Regisztráció Blogot indítok
Adatok
drszoke2

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vagy csak klikkre megy, vagy teljesen nem értem, hogy miért is közölt az The Economist egy igencsak ellentmondásos cikket a LED alapú világítótestek elterjedének következményéről. Azt gondolom senkinek sem kell magyarázni, hogy a LED-es világítás nagyfokú energiamegtakarításhoz…..
drszoke2 2010.08.31 19:15:14
Sziasztok!
Tökéletesen egyetértek veled, az energiaszolgáltatóknak nagyon jól jön, hogy olcsón vedd meg a hagyományos izzót, hiszen kb 10x annyi áramot használsz majd mint mondjuk a LEDes fényforrásokkal.
A ledekkel nagyon sok probléma van, rentgeteg a forgalmazó és nagyon sok a silány minőségü áru, ugyanakkor az áruk is magas.
Én egy hónapja befektettem 3 db ilyen ledes izzóba:
www.bestleds.hu/kukorica-led-lampa-izzok/12-kukorica-ledes-izzo-e27-lampa-9w-feher.html és néhány GU10-es spotba a konyhába.
Ha a minőség megfelelő és az izzó az 50 000(kb.22 év) óra mondott élettartamból kibir 2730 órát (15 hónap) akkor visszahozta az árát. 15 hónap után energiát takarítok meg elviekben, ami izzónként havi szinten 446FT megtakaritás sacc/kb. napi 6 óra használat melett.
Tehát a 3 izzó havi szinten 1339FT megtakaritás, 1év alatt 16E FT. 3 db IZZÓN. Na ez a nem semmi. Amelett meg csodaszép fénye van, olyan mint a napfény nem sárga mint a gyertya, ha felkapcsolom egyből maximális erővel világit.
Remélem hosszutávon is pozitiv maradok a ledekkel kapcsolatban :)
Mindenkinek csak ajánlani tudom.
5 éve azt mondtam, hogy bullshit. 2000 forintért vesztegettek egy 130W-os égőt kiváltó 26W-os energiatakarékos égőt, ami olyan kékesfehér fénnyel világított, ami mellett olvasni nem, de megőrülni annál inkább lehetett. Megtérülési idő kb. 10 év volt, de 3 évnél nem jósoltak…..
 Sokat gondolkodtam azon, hogy lecserélem a plafonba épített halogén MR16 foglalatú izzóimat a sokkal kevesebbet fogyasztó LED-es változatokra.Az ilyen izzók meglehetősen drágák (voltak), de egyre olcsóbban hozzáférhetőek, ahogyan fejlődik a technika, és persze a kezdeti fő…..