Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Birdy08

62 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az októberi CT-m nem lett jó. Sajnos a kezelések állandó halasztgatása, a rossz vérképem hozzájárultak ahhoz, hogy a daganatok újból erőre kaptak és nem is csak azok kezdek el újra megnőni, amik még megmaradtak, de sajnos újak is lettek.  Ennek örömére kiszedtek a klinika vizsgálat vak szakaszából,…..
Birdy08 2017.01.07 13:17:15
@SegAn: őszinte részvétem!
én a hetvenes évek szülészeti iparában születtem, alternatíváktól mentesen futószalagon születtünk kortársaimmal, és ha nem történt tragédia, akkor különbségek se nagyon voltak, részletekbe menő születéstörténetet sosem hallottunk. de így is van néhány apróság, amit gyerekkorunk óta tudunk: milyen…..
Birdy08 2016.10.26 13:47:13
Ez lehetne akár valamilyen sokadrangú trilógia újraforgatott neve. De nem az. Ez bizony arról az apróságról szól akit most is itt melegít a laptoptartó kellemes melege. De tekerjünk az elejére, hogyis kezdődött. Csillan a szemetek mi?! De piszkos kis részleteket átugorva a…..
 Blogot ajánlok, merthogy nekem nagyon tetszett. Egy autista fiú, Gyurka guru mindennapjaiba nyerhetünk bepillantást testvére szemüvegén keresztül.Az írás tele van szeretettel és a hétköznapi életet egy kicsit más szemszögből is megismerhetjük az írások által. Akit érdekel…..
  Sok okostelefon alkalmazásról hallottam már, láttam is néhányat. Van, ami megmutatja a felettünk szálló repülőjárat pontos számozását, azt is hogy honnan hová tart. Van, ami figyeli éjszaka, hogy milyen hangokat adunk ki és, ha a "normális" szuszogástól…..
            Augusztus elsejétől a szentendrei Skanzen immáron akadálymentesítve is elérhető a látogatók számára.  1993-tól működik a Láss a kezeddel, hallj a szemeddel! elnevezésű program, melynek része egy a vak…..
 Eddig is tudtam, hogy csodálatos teremtések a kutyák, de ez az oldal még jobban megerősítette bennem ezt a tényt. Az alábbi linken olvashattok azokról a kutyákról, akik a fogyatékos emberek mindennapjaiban segítenek! segitokutya.net/..
 Tegnap akadtam rá a közösségi hálón egy érdekes hírre, ami szerintem csak számomra hatott az újdonság erejével. Ahogy bóklásztam a cikkek között, hogy minél több újdonságot megtudjak az adott alkalmazásról azt tapasztaltam, hogy bizony ez év eleje óta cikkeznek erről…..
 ...na azért ez még álom az álomban:) DE!!! Másfél héttel ezelőtt vettem észre munkába menet, hogy a hármas metró vonalán (Újpest Kp.- Kőbánya- Kispest) a metrószerelvényekbe az ajtókhoz felszereltek egy - egy lámpát. Amikor az elhíresült: "kérem vigyázzanak, az…..
 Mint minden iskola életében a mi Dobbantós iskoláink életében is elkövetkezett az a pillanat, amit a diákok és valljuk be őszintén, a tanárok is nagyon várnak. Elhangzott az utolsó csengőszó, vége a tanévnek! Csillebércen egy 3 napos összetartáson ünnepelték meg a…..
 Reményeim szerint ma bepótoltam mindazt, amit az áprilisi, illetve májusi posztjaimban olvashattatok volna. Összefoglalva, nagyon nagyon mozgalmas májust zártunk. Sok rendezvény, kevés pihenő, és persze vizsgaidőszak:) Itt engedtessék meg nekem, hogy megköszönjem elsősorban…..
 A közelmúltban volt annak a programunknak a zárórendezvénye, mely autista munkavállalók elhelyezését segíti elő a nyílt munkaerőpiacon. Sajnos napjainkban továbbra is fennáll az előítélet az autistákkal kapcsolatban. Nem  ismerjük ezt az állapotot, nem tudjuk, mi ez,…..
