Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nósumifan

0 bejegyzést írt és 341 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Beszéljünk a Jánosról. Állítólag ma szabadul. Állítólag, mert én nem nagyon követtem a sorsát, a szabadulásáról is az egyik ballib véleményembertől tudok. Nem fogják elhinni: elkezdte mosdatni. Én sem hittem volna el, ha más mondja. Nem, azért mégiscsak lehet a jóérzésnek,…..
nósumifan 2013.09.19 12:26:58
@maroz:
Azt hiszem, ezt a válasznak álcázott sefüle-sefarka szógyűjteményt még te sem érted.
Fejtsd ki lécci bővebben, hátha bennem van a hiba...

Orbán "növekvő" népszerűségét te hol látod? Melyik grafikonban?
Ha így lenne, az téged miért zavar? Legalább eltűnnének kedvenc "ballibjeid"!
És akkor most kikre is haragszol?
nósumifan 2013.09.19 12:36:53
@Melchi Zadok:
Bingó!
Összefoglaltad, ahogy kell!
Egyetértek!
nósumifan 2013.09.19 13:10:35
@maroz:
Tehát nincs válasz.
Köszönöm, ez is egy válasz.
A veled való bármilyen beszélgetés vélhetően katartikus élményéről ezek után köszönettel lemondok.

Azt hiszem, neki van igaza:
karacsi_maci 2013.09.19. 12:22:16
"szerintem hagyd a politikát, de főleg a bloggolást, keress magadnak egy társat, járjatok sokat kirándulni, kézműves táborokba, és olvass sokat, mert úgy látom, neked ez valahogy kimaradt a gyerekkorodból."
Néhány apró megjegyzést fűznék a korábbi „nagysikerű” posztomhoz. Moralizálni lehet ugyan, de minek? – teszi fel a kérdést, noha nem pontosan ebben a formában az utca egyszerű embere. Ő messzemenően boldog a jelenlegi rendszerben, mert relatíve békében és biztonságban…..
Borítékolható volt, hogy a rengeteg pro és kontra értelmezés, kritika, bírálat, dícséret, megvető fröcsögés, értékelés után előbb-utóbb Bayer Zsolt is magára ölti a sértett önérzetű drámatörténész és színházkritikus köpönyegét, és előbb-utóbbi beletörli a…..
nósumifan 2013.08.26 09:40:10
@fvipera: ...és ott van még a "fekete"-leves...
:-)))
nósumifan 2013.08.26 09:41:52
@Misi56: no meg a "SZERZŐ" szón...
nósumifan 2013.08.26 09:44:18
hvg.hu/nagyitas/20130826_Roger_Waters_beszolt_a_kormanynak_foto

Érdekes: a bécsi előadáson nem hallottunk ilyen "belső" kommentről...
- Ki fingott? Nyissatok azonnal ablakot, mert még azt hiszik be vagyunk szarva! Pedig nem vagyunk, kedves barátaim és kereszténydemokraták. Nincs is rá semmi okunk, mert álmot láttam szárnyalót. Ne nézz így Petike, nem budaigyuszit láttam hokedlin gebeszkedve wizer gép szárnyát…..
nósumifan 2012.05.18 11:09:05
@zsg?: a "szerencsétlen" kicsit erős volt...
nósumifan 2012.05.18 11:13:25
@Larry Silverstein: szépen tolod a leckét, droid!
Orbán Viktor csütörtökön kiszivárgott (kiszivárogtatott?) véleménye szerint a költségvetés rossz helyzete miatt jövőre és 2014-ben (a következő választások évében) "meg kellene szüntetni" a pártok állami támogatását. (Most ne menjünk abba bele, hogy mitől…..
nósumifan 2012.05.18 10:53:09
@tothh: igazad van, itt a lényeg!

És még mindig nincs vége.
Jut még eszükbe '"számtalan, szebbnél szebb gondolat..."

...és "...a nép, az istenadta nép" még mindig nem kap észbe, még mindig marad egy jó pár(százezer) vadbarom, akiknek szószólói itt is szennyezik a netet.

"Még kér a nép!"

Nem tudom, minek kell még jönnie ahhoz, hogy megmozduljanak a "zemberek".

"A szép szó kevés: több kell, az értelem!"

De ez hiábavaló vágyakozás. Sajnos. Itt csak akkor fog mozdulni bármi, ha már tényleg nem lesz mit enni a tényleg 2/3-nak.

'56, a megtorlás emléke túl mélyen él bennünk. Tűrünk, megalkuszunk, próbálunk ügyeskedni és persze van egy réteg, aki aktívan, vagy passzívan haszonélvezője az orbáni őrületnek.

A gumi meg csak nyúlik, nyúlik...
De egyszer beb.szik a bungee jumpingnak.
Elszakad.
És az nagyot fog szólni.

Sokan rámennek majd.
Azok közül is, akik tisztán láttak-látnak.

Ezért lenne jó mielőbb észhez téríteni a maradék 2/3-ot.
De hogy hogyan, arra sajnos nincs ötletem.

