Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ojcabojca

100 bejegyzést írt és 169 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon. Itt van bevezetőnek Orbánnak a Mikrofonállvány Rádió 1-es csatornáján adott szokásos heti interjúja: A kötcsei beszédével kapcsolatban Orbán megjegyezte, Magyarországon olyan a politikai kultúra, hogy az emberek nehezen mondják ki, hogy jól mennek a dolgok. "Ha ezt…..
ojcabojca 2013.09.20 21:29:49
@Blogger Géza: Na irány a pénztár. Mára elég hülyeséget írtál. Megérdemelsz egy kis pihenést.
ojcabojca 2013.09.20 21:54:57
@Blogger Géza: Most megszabadulni a hazugságoktól még nem szégyen.
A tegnapi Fidesz székháznál elkövetett birtokháborítás és garázdaság után érdemes eljátszani a gondolattal mi lett volna, ha pontosan ugyanezt egy szélsőséges szervezet követte volna el a szocik/E2014/DK székháza ellen. Kérdezz-felelek.   Mi lett volna, ha egy…..
ojcabojca 2013.03.08 22:18:40
Pézsma Mégis, kinek a gárdája? 2013.03.08 05:14:02
A Haha egy valamit biztosan elér a tiltakozó akcióival: védekezésre kényszeríti a Fideszt, amely forgolódás közben óvatlanul is egyre többet mutat meg rendszerének eddig árnyékban tartott részeiből. A Fidesz székház tegnapi „elfoglalása” a Hahás hagyományokat követte:…..
Nyilvánosságra került a lista, amelyből az érdeklődők megtudhatják, hogy mely egyetemi szakokon nem  lesz egy darab  államilag támogatott hely sem jövőre. A proscribált diszciplínák nem fölöslegességi hanem alfabetikus rendben sorjáznak, így azonnal szemet szúr az…..
ojcabojca 2012.12.21 22:27:55
Egészen elképesztő reakciókat vált ki a hatalomból az, hogy a fiatalság nem hagyja átverni magát: Egymás után hívták be a balatonalmádi Magyar-Angol Kéttannyelvű Gimnázium végzős diákjait, és tanáraikat az igazgatói irodába és faggatták ki arról, hogy beszélnek-e…..
Meglepő publicisztikát közölt a Magyar Hírlap, amelyet rendszeresen forgatnak szerkesztőségi kriptográfusaink, mert kormánykritika ugyan nincs benne, de ha szükséges, megágyaz a közelgő döntéseknek. Bayer Zsolt keddi eszmefuttatása külső szemlélő számára a kormányzat…..
"Arra már láttunk példát, hogy aki az ifjúságot semmibe vette, az sokáig nem maradt hatalmon"    "Viszlát magyar felsőoktatás? NEM!Legyen ez az első lépés: oszd meg ezt, hogy mindenki lássa, hogyan hazudnak a képünkbe azok, akik csak papolni tudnak! A kettő az lesz,…..
ojcabojca 2012.12.05 13:21:54
Megismétlődik a tavalyi méltatlan, kapkodás a felsőfokú felvételi eljárás során. Pár hónappal a felemelt összegű felvételi jelentkezési lapok beadása előtt kiderül, hogy mindössze 10 000 nappali tagozatos, állami ösztöndíjas férőhely lesz. Kútba esik az áldozatos tanulás, a fakultációk, különórák ideje. A tudás keserű tapasztalat, a hasznosság, a feleslegesség érzése lesz. A cinikusan felkínált lehetőségek – diákhitel, részhozzájárulás – csak a politikai marketing része, a tandíj szó kimondását helyettesítő kampány elemei.

Orbán Viktor gyűlöli az ifjúságot – mert nem érti, és bünteti – mert irányítani nem tudja.

Orbán Viktor hagyományos fegyverei: az Európa ellenesség, a bokrétás operetthazafiság, a határon túli magyarság belpolitikai eszközként való felhasználása, az ellenség keresés az élet minden szintjén, (gazdaságban, művészetben, közigazgatásban) kiváló hatásfokkal bomlasztják a társadalmat és terelik ez egy gyűrű zászló alá a nyugdíjasok egy részét, a múltjukkal elszámolni nem akaró egykori élcsapat leszármazottait, a születetteket, az államegyházaktól befolyásolt jóakaratú embereket, az éhes újlelkesedőket. De a fiatalokra nincsenek hatással.

