Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rautalo_szolgaltato

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokszor írtuk már, de sosem lehet megunni, amíg ennyire abszurd a helyzet internetfronton. Legújabb panaszosunk kiszámolta, hogy 8 megás ADSL-je 100GB-os forgalmi korlátja a valóságban annyit jelent, hogy a szolgáltatás 3,7%-ért kell kifizetnie 8000 forintot. Ilyen még Kádár alatt sem…..
rautalo_szolgaltato 2008.05.06 17:48:19
Qrva nagy tévedésben vannak néhányan.
Néhány gyakorlati adat, lehet utána számolni !
1. A minden korlátozás nélküli és garantált sávszélességű szolgáltatást bérelt vonalnak hívják, aminek az ára minimum 1 nagyságrenddel nagyobb, mint a "mezei" előfizetésé.
2. Nagykereskedelmi áron 100 Mbit-es bérelt vonal jelenleg 2-400 eFt/hó. Ha mindenki folyamatosan 10 Mbit-el töltene le, hány ember tudná egyidőben használni és mennyi volna a bevétel? Elárulom, hogy 100 Mbit-es sávszélességgel a gyakorlatban több mint 500 "normál" felhasználót lehet tisztességesen úgy kiszolgálni, hogy még csúcsidőben is megvan a maximális sebesség, de már 10 "korlátlan" felhasználó is gondot tud okozni.
3. Korlátlan internetet igérni ősi román szokás. Erre már a nagy szolgálatatók is rájöttek, mióta a fogyasztóvédelem a tökükre lépett néhány extra user - egyébként teljesen jogos- reklamálásának hatására.
4. A szolgáltatónak semmi köze hozzá hogy a user mire használja a netet, de aki meg azt hiszi hogy neki 4-6 eFt havi díjért korlátlan internet JÁR (!) az meg
nincs tisztában a lehetőségekkel.
5. Ha a szolgáltató korlátlan netet igért, akkor vagy szélhámos, vagy naiv. Ha naiv volt, és rájött, hogy nem tudja a korlátlan internetet nyújtani, a nagy többség érdekében még mindig tisztességesebb a szerződés felbontását felajánlani a kb. 5% extra usernek, mint hagyni azt, hogy több száz, vagy több ezer ezer embernek legyen drasztikusan kisebb a sebessége.
6. Akinek nem tetszik, menjen más szolgáltatóhoz. Az ÁSZF hátrányos módosítása miatt megszűnik a hűségnyilatkozat. Aztán 1-2 év múlva kiderül, hogy az új szolgáltatónál sem feneketlen kút az internet, de lehet hogy nem 100, hanem 200 méter mély, de sokszor lassabban csurog a csapból a víz...
7. Technikailag lehet nagyon mély kutat is fúrni nagy vízhozammal, de az nagyon sokba kerül, és csak olyan cégek engedhetik meg maguknak, akiknek nem számít ha 10 év múlva lesz nyereséges, és 20 év múlva térül meg a beruházás. Ki ismer ilyet ?