Ui.: Ha megpróbálok lépést tartani ezzel a tipikusan fideszes demagóg irracionalitással (ezen a szinten már nehezen megy...), akkor hasonló logikával el kéne venni az egyházak (illetve inkább csak "egy ház"...) pénzét is.
Azzal már mennénk is valamire...

Ráadásul az "egy-ház" is ugyanúgy tönkremenne, ha a hívek adományaiból kéne élnie, mint a pártok. A "beágyazásokkal" (ingatlanvagyon, stb.) együtt.

Szerintem észre se vennénk annak a sok "jószolgálatnak" az eltűnését, amit ez eredményezne.

Kivéve talán a fideszt és a kdnp-t.
De ezt még túlélnénk.

Illetve: csak ezt élnénk túl...
Jaj már, minden ellenzéki párt hagyjon fel ezzel a rohadt hangulatkeltéssel mostazonnal! Simicska Lajos Igaz Magyar Ember, APEH elnöksége alatt is csak milliárdos áfacsalást hoztak össze a Varga Tamás vezette haverok. De akkori szavaival élve "mindenkinek alkotmányos joga…..
nósumifan 2012.05.18 01:56:51
@reálisan: ennyi az érvrendszered? Kicsit gyúrjál még, fidesznyik!
Simonka György fideszes országgyűlési képviselő földjén dolgoztatják a közmunkásokat embertelen körülmények között - állítják a helyiek. A pusztaottlakai önkormányzat nem ad ki információt, Simonka pedig - aki Pusztaottlaka polgármestere is egyben - nem cáfolja egyelőre,…..
nósumifan 2012.05.18 01:18:13
@azbesztos: nem szokásom, de erre nincs mit mondanom:
MENJ A KURVA ANYÁDBA!
nósumifan 2012.05.18 01:31:26
@wagem: ez eddigi munkásságod csúcsa.
Jelentkezhetnél már valami droid-kitüntetésre. Agyatlan, gátlástalan barom vagy, mint a pártod.
„A jövő héten még találkozunk” – köszönt be Jáksó a vasárnap esti Heti Hetesben sokat sejtetőn. Néhány szopós-nyalós („nekem nem vasárnap a vasárnap Heti Hetes nélkül”) levél után még továbbra is lebegtetik, meddig tart az addig. Feltehetőleg a műsor elkészítése…..
nósumifan 2012.05.15 09:31:28
Mi változott?

“Néznek bennünket kultúrnépek. Látják képtelenségünket a haladásra, látják, hogy szamojéd erkölcsökkel terpeszkedünk, okvetetlenkedünk Európa közepén, mint egy kis itt felejtett középkor, látják, hogy üresek és könnyûk vagyunk, ha nagyot akarunk csinálni, zsidót ütünk, ha egy kicsit már józanodni kezdünk, rögtön sietünk felkortyantani bizonyos ezeréves múlt kiszínezett dicsõségének édes italából, látják, hogy semmittevõk és mihasznák vagyunk, nagy népek sziklavára, a parlament, nekünk csak arra jó, hogy lejárassuk. Mi lesz ennek a vége, szeretett úri véreim? Mert magam is õsmagyar volnék s nem handlézsidó, mint ahogy ti címeztek mindenkit, aki különb, mint ti. A vége az lesz, hogy úgy kitessékelnek bennünket innen, mintha itt sem lettünk volna.

Legyünk ez egyszer számítók. Kerekedjünk föl, s menjünk vissza Ázsiába. Ott nem hallunk kellemetlenül igazmondó demokratákat. Vadászunk, halászunk, verjük a csöndes hazai kártyajátékot, s elmélkedhetünk ama bizonyos szép ezredéves álomról.

Menjünk vissza, szeretett úri véreim. Megöl itt bennünket a betű, a vasút, meg ez a sok zsidó, aki folyton ösztökél, hogy menjünk elõre. Fel a sallanggal, fringiával, szentelt olvasókkal, kártyákkal, kulacsokkal, agarakkal, versenylovakkal, és õsökkel! Menjünk vissza Ázsiába!…”

Ady Endre
Nagyváradi Napló – 1902. január 31.

Azt írja Ady (1902-ben!!!):
"A vége az lesz, hogy úgy kitessékelnek bennünket innen, mintha itt sem lettünk volna."
...és igaza lett.
Legalább azóta ezen is háboroghatunk.

