Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Besenyő MIV István

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor Pálffy János gróf és Károlyi Sándor báró egymás markába csapva lezárták a már kifulladó Rákóczi-szabadságharcot, Magyarország mély, hosszú, gyógyító álomba merült. Szükség is volt erre a gyógyító alvásra, mert addig közel két évszázad telt…..
Nem támogatta tovább a Filmalap a tiszaeszlári ügyvéd életéről szóló filmet, mert a szélsőjobboldal ma egy marginális kérdés Magyarországon – leplezte le már címével is a szörnyű magyar filmes közállapotokat 444. A haladó híroldal néhány nappal ezelőtti vezető…..
Az alábbi rövid és tömör tézismondatok mentén alakítja majd a jövőbeni politikai kommunikációját a Fidesz-KDNP. Aki nem támogatja a vagyonosodást, az a szegényedést támogatja.Aki nem támogatja a drogtesztet, az a drogot támogatja.Aki nem támogatja a buzilobbi…..
Besenyő MIV István 2014.12.09 22:43:35
A műsorvezetők, és most nem az Obersovszky-iskola diákjaira gondolunk, hanem a valódi tévésekre, bármilyen kevés is legyen belőlük, szóval a műsorvezetők akkor követik el a legnagyobb hibát, ha egy interjúra, beszélgetésre olyan prekoncepciókkal ülnek le, amiken képtelenek vagy…..
Besenyő MIV István 2014.04.09 22:47:54
Paranoid Android Mi a jobb? 2012.05.20 10:28:00
Igaz, hogy a Mandiner elitista csapata engem természetesen nem kérdezett meg, hogy mi a bánat véleményem van a magyar jobboldal elmúlt tíz évéről és jelenlegi folyamatairól, de ez végül is teljesen érthető, hiszen még a bivalybasznádi Fuszulyka presszó előtt, de már a trágyató…..
Besenyő MIV István 2012.05.21 20:02:30
Besenyő MIV István 2012.05.23 22:57:19
@Paranoid Android2: Besenyő MIV István, aki vagyok, azaz Besenyő Mindig Igazam Van István, elmondanám önöknek azt, amikor a Magos Tátrában jártam.

Tavasszal még havasak a hegyek csúcsai, és eme kellemes körülmény akár még meg is zavarhatná a tökéletesség után kutató lelki valónkat, de én kiemelkedvén az esztétikum mulandó mocsarából, a demokrácia- és kapitalizmusdeficit jegyeit véltem felfedezni a Zakopáne nevezetű falucska EU konformok befogadására képtelen lakossága körében. A gaz helyi őslakos gurálok, akikben az a torz képzet vert gyökeret, hogy szegről végről székely vérből valók, bizony lábbal tiporják ejrópai értékeinket. Nem csupán holmi közérdekre hivatkozva nem átallanak portékáik árát előre egyeztetni, de attól se vetemednek vissza, hogy eme rendtől való eltérés esetén jól összeverjék azt, aki hitszegést követ el. Ezen túlmenően nem csupán az autópálya hiánya, de az a tény is hallatlan, hogy a falu közepén egy randa erdő éktelenkedik, amit valami nemzeti parkra hivatkozva nem átallanak visszatartani a komoly ingatlanbefektetők elől.

Ezt a barbár világot, ahol nyoma sincsen megvédendő kisebbségeknek, ahol még mindig a család és közösség feudális viszonyai uralkodnak, és ahonnan hiányzik mindenfajta modern eszmeiség, ezúttal eretneknek nyilvánítom. Uff!
Besenyő MIV István 2012.07.30 11:49:58
@Paranoid Android2:
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

A Fűegér által emlegetett tranzakciós adóról csak 1 kis érdekesség:

Amennyiben a jegybank áthárítja, ekkor az a ki nem hitelezett likviditás, melyen most a bankok csücsülnek várhatóan nem 2 hetes jegybanki kötvénybe, hanem 3 hetes államkötvénybe(az ugye adómentes) fog átáramlani. Ezzel megnő az állampapírok utáni kereslet, ami egyrészt biztosabban finanszírozhatóvá teszi az országot, másrészt csökkenti az állampapírhozamokat, idővel a hozamgörbe teljes spektrumán. Az adó tehát nem a jegybank, hanem a bankok függetlenségét sérti. Ezért aggódik ugye a Simor, ami úgy önmagában is szégyen.

A kamatcsökkentéssel való összehasonlítás, ami a mainstream médiában megjelent, egy fals nézet. Az árstabilitás csupán akkor sérülne, ha a bankok az összeget nem állampapírba, hanem a gazdaságba pumpálnák. Az árfolyamra lehetne még hatása, ám mivel az ECB közben kamatot csökkent, a piac jegybanki kamatcsökkentést áraz, van és lesz így is akkora kamatfelár az állampapírokon, hogy ne csappanjon meg a külföldi kereslet, mely a forintárfolyamot mozgathatja. De ha forintgyengülés is jönne, az inkább jó. Végre bele kéne verni a fejekbe, hogy ez az ország csak egy 320-as árfolyam(EUR/HUF) mellet versenyképes.