Ők nem értik az új jelszavakat: „nem leszünk gyarmat”, számukra Európa természetes adottság, lehetőség. Őket már egyszer sem ellenőrizték a határon, korábban nem hallották a hanyatló nyugat meséjét, barátaik vannak különböző országokban. Európai polgárnak születtek.

Természetesen patrióták. Ott szeretnek legjobban, ahol laknak. Helyeik, barátaik vannak. Büszkék arra, ha egy klipben, filmben, sportrendezvényen láthatják Magyarországot, láthatják, hogy a térképen vannak. A hazafiasságukat nagyrészt nem a történelmi, vagy irodalmi tudat határozza meg. Széll Kálmán, Darányi Ignác, Horthy Miklós, Klébelsberg Kúnó és a többi új példakép csak tankönyvi adat a számukra. És abban a tankönyvben rengeteg halott, rengeteg szenvedés van a következő lapokon. A szóhasználat, a szimbolika, a turul, a rovásírás, a magyar Jézus befogadhatatlan és mulatságos nekik. A határon túli magyarság traumája is megkopott a határok megnyitásával. Határon túli osztálytársak, tanárok TV vetélkedők résztvevői teszik természetessé, feloldhatóvá azt, ami a mi korosztályunknak még görcsöket okozott.

Nem politizálnak, így nincs olyan ellenségük, akit személyesen ne ismernének. Nem lehet mozgósítani őket gyűlölt pártnevek emlegetésével. Nem lehet velük elhitetni, hogy van politikus, aki még nem hazudott, van párt, amelyik tisztességes.

Ki tudja, hogy ezek után milyen felnőtt válna belőlük, ha az álmaikat követve, az állam pénzén, szabadon tanulhatnának…