Mert tanulni semmiből sem tudunk.
Igaz, az a nehezebb és az a fájdalmasabb.
Örülünk, Vincent? El lehet menni 2012.05.11 22:28:00
Pár hónapja védte meg a doktoriját egy fiatal kollégánk. Nagyon jó munkát végzett, egészen biztos lehet benne, hogy az eredményét komoly folyóiratban publikálhatja. Nagyon, nagyon tehetséges matematikus és mellékesen a svájci egyetemi programozóbajnokságban is a legjobbak…..
nósumifan 2012.05.13 00:24:43
@NIL7:
Ennyi jár nekünk, meg a gyerekeinknek is.
Ha már a mi seggünk alól 10-20-30 évenként kirugdalták a sámlit...
Velük ne történjen már ez meg, ha lehet!
:-)
nósumifan 2012.05.13 09:46:30
@qwertqwert:
Tehát tudod, milyen szar volt akkor, és elmentél.
Na, azt szorozd be 10-zel, vagy még többel...
Most ez a helyzet.
Kicsit uncsi már ez a gyurcsótányozás.
nósumifan 2012.05.13 10:14:35
@qwertqwert: akkor van közös platform... :-)
A Simicska - Nyerges dream teamhez köthető cég a KE-VÍZ 21” Zrt-vel és a KÖTIVIÉP’B Kft-vel konzorciumban nyert az Országos Vízügyi Főigazgatóság közbeszerzési pályázatán. A cégek bő 11 milliárd forintért építhetik meg a Szamos-Kraszna-közi árvízszint…..
nósumifan 2012.05.08 00:01:02
@Blogger Géza:
Taníts még bennünket, légy oly kedves!

Mi az a konzorcium?
Hogyan kell melléknevet ragozni?

Előre is hálásan köszönöm Neked!

Azt hiszem, lassan az egész ország nevében...
:-)
Egyszer volt, hol nem volt, itt a vége fuss el véle. Az Orbán kormány folytatja kommunista múlt takargató hagyományát, mert az olyan nemzeti - oppardon, Nemzeti - mint minden amihez nyúlnak. Oszoljunk, mint az  utolsó hitelességmorzsa emésztése után keletkezett fideszes…..
Örülünk, Vincent? A tündér 2012.05.03 15:00:00
Bóbita, Bóbita táncol, Körben az angyalok ülnek, Béka-hadak fuvoláznak, Sáska-hadak hegedülnek. Az orbánizmus apologétáihoz és haszonélvezőihez szólnék most, röviden. Mondok egy vicceset: önből is lehet Ángyán. Ön erre most legyint, és én megértem önt. Megértem, hogy…..
nósumifan 2012.05.04 02:34:38
@tundrazuzmo:

Sajnálom, hogy a jelek szerint elszaladtál.
Pedig tényleg esélyt láttam egy értelmes beszélgetésre.
És nem akartam felmosni veled a padlót, mint a TV-ben fletó, vagy akár az általatok annyira lesajnált megyó az egykori lánglelkű ifjú liberálisból egyszer csak valódi jobboldali és keresztény értékeket képviselő orbánnal...

Megtetted nélkülem is – magaddal.

Mellesleg érveid jelentős része a választások utáni eseményekről szól, amiket 2010-ben még nem nagyon láthattál előre: buzifelvonulás orbán miniszterelnök nélkül, zsíros kormánymegrendelések a Közgépnek, a fidesz minden egyes rossz mozdulatára megnőtt frankhiteles terhek…
Hacsak nem tartozol a belső párthoz. De erre azt mondtad, hogy nem.

Tehát ezek alapján NEM dönthettél a választásokon, és ezekhez a pontokhoz NEM lehetsz hűséges azóta is… Mert ezek csak a választások után derültek ki.

Még szerencse, hogy a többi 200-300 pontot nem soroltad föl…, amúgy gyurcsányt emlegetve, pedig a híres-neves „elmúlt nyócévből” csak öt volt az övé. Fóbia…

A Közgép zsíros kormánymilliárdjai pedig nem „a hazai cégeknek”, hanem a fidesznek és vezéreinek (illetve inkább tulajdonosainak) jutottak, és jutnak továbbra is. Ha köztük vagy, gratulálok, és megértem, hogy nem kell korán kelned, mint egy átlagos bölcsésznek…

A fidesz valóban nem örökölt mszp-vagyont.
Csak részesült a mindenkori síbolásokból. Ezért nem ül még senki (és nem is fog!) a balos mutyivezérek közül, csak a balfék zuschlag, akinek köze nem volt a komoly „játékokhoz”.

Kapott helyette székházat, amit aztán ügyesen megforgatott. Zömében adócsalásokkal, házi főügyésze által eltussolt köztörvényes bűnökkel. Amikért senki nem vállalta a felelősséget. Éppúgy nem, mint az mszp a kommunizmus bűneiért…
Amiért amúgy nem az mszp, mint párt, hanem max. egyes vezetői, tagjai lehetnének felelősek. Ám ilyenből épp elég lapul a fidesz soraiban is… Illetve még csak nem is lapul.