Tudjátok, mit jelent ez a jel? Találkoztatok már vele valahol? Sajnos a válaszok nagy többsége az: fogalmam sincs mit jelent és nem, még nem láttam sehol.Akkor némi infó: ha ezt a jelet látjátok, akkor biztosan olyan szöveggel lesz dolgotok, amit megértenek az enyhén,…..
 Ebben az évben Magyarországon került megrendezésre az egyik legrangosabb és legismertebb nemzetközi fogyatékos ügyben tevékenykedő civil szervezet, a European Disability Forum nemzetközi szemináriumára. Minden évben az európai elnökséget adó országban tartják ezt, a…..
Alapítványunk első alkalommal hirdette meg ezt a képzést ingyenesen autista gyermeküket nevelő szülőknek. Szinte pillanatok alatt betelt a keret, így gondolkodunk a folytatásban. A mentorszülők elsősorban azoknak a szülőknek nyújtanak segítséget, akiknek frissen…..
Május 12-én ünnepélyes keretek között végleg lezárult a TÁMOP 5.4.5. A fizikai és infokommunikációs akadálymentesítés szakmai hátterének kialakítása című kiemelt projektünk. A záró rendezvényen került sor a program során kidolgozott kiadványok, tananyagok bemutatására,…..
 Az elmúlt időszakban sajnos nem sok időm volt írni. Kicsit zsúfolt volt a munka+ vizsgaidőszak így együtt, de pótlom az elmaradásom. Az április, hasonlóan a korábbi hónapokhoz csöndesen zajlott az alapítványnál. Főként az átalakulás körül zajló feladatok ellátásával…..
 Csodálatos kisfilm. Egy anya szemével mutatja be a mozi az 5 éves autista kisfiút, fejlődését és azokat a jeleket, amik segítettek neki felismerni, mivel is kell megtanulni együtt élni.   ..
 Szeretnék itt is beszámolni azokról a képzésekről, melyeket alapítványunk indít. Ezek a tréningek elsősorban fogyatékos emberek ellátásában dolgozó szakembereknek szólnak. Az előadások során  kommunikációs és személyiségfejlesztő gyakorlatok egyaránt…..
   Az internet egy csodabolygó. Elképesztő lehetőségek, információhalmazok és sorolhatnám, még mi minden található benne. Évekkel ezelőtt szembesültem vele, hogy létezik olyan oldal, ahol gyerekeknek mesét mesélnek, versikéket tanítanak, vagy éppen a pontyról és…..
 Minden nap valamilyen világnapot ünneplünk. Ha belenézünk ebbe a furcsa naptárba, akkor sok őrült eseményt látunk, de a mai igazán érdemes arra, hogy említést tegyünk róla. A vakvezető kutyák világnapját ünnepeljük minden év április 27-én. Ezek a fantasztikus kis…..
 Érdekes cikkre bukkantam a neten, megosztom Veletek, szerintem nagyon jó kezdeményezés: A Digitális Esélyegyenlőség (DE!) programjaA civil társadalom iránti szakmai felelősségvállalásának tudatában Digitális Esélyegyenlőség néven országos mozgalmat indít a Neumann…..
 Ahogy Angyaltársaim blogját lapozgattam Rosta Gábor oldalán találtam egy kis videót, amit én is megosztanék Veletek:) Tudatos és környezetbarát! Ha valaki kedvet kapott a természetes anyagok használatához takarítás közben, ne fogja vissza magát:) ..
 Minden kedves Andrea nevű ismerősömnek, olvasómnak, vagy aki csak erre tévedt neki is sok boldogságot, örömöt ezen a mai napon és minden álmotok váljon valóra:)..
    Mindenki ünnepel, már, aki tudja, mire is emlékezünk ilyenkor...Ennek a napnak az alkalmából egy kicsit gondoltam kitekintek kortárs költőink művei felé. Sokan vannak. Vannak köztük fogyatékosok és vannak, akik a fogyatékosokról írnak. Kerestem néhány…..