Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zibó

5 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A pár hete meghírdetett lyoni játékra rengeteg pályázat érkezett, ezek közül választottuk ki az AirFrance vezérigazgatójával és az Atout France, a Francia Idegenforgalmi Hivatal vezetőjével a kedvenceinket. A legjobbak közül végül a RhoneAlpes régió idegenforgalmi hivatalának…..
Subba Recycling: Metál! 2011.10.07 12:26:00
Real arc! ..
Zibó 2011.10.11 12:52:00
 Számtalan oka van - elmondom.A borravaló korrupció, (mint már mondottam volt) az Oszmán birodalom és a kereskedőnépek idejéből ittmaradt csökevény: baksis. A bakshish perzsa szó, ajándékot jelentett eredetileg - de ma szinte az összes közel-keleti államban elvárt még olyan…..
Zibó 2011.08.23 15:31:25
@Modor Tibi:

Lehet tovább szidni az orvosokat, éppenséggel orvos vagyok, a kezdő fajtából.
A kérdésedre válaszolva, hogy mi változott,előbb tennék egy kitérőt:
1, ha valakinek 12 éves korától az az álma, hogy embereket gyógyítson, annak hiába mondja bárki is 17 éves korában, hogy ne menj orvosnak, nincs benne lóvé, csak a para...
2, amikor felvételiztem, 2003-ban azt olvastam, hogy az orvosok átlagkeresete 200-250ezer huf, (ami akkor szép pénz volt, és valószínűleg ennyit is volt, az átlagos kereset, csak ebben benne volt már akkor is a para (és azt sem gondoltam át, hogy a kezdőké valószínüleg kevesebb..)

Tehát lehet, hogy semmi nem változott rohadtul, de azt egy 17 éves gyerek nem igazán vágja, hogy miből mennyire lehet megélni... Legalább életcéljuk van, más 17-18 évesen azt sem tudja miből fog megélni.. (én pl. 12 éves koromban döntöttem el, hogy én orvos leszek. Nem a szüleim nem azok.)

Egyébként pedig:
Soha nem fogadtam el hálapénzt (ugyan nem sokszor akartak adni, ahhoz én kicsi vagyok).
Nem akarok elfogadni hálapénzt, mert az állam fizessen meg, ne az emberek.

Ja és se kocsim, se lakásom.. Van viszont tudásom, szóval, ha ez a tudás nem kell a magyar államnak, csak egy utcaseprő pénzéért (
www.hirado.hu/Hirek/2011/05/13/06/A_penz_az_utcan_hever__a_fovarosban.aspx), akkor márpedig én is el fogok menni oda, ahol megfizetik a tudásomat, a tudományos fokozatomat,ahol kíváncsiak rám, és ahol lesz pénzem gyereket nevelni..

Lehet utálni, vannak elegen, akik szeretnek.

p.s. vannak az orvosok között szemetek, ezt nem vitatom, de jó lenne nem általánosítani

Üdv
Zibó 2011.08.23 15:47:50
@Arcturus:

Csak a nagy orvosellenes hangulatban kicsit megvédeni magunkat..

Egyébként egyetértek, azt akartam írni, hogy főleg a második ponttal, és a harmadikkal, de rájöttem, hogy igazából mindegyikkel...
Ugye azt senki nem gondolta, hogy a vér csak úgy ott terem. Ismert, hogy a test sejtjei, szövetei osztódnak, elpusztulnak, helyüket új sejtek veszik át, időröl időre (egyesek a bűvös 7-es számra esküsznek) megújul az egész szervezet. Igen kedves olvasó, ha az a kérdés jutott…..
        Egyértelmű, hogy a vér kering, de bármilyen meglepő, ez nem volt mindig egyértelmű, William Harveyt, egy a 16.-17. században élt angol orvost több atrocitás is ért azon kijelentéséért, hogy a vér kering, no persze nem ő volt az első, aki…..
Nekem egyforma, az én fülemnek, Ha kéj liheg vagy kín hörög, Vér csurran vagy arany csörög. Én tudom, állom, hogy ez: a Minden S hogy minden egyéb hasztalan: Vér és arany, vér és arany. Meghal minden és elmúlik minden, A dics, a dal, a rang, a bér. De él az arany és a vér.…..
Ezzel a szárazabb témával indítok, mert a későbbi, a vért az orvostudomány felől megközelítő posztokban hivatkozni fogok az itt ismertetett adatokra.Körülbelül 5l vér kering egy átlagos felnőtt emberben. A vért első megközelítésből két fő alkotóra bonthatjuk: 1, a vér…..
Vannak olyanok, akik rosszul lesznek egy-két csepp vér láttán is. Én nem tartozom közéjük. Gyerekkorom óta érdekel, hogy működnek a dolgok, hogy épülnek fel rendszerek, de csak egyetemista koromban kezdtem megérteni a mérnöki csoda számba menő emberi test működését.…..