Ráadásul a szerinted a multikhoz lapátolt pénzekhez képest ezekből a milliárdokból nem épült autópálya, csak orbán- és simicska-birodalom.
Ha benne vagy, megértelek…

„Művelt ember tudja, hogy a világnézet nem változik gyakran, és ha beállt, akkor már csak apró csiszolódások várhatók”: egyetértek. De a pártszimpátiám villámgyorsan megváltozik, ha az általam favorizált párt bármelyik funkcija kamuzik, vagy bárkinek beszól, netán csicskázza az IMF-et, akitől aztán kunyerál.
Ha a fidesz ezt teszi – még szerinted is – akkor ettől nem csak a fidesz változik, hanem az is, aki ezeket elfogadja.
És ez kicsit több, mint világnézeti csiszolódás…
Ez már inkább „baltával alakítás”, ahogy hoffmann rózsa is fogalmazott…

Mellesleg ezek távolról sem jobboldali értékek.
Ezek a becstelenség értékei, pontosabban ismérvei.

És messzi nem világnézet…

Ha gondolod, tarts ki mellettük.
És nyugodtan menj ki velük a meccsre, vagy akár sörözni.

Ha szerencséd van, még fizethetsz is egy pár kört nekik…
nósumifan 2012.05.04 02:38:19
@ATCG: ne hülyéskedj, nincs miért haragudnom!

:-)

Az igényt én még nem érzem, de azt igen, hogy pártunk és államunk védelmezőinek köre és száma egyre inkább leszűkül.

No nem az igényes és korrekt vitát folytatni kívánókra...
nósumifan 2012.05.04 02:46:28
@tundrazuzmo:

Rövid utóirat:

Kissé komikus (vagy inkább cinikus?), hogy buzifelvonulásokra nem megyünk, de egy homoszexuális izraeli szakértőpár lelkes munkájáért százmilliókat fizetünk...
Abban a tárgykörben, hogy hogyan libsizzünk és hogyan buzizzunk hatékonyan...

És ebben nem az zavar, hogy homoszexuális pár...
Még csak az sem, hogy izraeliek.

Pusztán a megalkuvás. Látszólagos elveinkkel.
Pontosabban elveitekkel...
Gyurcsányt 1989. január 12-én mindössze 2,5 hónapra választották meg a KISZ KB titkárának, pontosan addig, amíg a kongresszus majd összeül... Gyurcsány két nappal később a KISZ lebontásának szükségességéről és (több más intézmény mellett) annak újjáépítéséről…..
nósumifan 2012.05.03 23:59:23
@tildy:):
Kintről mutyiország.
Bentről gengszterállam.
Túlzás nélkül...
nósumifan 2012.05.04 00:02:03
@Doctor Klauße:
"amikor legutoljára hasonlót láttam, mint te, lehúztam a WC-t.. "

Miközben meredten bámultál a tükörbe?

Húzd, ki tudja, meddig húzhatod!
nósumifan 2012.05.04 00:10:57
@Könnyen elkaptuk, uram!:
Erre céloztam.
Szerintem megértette.
Vagy túlbecsülöm?

:-)
Ha nem lenne egészen elképesztő a történet, akár egy blogreklám is lehetne: kezdj egy blogolni, a határ a csillagos ég! A kedves user szerdán létrehozott egy új nicknevet, elindított egy blogot, 10:36-kor kitett egy posztot ami 14:20-kor megjelent MTI-hírként.  Blogger legyen a…..
nósumifan 2012.05.03 13:52:02
@Atengerimalac: sajna erről van szó...

Bolond lenne(?) orbán kidobni a pofozógépet.

Azt minden hülye tudja, hogy GyF nem nyerhet.
Akkora ereje meg nincsen, hogy "betoljon" egy szakértő miniszterelnököt a rendszerbe.
Ráadásul lehet ugyan ő a leghangosabb, legharcosabb és a „leglényeglátóbb” ellenzéki, széleskörű politikai hitele rég elveszett. Így arra sincs esély, hogy amolyan "népfrontos" módon az ellenzék vezére legyen. Ezt egyetlen ellenzéki erő nem fogadja el, mert még a hitelesség látszatát is elveszti az, aki bármilyen módon beáll mögé.
Ugyanakkor a környéken sem látszik (még) senki, aki hasonlóan karizmatikus személyiségként összefoghatná a nem birka zembereket.

És még egy "apróság" (nem gyurcsányi... :-):

Káder János személyében (még a név is telitalálat!!!) megérkezett a "jó és megértő bácsi", aki majd megérteti a zemberekkel: én értetek vagyok, csináljuk együtt, mert különben a "kemény bácsi" veszi kézbe megint a dolgokat.
A retorika szintjén hiteles lesz itthon is, külföldön is.
Rombolnia már nem kell, elvégezte a ráeső részt.
Most már beszélhetünk majd higgadtan is, halkan is, kedélyesen, megértően. Megbeszélhetjük majd azt is, "mi kell a jó gulyásleveshez..." Megmagyarázhatjuk atyáskodva, hogy nem a zsíroskenyér kicsi, hanem a pofánk nagy.

A demokrácia lebombázva, a Nemzeti Lopás Rendszere kiépítve.
Kár, hogy épp az egyik rendszergazda játsza majd a "jófiút": a választójogi és a bírósági törvény megalkotója, a "sólyomszemű" köztársasági elnök-választási menedzser...
Aki az egyik, ha nem a legmeghatározóbb szakembere volt a köztársaság leépítésének.

