Regisztráció Blogot indítok
Adatok
o$zama

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amióta elkészült a Nemzeti alaptanterv véglegesnek mondható változata, köztudott, hogy azok a diákok, akik szeptemberben kezdik meg középfokú tanulmányaikat a 9. évfolyamon, a következő három tanév során kötelesek lesznek összesen legalább 50 órán keresztül szociális vagy…..
o$zama 2013.08.17 10:49:12
@kovi1970:
"Előbb a feltételeket kellene biztosítani, aztán kötelezővé tenni"
Nem tudom milyen feltételek kellenek ahoz, hogy bemenj egy gyerekklinikára és mesét olvass egy kórteremnyi gyereknek, vagy a várostól távolabb lakó idős embernek segíts bevásárolni, esetleg egy mozgássérült embernek segíts kifesteni a lakását.
Akik rugóznak a "kötelező" szón ugye nem jártak felsőoktatásba, ahol van olyan, hogy "szabadon választható kötelező tantárgy". Ez ugye azt jelenti, hogy van 5 tantárgy egy csoportban, amiből tetszőleges 2-t teljesíteni kell. Az önkéntességnél is ilyenre tudok gondolni. A középiskola kihírdeti, hogy milyen munkák lehetségesek, a tanuló meg választ, hogy melyiket érzi magáénak.
Szerintem a "kötelező önkéntes munka" kifejezésből valójában sokaknak a "munka" szó nem tetszik.
o$zama 2013.08.17 12:40:17
@Exploiter:
Ha te rabszolgaságnak nevezed azt, hogy gyerekeknek mesét olvasol/játszol vele, vagy menhelyi kutyát sétáltatsz/játszol vele akkor nagyon tudlak sajnálni.
Legalább megtanulná az érettségi előtt, hogy milyen felelősséggel jár mondjuk egy kisgyerek, vagy hogyan lehet felelőségteljesen kutyát nevelni. Nem csak a gyerekbe vert tudásanyagtól lesz egy ember érett. Kapnak egy kis élettapasztalot.
A nyár legforróbb napjának reggelén a Bajcsy-Zsilinszky út 18. és 24. számú házak lakói felkerekednek, és blokád alá helyezik a házuk melletti buszparkolót. Nem törődnek a nyúló aszfalttal, a negyven fokos levegőben fojtogató benzinbűzzel, és egyetértés van a szomszédok…..
o$zama 2013.08.09 08:40:03
@Pirx:
"Busz el, két óra múlva vissza"
Így lehet megduplázni a környék (amúgy sem kicsi) buszforgalmát, aminek nemcsak a helyiek nem örülnének, hanem az egész belvárost bedugítaná.

