Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GlennMiller

0 bejegyzést írt és 61 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zágráb főterén élőben közvetítettek a hágai nemzetközi büntetőbíróság üléséről. A tömeg örömmámorba tört ki, amikor is elhangzott, hogy másodfokon felmentették az első fokon súlyos, 24 és 18 év börtönbüntetésre itélt horvát tábornokokat. Az elsőfokot gyökeresen…..
GlennMiller 2012.11.21 19:07:36
@Muity Mijo: A szerbek eszéki (Osijek) bombázását éltem át 91 július és augusztus hónapjában. Egyfolytában aknavetőkkel lőtték a várost. Két barátomat vesztettem el.
Nem vagyok usztasa-fan. Már eleve nem lehetek az, mivel magyar vagyok.
Normális embernek tűnsz, ezért üdvözöltelek.
Vannak szerb barátaim, akik ugyanúgy mint én ellenezték ezt az eszetlen háborút. Mindent meg lehetett oldani békés úton.
Nem kell velem egyetérteni a hágai ítélet kapcsán, neked biztos okod van rá miért nem értesz egyet. Az ellenségeskedés mielőbbi beszüntetése miatt tartom jónak az ítéletet, legyen már egyszer béke.
Ha úgy gondolod, írhatsz nekem, normális ember vagyok, ezt merem állítani.
GlennMiller 2012.11.22 11:42:28
@Muity Mijo: Látom, megtévesztő volt az, hogy igazságos ítéletnek tituláltam a hágai döntést.
Nem írtam meg az indoklásomat, hogy miért gondolom úgy.
A hágai cirkuszt minél előbb be kell fejezni, talán ez volt az első lépés, hogy így lesz. Mladityot is el kell engedni. Az egyik és másik népnek megvan a saját hőse, ezen a bíróság úgysem tud változtatni. Béke legyen, ne állandó szarkavarás. A hágai bírók már jól meggazdagodtak a mi szerencsétlenségünkön.
Ami engem illett, távol áll tőlem az usztasa ideologia, úgyszintén a csetnik ideológia is. Ahogy azt szerbül mondják : "Jebem ja i jedno i drugo". Én ember-fan vagyok, tehát az nálam a lényeg, hogy az ember legyen ember.
Szerbiában születtem, Zrenjaninban. 24 évet éltem ott, úgymond az akkori jugoszláv szellemben nevelkedtem fel. Két hete ott voltam vendégségben Sztévó (Stevan) szerb barátomnál, akivel rendszeresen összejárunk.
Gondolod, egy usztasa-fannal szóba állt volna a szerb barátom?
Akár össze is találkozhatnánk mindnyájan, ha közelben laksz.
Ahogy említed, Gotovina kezéhez horvátországi és szerbiai magyar vére is tapad. Ezt is tudom. A horvátok istenítsék, ezen nem lehet váloztatni. Az biztos, hogy én nem istenítem, ugyanúgy nem, mint a Jelasics (Jelacsics) bánjukat. Ez utóbbi is megérne egy misét.
GlennMiller 2012.11.24 12:51:32
@Muity Mijo: Nekem az említett két átvészelt hónap mély nyomot hagyott bennem. A szerbek három irányból, kelet, észak, dél, löttek minket civileket, ott Eszéken. Csak a nyugati oldal volt szabad, ahol távoztam Magyarországra, ugyanis pár hónappal előtte házasságot kötöttem mostani, magyar állampolgárságú nejemmel. Nem léptem be tehát semmilyen horvát alakulatba. Szép is lett volna, mondjuk a testvérem ellen harcolni, aki Bácskában él. Őt nekem sikerült kimenteni az alól, hogy mozgósítsák. Egyszerűen én itt munkát találtam a részére is, itt dolgozott Magyarországon.
Nagyon jó, egyenlő jelszavunk van (jebem ja ...), habár te még szkeptikus vagy velem szemben. Érthető, nem ismersz személyesen.
Úgy értékeltem akkor is, most is, az a háború egy nagy hülyeség volt. Nem lehetek érzéketlen sem a horvát, sem a szerb nép szenvedésére. Ha a horvátok valaminek örülnek, megértem őket, nagy volt a pusztulás. Ez ugyanúgy részemről a szerb népre is vonatkozik. Mindig a szegény nép issza meg a levét a hülye politikusok ámokfutásának.
Tehát : Milosevics, Tudjman, Izetbegovics, ez mind egy kaptafa, to je ista bagra.
Jut eszembe : Zvonko Bogdan "Ej bunjevci, na severu Backe ..."
Ő, meg a Balasevics a kedvencem.
