Regisztráció Blogot indítok
Adatok
M_Peti

26 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Emerson Matsuuchi ezúttal a Távol-Keletre a Felfedezések korába kalauzol minket, ahol a tengeren utazva, felfedezve kell kereskednünk az aranynál is drágább új fűszerekkel. A tervező neve, illetve a játéksorozat címe nem véletlenül ismerős, A Kelet csodái a Century sorozat nagyon várt második…..
  Ha profi fényképezőgépre gondolunk, rögtön megjelenik a szemünk előtt egy iszonyú nagy kamera, amivel ősapáink még mamutokra vadásztak. Egy ideje azonban, ez a sztereotípia kezd megdőlni. A Sony egyszemélyes hadjáratot indított minden gyártó, de főleg a Nikon és a Canon csúcsgépei ellen. Az A7-es…..
M_Peti 2017.04.25 22:53:51
@bestpixel: A tisztogatás nem csak a tükör hiánya miatt van, egyszerűen hamarabb meglátszik a kosz a kisebb bázistáv miatt. Míg CaNikonnál ott a hatalmas bázistáv, ami segíti, hogy ha koszos is a szenzor akkor se látszódjon annyira amikor pocakos Pistabá elmegy a 70-200 2.8-al lagziba, hogy aztán f8-on pofánvakuzza a vendégeket mert azt úgy kell, nos ez a kosz Sonynál f4-től már bizony látszik, f8-tól meg egyenest levakarhatatlan. Szóval ebből a szempontból teljesen jogos a sok Canon érdekvédő kommentje, hisz aki szerint F8-tól kezd el élni a kép, meg hát ugye akkor lesz biztosan éles a fülcimpától a lába ujjáig minden az alanynak, mert a nagy fényerős obik ugye azért vannak kitalálva, hogy legyen miből rekeszelni, nos annak tényleg rossz a Sony mert bizony ez nem az alsókategóriás lagzi vagy portréfotósok gépe lesz...
M_Peti 2017.04.25 23:11:29
@bestpixel: Bazistav a lencsen levo piszokba szol bele nagyon. Koszos a hatso lencsetag, ami meg kozelebb van a szenzorhoz akkor az latszani fog. Ha viszont adapterrel hasznalsz mondjuk Canon obikat akkor ugyanaz a dolog mint Canonnal, de a nativ sony obik szinte a szenzoron ulnek...
Kevés alantasabb munkát ismerek a politikusnál, de az esküvőszervező szerintem pont az. Kétféle ember megy esküvőszervezőnek, az egyik aki olyan gecironda, hogy soha senki nem venné el, így mérhetetlen vágyát a nászra, mások bőrén/kárán éli át. Illetve a buzgómócsing, mindenbe belepofázó, mindig…..
 Ezúttal a People Hub-ról!Komoly változások készülnek az új frissítésben, ami már szeptember környékén elérhetővé válhat egyes források szerint. Az itt látható videóban már egész sok új feature-t lelepleznek, must…..
LG Optimus 7 - Első fecske Deja Vu 2011.07.18 19:01:00
 Kissé emlékeztet a készülék a régi KM900 Arénámra valamiért... Ja, az új Optimus 3D-ről van szó, úgy vélem, tehetünk most egy kis kitérőt a videó kedvéért, kicsomagolás következik (a videót a GSMLine készítette):http://www.youtube.com/watch?v=1o47jnx0gSAKözben haladok…..
 Eléggé feltörekvőben van a Marketplace játékkínálata, ennek tiszteletére játéktesztekről lesz szó a következő posztban - remélhetőleg videókkal együtt :)..
Bocsi a hosszú szünetért, nagyon lekötöttek a személyes dolgaim - nem egyszerű a költözés, a sok hiányzó apróság (pölö ágy:D) beszerzése igencsak időrabló tud lenni (ja, ágy még mindig nincs...:P), plusz még menjen az ember dolgozni is minden hétköznap...…..
LG Optimus 7 - Első fecske Szünet 2011.05.04 23:44:22
 Elnézést mindenkitől, aki a blog olvasója, hogy elmaradtam az írásokkal, de szombaton esküvőm van, így az prioritást élvezett :)Ígérem, a nászútról hazaérve (május közepe felé) elárasztok mindenkit hasznosabbnál hasznosabb infókkal!Addig is, a hétvégén látogassatok…..
 Nem akarok elkiabálni mindent és a részleteket még sűrű, mesterséges, fekete és áthatolhatatlan homály fedi, de úgy néz ki, lassan körvonalazódik egy Optimusokkal foglalkozó portál létrehozása. Nagy falat lesz, és sok terv van, aminek jó része remélem meg is valósul - de…..
 Az E900 után újabb LG készülék fog jönni E700 néven, pletykák szerint már a Mango frissítéssel! Részletek egyelőre homályba vesznek, de a kijelölt út már megvan :)Ide kapcsolódó hír az is, hogy ahogyan sejteni lehetett, a Microsoft lejjebb tette a lécet hardveres…..
 Hihetetlen, de meg lehet oldani, hogy a NoDo feltelepüljön a készülékekre, a hivatalos frissítési idő előtt! Sőt! Kiszivárgott a hír, hogy a következő update, a Mango is megoldható, kisebb hack-el! Az új rendszer (Mango) még nagyon fagy, de már tartalmazza a Multitasking-et…..
M_Peti 2011.04.04 13:18:22
@zUlU: A telefonon csak a mobilnetet kell kikapcsolni, azt, hogy ott keressen frissítést, nem.

