Regisztráció Blogot indítok
Adatok
geeeteee

0 bejegyzést írt és 1564 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
       A jelenlegi adatok birtokában járványügyi előrejelzésekkel foglalkozó szakembernek aránylag komoly pontossággal meg kell tudnia mondania,  hányan fognak meghalni Covidban március huszonhatodikán.      "Nem. Mindig volt 1-2 százalék tévedés, de hálásak is lehetünk nekik, mert az…..
geeeteee 2021.03.13 17:27:39
@white999: Náluk vannak a könyvek, ők adják a számokat, azaz diktálják, mennyire igaz, vagy sem, nem mindegy. Nem tudjuk. Annyi, amennyit bemondanak. Nem tudom, feltűnt-e, sokan úgy érzik, a kormány nem le, hanem felfelé hazudik a halálozási statisztikákkal?
geeeteee 2021.03.13 17:30:41
@Barkalot: Káosznak látszhat, pedig csak másfelé(saját zsebük) kormányoznak.
geeeteee 2021.03.13 17:57:02
@white999: Nem tudjuk, vékony-e, vagy széles az a mezsgye. Erről is szól a poszt.

Smoke and mirrors.

Amennyi pénzt ki tudtak eddig szórni feleslegesen, az alapján van ott még mozgástér.
Két hét karantén egy ausztrál szállodában – ennél azért rosszabb dolgok is történhetnek az emberrel, nem igaz? Legalábbis ezt gondolná az ember, de Sándor posztjából kiderül, azért ez sem kifejezett leányálom...
geeeteee 2020.12.16 15:31:32
@nyuszigonosz: Jó, hogy említed a privát utazást.

A cikkhez hozzátenném, pár tízezer ausztrál is kint rekedt az országból. A beutazási kvóták rájuk is vonatkoznak, ez alapból okoz hosszú késéseket, ennél az önköltséges karantén még rosszabb. Rengetegen ragadtak aránylag olcsó nyaralóhelyeken, mivel családostul képtelenek bevállalni a 3000 dollárt fejenként.

shorturl.at/DHMQZ

Ilyen hoppák is vannak.
     Demeter Szilárd szerint a szolidaritás olyan, mint a Zyklon-B, a multikulturális társadalom pedig maga Auschwitz, nyilván Priti Patelre és Rishi Sunakra gondol, esetleg a francia kormány muszlim gyökerű tagjaira, vagy arra a két török származású tudósra akik a Pfizer vakcinát fejlesztették…..
       Szilvaytól, Seres Lászlóig, az ATV-től a magyar állami televízióig nyomatják a debil trumpista propagandát, miközben Biden nem kapja meg azokat a biztonsági információkat (remélhetőleg megkapja, mert vezető republikánusok átadják neki), amelyeket Trump napokkal a megválasztása után már…..
       Nekem most nincs semmiről mondanivalóm. Ezt kell elolvasni. TGM írását Szőcs Gézáról. Ebből valamit meg lehet érteni a világunkról. Valami keveset, mert mindig csak keveset lehet megérteni a világból, ami soknak látszik az mindig hazugság.     Választottam hozzá egy Szőcs Géza verset.…..
Könnyen gondolhatnánk, hogy Luxembourgban (de akár Luxemburgban is) élni csupa móka és kacagás, hiszen Európa és a világ egyik leggazdagabb helyéről van szó. Az igazság persze kissé más, akadnak ott is mellékhatások, melyekből Paula választott ki néhányat (nem feltétlenül kell mindet halálosan…..
geeeteee 2020.10.30 17:44:44
@fhdgy: A Google Earth tele van fényképekkel, talán megér egy próbát?
        "Az emancipáció ellenében ennek a begyökerezettségnek kell lennie a konzervatív gondolkodás középpontjában. Ezt Roger Scrutontól Donald Trumpig sokan képviselik. (Botos Máté, a pártállam ideológiai könyvkiadójának újonnan kinevezett vezetője)"        Donald Trump konzervatív…..
        Essünk túl rajta. Azt gondolom, hogy Orbán Viktor, legalábbis részben, legitim magyar nemzeti érdeket szolgál. Nemcsak a klánja érdekeit szolgálja, hanem milliók érdekében IS cselekszik. Nem tudom elmondani, hogy mennyire undorodom ettől az embertől, mennyire szégyellem, hogy egy ilyen…..
      NYILATKOZAT  Alulírott Lendület- és ERC-nyertes kutatók tiltakozunk az NKFIH döntése ellen, amely az OTKA alapkutatási pályázatok esetében a szakértői testületek által felállított sorrendet a szakértőkkel való egyeztetés nélkül megváltoztatta.  “(2) Tudományos igazság kérdésében az állam…..
geeeteee 2020.09.11 16:56:38
@_ef_: Garázdákra várok.
geeeteee 2020.09.11 17:33:24
@közösperonos átszállás: Számlálók, nevezők, tényezők. Forgatókönyv.

