Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eMJe

0 bejegyzést írt és 1466 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az új turisztikai térségként nevesített Mátra-Bükk sokoldalú programkínálatával az egyik leglátogatottabb régió egész évben. A térség kulturális és természeti látnivalóival, aktív kikapcsolódást biztosító lehetőségeivel minden évszakra tartogat meglepetéseket. Az ország legmagasabb pontja, valamint…..
Elkészültek a listák a legjobb fikciós és dokumentumfilmekről, melyek megtekintésre méltóak a sanyarú 2020-as évből, azonban érdemes szót emelni azon alkotásokról is, amikről a kritikusok, a közönség és a díjátadók is bizonyosan el fognak feledni. 15. Greenland – Az utolsó menedék Senki sem…..
Először szólalt meg F1-es ülése elvesztése kapcsán Alexander Albon...
eMJe 2020.12.22 00:37:22
@mentorosh lecsó: Vagy 5 éve nem nézem ezt a sz*rt, de a blm hozzám is eljutott. Most már csak azért sem nézem, remek, hogy ezt a hányadék "politikát " (ezt az aljas szemforgatást most ne részletezzük) ide is betolták. Lassan tényleg pusztulás lesz. Felteszik a ***koronát*** erre...
Szokásos péntek reggeli verdiktjei közül az egyik legvitatottabbat adta ki legutóbb a Magyar Rádióban Orbán Viktor. A járvány eldurvulását ugyanis a magyarok fegyelmezetlenségének számlájára írta, ezért szigorú ellenőrzéseket és büntetéseket ígért azoknak, akik szerinte lazán vették eddig az…..
Nagy vihart kavart a magyar határzár nem csak a külföldön nyaraló vagy határátkelő magyarok körében, de politikusi szinten is. A Németországban élő Dév szerint azonban nem a határzár a legnagyobb gond...
eMJe 2020.09.06 11:53:02
Egy poszt, amivel maximálisan egyetértek :D Kiegészítésként annyit, hogy amíg ennyien szarnak bele mindenbe, addig felesleges, országon belül megoldjuk a terjedést :)
Maszk ellenességhez meg csak annyit, hogy ha a szerencsétlen beletüsszent, legalább a nagyobb cseppeket felfogja, tehát még ha nem is tökéletes megoldás, de a semminél még így is több.

@dikusz.: Csongrád- és Heves megye nem ilyen, nem mindenki hord maszkot, és azoknak is nagyobb része max a szájára húzza... Fórumon volt, akitől megkérdeztem, hogy pl a festők hogy bírhatnak ki több órát is maszkban (és nem orvosiban), de senki sem válaszol rá, és én is kibírom x ideig. Nos, a posztolónak igaza van, lássuk be
eMJe 2020.09.06 14:29:00
@droid_: Melyik melyik? :)
Ma reggel jelentette be a Momentum, hogy aláírásgyűjtésbe kezd annak érdekében, hogy az iskolai tanórák nyolc helyett kilenctől induljanak. A felvetés nem rossz, számos érvet lehet felhozni ellene és mellette, nézzünk szét, hogy mik is ezek...
eMJe 2020.09.03 17:11:45
@Szabványok: "hentesautójának légellenállása (így a fogyasztása, villanyautónál a hatótáv reciproka) a sebesség négyzetével arányos, tehát 140km/h-nál kétszer annyit fogyaszt, mint 100km/h-nál"

Nem vagyok mérnök, de biztos 140-nél kétszer annyit fogyaszt, mint 100-nál? Tehát akkor 140-nél fogyaszt 10 litert, 100-nál meg csak 5-t. Ebből kiindulva ha településen belül közlekedek max 50-nel, akkor 2,5 liter a fogyasztásom (tudom, nem feleződik, csak így könnyebb érzékeltetni)? Akkor a fogaskerekeknek, áttételezésnek és társainak ilyesmiknek semmi köze hozzá?
eMJe 2020.09.03 17:15:27
@erol: Ennyi erővel akkor lehet egyenruha is (van, ahol van), és a probléma megoldva. Az iskolaköpeny arra nem megoldás, mint amit régen mondtak érvként és itt is megemlítették, hogy a vagyoni különbségek láthatóságát simítja el, hiszen attól még adidos vagy adidas cipő látszik.
Egyébként szerintem volt értelme, inkább az legyen festékes, mint némelyik féltett ruhám, plusz a nagy zsebébe el tudtam dugni a szendvicsem, órán jól is jött az :D Kevésbé feltűnő, mint a táskában matatni :)
eMJe 2020.09.04 09:40:13
@Szabványok: Köszönöm szépen, kétszer is nekifutottam, elsőre elég tömény volt :) Mondjuk így is, de több fogalmam van a dologról.
Lelkes olvasónk egy jó kis írással lepett meg minket e-mailben, melyet - előzetes hozzájárulását követően - változtatás nélkül közlünk. Köszönjük zerosugar6564-nek az alábbi kis szösszenetet: "Értelmiségi, bár szinte kékgalléros, jól fizető szakmában keresek állást és elegem van a rossz…..
eMJe 2020.09.02 13:32:46
@FlybyWire: A legtöbb esetben a rögtöni és azonnal kizáró ok a személyes szimpátia hiánya

