...
delle 2010.10.08 15:06:22
@gnme:
a teve olyasmi a belsejében vizenyős hig állománnyal,
általában igen, de most szüneteltetik az elszineződés veszélye miatt
delle 2010.10.08 15:18:10
@gyvy: "én mér' nem vagyok ilyen... "
pupost szeretne????
delle 2010.10.08 15:25:07
@gyvy: vigyázz a 2 púpos verzióval, az 2x2 hét:))
-Apu, Apu, mikor lehet már kutyánk? Annyira szeretnék egy nápolyi masztiffot meg egy magyar vizslát... meg macskát meg mindent! -Majd ha kertes házunk lesz, akkor. Akkor mindent lehet. De ide, a lakásba nem hozunk állatot, annak nem itt van a helye.     // // Ismerős…..
delle 2010.10.05 15:02:31
@pPanni: Nem hiszem, h sok engedély kellene hozzám kihívsz egy kútfúrót, kijön egy rakat műanyag csővel, megoldja pár óra alatt, utána nem kell csapvízzel locsolni, max a szivattyú villanyfogyasztása játszik. Ha meg engedély kellene hozzá, akkor sem bukhatsz le, ha nem kérsz, mivel a kút nem is látszik ( feltéve, ha nem az utcára, a ház elé teszed ). A környéken, ahol lakom ( Budapestről van szó ) a fél utca ilyen fúrt kutakról locsolja a füvet.
Ott mérnek, ahol kell, vagy ott, ahol többet tejel? Megkérdezték a vezetőt. Válaszolt is. Inkább ne tette volna. Tudták, hogy idehaza a szakmaiságnak van prioritása, nem a pénzszedésnek? És akkor még elő sem került a mindenható statisztika... Vélemények az azonos című…..
Harapós macska, önszórakoztató kutya, a magát Egy nyugodt, csendes életre vágyó Pest környékinek nevező olvasónk jól ráfaragott, hogy kiköltözött a nyugodt agglomerációba. Sajnos még nem árulta el, hogy pontosan hová. De az biztos, hogy egy vonyító állatsereglet mellé, és…..
delle 2010.09.21 11:20:30
@fővöcsök: igazad van, elég fura az írás, korántsem biztos, h nem egy hiszti szüleménye.
Szintén v 40 éve macskaközelben vagyok, azok csak akkor karmolnak, v harapnak, ha az ember elkapja, lehet, h a posztoló cibálta a macskát, az meg ijedtében megkarmolta, de, h a macskaharapáson-karmoláson mit kell műteni annyira, ami anyagi romlásba döntené a családot?
A kutyaszar is lehet, h túl van spirázva, nekem is van 2 70+ os kutyám, azok naponta leraknak vagy 5 tehénlepényméretű csomagot a kertben, 2 naponta lapátolok utánuk. Lehet, h csak ilyesmin megy a hiszti.
Amúgy meg miért nem húz egy 2 méteres betonfalat a szomszéd felé ( az önkori rendeletek a szomszéd beleegyezése nélkül is úgy tudom 2,5 m ig engedik )
delle 2010.09.21 11:31:25
@Terézágyú: a posztoló irja, h neki is van kutyája, lehet, h plüskutya, ha egy vacak macskát se tud elűzni
Nem tartozik szorosan a blog profiljába, de végülis "lakáskérdés", úgyhogy akkor megnyilvánulnék kicsit ennek a devizahiteles megsegítésnek az egyik lényeges momentumáról is, ha nem baj. Népszerű lett Magyarországon az utóbbi időben, hogy mindenki jobban tudja, mire…..
László nem érti, a volt monortelesek körzetében miért kerül az 1mb/s ADSL annyiba, mint máshol a 15 megás kábelnet? Mert nem fejlesztik arrafelé a hálózatot?A UPC általában kirívó reklámjaival hívja fel magára a figyelmet. Most egyszerre két szolgáltatást is hirdetnek. Az…..
delle 2010.09.09 22:23:05
@www.7kerulet.com: 2 évig az ügyfelük voltam, elég sunyi egy lehúzós társulat elég volt megszabadulni tőlük, mikor kb feleannyiért átmentem egy konkurensükhöz.A telefonos ügyfszolgálatuk idióták gyülekezete, tiszta olyan, mintha valami agymosottak, vagy robotok lennének. A szolgáltatáskeresőjük is csapnivaló, van ahol azt mondja van szolgáltatás, az ügyfélszolgálat szerint meg nincs.
autózz! Anyukám, a gyorshajtó 2010.09.03 12:15:00
Pont Rácz Tamás aktuális rendőrös-büntetős kalandját olvastam Tibi levele előtt, úgy látszik, az ilyen problémák sem egyedül járnak. Több rendőrtől hallottam már vissza azt én is, hogy nincs kiadva kvóta, de az alapján nézik, hogy dolgoztak-e, hogy mennyi büntetést osztottak…..