Közben kitesszük fletó fényképét a közterekre: akinek baja van, megköpködheti, még bele is rúghat egy jót… Addig se azt üti, akit kéne. Hülyék lennének eltüntetni, leültetni, kiiktatni.

Álmomban nem gondoltam volna '89-ben, hogy visszatér a kommunizmus...
nósumifan 2012.05.03 14:45:03
@Karipapa01:
Tartok tőle, kicsit túl optimista vagy.
De majd kiderül!

Ha valóban egy szakértő kormányunk lenne végre, az "elmúlt nyócév" és a 2/3 után önvédelemből is nagyon erős demokratikus kontrollal, elkezdhetnénk kimászni a sz... illetve gödörből.

:-)
nósumifan 2012.05.03 15:15:36
@Atengerimalac:
Bizony, van rendszer a káoszban! Nem is kevés!
Ezért (is) veszélyes ez a 2/3-os epizód kis hazánk történetében...
Jól indult Áder János – vélhetően az elődjéénél hosszabbra tervezett – elnöki ciklusa. A Nemzet Első Polgára, a humorérzékéről és laza, barátságos stílusáról messze földön ismert államférfi a Székely himnusz eléneklése közben elmerenghetett pár percet a Parlament…..
Képzeljük el egy pillanatra azt a kívánatos állapotot, hogy Magyarországnak nincs egy fillér államadóssága sem. A költségvetésbe befolynak az adóbevételek, és az állam pontosan ugyanakkora nagyságú pénzeket költ el. Nincs költségvetési hiány, és nincsenek kamatkiadások…..
nósumifan 2012.05.01 22:03:19
@Jack Torrance: ez tetszett.
Sajnos.
Örkény is azon kevesek egyike, akik tulajdonképpen mindenre válaszoltak.
Múltra, jelenre és jövőre...
Többet kéne forgatnunk, és felismerni, mikor, mire válaszolt.

Köszi!
Három napig olvasgattam a bloggerek véleményét, mit szólnak a Hír TV állításához. Elfogadják-e a Fidesz-közeli televízió "bizonyítékait" a Gyurcsány-féle szakdolgozatról? Látom, hogy sokan készen vannak az ítélettel, ezért én csak néhány kérdést vetnék…..
nósumifan 2012.05.01 15:22:55
@Tivadar főkancellár: Kedves Tivadar!

Ez most egy logikai játék arról, ki kit utál.

Én meg azt szeretném tudni, de pontosan, mi történt ezzel a szakdolgozatosdival.

"A Schmitt-ügyben kiderült az igazság?"
Igen, pontosan és hitelesen.

Ha még ezek után is húzta-vonta volna a dolgokat, azzal még többet ártott volna az országnak, a fidesznek és magának.
Ő ugyan nem értette ezt, még akkor sem, ezért hát szóltak neki vityáék, hogy "ölég vót"... De ők is csak azután, hogy elvették a doktori címet.
Katarzisról nem tudok.

Úgyhogy én várok, türelmesen.

Mert az igazság létezik, és ki is fog derülni.

A kérdés az, hogy az igazságot ki-ki hogyan fordítja majd le.
nósumifan 2012.05.01 15:51:04
@Tivadar főkancellár: azért ez elég veszélyes logika!
Ilyen alapon semmit sem szabad kideríteni, elég, ha csámcsog rajta a nép...

Én azért megvárom!
Ki fog derülni, hidd el!
nósumifan 2012.05.01 16:37:27
@notib:
Nahát!
Csak ámulok!
Csuda érdekes dolgokat mesélsz ám!
Taníts még egy kicsit, ha kérhetem!

Szóval akkor viktor bácsi most küzd a kommunisták ellen, mint ez a Fletó bácsi, meg a vona bácsi, meg a Schiffer bácsi, akiknek még az apukájuk, meg a nagypapájuk is kommunista volt.

Mert 1990-ben nem engedték neki, hogy harcoljon? De a csúnya orosz bácsikat azért jól becsapta, mert elkiáltotta magát, hogy "ruszkik haza", és ezek meg jól elfutottak... Hát ez csudajó!

És az a nagy baj, hogy a csúnya EU bácsi meg nem a viktor bácsinak segít, hanem ennek a sok csúnya kommunista családnak?

És akkor nekünk eddig ezért volt rossz.
Most viszont már jó lesz, mert az orbán meg a kövér bácsi kiebrudalja ezeket innen, és akkor itt minden a magyaroké lesz?

Te pedig akkor nem vagy fideszes, csak szerinted nagyon is igazuk van a zorbán bácsiéknak, ugye?

Mesélj még lécci, notib bácsi!!!

