Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lac64

0 bejegyzést írt és 1551 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az előző posztomban volt egy gondolat, ami sokat segít a jó munkahely megtalálásában, ez: Gondolhatod úgy, hogy ahol nem tolerálják a családcentrikus hozzáállást, ott nem akarsz dolgozni, az ilyen cégeket meg pont azzal tudod kiszűrni, ha tájékoztatod őket a családodról. Ilyen szűréseket lehet…..
lac64 2019.01.27 09:39:59
@Zabalint: Multinál dolgozom, az irodai dolgozók kb. 10%-nál kell a beszélt idegen (nálunk angol) nyelv. Ezek az igazgatók és asszisztenseik, számvitel-, pénzügy-, kontrolling- és a beszerzés vezetője és ezen területek egy-két munkatársa. Van egy főállású tolmács, ha az anyacég akar még valamit, rajta keresztül kommunikálnak.
Ismerősöm külföldi anyával rendelkező bank IT-ján dolgozik, még a rendszerszervezőknél sem elvárás a beszélt idegen nyelv, mivel döntően a magyar területtel foglalkoznak, és az üzlet is magyar nyelvű. Akkor jön elő a beszélt idegen nyelv, ha a bank nemzetközi projektet indít és oda kell delegálni valakit, arra pedig megvan az egy-két ember.
Nagy igazságok kimondásakor bátran bízzuk magunkat Survivor Verára, a nőre, aki miatt nem lett hótthalálosan unalmas az utolsó Survivor adás, az, aminek valójában akkor lett vége, amikor az előző rész végén, a Hany Istók Emlékfutam 2018 utolsó szakaszán Őszinte Tamás alulmaradt Nagybanipiacos…..
lac64 2018.11.16 14:01:16
@sixx: Lehet, de azért a holtak szigeti utolsó játékra lesz ugye ésszerű magyarázat? :)
Akkor ugye ott tartottunk, hogy Dávid visszatért a Bayani törzshöz, ahol ő volt az egyetlen, aki nem találkozhatott a hozzátartozójával, hisz a szerkesztők nem sejthették ,hogy ő fog visszatérni a holtak szigetéről. És nincs az a last minute jegy, amivel időben a Fülöp-szigetekre lehetett volna…..
Robi távozása után tehát immáron már csak Fanni, AlexaSándor, és - Bruti tökéletes névválasztását elirigyelve - Bumbi szotyizgatnak a parton, Bumbi levelet hoz, gratula a top 3-nak, kapnak vacsit, amit maguknak kell megfőzniük, de kivételesen most nem AlexaSándor féle esőkabátos banán és rizs babbal…..
lac64 2018.11.09 09:48:31
@mufuvecske: A tavalyi annyival fair-rebb volt, hogy mindenkinek a saját testtömegét kellett megtartani. Szandinak ott lehetett is volna esélye, ha pont előtte nem nyúzza le a tenyeréről a bőrt.
lac64 2018.11.09 10:06:22
@mufuvecske: Így volt odakészítve.
Bayani törzs 37. nap. Robi lógó orral sétál a fövenyen, én sem a vjú, sem a tenger, sem a jó idő nem vigasztalhatja szörnyen háborgó lelkit. Emberünknek komoly lelkiismeretfulladása van, ennek megfelelően szól Tominak, hogy beszélniük kell. Ez a szigeten sosem jelent jót, főleg, ha a nagy igazmondó…..
lac64 2018.11.08 10:35:28
@Grassest: "Miután honlapon újranéztem az előzetest szerintem se fog nyerni. Elsőt Dávid nyeri, másodikban Fanni vezeti fog és Tomi behozza a lemaradást. Szandi meg sír a végén mert lemaradt a döntőről."

Nekem úgy tűnik, hogy az akadálypálya az első verseny. Szandrát, Fannit, Tamást mutatják, egy villanásra látszik még látszik valaki, akin atléta van és a bal kezén van kendő. Az indulás előtti képen a lányokon sportmelltartó van, Tamásnak meg a jobb kezén van a kendő, így kizárásos alapon Dávid is versenyez (bár neki az indulás előtt a kendő a nadrágjára van kötve).