Orbán Viktort sem a KISz, sem Soros György nem készítette fel a békére. Harcolni kiválóan megtanult. Saját ifjúságát (személyes ifjúkori önmagát) mégsem győzheti le. Generációk fognak mutogatni rá – akiknek nincs pénze bejutni a felsőoktatásba, akik még évtizedekig fizetik az adósságokat, akiket röghöz köt egy megalázó szerződés, akik külföldön próbálnak szerencsét. De azok is (ha egyszer megértik), akik több szakmát elsajátító, érettségizett szakmunkások lehettek volna a régi rendszerben, most pedig 16 évesen feleslegesek, heti öt közismereti tárggyal lenézettek, tudatlanok, képezhetetlenek.
A zsidó képviselők összeírásáról beszélő politikus bocsánatot kért, de nem mond le... Köves Slomóék viszont feljelentik, de beszóltak a kormány erőtlen reakciója miatt is... Erről ordít ma a hazai politikai sajtó és a blogszféra. Pedig nem erről kéne – hanem a…..
A magyar gazdaságpolitika alfája, omegája, agytrösztje, az ország legnagyobb showmestere, csak sajnos idáig már olyan 2000 milliárd forintba került a szórakoztatása.Pedig tudjuk, hogy sose szabad fullba nyomni a kretént, de mégis, ő megint és megint megteszi. Volt már simplicity,…..
ojcabojca 2012.11.16 21:36:51
@Álmomban arra ébredtem, hogy alszok: Én szerintem is ez van. Addig sem beszélünk az 50%-os társasági adóról, meg a választási törvényről, meg a csalódott, tehetetlen középiskolásokról...
A KARD Már rólatok szól 2012.11.04 09:13:39
Volt egyszer egy párt. Fiatalok voltak, tele változtatni, a begyöpösödött, megújulni képtelen kommunista rendszert leváltani akarással. Sokszor nemcsak igazuk volt, de igen frappáns módon találták fején a szöget. Szerethetőek voltak, sőt, talán az egész palettán a leginkább azok (mondta akkor már…..
Van ugye politika, és van vallás. A FIDESZ és személy szerint annak vezetője esetében úgy látszik ez a határ kezd teljesen elmosódni. Fontos kijelenteni, hogy tudatosan irányított dologról beszélünk, ezek a dolgok nem csak úgy történnek. Azt szintén érdemes észben tartani, hogy…..
ojcabojca 2012.11.02 22:13:29
@LENINKARNÁCIÓ: Hitemet gyakorló katolikusként kiakaszt, hogy a miniszterelnök személyi kultuszát egyre erősebb vallási szál fonja be. Az egyházi vezetők hallgatnak. Művelt emberként meg tudnák pedig magyarázni a különbséget az "imádkozom érted" és az "imába foglalom a neved" között.
A parlament elé került a köznevelési feladatot ellátó egyes önkormányzati fenntartású intézmények állami fenntartásba vételéről szóló törvényjavaslat.   Azt már megszokhattuk, hazánkban jogalkotás területén semmi sincs kőbe vésve - ami az egyik nap igaz,…..
ojcabojca 2012.10.29 22:42:48
@tundrazuzmo: "Megélhetési pedagógus" - Mekkora barom lehetsz te...
Kettős Mérce Az elmúlt egy év 2012.10.19 12:02:27
Az elmúlt 22 évben a magyar politika szép lassan süllyedt le, lehetne sorolni az azóta is feltáratlan korrupciós ügyeket az olajszőkítéstől, a székházeladáson át Tocsik Mártáig. Együtt néztük végig, hogy a politika mindkét oldala hogyan foglalja el a demokratikus…..
ojcabojca 2012.10.19 21:56:23
@2345 (megint): Kedves provokátor! Nagyon szépen kérlek hagy el a blogot, ha már a moderálás nem működik.
Orbán Viktor önfenntartó felsőoktatást akar. Az állam vonuljon ki a felsőoktatásból. Nyád! Az egészségügyből ne vonuljon ki? Az oktatás és a gazdasági növekedés közti kapcsolatról tonnaszámra találhatóak tanulmányok. Az állam nem kíván részt venni az állampolgárok…..
ojcabojca 2012.10.18 22:05:40
Tavaly több mint 400 ezer gyerek, 880 ezer 18–64 éves felnőtt és közel 70 ezer 65 évesnél idősebb ember élt a szegénységi küszöb (havi nettó 62 ezer forint) alatt. A magyarok közel háromnegyede nem tudott egy 50 ezer forintos, váratlanul felmerülő kiadást fedezni, és…..
A héten bejelentett 400 milliárd forint értékű csomesz azt mutatja, hogy mivel eddig sem volt semmi koncepció abban, amit a kormány adópolitika címén művelt, ezen erre kis időre már nem is nagyon kíván változtatni. Nem egyértelmű, hogy az eddig módosítások célja voltaképpen…..
ojcabojca 2012.10.08 00:03:03