Bayer Zsolt: „A tömeg” című írásának ez az első mondata is már finom kis hazugság, miszerint Papcsák Ferenc zuglói polgármester feljelentette az őt rágalmazó „kommentelőket”. Ugyanis nem a rágalmazókat jelentette fel, hanem a becsületsértőket. A kettő között igenis…..
Serbia Insajd Szerbia szégyene 2012.10.17 13:30:00
A tegnap esti, Belgrád  helyett vidéken, Krusevácon megrendezett Szerbia-Anglia U21-es EB-selejtező korosztályos meccsen nem csak az utánpótlás játékosok bőgtek le (hasonlóan,  mint a "nagyok", akik Macedóniában kaptak ki) hanem a rasszista huhogások, a meccs lefújása utáni…..
A napokban elkezdődött a kolontári vörösiszap katasztrófa miatti büntetőper (#1). Bár a vád szerint „a katasztrófához az üzemeltetés, az ellenőrzés, az engedélyezési eljárások és a monitoring rendszer hiányosságai vezettek”, még sincs a gyanúsítottak között egyetlen…..
Rákosi utasítására 1952-től 1955-ig évente a magyar GDP 25%-át költötték el a Jugoszláv Néphadsereg ellen emelt, Szentgotthárdtól Nagylakig tartó erődláncolat építésébe. A határsávból kitelepítetteket a mai napig csak részlegesen kárpótolta az állam. Montázs: Szovjet karikatúra a "nyugatbarát"…..
A Fidesz és az MSZP társadalmi újraelosztást érintő elképzelései ismeretében, nehezítve mindezt az utóbbi párt minap nyilvánosságra került szavazatmaximáló stratégiájával is, súlyosan felmerül a kérdés: mik közül is lehet választani? A kérdésfeltevést itt egy kicsit…..
GlennMiller 2012.09.20 08:14:51
@Box Tobient:
"költségvetési reform a nyugdíjakhoz nyúlás nélkül kevéssé esélyes"
Nem vitatom, hogy a nyugdíjakhoz is nyúlni kell, meg úgymond minden mozdíthatóhoz, de ez már tudomásom szerint jószerivel megtörtént, hiszen lenyúltuk (nem is kicsit) a magánnyugdíjpénztárakat (vagy szerinted is nyugdj-megvédés történt?). Oké, szerintem is folytassuk emme lenyúlási tevékenységet, de még a választások előtt! Ne halasszuk a választások utánra, egy választás már ne legyen annyira nyugdíjas-függő.
Ámazonban, mi van az unortodox gazdasági ökörködéssel, korrupcióval, oligarchákkal, offshore-lovagiassággal, stb?
A költségvetési reformot talán itt kell elkezdeni, másszóval el kell kezdeni a valódi kormányzást.
Mi a véleményed?
GlennMiller 2012.09.20 09:37:22
@veerses:
Jó válasz, semmi kétség.
Csak egy szépséghiba:
Sem gyerek, sem szélsősőges balos nem vagyok, éppen az ellenkezője.
Vén szent tehenek gittegyletéhez tartozom (VSZT), méghozzá megrögzött nemszavazóként. Olyan párt még nem született, mely megérdemelte volna a voksomat.
Kösz a jó választ, üdvözletem!
Nyugdíjas kedvezmény, amelynek alig van párja Európában A hárommilliós nyugdíjas réteg minden kormány kedvence, a legnagyobb egységesnek mondható szavazói blokk. Nem véletlen, hogy dúljon bár elszegényedés, munkanélküliség és recesszió az országban, a nyugdíjak…..
Meglepő riportot sugárzott esti híradójában az RTL Klub - még szerdán. Azóta figyelem a netet és várom a visszhangokat, de nincsenek.Jó, jó, történt egy, s más az elmúlt 24 óra alatt, Orbán Viktor közölte: tudták az ominózus azeri döntés előtt, hogy Jerevánban magyar…..
Kőszegi Zoltán fideszes képviselő a minap Erdélyben egy beszélgetés közben kérdésre válaszolva azt mondta, akár 8 éven belül is elképzelhető egy felülvizsgálat Trianon ügyében. A Fidesz és a kormány helyesen el is határolódott tőle. A képviselő azóta már magyarázkodik,…..
törökgáborelemez 469. Mínusz 2012.08.14 12:30:23
Mikor lesz már jobb, mikor jutunk ki ebből a lehetetlen helyzetből? – tette fel a kérdést Orbán Viktor 2011 elején elmondott szokásos évértékelő beszédében. A miniszterelnök akkor egy világos, könnyen érthető és bizony számon is kérhető tervet vázolt fel: „2010 az…..
GlennMiller 2012.08.14 18:10:06
@dr. Bubó: Ne rontsd el az élvezetemet!