Aztán persze lehet, hogy nem úgy játszanak, mint tavaly, hanem az utolsó mindig kiesik, vagy Bence is indult :)
Fanni törzsitanács-elemzésével nyitunk, és a rövid összefoglalót – mindig megbeszélünk valamit, aztán még véletlenül sem úgy lesz – követően rögtön ki is bukik belőle a számára legnyomasztóbb újdonság: Csak ez nem szokott lenni, hogy fogalmam se legyen semmiről. Most tényleg nincs, meg a…..
lac64 2018.11.07 09:08:42
@Sanda.Ipse: Nálam Jeremy az igazi túlélő. Igaz, hogy tűzet nem tud gyújtani, ha a stáb nem eteti, akkor éhen hal, de ennyi időt kibírni Verával és Nórával anélkül, hogy felvágná az ereit ... :)
Fanni büszkébben viseli a védelmi nyakéket, mint instaceleb a kölcsöngyémántokat. Jól áll neki, nem vitás, sőt, Robi megfigyelte, hogy a hónaljszőréhez is passzol. A lány olyan boldog, hogy még ezt az észrevételt is őszinte kacajjal fogadja ahelyett, hogy letolná a láncot  Robi vicces kis torkán.…..
lac64 2018.11.05 19:54:06
@perszepolisz: Gábornak.
A tenger hullámai szinte kihányják magukból a felkelő napot, melynek sugarai egy izmos hobit testre vetülnek. Harcicsivava, szótlan Yodaként tornyosul alvó társai felé, majd néhány megvető pillantás után elindul a partra, hogy megkezdje a napi szarkavarást...
lac64 2018.10.31 21:51:57
@csillagporszem: Iliász a 4-ből ment rögtön a döntőbe. Kicsit hasonlított szerintem a feladat a következőhöz. Egy padló szélén álltak és hátratett kézzel kapaszkodtak valamibe, amit folyamatosan engedtek, így egyre inkább vízszintesbe mentek át
lac64 2018.10.31 23:46:08
@Perah: Ha szigorúan nézzük, Szandra nem szúrta hátba Gáborékat, hiszen eléggé egyértelműen a tudtukra adta, hogy átállt a másik oldalra. Gáborék számítottak is rá, nem véletlenül szavaztak rá.
Egyébként bármilyen furcsa, eddig pont ő volt, aki megbízható volt, amit megbeszélt a szövetségeseivel, azt betartotta.
Gábornak meg elég rövid az emlékezete, elfelejti, hogy korábban Dáviddal ki akarták paterolni Szandrát, csak ugye Vera bekavart akkor.
lac64 2018.10.31 23:59:07
@Sir Gombóc: Persze, de akkor nézzük azt is, hogy az eredeti tömeget milyen mértékben befolyásolja a tárgy súlya, milyen hosszú a(z erő)kar, stb.
Szerintem Dávidnál az izom mennyiségével nem volt gond, inkább az lehetett a probléma, hogy kötöttebb volt az az izom és jobban fáradt.
Mondjuk az 50 perc - már ha tényleg annyi volt - mindkettőtől hatalmas teljesítmény, még egy helyben állni sem könnyű ennyi ideig.
  Olvastam ám a múltkori kommenteket, hogy "több volt" a múltkori epizódban. Megnéztem még egyszer és az a véleményem, hogy nem. De, ha én lennék Beni, akkor azt mondanám, hogy igen, lehetséges, hogy volt benne több is, de az sem kizárt, hogy nem. Viszont a mostani részben több izgalom volt,…..
lac64 2018.10.26 12:22:24
@Kamiko555: Szerintem pontosan tudja, csak megy a színjáték ezerrel. Ezt az egy család vagyunk dumát már a régi törzsében is elsütötte, AlexaSándor majdnem kiröhögte, mert sikerült ezt a dumát AS kiközösítése utánra időzíteni.
Itt is ő csak azért szállt le, hogy Jereminek kedvezzen, hagy egye meg a palacsintát. Persze, mert a játékszabályban nem volt benne ugye, hogy odaadhatod egy csapattársadnak.
lac64 2018.10.26 12:50:19
@Kamiko555: Bocs, nem ment át az irónia. Ahogy Sanda.Ipse is írta, dehogy kedvezett Jereminek, egyszerűen nem bírta, csak nem akarta ezt beismerni, aztán jött ezzel a fal dumával. Valóban sunyi és buta.