(Mindenütt otthon a legtöbb világhírű, erre ez a blog meg metrikázik.)
geeeteee 2020.09.11 17:43:47
@jotunder: Neked bókolt, nem érzed?
Ha van korokon átívelő (értsd: a hellén demokráciáktól máig ható) tanulsága a demokráciák működésének, hogy ez végső soron a logosznak (az értelem a szellem, a szavak és a gondolatok kicserélésének) a terepe -- tovább megyek: a munkája. Ahol elvész a lehetősége annak, hogy álláspontokat minden…..
geeeteee 2020.09.04 16:17:36
@HaFr: Hogyhogy nem? A többség zálogba tette, de nem csak ott, világszerte. Éltek-e vele?
geeeteee 2020.09.05 19:05:10
@HaFr: www.imdb.com/title/tt0290661/?ref_=fn_al_tt_2

Csak gyakorolják az emberek az autonómiát? Még az áldozat() bolond lány is?

Gusztustalanok a keresztmetszetek, de ez van.

Józanul nem szoktam kommentelésre vetemedni, most beléd botlottam.

Köszörüljük meg a torkunkat az úrban.

A másik hobbim szintén az utópiák.
A Moszkvában élő, csokoládévállalat-vezető Gábor következő írását egy nemrég a Határátkelőn az orosz üzleti etikettről megjelent írás inspirálta...
       Ma reggel Orbán Viktor magyar miniszterelnök nagy nyilvánosság előtt közölte egy riporterhölggyel, hogy erős, reggeli erekciója van. "Magabiztosabb, fickósabb vagyok most péntek reggel" - mondta. Azt, hogy valaki ekkora hassal, hogyan tudta ellenőrizni a kora reggeli magabiztosságát, azt nem…..
    "Az a kérdés, hogy a németek otthon érezhetik-e magukat a hazájukban" - mondta a Führer, majd azon kezdett merengeni, hogy vajon ez egy olyan ország, "ahol egy kisebbség rendszeresen rá tudja kényszeríteni az akaratát a többségre". "Az nem fordulhat elő, hogy a többségnek idegennek kell…..
     Bayer Zsolt az egész életét a zsidók, cigányok és biciklisták elleni uszításnak szentelte, most a székesfőváros összes piszkos kis Fidelitas-os karrieristájával együtt tüntet amiatt* mert egy evolúciótagadó  sajátos tudományfilozófiát követő, homofób tradicionálisan gondolkodó, fundamentalista…..
Örülünk, Vincent? Városmajor 2020.01.23 18:45:42
      1.   Pár hete a bozóttüzben leégett a Victoria állambéli Buxton számos épülete, köztük egy számozatlan ház a Dyes Lane-en.  Az ausztrál híradóban is mutatták, ahogy a tűzoltók kétségbeesetten küzdenek a lángokkal, egészen addig, amíg a ház tetőszerkezete össze nem omlik. Az épület majdnem…..
geeeteee 2020.01.24 04:40:19
Az előző két részben felsoroltam, hogy mit szeretek, illetve hogy mit nem szeretek Svédországban. A sorozat befejező részeként jöjjenek azok a svéd dolgok, amikre pusztán csak nap mint nap rácsodálkozom, olyannyira különlegesség számba mennek: 1) Långtradare - az extra hosszú kamionMindenki ismeri…..
geeeteee 2019.12.27 10:42:38
@Tetves Dög: A körforgalom méretein is múlik ám. És a szabályozás tartalmazza azt is, hogy melyik útvonalakon járhatnak. Ahogy Greg36 is írta-linkelte.

