Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kurayamino

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Férjem védelmében a CBS egyik legjobb sorozata, egyrészt azért, mert erős női karakterekre épít, akikkel az írók csak nagyon ritkán babrálnak ki és hozzák őket karakteridegen helyzetben (pl. Kalinda és a férje), másrészt pedig azért, mert szakít a csatornát elborító…..
hogyvolt Homeland 1x01 - Pilot 2013.02.20 09:00:00
Bagdadban nyitunk. Azt nem írják ugyan, hogy melyik évben, én nagyjából napjainkra saccolom. Enyhén lóarcú szőke amerikai nő vezeti autóját, közben mobiltelefonál. A CIA igazgatóhelyettesével beszél. Szőkénk a helyi börtönbe tart, itt ugyanis egy rab vár a kivégzésére…..
Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre.     Tisztelt Praxis!     Sok éve tapasztom, azt, hogy a körzeti orvosom sosem…..
Kurayamino 2012.08.21 18:00:41
@Bikli néni: igazad van, és természetesen egyet értek azzal, hogy mindenkinek dolgoznia kell a megadott szerződéses feltételek szerint. de nem hiszek el minden posztot, pláne olyat, aminek a nagy része alaptalan vádaskodás, rágalmazás. ha én észrevenném munkaidőben az orvost, vagy problémám lenne, bejelentést tennék, de az biztos, hogy tennék valamit, nem csak leírkálnám a problémát. arról nem beszélve, hogy itt az orvosnak lehetősége sincs megvédenie magát, holott lehet, hogy alaptalanul vádolják, és pl összekeverték valakivel, ami gyakran előfordulhat, mindenkivel megesik. csináljon egy fotót, mellékelje, elhiszem. de ameddig nem a saját szemével látja, és nem bizonyítja, nem hiszem el. az ártatlanság vélelme mindenkit, még az orvost is megilleti.
Praxis Meg is halhattam volna 2012.06.06 07:24:00
Tisztelt Szerkesztőség! Egy történetet szeretnék megosztani az olvasókkal, ami velem történt a Központi Orvosi Ügyeleten Nyíregyházán.2 héttel ezelőtt 22:30-kor este, hirtelen nagyon rosszul lettem, folyamatos szúró fájdalmat éreztem a mellkasom közepén. Ilyet azelőtt még…..
Kurayamino 2012.06.06 11:16:21
23 éves vagyok, tavaly novemberben baromira erősen elkezdett fájni a szívem, illetve a környéke, görcsben volt szinte az egész testem. Elmentünk a XIII. kerületi ügyeletre, ahol váltig állították, hogy pánikrohamom van, bár hozzáteszem, alapos volt a doki, volt EKG, megvizsgált, de a végén kaptam egy Xanaxot, hogy semmi bajom, ne izguljak. Rá 2 órára 41 fokig ment a lázam, reggel egyből mentem háziorvoshoz, kiderült, hogy tüdőgyulladásom van. Azt gondolom, nem várható el egy orvostól, hogy röntgenszeme legyen, és kiszúrjon ilyen gyulladásos dolgokat.
Az ügyelet pedig, a posztíró esetében is elvégezte azt, ami a kötelessége. Örüljön, hogy jó vége lett, és ilyen jó kezekbe került. Az pedig, hogy minden poszt végén, egyfajta záróakkordként már mindenki csak sérelmez, cseszteti az egészségügyet, baromi unalmas. KEdves posztíró, ha én orvos lennék, hulla szar fizetéssel, rossz körülményekkel, és még azt is látnám, hogy ilyen méltatlankodó betegeim/betegek vannak, kb. az összes maradék motivációm elmenne. Ne felejtsük el, hogy a mai világban csak az megy orvosnak, aki tényleg a legvégsőkig elkötelezett, mert épeszű ember ma Magyarországon nem szivatja meg saját magát csak úgy, jókedvéből. Legyünk már hálásak, és ne olyan biszbasz dolgokon akadjunk fenn, hogy trenyában jön a doktornő, lehet, hogy éppen életet mentett! Nyugodtan meg lehet neki tisztességgel, rossz szájíz nélkül köszönni az ellátást!
Bárcsak ilyen hamar megoldódna a magyar gasztronómia minden problémája, he nem is kibéküléssel (egyelőre?), de legalább minden résztvevő számára kedvezőnek tűnő megoldással máris lezárult a tegnapi ügy. Huszár Krisztián, aki a Mák bistro konyhai csapatát vezette komoly…..
Hallatlan disznóságot leplezett le a Bors: a Csillag születik adásmenetében nemcsak előre leírják a zsűritagoknak, milyen sorrendben mondhatnak viccesnek szánt véleményt, de azt is kikötik, mit szabad ekézniük és mi az, ami szigorúan tilos. (fotó: Birton Szabolcs, Bors) A…..
  Hogyan gondozd a pasidat? - Atergó Annamari férfikezelői rovata   Sziasztok Csajok! Egy újabb - lassan évszázados - tabut döntögetünk a mai cikkben, ez pedig nem más, mint a prostítúció; még közelebbről a bordélyház és a lányok. A prostitúció lealacsonyító, a…..