:-)))
A szocialista párt ennél többet sem remélhetett volna. Schmitt Pál plágium ügye kapcsán sorban nézik végig a politikai élet szereplőinek végzettségét, az ezeket igazoló papirokat és a diplomamunkákat. Amire már tényleg nagy szükség volt egy ideje. Nem csak azért, mert a…..
nósumifan 2012.05.01 00:28:11
@öregmogyi: "a Fidesz legalább magyarokat pénzel"

Kicsit át vagyol b.szva... Olvasd csak lelkesen:

"Az elmúlt hétvégén Budapesten tárgyalt George E. Birnbaum és Arthur Finkelstein, amerikai választási szakember. Az Index információi szerint a Republikánus Párt két tanácsadója rendszeresen felbukkan a magyar fővárosban, mert már évek óta dolgoznak a Fidesz agytrösztjének.
george birnbaum

A Birnbaum-cég, a GEB International weboldala azt állítja, hogy 2008-ban, még az ellenzéki időszak alatt jött létre a kapcsolat a Fidesszel. 2010-ben pedig, miközben a régióban bedolgoztak a cseh ODS, és Petr Necas győztes kampányába, Budapesten is a GEB „csapatának stratégiai szolgáltatásit használták, és segítségükkel Orbán Viktor megszerezte a miniszterelnöki posztot, pártja pedig a parlament kétharmados többségét”. A GEB nyitóoldalán Magyarországgal kapcsolatban országgyűlési és önkormányzati választásokat, valamint népszavazásokat is felsorolnak azok között a nemzetközi választási események között, amelyekhez a cégnek és tulajdonosának, Birnbaumnak köze volt.

Úgy tudjuk, hogy az utóbbi időben már nem a Fidesz áll közvetlen kapcsolatban a tanácsadókkal, hanem a hárommilliárdos tanácsadói szerződéssel ellátott Századvég-csoport és Habony Árpád, a miniszterelnök belső tanácsadója.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf, a Századvég Alapítvány elnökhelyettese a Birnbaumék szerepvállalására vonatkozó kérdésre korábban azt mondta az Indexnek, hogy a csoport természetesen dolgozik háttértanácsadókkal, egyetemekkel, kutatóintézetekkel, privát tanácsadó-társaságokkal, több ilyen is létezik, és köztük vannak amerikaiak is.

Birnbaum számos kongresszusi választáson dolgozott az Egyesült Államokban, mielőtt 1998-ban Izraelbe költözött, ahol Benjamin Netanjahu tanácsadója, majd miniszterelnöki kabinetfőnöke lett. Később az amerikai és izraeli tapasztalatokat felhasználva a konzervatív Arthur Finkelsteinnel közösen kezdtek tanácsadói feladatokat vállalni, és közösen léptek ki a politikai tanácsadók nemzetközi piacára, ahol többek között Ausztriában, Szerbiában és Albániában tudtak eredményeket felmutatni.

Finkelstein, aki az Egyesült Államokban is nagy feltűnést keltett azzal, hogy konzervatív politikai tanácsadói múltja ellenére 2005-ben polgári házassággal legalizálta több évtizrdes homoszexuális kapcsolatát, életrajzában azt állítja, jelentős szerepe volt abban, hogy a 90-es években felívelt George Pataki karrierje. Érdekes egybeesés, hogy New York állam korábbi magyar származású kormányzója látja el január óta a Századvég tanácsadó-testületnek elnöki tisztét."

Tetszik?

"a Közgép egy világszínvonalú társaság lesz"

Hát Al Capone bármelyik cégét veri már most is!

És ez jó neked?
Mert nekem nagyon nem! És így vagyunk ezzel még sokmillióan!
nósumifan 2012.05.01 01:06:37
@öregmogyi: menthetetlen vagy...

"Szerintem óriási ötlet! ...az emberek nem lázadoznak a konkrét sarcok ellen (pl 300Ft vizitdíj), hanem észrevétlenül fizetgetik a csip-csup összegeket"

Szerintem is óriási ötlet!!! Igaz, a vizitdíjat akkor kellett fizetned, ha dolgod volt az orvosnál. (Ezt hívod konkrét sarcnak...) Most meg csengethetsz, amikor megkapod a fizetésedet... Nem hiszem el, hogy van olyan hülye, aki örül ennek! Kivéve, ha megfizetik érte!!!

"Persze Csótányék benne voltak a vizitdíj-automata bizniszben... mint anno az autópálya bódékkal is ez a pancser komcsi brigád árasztotta el az országot."

Ökörkörös! Emlékszel még a dojcstomi-féle belépőkapukra??? Amit egy percig nem használtak? És arra, hogy hány milliárdba fájt az a tetves népszavazás, ami elkaszálta a vizitdíjat? Nem hiszem, hogy magadnál vagy!

"Azt nem bírom a komcsikban, hogy olyan dolgokból próbálnak korrupt pénzt keresni, ami árt az országnak, és idegesíti az embereket."

Na, ebben egyetértünk! Ezért kéne minél gyorsabban elhúznia ennek a gengszter-társaságnak! Mert ezeknél komcsibbakat még nem cipelt ez az ország a hátán!!! És náluk korruptabb pénzeket még senki sem szedett!