Azzal kezdünk, hogy szigetcsere. Excsórók lilák megérkezni Burzsujlendbe, majd rácsodálkozás a vjúra: „Ez az új HAZA, maga a paradicsom!” Tátott szájjal való ámulás a flórára és faunára, sose láttak még ilyet, csak a filmekben az is CGI volt. Azonnal rárontanak a matracra, visongás, majd a kosz és a…..
hogyvolt Survivor 3x35 - Iliász 2017.10.14 09:14:06
Az van, hogy a tegnapi poszt kommentjeiben már aminek értelme volt, elhangzott az utolsó nagy hurrával kapcsolatban, így sok újat én sem fogok tudni mondani. Egy biztos, itt és most jelentem be hogy szerdán este, ha minden igaz, 9-től, lesz egy Facebook live-unk megint, amiben SzabóZ-vel ketten…..
lac64 2017.10.14 10:33:57
@,,: :D Mondjuk ezért nem hagyták volna ki, mert Zoli és Nóri kérdése nem igen tért el ettől :)
  Reggel van az utolsó feladatpárbajkihívás napja, Iliász az egyetlen, aki nyugodtan alhat és kelhet ugye, Szandi, Barbi és Feri még megy egy kört a döntőért. Iliásznak a reggelét Szandi bassza el, aki a Feri építette, parton álló menedékben duruzsol neki az álmáról, és a szomorúságáról vagy…..
lac64 2017.10.13 20:04:44
@Hétkilenced: Anita a szállodában azt mondta - akkor még nem tudta kik lesznek a döntősök - hogy Ferinek és Iliásznak szurkol. Ebből nekem nem jött le a sértettség. Döntenie kellett a két általa érdemesnek tartott ember között.
lac64 2017.10.13 20:43:12
@Sanda.Ipse: Tűzgyújtási feladatnál egy kis nedvesség csodákra képes :DDD
lac64 2017.10.13 21:22:22
@Berborosz: Volt. Elmondta, hogy találkoztak Pesten azóta, kettesben együtt is kávéztak, de az adások újra feltépik a sebeket.
Szerinte az adások nem mindig mutatták meg a teljes valóságot, a melltartó elásás is válasz volt valamire. Ő vele szembeni bizalmatlanságot és sunyiságot látott Anita szemében.
Az előző napi szuper izgalmak után szokás szerint lapos adásanyagga altatnak minket. Feri a tábortűz mellett előkapja a fából és banánhéjból eszkábált bendzsóját és elkezdi halkan bazseválni a Guantanamérát. Bárcsak. Viszont a cetlizést megint megbeszélik, és képes megfesteni a fingot, hogy az, hogy…..
lac64 2017.10.11 11:39:15
@Berborosz: Nóri kiejtette Anitát? Akkor, amikor feladta kb. semmit sem befolyásolt már a játéka. Anitának mindhárom pontot el kellett volna hoznia Klau ellen és látva az előzőeket, erre semmi esélye sem volt.
Iliászt sem ő küldte tovább, mert Iliásznak akkor öt pontja volt, Klaunak 4, Anitának 2. Azaz az Anita Klau párbajban nem születhetett olyan eredmény, hogy mindkét lánynak legalább ugyanannyi, vagy több pontja lehessen, mint Iliásznak.
lac64 2017.10.11 20:07:42
@Nuggetzor: Ez a csaj folyamatosan szerepet játszik, szerintem az egyetlen őszinte pillanata akkor volt, amikor előhúzta az amulettet a törzsi tanácsnál.
Na, utolsó hét. A Mandirigma beachen Feri és a három grácia, a Holtak szigetén Benedek, Iliász és másik három grácia várja a végjátékot, ami így, a 40. nap után már igazán jöhetne nekik, mert, legalábbis az utóbbiak nagyon kivannak, különösen Doktorjúdás, akire a nem is olyan régen szabotált ponyva…..
lac64 2017.10.11 07:52:49
@Sanda.Ipse: Köszi. Klaunak Gergő volt a legfontosabb ember? A cetlis Gergőről beszél? DrAnita még csak oda sem megy köszönni Gergőhöz, vagy csak a vágás volt szar? Lilla tök aranyos volt :)
lac64 2017.10.11 08:55:06
@Shirkan: Már korábban kiderült, hogy kapják a fát. Gondolom nem akarják, hogy kiirtsák a szigetek növényvilágát.