Praxis Ön nem volt terhes 2011.05.19 18:46:00
Történetem a "csodálatos" hatvani kórházról szól.Férjemmel szerettünk volna babát, szinte rögtön ahogy elhatároztuk teherbe is estem 2008-ban, Sajnos korán örültünk, mert a 6 héten spontán elment a baba, azzal vigasztalt az orvosom, hogy ez mindenkinél szinte első…..
Ez a történet a XVI. kerületben történt.Nagyimnak egyik éjjel nagy fájdalmai voltak,így mikor már nem bírta tovább,hajnalban kihívta az ügyeletet.Az ügyeletes orvos injekciókat adott neki és nagyon kedves volt vele,majd azt mondta,hogyha nem múlnak vagy nem enyhülnek a…..
Sziasztok!   Nagyapámat 3 hete egy ismerős hozta haza mert az utcán leült egy padra, mondván, nem bírt továbbmenni. 112-t felhívtam, (aki már hívta tudja: másfél perc duma angolul magyarul, mindezt szééép laaassaaan taaagoooltaaan; hátha épp 4 perces klinikai halállal állunk…..
Kurayamino 2011.05.04 14:21:45
@SusanneF: Én azt mondom erre hogy örüljünk, hogy vannak még olyan elhivatott, elkötelezett fiatalok, akik a jelenlegi helyzet ismeretében minden hátráltató körülmény ellenére az orvosi hivatást választják.
Eddigi tapasztalataim szerint nem is a fiatal, hanem sokkal inkább az idősebb generációval van "probléma" (hatalmas tisztelet a kivételeknek), akik valószínűleg ugyan olyan lelkesedéssel álltak a munkához, mint ma a fiatal egyetemisták, csak az évek során belefáradtak az évről évre romló körülményekbe. Mert nézd meg, olvasd vissza a posztokat, amelyikben véletlenül dicsértek 1 kórházat, egy orvost (pl Bethesda pár hete), arra alig érkezik 1-1 komment, bezzeg amikor valaki/valami hibás, egyből megy a sárdobálás. Szerencsére a fiatalokat viszi előre a hivatástudat, még nagyobb szerencsére még az idősebb korosztályt is, de pl ha én orvos lennék, rohadtul cseszné a csőröm, hogy szarért-húgyért dolgozom (már bocsánat) és hozzá még bazsalyognom is kelljen. Nem ezért tanulnak, nem az a lényeg hogy körbeugráljanak (ha ez kell, javaslom a Dr. Rose magánklinikát, még névnapi köszöntőt is küldenek), hanem az, hogy gyógyítsanak. És én ezért személy szerint baromira hálás vagyok.

Néha nagyon úgy érzem, az emberek elfelejtik azt, hogy NEM MI VAGYUNK AZ ORVOSOKÉRT, HANEM ŐK ÉRTÜNK - az életünkért. Ha pedig valaki idős korban, esetleg betegség következtében elhuny, az nem az orvos hibája, HANEM AZ ÉLET RENDJE.
Kurayamino 2011.05.04 15:34:08
@jágör68: szabad megkérdezni, hogy Te hol szerezted a diplomád?
Két éve került adásba az Éden hotel, az újkori magyar tévézés egyik legjobb realityje, aminek sem a menetébe, sem a kimenetelébe nem szóltak bele a nézői sms-ek, a játékosok egymás között döntötték el, kivel tolnak ki az adott pillanatban és hagyják pár nélkül, azaz…..
T. Praxis blog!   15 éves lányom a héten olyan orvosi "vizsgálaton" esett át, ami azt gondolom felháborító. Miután elmesélte a történteket elhatároztam, hogy lépni fogok az ügyben, hogy ilyesmi másokkal ne történhessen meg. Kérem a kedves olvasókat, hogy ha…..
5 szülész-nőgyógyász mondta meg, hogy nekem soha nem lehet gyerekem, mivel endometriózisom, PCO-m, extrém módon hátrahajló méhem van. Ráadásul 2009-ben pajzsmirigyrákkal kezeltek (leginkább a reflexológus), tehát gondoltam, tényleg nem lesz gyerekem. 2009 decemberében az utolsó…..
Tisztelt Praxis blog!   Nemrégiben 16 éves lányom szokásos ciklus közötti görcsökkel érkezett haza az iskolából. Gyűlöli a gyógyszereket, de kért görcs és fájdalom csillapítókat. Este nyolckor még görcsölt, így a Budai Gyerekkórház ügyeletére mentünk, ahol…..
Kurayamino 2011.04.12 08:33:10
@thbogyó: félreértés ne essék, én nem vonom kétségbe a posztoló szavait, aggodalmát, de...
te azt írtad, hogy szokatlanul erős fájdalmak, míg ő, idézem: "Nemrégiben 16 éves lányom SZOKÁSOS ciklus közötti görcsökkel érkezett haza az iskolából."