A WiFi-t ne csak bekapcsold, csatlakoztasd is a WiFi hálózatra. Amint elkezdődik a frissítés, tiltsd a netet a gépen.
M_Peti 2011.04.04 14:01:08
@neverDIE: No, öröm hallani :)

Nézz szét a szolgáltatói piacon, nagyon nagy kontrasztok vannak, lehet érdemes átgondolni egy váltást. Nekem most havi 100 mega ingyen netem van 3. hónapja, de eddig egyszer sem sikerült átlépni, de még csak figyelmeztető sms sem jött a 80%-nál. Pedig napi szinten nézem rajta a menetrendet, email-eket, Bing map-et, és még böngészek is, ha arra szontyolodom.

Más:

Úgy néz ki, néhány hónap és beindul az Optimus sorozatról szóló portál. Juppé :)
M_Peti 2011.04.14 09:37:36
@zUlU: Sajna azért kell trükközni, mert a Microsoft bizonyos okokból Kelet-Európában még nem tette elérhetővé a frissítést. Ez van, ezen még csiszolniuk kell, mert az tuti, hogy még aki most meg is várja hivatalosan a NoDo-t, a Mango-ra már senki nem fog várni...
 A Microsoft már többször is kiemelte, nem támogatja a NoDo kikényszerítését, és nem is ajánlja. Nagy részt olyan hibákról beszélnek, melyek a jövőben fordulhatnak elő a telefonokkal - bár egy része inkább rizsa, és üres fenyegetés, szerintem.Tény, valószínű van egy…..
Nothing, nichts, rien, nada, niente, nic, niets...Magyarul: semmi. Ugyan be lett jelentve, hogy nem mindenki azonnal kapja meg a frissítést, de én ma már tűkön ülve izzítottam az ujjaimat, már-már az ínhüvelygyulladás szélére sodorva eme testrészeimet, mert ma - gondoltam én -…..
Tegnap este még nem volt elérhető nálam a NoDo, de ma este ismét megnézzük :) Jujj, már annyira várom! :D..
 Elméletileg elérhető egyes régiókban a NoDo frissítés, kíváncsian várom, a független készülékkel rendelkezők előbb fogják megkapni, mint a "függősök"... Este mindenképp meglessük, elérhető-e már, és beszámolok róla!..
Mint ígértem, folytatom az "alapozást", íme a Settings menüpont további beállításai: System 6. Email & accounts Itt lehet belőni az email fiókokat, Facebook hozzáférést, illetve a Windows Live fiókot. Figyelem! Az elsődleges Live fiókot nem tudjuk…..
 A Microsoft közel 900 ezer új telefont értékesített az elmúlt hónapban, ami nyilván nem egy hatalmas szám, hiszen android alapokon sokkal többet értékesítenek - viszont vegyük figyelembe azt is, hogy friss rendszerről beszélünk, ami csak a felső kategóriába jelent meg…..
M_Peti 2011.03.19 18:05:28
@neverDIE: Én nem tapasztaltam, de írd le bővebben a problémát, és utánajárok!
M_Peti 2011.03.19 19:04:11