Én dolgoztam Quadon(négy félpót), négy pótos road train, és simán jártam vele a körforgalmakat, jobbra-balra-egyenesen vagy teljesen körbefordulva is. Látod, mik vannak. mrapps.mainroads.wa.gov.au/hvsnetworkmap
geeeteee 2019.12.27 11:34:13
@DirtyHarry: Amit linkeltél, az pont norvég. És ott is említik, hogy egy útvonalra kapott az a cég engedélyt. Szóval azért nem szaladgálhatnak bárhol.
geeeteee 2019.12.28 04:46:08
@DirtyHarry: Ok, köszi. Hajtottam Európában is, még emlékszem, a Schenker meg tán az LKW_Walter nyomatta a WAB-ozást(Wechsel-Aufbau-cserélhető felépítmény), gondolom annak az elgondolásnak a folytatása, mint az EMS a svéd tanulmányban. A D verziónak nálunk az a neve, hogy "truck and dog", a többi: A- Semi and pig, B-B-Double, C-Truck and Superdog(nincs kihúzható dolly-pótos szerelvény), Az E és F errefelé nemigen van, a G meg régi történet, én is húztam, itt Truck and pig, Európában tandemnek vagy jumbónak hívtuk, a nagymartoni Rambónál(members.aon.at/ramberger-lagerhallen/) dolgoztam olyanokon, Mercim, aztán Scaniám volt. Sokat voltam velük magyarban is, ilyenekkel hordtuk az üres dobozokat a sörgyárakba(Sopron és Kőbánya pl,), cipőt a Humanichoz a Váci útra, meg autóalkatrészeket az Audihoz és mindenféle beszállítoktól.
Amikor két vagy több nyerges van egymás után, akkor az első semi neve Lead(mint a póráz), a többi dog, kettő együtt double, három triple, négy quad, ezekben lehet B-Double is, A-(nyereg van a pót hátulján) és B-(nincs alatta dolly, az A-n fekszik) trélerek. Ennyit érdekességnek, csak ráértem.
Vajon melyek a legjobb városoknak a boldogulásukat külföldön keresőknek? A kérdésre roppant nehéz (na jó: lehetetlen) objektív választ adni, az InterNations azért idén is megpróbálta. A legjobb városok között akadnak meglepők, ám ami a jó hír, hogy a legjobb tíz fele Európában van és nem is…..
geeeteee 2019.12.22 20:29:56
@adg: Pont a közös ismerősünket(I.B.) is elvittem a szervezetbe, lett meglepetés és barátság.

A lista csak játék, a háttere viszont tényleg komoly. És Boldog Karácsonyt! Nemsokára lenő az aprónép. Jól vagytok? Néztem, nálunk melegebb volt, durva. Még lehet, én is ott kötök ki. :)
   Németh Zsolt bocsánatkérésre szólította fel az Index-et mivel az elsőre antiszemitának nevezte Roger Scrutont. Később az Index "leantiszemitázott"-ra javította a cikkét.  Most tekintsünk el Bayertól, Lovastól, Tőkéczkitől, Döbrentei Kornéltól, a 888.hu-tól,  attól, hogy az újfideszes ideológus…..
geeeteee 2019.12.07 15:50:43
         Bevezetés. Tárgyalás. Befejezés.        Az Orbán-mentes rész. A csoport fogalmát nem tudom elmagyarázni egy Vincent-posztban.  Van azonban egy csoport, amelyet mindenki ismer és ez az egész számok csoportja. Az egész számokra gondolhatunk úgy, mint egy gráfra. A három a kettővel és a…..
A magyarok szerint a külföldi munkavállalás lehetősége az uniós tagság egyik legnagyobb előnye. Olyannyira, hogy a pozitívumok között a harmadik helyen áll egy friss felmérés szerint. Ami a jövőt illeti, minden ötödik magyar azt várja az EU-tól, hogy biztosítsa az unión…..
geeeteee 2019.04.27 19:06:55
@yourmomtits: Nem fáj? Túlontúl tudathasadásos állapot. Hiszen teljesen szemben állnak.
Rengeteg magyar dolgozik Ausztriában és ahogyan telik az idő, egyre többen lesznek majd jogosultak osztrák nyugdíjra, ami egyébként (például Magyarországra visszaköltözve) nem is olyan kellemetlen összeg. De milyen is az osztrák nyugdíjrendszer és milyen feltételekkel lehet…..
geeeteee 2019.04.27 17:26:18
@gabors: Érintett vagyok, tizenöt évet hajtottam osztrák cégeknek. Annyira informatív volt a poszt, főleg a linkkel a végén, amit el is mentettem, hogy nincs más hátra, csak megköszönni.

Ráadásul választ kaptam egy rég utánanézendő fontos, bár nem sürgős kérdésemre is.

Szerintem nagyon is sokakat érdekelhetett, csak kommentelés helyett, előkerült a számológép meg a régi Lohnzettelek.