Nyilvánvaló, ha szokatlanul görcsölsz, fáj, és belázasodsz, irány a doki. De én egy szokásos görcsből sose csinálnék ekkora ügyet... mert ha egy szokásos görcs ekkora problémát jelent, akkor mi lesz vele spec szüléskor? ott is ott alszik anyu, apu, egész család? számomra ebben a storyban ez a fura. Mindazonáltal örülök, hogy neked sikerült rendbejönnön, különösképpen a 3 gyermekedhez! :)
Kurayamino 2011.04.13 08:51:45
@Tjuca: egy szóval se állítottam, hogy hazudik a posztoló, vagy te hazudsz, kérlek olvasd vissza alaposabban a kommentjeimet! "nem vonom kétségbe a posztoló lányának fájdalmait, de 23 éves létemre tapasztaltam, és tapasztalom most is, hogy némely lányok "érzékenyebben", (hadd ne mondjam hisztizve) viselik a fájdalmakat, sőt"
minden nő máshogy éli meg a fájdalmakat. én azt nem értettem, hogy a posztoló megfogalmazásából kiindulva SZOKÁSOS görcsei voltak a lányának. amikor nekem baj volt a menstruációmmal, nem ügyeletre mentem, hanem szépen bejelentkeztem nődokihoz, aki alapos kivizsgálás után orvosolta az összes női jellegű problémámat. és igen, fenntartom, hogy legalábbis az én korosztályom egy része sokkal nagyobb szenvedésként éli meg, mint amilyen, és igen, vannak olyanok, akik ezt kifogásként használják fel. ha jól ismersz egy lányt, esetleg a barátnődet, tudod, hogy szimulál-e, vagy tényleg rossz neki. és ne haragudj, de azt gondolom, menstruációs görcsbe eddig még nem halt bele senki, ez az élet természetes rendje, és nem hiszem, hogy évszázadokkal, ezredekkel korábban ismerték volna rá pl. a Te "gyógymódodat". nem fogok leállni és szomorkodni azon, ha valaki fájdalmasnak éli meg a menzeszét, mert ismétlem, szerintem ez a normális, ettől leszünk nők, és nekem például mindig azt juttatja eszembe, hogy ezáltal egyszer lehetőségem nyílik új életet adni!
Balatonnál nyaraltunk, előtte pár nappal tudtam meg, hogy terhes vagyok. Orvos még ezt nem állapította meg, ezt nyaralás utánra terveztem. Sajnos elkezdtem vérezni, éreztem, hogy baj van.   Párommal gondoltuk, hogy bemegyünk a keszthelyi kórház ügyeletére, talán nincs mégsem…..
Kurayamino 2011.02.28 12:20:22
@Leroi: Ne menjünk ilyen mélységekig ebbe bele, mert előjön szokásosan az abortuszellenesség, vagy ennek a védelme, amiről itt és most nem szól a fáma. Ha a posztnál maradunk, világosan kiderül, hogy szerették volna a picit, és nehezen élték meg az elvesztését. Ezért nem mentség az érzéketlenség, ahogy páran reagáltak.
Kurayamino 2011.02.28 12:22:32
@Mária: De értsd már meg, itt nem nő vs. nő dolog van, hanem az, hogy ember létedre, márpedig ahogy látom, intelligens létedre negfosztasz egy embert ok nélkül a gyász és a részvét lehetőségétől! Én is fiúk között nevelkedtem, 2 báty, 7 fiú unokatestvér, stb. de attól még nő vagyok, de nem emiatt érzek szolidaritást, hanem azért, mert ha valakinek szüksége van a gyászidőszakra, mert elvesztett egy életét, akkor mi, kívülállók, ne merjük már véleményezni!
Kurayamino 2011.02.28 12:26:08
@Leroi: najó, még egyszer utoljára leírom, hátha eljut a gondolat... nem a rációról van szó, ha a vérzett a hölgy, nyilván elindult a folyamat, amin nem tudtak volna segíteni. Ez van, valóban sajnálatos, de attól még lehet az embernek pár jó szava, és nem kell durvának, nyersnek lenni.
Ha neked meghalna az egyik rokonod, párod, gyermeked, és az orvos azt mondaná: sorry, meghalt, ez van, akkor te mit mondanál? nem esne jól, ha azt mondaná, részvétem? nem érzi azt, nyilvánvalóan szarik arra, hogy te elvesztettél egy neked fontos embert, de igenis jól esik az, ha valaki osztozik a fájdalmadban.
Nem ciki kimutatni azt, ha az embernek vannak érzései, az viszont primitív dolog, hogy a racionalitással védekezve osztjuk az észt.
Amikor először láttam a Való Világ negyedik szériáját beharangozó szpotot, nem hittem a szememnek. Nem értettem, mire lehet jó ez a szinte szándékosan vacak, lapos, kiszámítható és közönséges reklám. Aztán rájöttem, hogy igazából nincs is ezzel nagy baj, hiszen nem lehet…..
Praxis Nem szóltak, hogy meghalt 2010.09.30 06:00:00
Sajnos nekem nincsenek jó tapasztalataim a Hetényi kórházzal kapcsolatban. A nagymamám például úgy halt meg, hogy a fertőző osztály szubintenzív szobájában volt egy másik beteggel, tehát összesen ketten voltak a szobában, és a nővérek csak akkor néztek rá (rájuk), mikor…..