Regisztráció Blogot indítok
Adatok
axy

0 bejegyzést írt és 186 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy nem az Idegenlégióhoz kapcsolódó anyag következik (mondjuk ez a rész még itt is témába vág), mégis megosztom...
axy 2022.01.18 13:02:16
@zord íjász: A tiéd hol olvasható?
Egy SEAL visszaemlékezése A SEAL-taktikát taglaló cikk kiegészítéseként mindenképpen közzé akartam tenni egy megtörtént bevetésről szóló visszaemlékezést. Ehhez hosszas válogatás után végül Harry Constance kötetét választottam, amelynek nyolcadik fejezete egyebek mellett részletesen mutat be egy…..
axy 2021.12.07 09:38:09
@Örömhernyó:
Lököd az okosságot valami olyanról és olyanokról amiről halovány fogalmad sincs.
Éppen nem az jött le a sztoribol hogy lenezte őket a VC ben meg bőven lehettek olyanok mint a jugóknal mint Arkan meg tobbi rohadék.
Jocko Willink pedig bőven tett olyat a való világban hogy podcastokat nyomhasson. De gondolom eddigi életedet harcosként élted millió egy csatával, hogy meg van az alapod a savazásra és az észosztásra.
axy 2021.12.07 13:55:05
@Örömhernyó:
Dolog véregyszerű valamiből meg kell élni a sereg után is. Ha viszont az szakmád hogy politikusok parancsára keresztbe tegyél, de nagyon mások az azért leszűkiti a lehetséges melókat.
Es ezek trainingek stb. még mindig jobb megoldások mintha tanultakat alkalmazná maszekba.
Egy nem az Idegenlégióhoz kapcsolódó anyag következik, mégis megosztom...
axy 2021.11.28 00:46:52
@Balazs_:
A Sentinelle nélkül nem sok lenne már a francia utcából.
Öt esztendő, bő 240 bejegyzés, százezres nagyságrendű olvasottság és egy szerző, aki örül, hogy a gondolat, amely öt éve ilyenkor hónapokon át motoszkált benne, végül szárba szökkent, és ez lett belőle. Egy blog, amin érdemes dolgozni, és amit a statisztikák szerint valóban olvasnak, amit meg is…..
axy 2020.11.08 00:04:45
axy 2020.11.05 02:16:30
@Tom Sinner:
Ez kicsit erős egy olyan országból kritikaként aminek a hadseregének az is gondot okozna, ha valaki árvíz idején belehugyozna a Dunába.
Combat Gear Blog Iskolaőr 2020.07.31 11:23:11
 ..
axy 2020.10.30 08:38:27
@fideszes Bróker kormány:
Az az összes gyilkossag, ebből 10 000 fegyveres.
A gyilkossagoknak pedig tobb mint a felét azok követik el akik most gyujtogatnak az utcán holott a társadalom max. 3-4% kb. 10 millió 30 alatti fiatal fekete.
Baromi bonyolult utána nézni részletes bontasban ott van az FBI statisztikaiban.
Az előző részben szóvolt a sereg szervezéséről, felépítéséről, következzen most a felszerelésének ismertetése. Erre akkoriban nem létezett központi megoldás (ellenpélda ismét csak az állami fegyverműhelyekkel rendelkező Bizánc). A magyar mesteremberek természetesen bárminek az elkészítésébe…..
axy 2020.05.03 00:20:49
@cavalry:
Erről az okosságrol kérdezz már meg valakit aki a bulinegyed melózik, vagy kint a briteknel. Általános vélemény, hogy korlátolt tudatlan birkák.
Nem véletlenül eleg a fegyvertelen amugy lofaszra se jo bobby terelgetni őket.
axy 2020.05.03 00:33:57
@cavalry:
Ez a 1/10 000 arány megint a fegyvert nem ismerők butasága.
Egyszerűen csak felhasznált lőszer per ellenség aránya, de ez nem tízezer megcelzott lovest jelent hanem tizezer felhasznalt lőszert aminek a nagyja olyan mint amikor géppuskak lefognak egy teruletet.
Nézd már meg HEAT film főjelenetét.
A jelenetet egy SAS katona tervezte azota is felhaszaljak a tűzzel való elszakadás oktatasahoz.
A lényeg az a kilőtt lövedék is hasznos, ami nem talált el senkit.
axy 2020.05.03 00:38:50
@cavalry:
A bulinegyed a britek sötétségerol szól.