„Szeretnétek megbeszélni, azt, ami történt, vagy engedjük el”?, provokál a tűznél Barbi, és szerencséje, hogy Feri a sokktól olyan, mint akit a bokorban megkínáltak egy jó adag nyugtatóval, mert ellenkező esetben az ő nyakát biztosan nem akarná elengedni. Gratulálok, lányok, dünnyögi rezignáltan, de…..
lac64 2017.10.07 18:05:20
@Jimbo75: Előzetes alapján Feri Szandira szavaz,
lac64 2017.10.09 19:12:22
@kisbutters: Ha jól emlékszem, amikor Nóráék elásták Anita melltartóját, akkor Anitáék sátrába is belevágtak és előre röhögtek, hogy majd hogy fog Anitáékra rászakadni.
Anita-monológgal nyitunk, melyből kiderül, hogy a friss szigetözvegynek eddig semmi gondot nem okoztak a bogarak, a sötétség, meg a tengernek az az undorító morajlása, de most, hogy kedvese elesett a vizes csatamezőn…hát, jól jönne pár szem xanax. Kellett neki beájulni Gergő masszírozásra termett…..
lac64 2017.10.06 20:17:55
@Sanda.Ipse: Klau próbált váltani, csak egyrészt hosszabb lett az út, másrészt nem bírt a pallóval, ezért visszaváltott. Mondjuk ott már tök mindegy volt
lac64 2017.10.06 20:20:53
@kisbutters: Kérdés, hogy elbízza-e magát Szandi. Mentek már haza védettségi amulettel :)
lac64 2017.10.06 20:29:19
@HufnágelSteve: Benit láttad. Mondjuk Iliász érkezésekor a Holtak is összetévesztették őket :) Iliász oldalt állt Bence mellett.
A 37. napon vagyunk, ami azért nem semmi na, az amerikai verzióban ugye 39 nap egy évad, itt meg még hátra van ebből a hétből két nap, meg az egész jövő hét, és ezért igenis meg kell süvegelni az összes játékost, aki ilyen sokáig húzta. A hullaházzal ébredünk, zenére,…..
lac64 2017.10.05 20:38:47
@katalin: Szandié hiteles? Mintha valami nagyon hasonlót hallottunk volna az előző törzsi gyűlésen is csak akkor Iliásszal kapcsolatban. Annyira nagy színész a csaj, hogy lassan Oscart kap az alakításáért :)
lac64 2017.10.05 20:44:26
lac64 2017.10.05 21:49:05
@HufnágelSteve: Nem látom annyira egyértelműnek, hogy a Holtak szigetéről lány jut vissza, akkor az drAnita. Ő inkább a logikai, ügyességet igénylő feladatokban jó, Lilla - és szerintem még a kobold is - erőnlétet is igénylő feladatokban jobb nála.
Holtak szigetén valszeg begombázott a Crazy Sisterz, Nóri és Lilla, akik reggel szerenádoznak a tengernek vagy az óceánnak, szóval annak a nagy kék nedves lófasznak. Ahogy mondani szokás: nem mindenkinek való a Survivor. Nóri és Lilla pedig iskolapéldája ennek a szólás-mondásnak, hisz köztörvényes…..
lac64 2017.10.04 11:17:10
@wombatka: Szerintem nem a másodiknak akarták adni az amulettet, hanem drAnitának nem. Nem véletlen, hogy nem mondták meg előre, hogy mi a nyeremény. Vízbefúlós feladat lesz, drAnita meg víziszonyos.
lac64 2017.10.04 12:22:29
@kisbutters: Egy túlélős játékban melyik ér többet, a védettség, vagy a buli? Ráadásul egy olyan feladat előtt, ami finoman szólva nem az erősséged?

Ha ki akarták egyenlíteni az ajándékokat, akkor ne párbajhoz kössék, mert ezzel pont a versenyek értelmét veszik el.
lac64 2017.10.04 21:50:32
@doktor faktor: Mikor volt kiközösítve? Teljesen jól elvoltak négyen, együtt ették Gergő pizzáját, együtt vadásztak a csirkére és édes egyetértésben próbálták idegileg kicsinálni Adrit. Sőt még Gergő születésnapját is együtt tartották.
Na, célegyenes, azaz az utolsó két hét jön, kérem szépen, ennek megfelelően nem sokat szarakodunk, hanem menten egy védettségi játék jön, vízen ráadásul, ahová ügyes kezek egy platformot kreáltak, de nem egyeneset, mert az úgy túl egyszerű lenne, hanem kis szintkülönbségekkel és a közepén egy…..