@neverDIE: Valószínű, hogy a Windows Live ID-del lesz a probléma. Menj a Settings -> Email and Account menübe, és szinkronizáld a Live ID-det. Esetleg egy jelszócsere PC-ről, majd újra szinkronizálj, és sztem menni fog.
M_Peti 2011.03.20 10:28:22
@neverDIE: Nyugodtan, nem zavarsz vele... :)
 Mint ígértem, elkezdem egy, a telefon alapjait bemutató cikksorozat írását, amiből az első részben a Settings menüponton megyünk végig(legalábbis az elején). Valószínű, hogy sokatoknak nem lesz benne plusz infó, de biztosan lesznek, akik mazsolázhatnak majd belőle.System1.…..
 Itt mérgelődök magamban tegnap óta, hogy miért nem vettem előbb észre az LG és a Mobilarena közös szakmai "sörözésére" invitáló blogbejegyzést, tuti elmentem volna... Ráadásul jönnek a fórumhozzászólások, mindenki jól érezte magát, lehetett nyomkodni az új…..
M_Peti 2011.03.15 11:15:14
@neverDIE: Miért lett 52.000-es számlád? Internet miatt?

Ha igen, vagy fizess elő normális csomagra (nekem 500 Ft-ért jön a havi 100 mega, és nagyjából mindenre elég, ha nem netezel veszettül), és ne a 3G csatlakozást kapcsolgasd (hacsak nem az üzemidőt akarod feljebb tornázni), hanem az ugyanabban a menüben található adatkapcsolatot, mivel 3G nélkül is tud mászni netre a telefon, csak lassabban.
M_Peti 2011.03.15 22:01:26
@neverDIE: Fuhh, akkor neked semmi netelőfizetésed nincs... Milyen szolgáltatónál vagy? Érdemes akkor szolgáltatói szinten kérni az adatkapcsolat kilövését, az a tuti...
 Már tűkön ülök pár napja, várnám a NoDo-t, amit mostanra ígértek, erre bejelentik, hogy csúszik... Hurrá. Tegyük hozzá, úgy néz ki a dolog, hogy ez most nem az óriásvállalat hibája, hanem egy gyártóé: a Samsung nem tudta javítani a telefonjai frissítése körüli…..
 Ha már így belelovaltam magam az első frissítésbe, kicsit utána is jártam a dolognak. Kiderült, hogy Március 8-án már várhatjuk a NoDo-t (bár ez inkább tűnik pletykának, mint hivatalos infónak), és akár április elején már jöhet a következő frissítés is.Ez mondjuk nem…..
 Elnézést, hogy csak ma írok, de bolondokháza volt az utóbbi napokban a melóhelyen. Mint kiderült, ez a február 21-én bejelentett "előfrissítés" volt, amely az első javítócsomag, a NoDo érkezését akarja simábbá tenni, úgymond "felkészíti" a telefont a…..
LG Optimus 7 - Első fecske Update! 2011.02.27 00:33:00
Megjött az első update! Holnap mindenről beszámolok!!! Hurrá!!!!! :D..
 Sziasztok!Kisebb kihagyás után ismét itt vagyok, hogy veletek osszam meg a jó hírt: felkerült a hivatalos tesztem a telefonról az LG Klub oldalára, itt olvashatjátok:http://lgklub.lg.hu/index.php?p=product&pid=83PeterM néven publikáltam, a 2. teszt a kategóriában.Várom a…..