Nem véletlenül tiltjsk ki őket lassan mindenhonnan.
A szomszédaid meg nem átlagemberek.
Nem átlagos dolog ugyanis felelős döntést hozni, hogy letelepedsz egy másik orszagban.
Aki ezt működő módon megcsinalja az messze az értelmesek es rugalmasak szűk 10 % szazalekaban van.
A tízmillió karanténszakértő és epidemiológus országában elég kockázatos erről a járványügyi kényszerintézkedésről írni, de mivel az elmúlt napok koronavírusos témái (és konteói) között kiemelkedő helyet foglaltak el a főváros lezárásának lehetőségeit taglaló topikok, úgy éreztem, hogy a…..
axy 2020.03.16 07:15:44
@Kullancs1983:
Menj fel a netre.
Van nemi problema a világban amihez emberek kellenek nem tankok.
axy 2020.03.16 09:00:44
@Kullancs1983:
Gondolom te meg kozbeszerzessel foglalkozol.
axy 2020.03.16 14:17:17
@Kullancs1983:
Meselj milyen konvencionális veszely fenyegeti az országot ami ellen 40 tank meg kb. 5000 tobbe kevésbé katona er valamit? Akármilyen szintre fejleszted őket semmire se jok.
Amely tankokat ráadásul mar most röhögve hidegre tesznek másodosztályú AP eszközök.
De tényleg ebbe kellene milliárdokat omleszteni hogy ott álljanak egész évben, hogy evi sajtonapon lehessen rajuk recskazni. Gratula a hozzaertesedhez, nettó Maginot vonal gondolkodás.
A vietnami háború Forrest Gump 2020.01.06 18:45:49
Csak ül, és mesél Tavaly volt huszonöt éve annak, hogy a mozikba került a kilencvenes évek egyik legnagyobb sikerének bizonyuló Forrest Gump. A film nemcsak egy lassú felfogású, de következetes és kitartó fiatalember élettörténete, de egy egész korszak lenyomata...
A Lemilblog olvasói tudják, hogy nem szoktunk csak úgy orrba-szájba szolgálati közleményekkel dobálózni, de mivel az elmúlt napokban sok tucat, ugyanarról a témáról szóló levelet és üzenetet kaptunk, nem tehetjük meg, hogy ezeket szó és reakció nélkül hagyjuk. Ugyanakkor nem kívánunk parttalan…..
axy 2019.11.18 23:34:41
@tiboru:
Amig fb csoport zárt, addig ami ott van privát szféra.
Tehát erről bármilyen infot hozzájárulás nélkül kihozni, az bűncselekmény. illetve ha ezzel valakinek kárt okoz v. az adott szemely UGY VÉLI kárt okoztak neki, polgári perben elhet keresettel vagyoni es nem vagyoni kártérítés ugyeben.
A blogon nem szoktam a Légión kívüli témákról írni, de most kivételt kell tennem. Megjelent az első magyar műfordításom, Laurent Obertone: Gerilla című regénye...
axy 2019.10.01 09:13:00
@Balazs_:
Ment a megrendeles. Kíváncsian várom, mert gyakorlatilag ismeretlen műfordítói bölcsész körökben az a tapasztalat amivel te rendelkezel.
Ha meg működik miért ne csinálnád megmarad magas szinten a nyelvtudas es egyben az ilyen konyveknek meg van szakmai lektorja is. Nen hiányoznak szokásos szótári sötétségek, mert pl company rol nem tudja hogy mi. Tovabbi sok sikert ebben es tobbi dolgodban is.
axy 2019.06.06 12:56:02
@dudi01: En lövök. Sokat.
Es nem fekvetolcs bohocsagokat.
Egy atlagbakanal sok nagysagrenddel többet lövőket lattam hibázni, es őket kurvára nem akarta senki közbe kinyirni.
Roppant kivancsi vagyok, hogy itt szakertő urak közül hanyan mentek szoban epuleten vegig elessel, vagy lőttek éjszaka lámpahasznalatral. Es azok meg kozeli célok. Kurvara nem fog senki egy hsdmuveleti teruleten neked ott alldogalni mint egy bukófem.
axy 2019.06.06 13:54:09
@krisss93:
Aham ertem.
Tehat vegig nyomtal épület harcot egyik kezedben pisztollyal a masik egy zseblampaval.