A tegnapi dráma utórezgéseiből kapunk még egy kicsit a pofánkba, mert azt már megtanulhattuk, hogy ez a Survivor nem az a Survivor, itt édenhotel van, meg aranyretyó, meg kétnaponta lakoma, hogy a megannyi beteljesült és beteljesületlen szerelmi szálat már ne is említsem. Kezdünk most a…..
lac64 2017.10.03 09:00:10
@Sanda.Ipse: Igen, mintha Feri tett is volna egy megjegyzést Barbinak, hogy Iliász után Klaut fogják (másképp hogy mehetne Barbi a négyesbe). Szerintem logikus is, Klau nagyon erős.
lac64 2017.10.03 10:19:12
@kisbutters:
"Nem tudom, nem voltam ott, de én ennél azért együtt érzőbb tudnék lenni". Hát nem tudom. Ha több napja folyamatosan b*szogatnának, lehet más lenne a szitu :)
Egyébként én nem nagyon ítélkezem egyik felett sem, mert ez egy teljesen extrém élethelyzet, és nem tudom, hogy az itt kommentelők hasonló szituációban vajon sokkal különb módon viselkednének-e.

Azt írtam, hogy "valahogy megvoltak". Lehet, hogy a mélyben ott voltak a sérelmek, de félre tudták tenni, nem harapták át egymás torkát minden semmiségért.
A feladat magában valóban nem volt túl nehéz, bonyolulttá a körülmények (trópusi vihar) tették. A szerencse faktor minden játékban benne van, de szerintem itt az ügyesség - és valamennyire a kitartás is - igenis sokat számított.
A tűzfény szomcsi zenére szomcsin vibrál a mandirigmák szomcsi arcán, de a legnagyobb tragédia Barbit sújtja, aki azt hitte, magas szintű intrikái mostanra megteremtik a boldog, klaumentes szigetet. Miközben a többiek a párbajozók ügyességével, meg a felépített tornyok esztétikai és technikai…..
lac64 2017.09.29 20:20:25
@Peti1899: Mindenki választhatott egyszer a három játék közül. A játékok közül akkor egyben kedveztek Anitának, egy másikban pedig konkrétan akadályozták, hiszen a szigeten mindenki tudta, hogy Anita víziszonyos. Tehát Zoli nyugodtan kihívhatta volna a fullasztásos játékra és valószínűleg nyer (ha igaz, hogy versenyszerűen úszott). Csak ő a paprikát választotta, mivel látta, hogy Anita előtte küzdött vele. Továbbra sem látom, hogy mi volt igazságtalan a párbajban, de lehet más a véleményünk :)
lac64 2017.09.29 20:22:52
@,,: Már vártam, hogy Bence átadja az elvett amulettet Barbnak.
lac64 2017.09.29 20:27:08
@Sanda.Ipse: Az milyen lenne már, ha most Klau menne a Holtak szigetére :)
Bencus és Barbi randiznak egy random vendéglátóipari egységben, háttérben tengerpart és kapirgáló csirke, előtérben "Food trip" feliratú, nyugai aluljárós gyrososhoz mérten sem túl bizalomgerjesztő kajapult, nem tudom ki hogy van vele, de nekem rögtön elragadta a fantáziámat, hogy hova és hogyan…..
lac64 2017.09.28 20:58:02
@Berborosz: Hogy lesz ebből kiesés? Körmérkőzés lesz?
lac64 2017.09.28 20:58:16
@Berborosz: Hogy lesz ebből kiesés? Körmérkőzés lesz?
lac64 2017.09.28 20:58:42
Előre szólok, hogy ez egy elég eseménytelen adás volt. Mármint abból a szempontból ugyan  nem, hogy volt akció, rögtön két játék is, egy védettségi a rendes szigeten, egy egyenes ágon kiesős meg a Holtak szigetén, de taktikázás, cselszövés, csak az utolsó reklámblokk után szegmensre maradt. Mi meg…..
lac64 2017.09.27 20:37:54
@Sanda.Ipse: Barbi kiesésére ne vegyél mérget. Iliásznak fekszik a holnapi játék, a díja pedig az, hogy adhat valakinek egy védettségi amulettet.