Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wattafilling

81 bejegyzést írt és 269 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Május végén egy szűkszavú közleményben tudatta ügyfeleivel a harmadik legnagyobb magyar bank, az UniCredit, hogy június 1-jével elhagyja a Facebookot, és a jövőben kizárólag saját felületeiken illetve a LinkedIn-en lesznek elérhetők online. ..
wattafilling 2019.06.03 15:43:40
@MAXVAL bircaman közíró: A pofakönyv egy magáncég. Nem hírügynökség, nem sajtótermék. Hellyel-közzel azt csinál, amit akar.
  A 45-60 év körüli olvasóinknak talán megdobban a szíve a mai téma hallatán, hiszen a "legendás" magnókazettáról szól a mai mese. Ezen korosztály tagjainak szinte kivétel nélkül van valamilyen sztorija ami összefügg a kazettával azaz hivatalos nevén a compact-cassette-tel. Ki ne tekerte volna…..
wattafilling 2019.02.22 15:01:59
@citrix: " jó minőségű (itthon nem árusított) orsós magnón lehetett hallgatni. "
Azért lehetett olykor a műszaki bizományiban kapni egész korrekt orsós készülékeket...
wattafilling 2019.02.23 12:16:20
@Szabványok: Nekem jó volt a kazetta - pedagógusgyerek voltam -, nem jutott drága cuccra. Amúgy meg felesleges a határokat ott meghúzni, hogy ki milyen technológián hallgatja a jó zenét. Hallgassa, szeresse, ez volna lényeg.
A 444 lelt rá erre a Híradó-részletre, amiben a tüntetésekkel foglalkoztak, egészen pontosan azzal, hogy micsoda mocsok maradt a felszínen a túlóratörvény miatt utcára vonuló, de jóval, több sérelem miatt ideges tüntetők levonulása után. És hát maradt egy olyan is, amin egy akasztott ember látható,…..
wattafilling 2018.12.15 13:54:56
wattafilling Kedves KKV-k! 2018.07.26 12:48:29
Ennek apropóján...   Angolul biztosan nem én foglak megtanítani titeket!   ;) Ha kell egy "nyomorult honlap", szóljatok nyugodtan!   wf  ..
wattafilling Választás még? 2018.04.24 13:59:09
Beálljak a trendbe, hogy a választás eredményének tükrében szapuljam mindazt, ami van?Eddig megálltam, bár halovány igény munkált bennem ebben az irányban. Most is csak magamnak írom le, bár a csekélynél is szerényebb látogatottságú, rég elhanyagolt blogjellegű felületen valójában bárki…..
Az előző intelligens életképtelenek bejegyzésből sokan hiányoltátok, hogy konkretizáljam pontosan min is kellene változtatni a kerettanterven – a tananyag csökkentésén kívül. Ti, kértétek, én megírtam, voila. Kezdjük az általános iskolánál - alsóban: Először is játékos órák legyenek az elején,…..
wattafilling 2018.03.15 22:56:06
Hogy is mondjam... Nem vagyok pedagógus, csak többszörös szülő.
Tapasztalom a közoktatás problémáit. Nem tudom viszont, mi a megoldás. Csak azt látom, hogy az iskolában - például alsóban - hangról hangra, percről percre, napról napra ugyanaz és ugyanúgy történik, mint akkor, amikor én voltam alsós. 1975. körül. Hogy most is nyolc órát van benn a gyerek, és most is pikk-pakk le van zavarva délelőtt 4-5-6t óra alatt a tananyag, aztán jobb esetben délután ugyanannak az ismétlése házi feladat címén, vagy szimpla gyerekmegőrzés folyik. Ha a gyerek kicsit lassabb, vagy nem érti a tananyagot, az le van tojva, majd otthon a család elmagyarázza. Szóval olykor a szülőnek kell megtanítania az aktuális anyagot. Mert hazajön a befejezetlen házi feladat, amivel napközis nevelő már nem törődik. Amúgy még annyira sem, hogy vajh helyes-e a megoldás? A lényeg, hogy "meg legyen csinálva".
Hogy a gyerek valójában érti-e az anyagot, az csak a dolgozatnál derül ki.

A másik a tehetséggondozásnak hazudott versenyeztetés, amikor a tanítónéni a kiválasztott 2-3-4 ügyesebb matekost tréningezi éppenséggel a rajzórán, énekórán, tornán, a többieknek meg éppenséggel kuss van. Heteken keresztül.