Nezzuk hogy nezne ki nalam egy terheleses lövészet. Komplett felszerelés teljes fizikai felmero.
Ha vege latja azt tetőt? magae. Ugy tizpercig minimum vallbalevo fegyverrel celoz arra fele. Mikor mar remeg mint a kocsonya akkor faradjon a loallasba.
Majd allva korrekt fedezék hasznalattal egy nyílt iranyzekos AK tamadj meg 100 m messzebb lévő celcsoportot ugy hogy fem indit mozgokat es vannak vétlenek.
Amikor elkezdened es boritod az indító femet közvetlenül mohotted de ugyelve arra hogy fejednekbrepuljenek a huvelyek elkezdem huzni egy vaktoltennyes fegyverrel.
Roppant kivancsi ledzek hogy lesz e egyetlen értékelhető találatod es vetlen megússza e.
Es rendes voltam mert nem mozgasbol kellett lonod es nem allitottam egy kistarsadat a lovonalba.
A valo vilag nagyjából erre hasonlít csak meg vissza is lőnek.
axy 2019.06.06 15:12:51
@krisss93:
Na most az ilyen szituációrahataroztam meg a lotavot.
Nyilvan a bur háborúban a nagy csapatban elvonulo vöröskabatosok mauserrel támadható voltak majd 1000 mrol.
De a mai viszonyok kozott szerencsés eset nagyon jó pozíció kell 100 150 m feletti találathoz.
Optika nyilvan más.
Ahogy más cikkekben már szóba került, a média igen jelentős szerepet játszott a vietnami konfliktusban és nemcsak az amerikai oldalon. A sokkoló híradóképek, az újságokban megjelenő fényképek, a tévé képernyőjén megszólaló politikusok, aktivisták és katonák mind…..
axy 2019.06.05 21:33:55
@Cycmen:
Te meg baszod a ruszkinak.
Egyáltalán Magyarországrol írsz elvtárs?
Szerintem nezd meg Csernobilt, hogy kiket vedesz. Ahova az amerikaiak betettek a lábukat volt aki jol járt volt aki rosszul rendszerint adott ország lakói múlott. Ahova viszont a kibaszott tovarisokat beedte rosseb mindenki kizárólag rosszul jart.
A Légiót újabb tragédiák érték. A brazil srác, aki egy éve ment ki a szakaszomból Guyanára, kint motorbaleset áldozata lett. Engem kérdezett még meg anno Guyanáról, én javasoltam neki a kiküldetést, és jól is érezte kint magát… a motorral nem számoltam. Egy másik brazil srác a szakaszunkból…..
axy 2019.01.25 10:30:06
@Balazs_:
Respect, a méltó befejezés.
Sok sikert a civil életben, és természetesen én várom folytatást, mert nincs kétségem az is érdekes lesz.
Mégegyszer sok szerencsét és egészséget az új élethez.
  A második világháború tengeri harcainak alighanem legismertebb fejezete az úgynevezett Atlanti Csata, a német tengeralattjárók többéves küzdelme az angolok tengeri utánpótlási vonalainak elvágásáért. Bár nem teljesen ismeretlen, de azért Európában sokkal kevésbé van bent a köztudatban, hogy…..
Visszatérve a laktanyába kaptam két hét szabit, ez aztán szokatlanul gyakran megismétlődött a következő hónapokban. A szerződésem vége előtt el kellett használnom az összes megmaradt szabadságot, és jó sok volt belőlük. Két hónapra ebbe a vendée-i városkába települtem át..
axy 2018.10.31 10:23:50
@Valakiateleprol:
Aze annyira nem vagy kemeny, hogy a szemebe is merd mondani.
Szerintem a te fajtad artott igazan az orszagnak, te szerencsetlen keretlegeny.
Amerikában már sok éve terítéken van, és minden egyes lövöldözés alkalmával újabb löketet kap a fegyvertartásról szóló vita. A második alkotmánykiegészítés („A well regulated militia being necessary to the security of a free state, the right of the people to keep and bear arms shall not be…..
axy 2018.09.06 06:14:12
@xclusiv: Nem szeretnék meselni. Szemelyes.
Az ellenallas.
A dolog nem igy mukodik.
A zsidok deportalasat 6 ezer csendor par honap alatt elvegezte. Mert nem volt ellenallas. Adminisztativ feladatkent vegrehajtottak.