@HomicideWatch: Szerintem nincsen igazad. A gazdagok és előjogokkal rendelkezők támogatása mellet ugyanis a középosztály, a szegények és a nyomorultak lehetőségeinek szűkítése is megy. (Leginkább az oktatás különböző színtereinek, a tudásnak az elzárásával - 16-éves tankötelezettség, a szakiskolákban leszakadók, a tandíj, )ahogy ti nevezitek öngondoskodás), de ideírható még egy csomó intézkedés. A társadalmi mobilitás megállt. Nem a felelős, magyar tőkésréteg van kialakulóban, hanem a történelem legrosszabb korszakainak egyvelege.
Komolyan azt hittem, rosszul hallok! Minden idők legflegmább kormányszóvivője ezt bírta mondani saját pici száján keresztül: "Amikor nagy vihar van a tengeren, akkor azt is értékelni kell tudni, hogyha valaki kikötőbe vezet minket, nem biztos, hogy éppen konyakot kell rendelni."A…..
Az előzmények: 2012. májusában jelentette be Orbán Viktor, hogy negyedjére is megkérdezi a népet az úgynevezett nemzeti konzultáció formájában. A kiküldött 16 kérdés azonban nagyon gyengére sikerült. A kérdések 8,2 millió példányban készültek, ennyi levelet és…..
Lehetne ez a mai - azeri gyilkos kiadatása - hír kapcsán megszületett sajtóreakciók összefoglalása. Vagyis, a közbeszédet akkortól érdekli ez az egész, ha Örményország legmagasabbrendű nemzetközi kiakadása az angol nyelvű sajtón keresztül (!) elér hozzánk. Pedig a KIM már…..
  Íme a hír.   Szerzs Szarkiszján örmény elnök a nemzetbiztonsági tanács ülése után bejelentette, hogy utasította a hadügyminisztert arra, hogy helyezze rendkivüli készültségbe az örmény hadsereg alakulatait, és egyben bejelentette, hogy megszüntetik a diplomáciai és…..
ojcabojca 2012.09.01 09:45:14
@trey82: Nem jól érted. A két vezető megegyezett a szabadon bocsájtásban, de mi a szokásos álszent megoldást szerettük volna elérni. (pár év házi őrizet, sajtócsend...), ők meg ünnepelni szerettek volna
A morgás joga A fecsegés ára 2012.04.24 10:26:00
Majd a megátalkodott, feleslegesen telefonálók kevesebbet fecsegnek, mondta Patay Vilmos fideszes országgyűlési képviselő tegnap, amikor megkérdezték az új telefon-adóval kapcsolatban. Vagyis a Széll Kálmán 2.0 népnevel is, ha eddig nem tudtuk volna. Mert hát az ő családtagjai is…..
A 264 oldalas pdf-t még nem tudtam átrágni, de a lényeg amúgy is az utolsó 5 oldalon van."Az államháztartás egyensúlyát a költségvetés bevételi oldalán alapvetően öt új adóintézkedés bevezetésebiztosítja. Az intézkedések kialakításakor a Kormány nagy hangsúlyt helyez…..
ojcabojca 2012.04.23 21:38:30
@imperial: reménytelen vagy.
Ki kell vezetni a különadókat, de a helyük egy kibaszott nagy lyuk lesz a költségvetésben (idén 150 milliárd, 2013 400 milliárd), így ahelyett, hogy csökkentenék a kiadásokat, új adókon ötletelnek Matolcsyék. Csodálkozom,hogy a jövedékiadó-emelés még nem került szóba, ezt a…..
ojcabojca 2012.04.20 23:31:39
@akakukk: Sok válságot láttunk már, de ez az első, ahol a sarcolás teljesen öncélú. Most nem egy "jobb világ" ígérete miatt várnak egyre nehezebben teljesíthető anyagi áldozatot tőlünk, csak a tehetségtelenség, és fafejűség árát fizetjük. Ezekkel az adókkal sem jutunk sehova. A kérdésedre egyébként a cikk megadja a választ. Az eu ellenesség ("nem leszünk gyarmat") nem kérdéses. Ennek a politikai, gazdasági, törvénykezési, közigazgatási, oktatási stb. orbánista megoldása óriási bizonytalanságot okoz. A bizonytalanság növeli a kamatfelárat, lenullázza a beruházásokat, a dilettantizmus és a gőg pedig tönkreteszi a hazai (nem fideszes) vállalkozásokat. Aztán ezeknek fizetünk...
ojcabojca 2012.04.20 23:56:20
@dunaparti: Majd Viktus, ha neki is elkezd derengeni...
Ha elképzelünk egy vegyesbolti eladót, aki majd minden terméknél a fejét vakarja, hogy akkor ezen a terméken mekkora is az áfa kulcs, nem az adóegyszerűsítés és a gazdaság kifehérítése jut az eszünkbe. Két csoport jár majd jól a sokkulcsos áfával: a pénztárgépüzletág…..
Michael Knight Már megint einstand 2011.12.15 14:10:00
Matolcsy György és az Orbán-kormány egészen egyszerűen pofátlan. Méghozzá elképesztően az. Ez jutott eszembe, amikor elolvastam a hírt, miszerint a kormány még egy évig az államkasszába szedi be a maradó magán-nyugdíjpénztári tagok pénzét. Pedig mostanság kellett volna…..