Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kukulec

1 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eldőlt, hogy a két elődöntő második ádásából melyik az a négy előadó, aki csatlakozik az előző négyhez, hogy végül a döntőben dőlhessen el, ki indul az idén Kijevben megtartott Eurovíziós Dalfesztiválon. A mostani dalok egy fokkal jobbak voltak, mint az előzőben, de azért erősen furcsa, hogy néha…..
Nem poénkodunk, sőt kegyeletet sem sértünk, inkább csak dühösek vagyunk, de meglehetősen: a köztévé M1 nevű kormányszócsövén csatornáján ma este 19:30-kor leadott Híradójába volt idő a kormány tankönyvprogramjának dicsérgetésére, az ellenzék baszogatására két…..
kukulec 2014.08.06 23:41:37
@DR. Smit Pal..: megfogadtam, hogy nem kommentelek, de olyan szinten vagy gyökér, hogy amellett nem lehet elmenni.
Miközben a magyar politikusok többsége végleg belebolondult a 30 milliós Magyar Birodalomról szóló álomba, a magyar közvélemény Bosznia után már Szerbia és Bulgária elfoglalásáról álmodozott, addig Hungária szláv népei reménykedve várták a trónörökös hatalomra…..
kukulec 2014.06.30 00:40:42
bár érteni vélem az írásodat, azt hiszem, a szlovákság reményei nem igazolódtak volna be. egyszerűen a birodalmi logika a történelem folyamán bizonyította, hogy hagyományosan nem kisebbség párti, maximum árnyalatok vannak az uralkodók között.
"Azt mondtam már, hogy tetszettek volna háborút nyerni?" - cinikus és arrogáns ez a mondat, ráadásul akkor én is mondhatnám minden csehnek és szlováknak, hogy a helyzetük azért nem volt azonos a magyarokéval, mert ők az évszázadok során semmi, a '48-as forradalomhoz fogható harcot nem vívtak a szabadságukért ("tetszettek volna forradalmat csinálni" - muhaha). a tényleges véleményem a kérdésben, hogy a monarchia a szemétdombra volt való, mert mint ahogy egy szobában sem szeretnék olyannal lakni akit nem kedvelek, így egy nép se legyen olyan államban másikkal, amit nem kedvel. és mielőtt jönne a nacionalizmus vádja: azon személyek közé tartozom, akik örülnek, hogy végül az egykori elnyomottaknak, így a szlovákoknak is saját államuk van. és igen a magyar elit, ahogy mocsáry lajos is jelezte, nem járt el korrektül a kisebbségekkel. tiszta sor, mindenki a saját ura. és pont ez az, ami miatt ferdinánd gondolatai már középtávon is kudarcra lettek volna ítélve, és ez az amiért kár életképtelen alternatív államformákról elméleti vitát folytatni.
az eu-t felesleges idekeverni, mert egy teljesen más elképzelés mellett, egy teljesen más világban, egy teljesen más struktúrát képvisel.
kukulec 2014.06.30 17:39:10
@Csehszlovák Kém: valahogy úgy érzem, hogy egy erős prekoncepció mentén akarod a saját igazságodat univerzálissá tenni. nem elvitatva a nemzetiségek érdemeit, de valahogy nem véletlen, hogy magyar szabadságharcról beszélnek. továbbá, nekem két liberális tanárom volt, akik ki nem állhatták a magyar sovinizmust, és ez velem is hasonlóképpen van (aki mocsáryt, mint a nemzetiségek legjelesebb magyar képviselőjét említi, az annyira nem is lehet az, de nyilván ezt a te tankönyveid nem említik. azt meg ne feltételezd, hogy mindenki egy gyökér, és az új fidesz-tankönyvekből tanult. én speciel romsicsot és ormost olvasgattam, akik azért nem feltétlenül vádolhatóak nacionalista írással). ami a mi sarunk, azért felelősséget kell vállalni, de ami tény az tény, és ez nem azt jelenti, hogy minden mocskot a magyar vezetőkre lehet kenni, pláne, hogy voltak kérdések, amelyeken kényszerpályán mozogtak. a térségben voltak hagyományosan aktív és kevésbé aktív (ez nem teljesen passzívat jelent!) népek. ha a lengyel, magyar az előbbi, akkor a cseh és szlovák a másik.
továbbá bár ügyesen emeltél ki, én a fent idézett mondatot valamire reagáltam, úgy lenne korrekt, ha azzal összefüggésben jelenítenéd meg. amúgy mindig azzal nyugtatom magam, hogy ha a franciák és a németek képesek voltak konstruktív szövetséget alkotni alig egy évtizeddel a 2. világháború után, akkor előbb-utóbb ez nekünk is menni fog, noha ez a térség nemzetileg és államilag is sokkal butább (igen a magyarokkal az élen, de a többi sem marad el sokkal).