Ha nincsenek fegyverek akkor mondjuk egy szakasz katona egy 10 ezres varost siman pacifikal. Hangadok kijelolve osszeszedve eap. kijarasi tilalom. Rutin munka.
Abban pillanatban ha van fegyver mar ez nem fog menni.
Ha szakasz katonat bekuldesz tobb szaz fegyveres koze halalra iteled oket. A sajat lakossag elleni harc mar nem egy ertelmu. dezertalas stb.
Lenyeg nem lesz automatikus vegrehajtas.
Technikai folenyt felejsd el.
1.5 millio ember nagyon keves egy 300 millios hatalmas teruletu orszag kvazi megszallasahoz. Foleg ugy hogy ebben flotta es a NG is benne van.
Az amerikai hadsereg tobbek kozott azert olyam hatekony mert a polgarhaboru ota soha nem voltak az utanpotlasi vonalai komolyan veszelyben. Nem tudsz komoly technikat ellenallas eseten mukodtetni. pl. tankokat koptereket tobbit jelenleg egy egy hatalmas kiterjetesu gyartelepen gyartjak javitjak.
Egy ilyen varosnyi meretu helyet kellene bebiztositani szabotazs ellen. Villany uzemanyag szallitas vasut kozut epuletek, tehat millio celpont amik kozul egyetlen egy kiiktatasa megbenitja teljes gyartast. A modern kis letszamu hadseregeknek ez az egy hatulutoje van, keves benne az eloero.
A gerrilla haboruban az fold a tied amin allsz.
Osszesitve nem mukodne az hogy kihirdetem a rendkivuli allapotot aztan orokelet +1ev diktatorsag.
axy 2018.09.06 23:52:33
axy 2018.09.07 01:19:54
@mi a lófasz?:
En ezres nagysegrendben lottem es lovok el loszert es rendszeresen felelek azert hogy masok ne seruljenek meg a sajat hibajukbol se. Es nem legpuskas loveszetrol beszelek, hanem olyanrol amihez sok evi munka es nagyon komoly elvarasok teljesitese kell, hogy megtehesd.
De szivesen olvasom a tapasztalataidat a temaban.
Szentestén az én rajom is kint volt, hajnalig biztosítottuk az éjféli misét a város legismertebb templomában, de nyugodtan telt az éjszaka. Szilveszterkor mi készenlétet adtunk, de Marseille-ben nem volt semmi különös. Nem úgy az országban. Párizsban 1000 autót gyújtott fel a gettók népe, Lyonban…..
axy 2018.08.31 09:19:39
@Balazs_:
Ez mar igy nem igaz.
Csak annyit mondok, hogy BLM.
lasd Fergusson.
Egyebkent az amerikai rendort is meghurcoljak, ha kisebbsegi tinidzserekre lo.
A tobbivel egyetertek.
Mivel maradt még egy rakás jó képem Maliról, amit nem tudtam besűríteni az eddigi részekbe, ebben a posztban csak ezek lesznek. Indulásra várva..
axy 2018.06.19 08:53:07
@Balazs_:
Ennyi. Mondjuk o mar nem fog bombat csinalni.
Gepagyu loszer ilyet egyebkent akkor csinalna, egyik kezzel fogna a huvelynel a loszert a masikkal meg csappantyut uti. Mivel a kihuzo ero nagyobb, mint a huvely falanak az oldalso szilardsaga a felnyilo huvely szetvihette a kezet. Ha maga a robbano lovedek mukodott volna el az darabokra tepte volna az egesz palit.
Csádi szövetségeseink nem voltak olyan szívbajosak a civilekkel, mint nálunk a slaborok. Egy motorost igazoltattak, aki tiszteletlenül beszélt velük, ezért feldobták a motorját a teherautójukra, a tagot meg otthagyták a sivatag közepén. A motort aztán kidobták a bázis előtti szeméttelepre, onnan…..
axy 2018.04.10 14:26:46
@Dobri:
Nagyjabol mindenben egyertertek veled a nok temajaban, bar ismereket egyet aki boven meguti a legios szintet, de csak egy ilyet. :-)
Egyetlen allitasoddal vitatkoznek. A lelki kemenyseg. Ebben nem hogy gyengebbek hanem erosebbek a nok. Ver latvanya se zavarja oket, gondolj csak az orvosokra, apolonokre. Egy traumatologian dolgozo tobb serultet lat egy nap mint egy legios egy ev alatt.