De ha ennek örülsz, szerintem dobd fel a jövedelmed 25%-át nekik! Az már felérhet egy orgazmussal is, igaz?
Neked...

És akkor lennél igaz kommunista te is!!!
nósumifan 2012.05.01 01:11:04
@komplikato: ...és úgy fest: nem a mi életünkben. Sajnos.
Bár én már annak is örülnék, ha csak partvonalon kívülre kerülnének.
Inkább éljenek a rabolt lóvéjukból, mint az én pénzemen a sitten!
A tegnapi Célpont adás után 99%-ig bebizonyosodott Gyurcsány Ferenc szakdolgozata plágium. Jelenleg az lenne meglepetés, ha kiderülne nem az. Természetesen mivel Gyurcsány Ferenc szakdolgozata rejtélyesen eltűnt, soha nem fog kiderülni az igazság, de aszerint, amit most tudunk, már…..
nósumifan 2012.04.30 13:04:29
Szerintem ez a poszt kulcsmondata:
"Ha valóban érdekeltek vagyunk a politika visszaszerzésében, ha nem azt akarjuk mutatni, hogy a politikusok a politikával való foglakozás, csak csalók kiváltsága, akkor lépnünk kell."

És - engedelemmel - én ezt tokkal-vonóval értem.
Gyurcsányostól-Orbánostól... ("elnézést" azoktól, akiket most kihagytam, nyilván vannak még nem kevesen...).
Tehát pártállástól, és attól is függetlenül, hogy (eddig) kit mennyire tudott megvédeni saját főügyésze, parlamenti ereje, vagy az egymással látszólag élet-halál küzdelmet folytató politikai pártok, illetve tágabb értelemben politikai és gazdasági erők korrupt kompromisszuma.

Ha ezt a kört végiggondoljuk, lassan mindenki érintett lesz, aki a látszat-rendszerváltás óta bármilyen szerepet játszott a hazai politikai és közéletben.

Vezetőként, képviselőként, ötletgazdaként, szakértőként, szóvivőként, vagy hoppmesterként... Közvetlenül, vagy közvetve, szándékosan, vagy tudatlanul, direkt, vagy áttételes érdekeltséggel a háttérben, az elmúlt 23 év szereplői szinte kivétel nélkül szerepet játszottak abban, hogy a helyzet idáig fajult.

Ha ezt elfogadjuk, már "csak" azt kell kitalálni, hogyan lehetne kiszűrni ezeket az embereket a megválasztható és a megválasztottak által kinevezhető parlamenti és önkormányzati képviselők, állam- és közigazgatási vezetők köréből.

Jogilag nagyon nehéz, de erkölcsileg, a civil erők minél nagyobb többsége által elfogadott, valódi társadalmi konszenzuson alapuló "szamárvezető" segítségével bizonyosan megoldható.

Meggyőződésem, hogy enélkül megállíthatatlan az az erkölcsi és gazdasági mélyrepülés, ami már elérte az elviselhetetlenség határát.
Talán már a kedves Olvasó is észrevette, hogy amint megbukik valamivel a Fidesz, azonnal előjönnek valami gyurcsányozással. Szerencsétlen Orbán még mindig azt hiszi, hogy ha tévévitás lealázójának nevét odakeverik valamihez, akkor visszatér a 2010-es szavazóinak másik fele.Mivel…..
nósumifan 2012.04.27 17:58:37
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: "Orbánról lehet terjeszteni hogy veri a feleésgét, meghogy grácban ápolják, vagy félrekúr igaz ??"

Tényekkel sajna nincs mit kezdeni, drága fideszkocsog barátom!
Pszichopatákkal sem, sajnos.
Ezért sajnálom is, mert egy beteg ember.
Nagyon beteg...
De ha hagyjuk miniszterelnökösködni, és még lihegünk is hozzá, az biztosan hibás terápia.

A "libsi", meg a "maszturbálás" nem nyert. Eltévesztetted a házszámot.
Biztos összekeversz valamelyik tesóddal...
:-)
És kimaradt néhány panel, ne felejtsd azokat se, a húsz szavas szókincsedből.
Fröcsögj még, ha szabad kérnem!
Ha ettől vagy boldog...
nósumifan 2012.04.27 18:33:21
@leponex:
"privatizációs rablás"

A visszavétele pedig az egyik legszebb államosítás volt. Zsebre tették és elk.rták az utolsó fillérig. Mert akkor még, bár tökös gyerekek voltunk (f.szomat az Ájemefnek!), de azért gyűjtöttük az aprót, hogy kisebb legyen a hiány... Ha már ezt kérték. Hogy aztán most odamenjünk, és jól megalázzuk őket azzal, hogy elfogadjuk a hitelt (bár erre még ne bontsunk pezsgőt...)

Amúgy enélkül az arcoskodás nélkül most nem kéne adókreativitási versenyt rendezni... De ki nem sz.rja le azt a néhány százmilliárdot?

És akkor most majd állambácsi fizeti a teljes nyugdíjunkat, igaz?
Hiszen megígérte.