(Bár ne lennének persze devizahitelek, de ha érdekel, szívesen elmesélem, a jegybank hogy baltázta el azt a kérdést is.)
 A Magyar Köztársaság mindenkori törvényes Miniszterelnökétől  A Szovjetunió Kommunista Pártjának Főtitkára részére Az Európai Bizottság elnöke részére   Szeretve Tisztelt Nyikita Szergejevics Hruscsov Elvtárs! Tisztelt José Manuel Durão Barroso Elvtárs Úr!…..
Besenyő MIV István 2012.02.08 15:35:08
Az alábbiakban a 2011. november 24-én közzétett levelem teljes szövege olvasható.       Tisztelt Miniszterelnök Úr!   Kedves Viktor!   Rég beszélgettünk. Régen beszélgettünk. Volt egy álmunk egy élhetőbb kollégiumról, egy nagyobb tudást adó egyetemről, egy…..
Paranoid Android NY-EURÓ 2011.12.09 11:25:45
Igaz némileg beteges gondolkodásra vall az, ha az ember a saját nyomorúságát szórakozás jelleggel tekinti meg, de azért valljuk meg van abban valami felülmúlhatatlanul vicces, hogy Orbán Viktor belengette a dali pár lódingót az EU-csúcs első napján. Mondjuk nem is nagyon értem,…..
Besenyő MIV István 2011.12.10 14:52:38
Sorry, hosszú lesz, de talán megéri végigolvasni.

Először is azzal kezdeném, hogy Android ezen cikke újfent hiánypótló és nagyon jó kérdéseket vet fel.

Sose szabad feledni ugyanis, hogy a külpolitikában sosincs szolidaritás. Minden épeszű ország a saját állampolgárait akarja jobb helyzetbe juttatni. És ez alól Lajtán túli barátaink sem kivételek. A jólétnek bizony ára van, melyet vagy magas adókkal, vagy gazdasági hegemóniával lehet csak biztosítani. Ezt a hegemóniát pedig most már a saját bőrünkön is érezhetjük.

Példának okáért nézzük meg a közvetlen agrártámogatások rendszerét, ha már úgyis a mezőgazdaság lett itt emlegetve. Tény ugyanis, hogy a magyar gazdák csak 2013-tól fogják a 100%-os EU-s agrártámogatást élvezni. Nem gondolom, hogy ez így annyira fair lenne (a teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy a magyar állam azért ad valamennyi kiegészítést). Egy német/francia/dán gazda nem csak hogy technológiai előnyben de még a támogatások miatt is jobb pozícióban van. A piac meg ugyebár 2004-ben megnyílt, nincsenek vámok, szabad a verseny! Ráadásul, ha a technológia fejlődés lehetőségét nézem, akkor ugye saját forrás híján nem marad más, csak a hitel. És akkor most csekkoljuk le, hogy versenytársainknál és nálunk milyen áron lehet hitelhez jutni.

És ez bizony csak csepp a tengerben, egy példa a sok közül. Ez bizony egy gazdasági csapdahelyzet, ahol bizony a magyar vállalkozások szépen lassan, de biztosan kiszorulnak a piacról.

Ne vitassuk el azonban, hogy a külföldi cégek rendkívül hozzájárultak az ország kezdeti sikereihez. Bizony a rendszerváltás után piszkosul kellet az a külföldi tőke, ebben igaza van Valdez kollégának. A korábbi 4%-os GDP növekedésünk és életszínvonal növekedésünk bizony nekik volt köszönhető.

Azonban a gazdasági modellek szerint az ideális az lenne, ha ez az erős külföldre utaltság idővel, és a behozott technológiák széleskörű alkalmazásával a hazai vállalkozások megerősödéséhez vezetne, melyek aztán átveszik a motor szerepét a gazdaságban.

Mondom, ez az elmélet. A gyakorlatban ugyanakkor azt történt, hogy még mindig ki vagyunk szolgáltatva. Egyfajta gyarmat lettünk, ebben Kódexnek teljesen igaza van.

Az exportunk 70%-a multikhoz köthető, ráadásul az összexportunk 80-82%-ban importon alapul. Nem alakult ki széles, magyar beszállítói rendszer, egyszerűen olcsó összeszerelő műhely lettünk. És akkor csodálkozunk miért ekkora a munkanélküliség. Úgy nehéz munkahelyet kreálni, ha nem tudunk mit termelni, mert azt mások mind olcsóbban és jobban tudják...

Azonban, és itt újra Valdez kollégának kell igazat adni ez jórészt magunkon múlott. Kicsinyes, féltudású politikai elitünkön, a társadalom kádári reflexein, melyekből egyenesen következik a bőkezű állami újraelosztó rendszer, melynek finanszírozása csak hatalmas adóterheléssel és adósságnövekedéssel fenntartható. Az osztogatásra pedig időnként politikai elitünk (oldaltól függetlenül) még jól rá is játszik, ez biztosítja ugyanis számukra a népszerűséget és az újraválasztás. (Én egyébként ezt a jelenséget hívom a demokrácia csapdájának)

Hogy van-e kiút? Bár lenne.

(Azzal viszont, hogy azon marakodtok ki a nagyobb hülye, nem sokra megyünk)
Meglepő bejelentést tett a svájci kutatóintézet, a fizikus szakma inkább a Higgs-bozonokra számított. „Osztottunk-szoroztunk, évek óta kutatunk, és azt szeretnénk közölni a világgal: egyáltalán nem jó ötlet, ha kiskanálból az orrunkon át szívjuk fel a vodkát ahelyett,…..
 Mint értesültem, Németországban radikálisan csökkentette az államadósságot a kormány, abból a szerencsés alkalomból, hogy egy buzgó tisztviselő, aki nyilván mániákusan szereti számolgatni a nullákat, talált aHypo Real Estate Banknál 55 milliárd eurót. A bankot 10…..
     Nyugalom, a magyar baloldalnak természetesen nincs jövője, a tetemcafatokon beinduló burjánzás és az azokon beindult penészedés izgalmas csak. Az a kiáltó ötlettelenség, ami áthatja az mszpszdsz szimbióta élettevékenységként azonosítható rángásait, a…..
Besenyő MIV István 2010.08.25 21:02:41