Allitolag az izraeliek allapitottak meg pasik nem birjak a serult nok latvanyat.
Olyan dolgokat bevallalnak ertuk amit ferfiert nem.
A nemrégiben Floridában történt újabb iskolai mészárlás egy régóta tartó trendbe illeszkedik, mely folyamatosan napirenden tartja a fegyvertartás szabályozásának témáját. A szóban forgó kérdés - noha elsősorban az Egyesült Államok témát érintő jogszabályai körül összpontosul - a híradások alatti…..
axy 2018.03.22 19:48:47
@Kard:
Nagyon kepben vagy. Ja nem.
Nem fog fegyverkezni a zsivany mert veled ellentetben tisztaban a realitasokkal.
Ha fegyver van nala es belefut egy sima igazotatasban ulni fog mint budha.
De tegyunk fel fegyverkezik.
Szerinted hanyan vallalnak meg ejszakai tuzharcot ismeretlen helyen sotetben?
Meg TEK se megy be hanem megy felaszolitosdi Jojjon ki..
Pedig vannak tizen mellennyel pajzzsal hosszu fegyverrel.
Tegyuk fel bemegy es megoli a tulajt.
Onnan fegyveres rablogyilkossag fogjak keresni, ami nem egy eletbiztositas.
A mori ugy utan Kaiser kihivta tevet kisgatyaba jott elo annyira be volt szarva hogy levarjak.
Elkapjak elve kapasbol behuzhatja a fekvo nyolcast.
Erdemes belevagnia, ahelyet hogy megvarja hogy tulaj elmenjen otthonrol es utana csinalja meg kecot.
Ellenben fegyvertelen tulajnal erdemey bemennie mert orromel messeled el a PIN kodod ha gyereknek elkezdik tordelni az ujjait.
Szerinted az oregezesnel mit csinalnak? Na pont ezt szegeny oregeken.
A bunozok jol bannak a fegyverrel.
Elarulbad hol halalba tanul meg loni? A bortonbe?
Vagy illegal cuccal beall a rendorok koze loni egy civil loteren?
Meg a rendorok se tudnak loni, nem hogy a zsivanyok.
Tobb szaz videot neztem, de a veteranok kivul meg egy jo lovo bunozot nem lattam.

Kalasnyikov farok hoszzabbitas.
Ezt magyarazd el szerbeknek, mert az USA utan ott van legtobb fegyver.
Biztos veletlen, hogy minden hazban van egy ilegalis full automata AK.
Plusz rengeteg legalis fegyver. Enbek ellenere jobb a gyilkossagi stasztikajuk mint nekunk.
Es ez all nagyjabol az osszes kornyezo orszagra az mindenhol rengeteg fegyver es alacsonyabb bunozes van.
Otthoni fegyvertartas.
Nem csak szekrenyben es polcon lehet tartani. Ertelmes ember viseli.
Ezert varolistasak az ujonnan kijovo subcompact fegyverek pl Glock43.
Mert olyan kicsik, hogy eszre se vesszi magan. Enni meg nem ker.
Gazpisztoly spray rendkivul hasznos kiegeszitok. A legalis lofegyverhez.

J
axy 2018.03.23 10:02:22
Egyebkent maga blog bejegyzes is rendkivul gyenge.
Par aprosag.
Lofegyvert tartas mint egyeni jog.
A Washington dc. vs. Heller ugyben egyertelmuen kimondta az alkotmanybirosag.
Tehat kar vitatkozni innentol az USA osszes birosaganak igy kell kezelnie.
Valami hihetetlenul keves gyakorlati gypndolkodassal kell rendelkeznie annak aki azt allitja, hogy gyarmati idokben ez mas volt. Nyilvanvaloan eletszeru hogy fegyvereket fegyverszobaban tartottak es harc utan leraktak es fegyvertelenul batyogtak haza.
Ha vadaszni v. csaladot vedeni kellett akkor meg kikertek.
Es ezt valaki rohoges nelkul birja allitani.
Hadsereg kontrollalni tudja fegyveres lakossagot.
Aha. Olyan szinten megy hogy 17 ev haboru utan nem kepes el erni a vilag legerosebb hadserege, hogy mondjuk ket katonaja fegyvertelenul elmenjen inni egy sort Kabulban.
Erdekes Nemetorszagban 2. vh utan eleg volt a katonanak ha nylon harisnya es ovszer volt nala.