Csak nehogy megint megváltozzon valami a jövő héten...

Ahogy szokott.
nósumifan 2012.04.27 19:14:46
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Cáfoltad? ;-)

Azt még áruld el nekem lécci, hogy mikor mondtam, hogy Gyurcsány a haverom, vagy rá szavaznék? Vagy azt, hogy Gréczy Zsolt a barátom?

Vagy csak működik a kétbites rendszer?
Amolyan normális fideszkocsog szisztémában?

A kölyködet meg ne hülyegyerekezd, mert megáll a fejlődésben.
Nehogy úgy járjon, mint az apja!

Szép álmokat, látom, sok még a dolgod, fröcsögsz mindenhol.
Nem tartalak fel, intézd csak!
Válasszal ne fáradj.
:-)
Most, hogy az MR 1 Kossuth (vagy mi) munkatársai legalább négyperces éhségsztrájkkal erőszakolták ki, hogy kéthetes szünet után megint legyen miniszterelnöki interjú az adásban, nézzük meg, tartalmilag mi újat adott nekünk ma reggeli szellemi táplálékként Orbán Viktor. Hiszen…..
nósumifan 2012.04.27 18:06:09
@Michael Knight: :-)
fiatal DEMOKRATÁK szövetsége...
nósumifan 2012.04.27 18:10:56
@ob.szerver: nálad a pont! :-)))
nósumifan 2012.04.27 18:16:16
@puffatag: ne féltsd őket!
Egy-két forint-árfolyam hintáztatás a megbeszélt időpontban (kósa-beszéd, szíjjártó-beszéd), és már le is dolgozták az inflációt. A többit meg intézi lajos meg a baldauf offshore-ilag...
Michael Knight IMF a barátunk... 2012.04.27 10:46:00
Amolyan magyarosan szembeköpte Bayer, Bencsik, Bogár és Kerényi urakat, és velük az összes békemenetes népnemzeti bohócot a miniszterelnök, amikor menetrendszerű rádióinterjújában kifejtette, - mit kifejtette? Egyenesen leszögezte! -, hogy rosszindulatú értelmezés az,…..
nósumifan 2012.04.27 15:15:20
@Mr. Vissarionovich: hát ehhez nincs mit hozzátenni. Önmagáért beszél...
Remélem, tudsz olvasni a sorok között is!

Fideszkocsog
Agyament
Semmirekellő
Zérójellem
!
Szerintem két dolog miatt hajoltak meg a brüsszeli maoista technokraták Orbán Viktor előtt. Egyrészt azért, mert elkezdték kinyomtatni gyurcsány ferenc vádlott számára (a saját kérésére, nem az ügyészek ennyire hülyék, hanem a fletó, meg a törvény) a sukorói ügy negyvenezer…..
„Elveimmel nem fér össze önöket bármiről tájékoztatni” – fakadt ki Dávid Ibolya ex-MDF-es guru a Hír Tv kamerája előtt. Az a kérdés készítette ki, hogy vajon igaz-e: a jövőben a Demokratikus Koalíció soraiban kíván politizálni. Persze nem mellékes, hogy hol és mikor…..
nósumifan 2012.04.26 11:26:23
@Mr. Vissarionovich: örülök, hogy a kulturha is megérkezett.

Biztos igazad van: levesbe mindenkivel, aki nem a fideszt szolgálja!

Kemény, harcos demokrata vagy!
nósumifan 2012.04.26 11:46:25
@Mr. Vissarionovich:
Szólj, ha beszélsz, és nem fosod a szót...
A paneleket meg nyugodtan kihagyhatod:
"veritek a nyálatokat"
"liberálbolsevik bírócska"
Ismerjük már mind!

És jelezd, ha legalább te érted azt, amit mondasz.

Meg fel kéne hagyni ezzel az idiotizmussal:
Amit mi csinálunk, az mind jogszerű,
amit más, az mind jogtalan.

Nagy pofáraesés lesz még ebből, hidd el...
nósumifan 2012.04.26 12:23:47
@Mr. Vissarionovich:
Ugye épp nőnemű felmenőddel beszélgetsz most?
Mondjad neki serényen!
Kb. erre vagytok képesek...
"Tartalomhoz a forma..."

:-)
Az egyik szemünk sír, a másik nevet. Egyfelől örülünk annak, hogy az unió végre zöld utat adott az IMF hiteltárgyalások megkezdéséhez. Másfelől az adatvédelmi hivatal és a bírák nyugdíjazása kapcsán, a harmadik szintre léptette a Bizottság az ügyet, azaz feljelentette…..
nósumifan 2012.04.26 12:01:45
@szobatars:
Azért van olyan politikai erő is, aki két hídfoglalás között rohangált Európához...
Aztán meg feltartott középső ujjat mutatott nekik.
Hogy most kezet rázzon velük.
A következő beintés és szabadságharcos roham előtt.

Sajna nincs még vége ennek a "játéknak".
Amit, persze, szokás szerint mi fizetünk.