Regisztráció Blogot indítok
Adatok
méhi

11 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
     Úgy néz ki, hogy az olajtársaságok egy párhuzamos univerzumban élnek hozzánk képest. Hívjuk Lalaföldnek mondjuk. Lalaföld egy nagyon különleges hely – egyfajta álomország, ha az ember egy olajfúró vállalat vezetője – mondjuk a Transzóceánon.…..
BerryBlog Kell egy hely... 2011.04.11 08:55:00
Tavaly decemberben nagy lelkesedéssel számoltunk be arról, hogy immár a BlackBerrykhez fejlesztett Facebook-klienssel is elérhető itthon (a hangsúly ezúttal persze az ITTHON-on van) a közösségi szolgáltatás helymeghatározás-alapú rendszere, a Places. Aztán kiderült, hogy nem is…..
   Az amerikai Patrick Michaels vezető klíma-szkeptikus ellen, akit az olaj milliárdos Koch testvérek támogatnak, nyomozás indult az ügyben, mert félrevezette a Kongresszust finanszírozásának nagyságáról, amit az olajipartól kap.  Mr. Michaels a Cato Institute…..
méhi 2011.04.05 18:02:53
@ROZ: kösz, a hibákat ahol helyesnek éreztem javítottam.

Pontatlannak és megalapozatlannak tartom én is azt az állítást, miszerint az emberi tevékenység nincs hatással a éghajlatra. Viszont azt is elhamarkodott lenne állítani, hogy kizárólag mi tehetünk róla. Én a valószínű magyarázatot valahol a kettő között gondolom. A bolygó változik, ha akarjuk, ha nem. Ez a természet rendje. A Föld idővel bizony "meg fog halni", ez ellen semmit nem tehetünk. Viszont véleményem szerint, kizárólag mi emberek tehetünk arról, hogy ilyen gyorsan zajlanak le ezek a folyamatok, ahelyett h arra törekednénk, hogy minél tovább "egészséges" és élhető hely maradjon. Szóval jó lenne, ha senki nem takarózna azzal, hogy a Nap tevékenysége így meg úgy, meg hogy igazából nincs is semmi baj, nyugodtan szipojozzuk ki a természeti kincseket... A mohóság lesz a vesztünk, ideje lenne ezt belátni.
      A tavaly felrobbant tengeri fúrótoronyból a Mexikói-öbölbe ömlött kőolaj továbbra is ott van tengerfenéken - jelentette ki szombaton Washingtonban egy tengerkutató, aki búvárhajóval vizsgálta a katasztrófa térségét a tenger mélyén. Samantha Joye,…..
 A várhatóan még hónapokig eltartó özönvízszerű esőzéseket a valaha mért egyik legerősebb La Nina-jelenséggel magyarázzák. A La Nina a tengervíz hőmérsékletének esésével jár a Csendes-óceán keleti és középső térségében, ami rendszerint csapadéknövekedéshez…..
    Biztos, hogy segítene a Mexikói-öbölben kiömlött olajat feltakarítani? Rengeteg beszámolóban megjelent, hogy számos egészségügyi kockázata van egy ilyen olajkatasztrófának. Többek között a Mexikói-öböl partvidékén élők, az utóbbi hónapokban…..
1985-ben került sor a Greenpeace egyik legnagyobb és talán legrendkívülibb akciójára: a Marshall szigetcsoport Rongelap szigetének lakói kérték meg a Greenpeace-t, hogy segítse őket elköltözni a sugárfertőzött szigetről. 1948 és 1954 közt 66 atomrobbantást hajtottak végre az…..
A Castor elnevezésű atomvonat Franciaországból Németországba szállított halálosan veszélyes nukleáris hulladékot. A Greenpeace szerint minden egyes tartály annyi sugárszennyeződést tartalmazott, mint amennyi az 1986-os csernobili katasztrófánál felszabadult. A vonatot indító…..
A Brent Spar egy úszó olajtartály- és töltőállomás volt, amit a Shell 1991-ig használt. Akkor került a közvélemény figyelmébe, amikor 1995-ben a tartály már használhatatlanná vált és a Shell úgy döntött, hogy a legjobb megoldás, ha elsüllyesztik a mélytengeri vizeken.…..
  Napjainkban a legfőbb természetvédelmi téma a globális felmelegedés. Szinte minden héten hallani vagy olvasni lehet valamilyen hírt ezzel kapcsolatban. Mégis úgy tűnik, hogy az emberek nem veszik elég komolyan. Olyan érzés, mintha csak rémisztgetni akarnának minket, de…..
méhi 2010.09.22 14:10:55
A cikkemben néhány adat immár valóban pontatlan, ahogy a kommentekben szereplők is. Ma 2 teljesen különböző mérést is olvastam, ki tudja eldönteni melyik a pontos... Mert sajnos ez egy olyan téma, ahol hetente (ha nem naponta) változnak a körülmények. És sajnos pont ez az egésznek a lényege, hogy NEM AZ számít, hogy 10centit vagy 20centit emelkedik, 3fokot vagy 6fokot melegszik, és a cikkem sem ezt hivatott megvitatni. Ezek mellék információk, amik változnak, egy éve még arról volt szó, hogy 80-100 év múlva lesz kritikus a helyzet, 10 éve 150-200 évet jósoltak. Fél éve rájöttek, hogy hoppácska már nem is annyi, hanem 40 év. 2 hónap múlva lehet, az én írásom és a te kommentjeid is abszolut nevetségesek lesznek. Én sem légből kapott információkkal dolgoztam, és ha megnézzük a hipotéziseket, mindegyik egy kicsit más. A LÉNYEG, hogy a világ fele valószínűleg a mi életünkben éhen és szomjan hal, ha nem éppen természeti katasztrófák és betegségek áldozata lesz. És erre kell az emberek figyelmét felhívni, ezért kell megváltoztatni az életünket. Ahhoz képest, hogy mennyi mindent hallani erről a témáról, meglepően kevés buzdító, figyelemfelkeltő írással találkoztam. Amennyiben napra kész méréseket kommentel valaki, azt szívesen veszem én is, mások is. Aki pedig tudományos és pontos helyzetjelentéseket keres, az látogassa meg a hivatalos honlapokat vagy menjen ki az északi sarkra méricskélni.

@derry: valóban nem olyan.kihagyhattam volna belőle a jelentéktelen számokat és drámaibbnak kellett volna lennem. Majd legközelebb.
méhi 2010.09.21 18:35:26
@citoplazma: ennek a kis írásnak nem az volt a feladata, hogy részletes adatokat felsoroljon, hanem egy egyszerű, RÖVID, érthető tájékoztatót adjon azoknak, akik nincsenek tisztában a helyzettel és összefüggésekkel.

@derry ÁTLAGOSAN 59cm, ami azt jelenti, hogy pl. Grönlandon 7métert is akár, viszont lesz olyan terület, ahol mondjuk 10centimétert..
    Biztos, hogy segítenél a Mexikói-öbölben kiömlött olajat feltakarítani? Rengeteg beszámolóban megjelent, hogy számos egészségügyi kockázata van egy ilyen olajkatasztrófának. Többek között a Mexikói-öböl partvidékén élők, az utóbbi hónapokban rendszeres…..