Mármint én azt vizionáltam, hogy Ócsa egy rendes indián rezervátum lesz: dakoták és komancsok (komcsik) együttes rezervátuma.
Jó, tudom , ez egy hiú ábránd volt, de jó volt nekem elképzelni pl. egy 20 éves politikai moratóriumot, csak egy rendes kormány üzemeltetésével.
Európa országainak többségében szélsőjobboldali pártok gyűjtik be a válság protestszavazatait – nem úgy Németországban, ahol ez az ideológia tabunak számít (leszámítva a neonáci NPD-t és társait). A németek mostanság kalózokat szavaznak be sorban a tartományi…..
Bár a kormány fiskális politikája a szakszerűtlenség kétségbeejtő példája, és a vitairat [Félfordulat – a szerk.] a kérdést egy normálisabb mederbe tereli, a nemzetgazdaság gondjai nem az elhibázott fiskális politikából fakadnak. Az csak súlyosbítja a bajt. Szerintem a baj…..
Pártot alapítanának a cigányvajdák, és képviselőket juttatnának az országgyűlésbe - erről tudósított egy Index-videó a néhány napja tartott országos vajdatalálkozóról. A cigányság politikai képviseletében ez újdonságnak hangzik. De újdonság sajnos az is, hogy…..
GlennMiller 2012.08.02 18:42:52
@Advanced Flight: Értékelem a válaszodat,de ...
Ugyanígy annak idején a szerbek is lebecsülték az úgymond toprongyos koszovói albánokat.
Ugyanígy mondták (jó nagy mellénnyel), hogy azok semmire sem képesek.
Nos, mivel ott is éltem, itt is, én éppenséggel nagy hasonlatosságot látok az albánok és a cigányok között, mintha ugyanaz a nép lenne.
A cigányok összetartásáról: úgy látom, jobban tartják össze magukat, mint mi magyarok.
Na jó, ez az én magánvéleményem.
Sikerült ismét valami egészen különlegeset kifőznie T. Miniszterelnök Úrnak. Ezúttal a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) ülésén tartott ínyenc politikai tanfolyamot. Mestermunka. T. Miniszterelnök Úr (a továbbiakban: Séf) gondban volt: milyen…..
Ha a kormányzat és az ország vezetői sorozatos hibái hátterében egyszerűen csak a butaság és a felkészületlenség állna, ahogy az sokáig legalább "remélhető" volt, már akkor sem lenne épp rózsás a helyzet, ennél azonban sajnos úgy tűnik, sokkal aggasztóbb a valóság. Mára…..
Mondom én, hogy Viktort szívatja a habonyárpi, - vagy elment nyaralni - mert Kedves Vezetőnk továbbra is tündököl saját, Mondd ki habozás nélkül ami eszedbe jut - one man showjában. A gondolatmankót jelentő habony nélkül meg úgy esik ki a polgári demokrata szerepéből, mint…..
"Tulajdonképpen optimista vagyok - hajtogatta előszeretettel -, elvégre a dolgok alakulása végül a legsötétebb jóslataimra is rá szokott cáfolni" – Claudio Magris Na, jó, még nem egyből szólnak a harci dobok, a valódi mozgósítás várat magára szeptemberig. Generális Gyuri…..
Az újonnan indult vízibusz mellett hamarosan vízivillamos, vízimetró és Vizi E. Szilveszter is lesz. A rekkenő hőségre tekintettel a BKV a teljes flottáját vízi közlekedésre alakítja át. Ezzel megspórolható a költséges légkondicionálás a járműveken, az ellenőrök pedig…..
Vastagbőr A legújabb csomag 2012.07.02 14:52:00
Tegnap este láttam a HírTv-ben, ahogy Matolcsy arról beszél, hogy "valamikor 2020 és 2030 közöttre Magyarország megkétszerezze, vagyis kb 200 milliárdra növelje a GDP-t". Jót nevettem a 10-20 éves időtartamon, és a hőségnek tudtam be az egészet, de ma azért megnéztem, miről is…..
GlennMiller 2012.07.03 10:16:04
@Kutchek:
Mondasz valamit !!!
Elvégre, tudjuk nem az ország jövője a fidesz elsődleges célja, hanem saját maguk.
Nagyon jó észrevétel, így most nekem is leesett az a bizonyos tantusz.
Mandiner blog Mi a neved, zsidó? 2012.06.27 11:01:00
  Visszanyalt az árpádsávos fagyi, saját vezéreik vérségi viszonyaiban turkálnak a radikális szubkultúra tagjai. Úgy tűnik, a jövőről való mondanivaló híján 2012-ben tényleg a múltban való vájkálásról szól a magyar közélet, bár a származás taglalása tényleg egy új…..