Vegyetek fel modelleket :D Nálam bejött az, hogy végighallgatom őket, és attól, hogy nem szimpatikus, még dolgozhat jól.
eMJe 2020.09.02 14:43:04
@FlybyWire: Így viszont maximálisan egyetértek :)
Ha már hátbaszúrás is feljött. Sajnos nekem egyre több az ilyen tapasztalatom, és a cégek is egyre inkorrektebbek. Jó, nem arról van szó, hogy 20 éve ne lett volna ilyen, csak jellemzőbb már.
Vitathatatlan, hogy az egyik legkedveltebb streetfood a hamburger. A gyorséttermektől kezdve a kézműves burgerezőkön át a legnevesebb éttermek étlapján is megtalálható. De nincs annál jobb, amikor egy otthoni kerti partyn saját ízlésünk szerint készíthetjük el a család hamburgerét. Így hát…..
Ismét bebizonyosodott, hogy Orbán Viktor és köre óriási üzleti lehetőséget lát Magyarországban. A politikai hatalom képviselői és a gazdasági térnyerésben jeleskedő oligarchák kéz a kézben építik a Nemzeti Együttműködés Rendszerét, amely lassan olyan éhes szörnnyé változik, amelyik mindent elnyel,…..
eMJe 2020.08.05 13:20:28
@Matthias_Corvinus: Nem állítom, hogy nincsenek benne igazságok, mert akkor hazudnék.
Viszont az, hogy ki merre gazdagodott látványosan, egy dolog. 94-98 között is gazdagodtak bőven emberek, de azok közt külföldi cégek is szép számban voltak, ugye Bokrosék alatt a maradék vagyon is odalett szarért-húgyért. Aztán 90-94 és 2002-2010 között is voltak szerencsések, akiknek indokolatlanul tele lett a zsebe, és nem a hozzáértése miatt.

Szerintem egész nap hozhatna mind a bal-, mind a jobboldal ellenpéldákat, de a lényegen nem fog változtatni. Az összes, eddig a parlamentben ülő képviselő oldaltól és párttól függetlenül mutyizott, mindet el kellene picsázni. Igen, a mostaniakat is.
 A hazai étteremkultúrának több súlyos baja is van, és ezúttal a járványra nem is gondolok, egyszerűen kevés az elérhető, érthető és otthonos kisvendéglő, ahol a tömegek megszerethetnék és megtanulhatnák az éttermezés lényegét...
Ez most egy nagyon részrehajló poszt lesz, bevallom a gyerekkorom jó részét a Lakitelek melletti holtág közelében töltöttem. Nem csak a holtág szépsége miatt tértünk vissza rendszeresen, hanem a hangulat miatt, amit ma egyszerűen retronak titulálnak. Az elmúlt évtizedekben sokmindent építettek,…..
Alimento COVID szkepszis 2020.06.15 07:10:15
Tudom, hogy a koronavírus körüli felhajtás már sokaknak a könyökén jön ki, de van egy-két olyan jelenség, amiről mindenképpen szeretnék megemlékezni...
eMJe 2020.06.16 11:49:59
@gyongyi70: Ez így elég demagóg lett, ugyanis egy fontos tényt kihagytál. Influenza alatt nincs lezárás, most meg volt. Csak nézz szét ott, ahol lassabban reagáltak. Kb 2 hónapja láttam egy videót (pár nap alatt törölték, akkor felháborítónak találtam, ma már kevésbé), ahol 2 San Diegoban dolgozó orvos nyilatkozott, mindkettő 20+ év tapasztalattal. Kb a lényeg ugyanez volt, csak annyira veszélyes, mint az influenza. Nos, az eltelt két hónap mégsem őket igazolta, megjegyzem sajnos. Jobban örültem volna, ha igazuk van, de az 50-60 ezernek már most a duplájánál tartanak. Igen, statisztika, igen, lehet, egyébként is meghaltak volna, ahogy ugyanez elmondható az influenzánál is.

