Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsolty

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A gazda elkóborolt, hosszan-hosszan hétvégézett Kárpátalján – kihagyott legalább három rendezvényt, hirtelen nem is tudja, melyiket sajnálja, melyiket ne –, még szerencse, hogy finom borokhoz is szerencséje volt mindeközben. Így aztán alig érkezett meg, máris írhatja…..
Alig nyolc napja publikáltam legutóbbi ajánlómat, és máris itt van a következő. A Terroir Club pénteki születésnapi bulija éppúgy előttünk van még, mint a borjourosok gálája, de közben beesett még két fontos program. Az egyikről eddig nem is hallottam egészen ma reggelig, úgy…..
Hiába a sok milliárdos beruházás, hiába a 340 hektáros birtok, Csányi Sándor bankvezér vállalkozása még sincs igazán szem előtt. Kb. tíz évvel ezelőtt, amikor a jól menő üzletember kezébe került a Villányi Borászat Rt. – Szőlő Bor Kft. korában nem kevés…..
Ahhoz képest, hogy jóbor-fogyasztásom hajnalán rengeteg kék címkés Hungaria Extra Dry lefolyt a torkomon, pezsgőkulturális fejlődésem hamarosan megakadt. Magyarra fordítva: sokkal kevesebb buborékosat iszom, mint amennyit ildomos lenne, ami különösen annak a körülménynek a…..
Világos, hogy Bott Frigyes újabb évjárataival kellene foglalkoznom már – a 2008-asokkal, sőt akár a már piacon lévő 2009-es zöldvetelinivel is, ami késik, nem múlik –, de most, hogy teljesen váratlanul újra találkoztam a 2007-es Vinculummal, nem bírok csendben maradni.…..
"Nem is olyan régen ha szóba került Argentína, vagy a marhahús, vagy a tangó jutott az emberek eszébe – írja Szabó Zsolt vendégszövegszerző. – Mindez a malbec betörésével a világpiacra egy csapásra megváltozott. A fajta őshazájának tekinthető Cahors…..
Azt már többször mondtam, hogy szerintem a Heimann família viszi a Szekszárdi borvidék legizgalmasabb pincéinek egyikét. Nem a kitaposott ösvényeket tapossák tovább, keresnek és kutatnak is, több izgalmas fajtát telepítettek, a viognier fehérben már rég piacon van, eljött az…..
Verona is egy izgalmas borvidék Olaszországban, amelyről sokkal kevesebbet tudunk a kelleténél. Nem Piemont és pláne nem Toscana ez, pedig-pedig. Rettentő sok élményt magam sem tudok összegereblyézni, noha az Allegrini munkásságával például még valamikor az ősidőkben…..
A burgundi chardonnay elvben a világ legjobb száraz fehérbora, kár, hogy a legjavát nem annyira sima ügy megfizetni, mint hozzájuk képest az osztrák vagy a német toprizlingeket. Montrachet-t vagy Batard-Montrachet-t például még soha nem ittam, de biztosan összejön legalább egyszer az…..
Kaptam a brit Decantertől egy hírlevelet, amiben a főhír a következő volt: "Hivatalos: Chilében készül a világon a legjobb sauvignon, rizling, pinot noir és cabernet-alapú házasítás." Anyátok, gondoltam. A linkre kattintva a "Chile diadalmaskodik a Decanter World Wine…..
Kóstolóra mentünk a Terroir Clubba Ráspi gyöngyszemeket nézni. Nagyrészt olyan borok vártak ránk, amelyekkel már találkozhattunk és találkoztunk is régebben vagy akár mostanában. Mégis a lehetőség így együtt látni őket, és persze nem csak látni, elég volt ahhoz, hogy három…..
Miként az előző, vörös lista, ez is a Financial Times számára készült, és ez is a vágatlan változat, azaz jóval hosszabb az ott közöltnél. Jancis Robinson fő célja itt is az volt, hogy olyan borokat ajánljon, amelyek per pillanat jól fogyaszthatóak, azaz nem a jövő nagy…..
Utolsó osztrák-magyar jegyzetlapunkra két remek bor maradt. Nem kellett csalódnom a Knoll Smaragdban, beváltotta hozzáfűzött reményeimet. A mellérakott Hernyák veltelini is kiváló volt, pont olyan, mint amilyennek emlékeztem rá. Könnyen lehet, hogy készül majd pótlap is a…..
Portugália a nagyvilág – nekem, és boldogult úrfi korom óta. Egészen pontosan azóta, amióta Alain Tanner filmjéből Bruno Ganztól megtudtam a legfontosabb női mérteket, sőt a mérés Lisszabonban, szupernyolcassal történő dokumentálását is szemügyre vehettem. Pedig hol…..
Alföldi Merlot kolléga az immár kilencedik fejezeténél tartó Rizlingodisszeában már jó ideje gyűri az olaszrizlingtémát. Ehhez képest én most szűkített merítést fogok megvizsgálni, szigorúan a 2006-os évjáratra koncentrálva. Persze átfedések így is vannak, lesznek. Több…..
A barbera a második legelterjedtebb kék szőlő Olaszországban a sangiovese után. A legjobbakat Piemont környékén érdemes keresni, de Kaliforniában is igen népszerű a fajta. Jó savgyűjtő, a melegebb éghajlat ellenére is, ezért előszeretettel házasítják, ezen oldalát, illetve…..
Ezt a szöveget csak azért írom, hogy legyen mihez hozzászólni. Már ha van/lesz kedvük. Szóval, szerintem úgy van, hogy karácsonykor tényleg azt isszuk, amit megérdemlünk és ami arra érdemes. Én például most találtam ki, hogy mit: a Tokaj–Nobilis 2005-ös hárslevelűjét és…..
Ifjabb Kiss Istvánt választotta a szezon legjobbjának a hegyaljai szakma – a fejleményről a Népszabadságból szereztünk tudomást. Ez az újság amúgy is szívesen énekli meg a hegyaljai kiválóságokat, elég, ha felidézzük a Zsurki Sándorról írott szöveg emlékét. Abszolút…..