Mindig is érdekelt, hogy egy nőt mi visz rá arra, hogy a bugyiját egy zenészemberhez vágja. Eleve nem értem az egész hajigálás logisztikáját, mármint hogy ahhoz, hogy mondjuk Chad Kroeger, a Nickelback énekes-gitárosának a fejéhez hozzávághassunk egy uszkve 2 grammos, kék…..
Ha nem lett volna a Társas játék, akkor talán még mindig azt hinnénk, hogy a magyar tévésorozat az, amikor Vágási Feri megpróbálja minél többször kimondani, hogy eredeti Windows 95 operációs rendszer, a háttérben pedig Etus azzal tereli el a figyelmünk a burkolt reklámról, hogy…..
Vasárnap este az NBC-n debütált az az Arcade Fire-kisfilm, ami amellett, hogy bemutatja a Here Comes The Night Time, a We Exist és a Normal Person című dalokat, felvonultat egy csomó sztárt is. Win Butler énekes például Bonót hajítja le a színpadról, aki a szintén nagyon csalódott…..
Avicii - True(PRMD / Universal Island) A hivatalos megjelenés előtt a töménytelen rádiós felvételről és a márciusi Ultra Music-os fellépéséről (ahol kb. 40 percet játszott az albumról, élő hangszerekkel megtámogatva, amiért ott helyben meg is kapta a magáét) már szinte…..
Űbermegabréking! A Metallica kiadta első kislemezét ahhoz az albumhoz, ami a soundtrackje lesz a hamarosan mozikba kerülő Metallica Through the Never című térhatású mozifilmnek! A klasszikus Master Of Puppets dalt lehet meghallgatni teljes egészében, úgy, ahogy még az soha nem…..
Fodor Gábor Tusványtól keletre 2013.08.17 13:32:45
Orbán Viktor Tusnádfürdőn elindította a 2014-es választási kampányt. Azt is elmondta, mi lesz a választások tétje. Csak éppen az ellenzéki oldalról nem vette észre senki. A miniszterelnök az Európai Unió elhagyására készül. Mint azon kevesek egyike, akik személyesen is elég…..
Az egyik leggyakoribb kritika a katolikus egyházzal szemben, hogy nem tanúsít kellő toleranciát a homoszexuálisokkal szemben. Azt, hogy mi a kellő tolerancia, általában azok próbálják megállapítani, akik úgy érzik, éppen velük szemben nem elég elfogadóak. Minden rossz szándék…..
Nem csak Magyarországon tartották március másodikán a nemzeti Eurovízió-döntőket, és nem csak nálunk sokkolta az eredmény a nézőket. Igaz, Örményországban magával a dallal nem volt bajuk az embereknek, sőt, igazából semmivel, ott csupán az okozott meglepetést, hogy a nyertes…..
kukulec Első 2013.01.17 20:27:36
Kappadokia - Törökország ..
Tankcsapda – Rockmafia Debrecen(Tankcsapda Music) Kevés olyan magyar zenekart, előadót lehet említeni az elmúlt húsz évből, amelyikről mindenkinek van véleménye. Már a Kispálban se vagyok biztos, Ákosban és a Tankcsapdában viszont száz százalékig. Valószínűleg Magyarország…..
Steve Harris - British Lion(EMI) Azt, hogy Steve Harris egy élő legenda, meg saját maga és a galoppozós basszusgitározás élő szobra, az pont olyan alapvetés, mint az, hogy Lemmy az Egyetlen Élő Isten. Éppen ezért kicsit elnézőbb tud lenni vele az ember, amikor egy olyan bosszantóan…..
Gyurcsány Ferenc plágiumgyanús szakdolgozatával kapcsolatban épeszű és éplelkű embernek nem nagyon lehet más véleménye, mint Schmitt Pál másolt doktori értekezésével kapcsolatban volt. Ha a feltételezést nem tudja hitelt érdemlően megcáfolni a volt miniszterelnök, pontosan…..
Itt a legnagyobb Chevy, amit idehaza megvehetünk. Dupla kipufogó, Camaro-lámpák és egy legendás név. És valójában? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Őfelsége titkos ügynöke, James Bond, vagyis az őt alakító nyersmacsó Daniel Craig élete legnagyobb küldetésére készül. A hír már hivatalos, a londoni ötkarikás játékok július 27-i megnyitó ünnepségére a sztár helikopterrel érkezik majd, ahol a királynőtől kér…..
kukulec 2012.04.03 07:36:08
@Hiller Józsué: megragadtad a lényeget