"90%-uk 80-100 éves, 99%-uknak súlyos alapbetegségük"
Nem tudom, milyen adatokból számoltál, de nálam nem ezek a számok jöttek ki.
eMJe 2020.06.16 11:52:12
@Ad Dio: WHO erősen politikai döntéseket (is) hoz :D Én már nem is figyelem az oldalukat, főleg, amióta láttam azt a videót, ami valami kínai kérdéssel volt kapcsolatban. Nézd el, nem nagyin emlékszem már rá, de annyi megmaradt, az szimpla politikai döntés volt, semmiféle tudományos alappal.
A szocialista politikusok egyre kínosabban magyarázkodnak. Mondván, hogy Korózs Lajos az egyik legjobb szakpolitikus, bár elképzelhető, hogy ezúttal elmulasztotta a magát mentősnek kiadó asszonyság ellenőrzését, különben sem ő tehet a botrányról, a kommunikációs stáb tagjai is közreműködtek a kissé…..
eMJe 2020.06.12 13:12:09
@doggfather: áh, belelépni? Ők lubickolnak benne :D
Ausztriában és Németországban is rengeteg magyar él, akiket a járvány az elmúlt hetekben elszakított az otthonuktól. Köreikben egyre nagyobb a felháborodás, miként azt egyikük, Zé rövid levelében megírta. Közben vannak, akik már aláírást gyűjtöttek a magyar gyakorlat megváltoztatását kérve...
Laikus EUs Felhalmozott feleslegek 2020.05.05 08:00:00
A lezárások miatt egyes termékek iránt világszerte drasztikusan csökkent a kereslet. Jelen cikkünkben három érdekes esetet szeretnénk bemutatni ezzel kapcsolatban. A holland tulipántermelőknek március 13-a tényleg péntek 13 volt. Az ország egyik legismertebb gazdasági ágazata hatalmas kihívással…..
eMJe 2020.05.06 12:18:01
@kvp: Itt is kiöntötték a tejet, leborították a dinnyét ahelyett, hogy a rászorulóknak odaadnák. Kár a magyart ilyen téren szidni, más országok lakói sem különbek.
Az esélytelenek nyugalmával készül a május 26-i uniós választásra a magyar ellenzék. Ez a kijelentés több párt esetében még akár hízelgő is lehet, mert vannak olyan listát állító politikai formációk, melyek egyáltalán nem is készülnek, vagyis még a kampányuk sem látható sehol. Érzékelhető ugyan a…..
Míg a pasi külföldön robotol, a magányos nő kreatívan kihasználja a szabadságot és beújít egy csődört. Amikor borul a bili, nem akar szakítani a szeretőjével, inkább arra kéri párját, hogy költözzön el. A visszahúzódó, csendes nő új oldalát mutatja meg, a röhejes…..
eMJe 2019.05.12 11:20:23
@l_andras: Ez a bíróságot hidegen hagyja, fizethetsz
3 dologgal is lábon lőtték magukat. ..
eMJe 2019.05.07 16:15:36
@Tényelek: Látom, kb ugyanarra gondoltunk :) Sőt, ha már itt tartunk, ugye a jelenlegi ellenzék szerint a fityisz ellop mindent. nos, botika is azt csinálta / csinálja, sehova nem jutott pénz, csak szegednek, meg lézer jankó által vásárhelynek, mégsincs egyik városban sem értelmes munka, az is nevetséges fizetésért. Fejlődnek, erősen vissza.
Egy népszerű gazdasági oldalon megjelent egy cikk, most tessék nagyon figyelni, egy hazai bank ingatlan értékesítésével foglalkozó vállalkozásának munkatársától, arról, hogy miért is érdemes ingatlan venni. A cikk címe a „Tízből nyolc fiatalnak esélye sincs, hogy saját…..
Úgy tűnik, hatott a néppárti intő, és egyelőre jegeli Soros György arcképét a Fidesz az uniós választási kampányban. Van azért migránsozás az új plakáton is, de kicsit visszafogottabban, mint a korábbi időszakokban. A kormánypárt most a bevándorlás megállításáért indított harcot, noha úgy tudjuk,…..
eMJe 2019.04.23 09:38:22
@DeiFlagellum:
Hazaárulózni OV-t egy elvileg szegedi kötődésű tablettás blogon, ahol Botka a polgármester, az nem gyenge :D
eMJe 2019.04.23 12:31:22
@Macropus Rufus:
Öngól, a személyi jövedelemadó mértéke 15% 2016 óta, valamint nem csak ezt vonják a bérből, így 100-ból nem 16-t fizet csupán, ahogy neked sem marad 1 misi után 840 :D
Ha gondolod, levezetheted, mégis hogyan sikerül ezt így összehoznod, akkor megkövetlek, de addig ordas nagy kamu, amit írtál.
Ha pedig tudomásod van bármiféle csalásról (bár nem írtad, mire gondolsz), akkor azt nem ártana jelentened. Feljelentened :)
A fontossága még most is tagadhatatlan...
eMJe 2018.08.24 09:46:38
@victor vacendak: @dreamhotep: Az első részben Whistler mondja a csajnak, hogy minden erősségüket örökölte a gyengeségeik nélkül, csak ő ugyanúgy öregszik, mint az emberek. Úgy 2-3 napja néztem pont újra :) Szóval ez könnyen megoldható.