Szerintem már az is elég lenne, ha negyedik végére jól menne az olvasás, írás, számolás alapműveletekkel százas-ezres nagyságrendben. Fejelve némi praktikus tudással és készségek játékos, szórakoztató fejlesztésével. Esetleg még némi ismeretek az együttélés témakörében, közlekedési ismeretek, hasonlók. És talán a legfontosabb készségnek, a jó tanulásnak az elsajátításával.
Egészen ügyes trükkel kelti azt a látszatot Magyarország kormánya, hogy szépen hasít a gazdaságunk. A megrázó kórházi élményeket, a vergődő oktatásügyet megszépítő sportesemények és pörköltfőző versenyek fényében komolyan kell vennünk azt a törvényszerűséget, hogy a korrupció egy bizonyos mérték…..
Vannak emberek, akikbe semmiféle tisztesség nem szorult. Vannak emberek, akik utolsó, mocskos hazugságokat szajkóznak egész életükben. Vannak emberek, akik lelkiismeret furdalás nélkül képesek mások bemocskolására, kizárólag a saját alantas érdekeiket szem előtt tartva! Mind ismerünk ilyen…..
Ó szent szülői értekezletek... évente minimum kettő. Ha több gyereked van, szorozd meg annyival, ahány és lehetőleg szakítsd szét magad, ha egyszerre több helyen kellene lenned. Az van, hogy gyakorlott szülőként egyszer csak rájövünk, attól, hogy gyereke van valakinek, egyáltalán nem lesz…..
wattafilling The Black Cuillin 2017.01.21 15:39:59
Tegnap a Totalcaron jelent meg a hír egy titokzatos angol sportkocsiról, amit nemsokára, Genfben terveznek leleplezni. A gyártó honlapján sincsen több látványelem, mint amit a Totalcar is bemutatott: Jó kis forma... Érdekes lesz. Na, de milyen? Kis keresgélés és ez is ott van a…..
Van egy olyan érzésem, hogy érdemes felfrissíteni az emlékeinket arról, hogy milyen körülmények között is zajlott az 1998-as választás. Ebben a vs.hu Kis magyar robbantás-történelem cikkének egy részlete lesz segítségemre:  Az 1998-as parlamenti választásokhoz közeledve a szokásoshoz képest is…..
wattafilling 2016.09.26 07:25:41
@hagyma: az ott nem úgy van, hogy a kongresszus, vagy a képviselőház a félszáz amerikai állam szövetségének az "uniós parlamentje"?
A parizer vagy más néven párizsi az egyik legnépszerűbb felvágott. Készítésének módja, tartalma városi legendák sorát ihlette. Én persze nem hiszek bennük, mert nekem van egy saját használatú. Egyik gyermekkori haveromnak a papája szocialista összeköttetéssel - a fiataloknak:…..
Kisgyerekes anya vagy? Barátnőid azt mondogatják a hátad mögött, hogy te mindenre ráérsz, hisz egész nap otthon vagy? Esetleg a párod szokta a szemedre vetni, amikor este hazaér a romos lakásba, hogy ugyan mit is csináltál egész nap?  ..
wattafilling Megérkeztünk 2014.02.12 10:25:38
"Felhívta a figyelmet egyúttal arra, hogy Magyarországon megvan a politikai stabilitás, ami manapság kulcskérdés, Kínának is ez óriási előnye." Ergo a legóriásibb előny az "egyállampárt" stabilitása. Mesés kilátások! Él még ebben az országban sok-sok ezer korosodó …..
wattafilling Kedd 2014.02.11 10:43:06
Ma egy kicsit magamra ijedtem, és el is felejtettem, amit írni akartam. Azaz, mással lett tele a fejem...
Csak blues... ..
wattafilling Ez baj? 2014.01.21 14:26:08
"Ez a baj a Facebookkal" ..
wattafilling A korszerűtlen ember 2014.01.15 12:00:00
Van egy “korszerűtlen” barátom. Hívhatnánk Sanyinak is, de nevezzük most inkább Tibornak. Az igazi nevét fedje talány. Óvodás korom óta ismerem. Nem foglalkozik trendi dolgokkal, még a szó jelentését sem biztos, hogy érti (amúgy dehogynem). A mostani kamaszok társalgását nem…..
wattafilling Drukkolok... 2013.11.11 12:50:31
http://index.hu/gazdasag/2013/11/10/a_pofatlan_berekrol_szavaznak_svajcban/..
wattafilling 2013.11.11 14:02:03
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Ja, ám egy korrektül bonyolított népszavazással fejelve viszonylag demokratikus keretekben.
wattafilling 2013.11.11 14:08:50
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Hogy abszurd-e, az még lehet vita tárgya. Az én régebben határtalan liberalizmusomnak is akadnak korlátai.
Értelmesen szinte mindenről el lehet beszélgetni.
Mai Égéstér-adásunk kommentposztja.Direktlink a letöltéshez...
wattafilling 2013.10.17 14:58:08
Nem értem a balliberális ellenzék szűnni nem akaró ajvékolását trafik-ügyben. A Hegyvidéken ezen a téren is minden a legnagyobb rendben van. Az eredeti célkitűzéseknek megfelelően nálunk családok nyertek koncessziót, de rajtuk kívül nyert egy mozgásában korlátozott…..
wattafilling Vélemény-logó 2013.07.04 08:01:59
Most örülök igazán, hogy negyed évszázadnyi dohányzást követően bő négy éve leszoktam. ..
wattafilling Do-hányni kellene... 2013.05.09 22:16:00
Jó sikamlós lett ez a traFIKA. De tényleg. Hogy lehet egy eredetileg valóban polsemleges ügyet ennyire elkúrjantani? Hogyan jutottunk el odáig, hogy a kezdeti nemes cél, mely szerint cigarettát ne vehessen a gyemekkorú jövő magyar polgára, ennyire ordenáré kiszorítósdivá…..
wattafilling Kertelés volt 2013.05.07 18:42:00
persze nem ma... ..
wattafilling Ölelés 2013.05.04 22:39:00
Kedvencem "régtől"... Amúgy, mielőtt még bárki szólna miatta, nem gyúrok Juan Mann hasonmásnak... ..