Afganisztan maga lenne a menyorszag egy USA teruleten vivott gerillahaboruhoz kepest.
Esely nem lenne hogy leverik.
Ar 15 valoban nem vadaszfegyver, de nem is arra tartjak. Viszont tokeletesen alkalmas otthonvedelemre, mert joval konnyebben megtanithato a hasznalata mint egy pisztolynak.
Es mellette alkalmas arra is hogy egalba legyen rendvedelem es hadsereg fegyvereivel, pontosan ugy ahogy a Kentucky puska egalban volt Brown Bessievel.
A veszelyeirol annyit hogy az osszes fegyver kozul messze a semi karabelyokkal olik meg a legkevesebb embert.
Meg soretessel is tobbet olnek.
A "kevesbe veszelyes" pisztolyokkal olik meg a 95%ot.
Tehat nem kell ahhoz osszeskuves elmeletet csinalni hogy gun control helyett a people controlra vizionaljon valaki.
Vegas meszarlas
A rockzeneszek mint tudjuk kevesbe szamitanak az ertelmes lenyek koze, de talan neki is eszre kellett volna vennie, hogy a tomegre vigyazo rendorok pont ugy nem tudtak fegyvereiket hasznalni mint ok.. Mert valamikor lehez valamikor nem. Ennek ellenere nem vette fel? hogy akkor minek a lofegyver nekik.
Osszesesegeben a blogbejegyzes, egy fegyvert soha nem latott ember a netrol osszeszedett fegyverellenes cikkek osszeollozasa objektiv pro kontra velemenynek alcazva. Kicsit ertve a temahoz ha nem fizettek erte akkor kidobott ido volt amit raforditottak.
axy 2018.03.23 14:54:56
@Kard:
Rosszul tudod.
Mutatnal egy manualt amiben le van irva, hogy ezt a fegyvert oles terveztuk.
Sok fegyver volt mar kezemben? de csak onvedelmi sport ill vadasz cellal talalkoztam.
Ellenben szerinted mire terveztek egy ketuleses sportkocsit, v. egy 1000 cm3 motort? Arra Abol B be 50km tempoval kozlekedj. Gondolom Lezer Jani gepebe is veletlenul kerult a lezerblokolo.
Ami teny.Az autok jovval tobb embert olnek meg mint a fegyverek, meghozza sima emberi lustasagbol, illetve idiotasagbol. Toredekere tudnam csokkenteni, a halaleset szamat par lofegyvertartassal kapcsolatos szabaly alkalmazasaval. Szerinted mennyien szaguldoznanak, ha mar kotelezo csekk egynapi kesese fel ev jogositvany es auto bevonnassal jarna?
Csak eppen te verned legjobban nyalad a jogaid miatt.
Nen birod az egyszeru tenyt felfogni, hogy minden arra valo amire hasznaljak.
A fegyver is ilyen. Ez mondjuk kard neven illene felfogni.
A mi őrjárataink súlypontja áthelyeződött a közeli városra és a falvakra. A települések még az afgánokénál is lepukkantabbak voltak. Düledező vályogviskók, földutak, kecskék, szemét és bűz minden mennyiségben. Az aszfaltot és a közműveket hírből sem ismerték. A falakon mindenhol az „Azawad” felirat…..
axy 2018.01.02 08:55:23
@TamáSS:
Ha Gyorkoshoz kapcsoltak akkor sanszos, hogy buktad a legiot is. Tuti, hogy benne vagy olyan adatbazisban ami terroristagyanus elemeket gyujtik, azt pedig megoszthatjak Eu. szinten.
axy 2017.11.28 13:26:57
axy 2017.11.28 16:08:38
@axy:
m.youtube.com/watch?v=0DXKKM0vgq0
Itt is ugyanaz van rajtuk miutan szivatas nem hiszem, hogy nincs annyi.
Csak fegyver es a viz 4-6 kg. 8-9 kg boven elfer a szerelekben, foleg ha van erre speci cucc pl olomlap. Loszer nem lenne erdemes egy teszt kedveert aztatni.
A vietnami beavatkozással kapcsolatos, ötven évvel ezelőtti magyar újságcikkek közül ezúttal egy olyat emelnék ki, mely az amerikai ifjúság és különösen a színesbőrű sorozottak szembehelyezkedésére fókuszál, megemlítve például Cassius Clay nagy port kavart…..