Aki egy 2 milliós város belvárosában lakik ne háborogjon, hogy nagy a forgalom. Inkább költözzön kintebb. Nem lehet kertvárosi körülményeket biztosítani egy ilyen frekventált környéken.
8ker Kutyaszarató utca 2013.05.04 09:54:30
 Kutyaszar megint - örök téma. Szia, Pár éve azon gondolkodtunk a Köztársaság tér Erkel Színház felőli sarkán lakva, hogy le kellene cserélni a Bezerédi utca táblákat Kutyaszarató utcára, esetleg Hugyálda-Szaroda utcára - na nem másért, csak mert annyira tele van…..
Sokatmondó fotók a Dob utcából. Élhetetlen város épül a mi pénzünkből, ellenünk! Kép forrása:  Kazinczy utca / Kazinczy street És ha már Dob utca. Az úgynevezett erzsébetvárosi panama kapcsán is ismerté vált 19-21 is a mennybe megy?! Kép forrása (és egy kis háttér…..
Borzalmas méreteket ölt a túlzsúfoltság az amerikai börtönökben, ahol az elmúlt nyolc évben nem volt annyi rab, mint idén. Kaliforniában a legrosszabb a helyzet, ahol közel kétszer annyi elítélt tölti büntetését, mint amennyinek hely lenne. Egészen elképesztő adat, de…..
o$zama 2012.10.28 20:59:33
@hagyma:
"nem vagyok szakerto gondolom sok drogban ugyanaz, vagy hasonlo a benne levo anyag" :D :D :D :D
maradjunk annyiban h nem vagy szakértő :D
Mai történetünk szerzője, Flash Gordon nemrég talált munkát magának Bécsben és már küldött is beszámolót az osztrák fővárosból, ahol rengeteg a zöld, jó a tömegközlekedés és még a panelból is kicsit többet tudtak kihozni, mint Magyarországon. Viszont ehetetlen a lángos…..
o$zama 2012.08.07 16:54:25
@Elchango:
akkor te nem jártál az ehhez hasonló alagutakban
www.flickr.com/photos/heleenklop/5805225295/in/photostream/
A családtámogatás átalakításától kezdve a közmunkaprogramokon át a felsőoktatás reformjáig jó néhány alapvető változást hozott a jövedelmek újraelosztásában a 2010-es fülkeforradalom. Az Orbán-kormány legfontosabb deklarált szempontjai a gyermekvállalás és munkavégzés…..
o$zama 2012.01.30 16:06:03
@sárkányfő:
"Minden jövedelemből le kell vonni még 2%-ot, mert 2%-kal nőtt az ÁFA. "
Az ÁFA tartalom nőtt 2%-kal, így ez csak 1,6%-os növekedés bruttó értékben. Ez általános iskola 6-ik osztályos anyag, ha jól emlékszem. Vagy nem voltál még hatodikos, vagy szándékosan félrevezetsz?
"Aki hazudik az csal,
aki hazudik az lop
hazudni csalni csúnya dolog."
Mint arról már a korábbi hetekben többször cikkeztünk, blogunk egyik szerzője elhatározta, hogy megpróbálja, hogyan lehet minimálbérből megélni. Pontosabban: "EGY KIÉPÍTETT EGZISZTENCIA MELLETT EGY HÓNAPIG CSAK ANNYIT FOGOK KÖLTENI, AMENNYIT FELTÉTELEZÉSEM SZERINT EGY…..
o$zama 2012.01.08 10:43:34
@canahari:
munkásszálló 35.000/szoba/hó
4 fős szobákkal
G. kipróbálta milyen a +3 év garancia Acernél. Többet ilyet biztosan nem csinál. 9 javítás után sem cserélték a laptopját, bár már szinte minden új rajta, mégsem működik normálisan:Pár évvel ezelőtt vettem egy Acer laptopot. Nagy szerencsémre, vagy szerencsétlenségemre pár…..
Nem akarom, hogy a határon túli magyaroknak szavazati joga legyen a magyar választásokon. Nem bonyolult a képlet, élni, és élni hagyni. Még mielőtt valaki benyögné, hogy rohadtjudoeobolsevikfaszopógeciu jegyezzük meg, aktívan követem a nemzettársaim kinti politikai vitáit,…..
 A. elkövette azt a klasszikusnak mondható hibát, hogy nem olvasta végig pontról pontra a 15 oldalas lízingszerződését, mielőtt aláírta volna. Azóta meglepő módon mindenféle címen levont már tőle pénzt az MKB Euroleasing.Elkövettem azt a súlyos hibát, hogy kiemelt…..
o$zama 2011.09.15 14:43:29
@Sün‼:
Sztem a fingást nem darabra, hanem másodpercre mérik. Mértékegysége: fps(fing per sec). 1 fps talán 200-250 HUF lehet, bár ez függhet a jelerősségtől is.
Ellentmondásba keveredett Amszterdam vezetése a holland törvényekkel, amikor 2006-ban lakossági kérésre marihuánamentes zónákat kezdtek el kialakítani óvodák és lakóparkok közelében. A kvázi Alkotmánybíróságként is funkcionáló Államtanács megfellebezhetetlen döntése…..
o$zama 2011.07.15 11:35:16
Ahol a "fegyverbuzi"-k és a "drogbuzi"-k találkoznak:
www.kindgreenbuds.com/marijuana-strains/ak47.html

A feni két szón vihogok már vagy 20 perce.
Én szeretem a pacalt. Akkor "pacalbuzi" lennék? :D
Vasárnap feltörték a Népstadion melletti kerékpárpálya bringaraktárát, az ott található mintegy ötven bicikli és motor közül egyetlen egyet vittek el. Az eltulajdonított gép Nagy György sebességrekord-vadász egyedi kerékpárja volt. A Schwinn-Csepel támogatásával készült…..
  Nagyjából a templom tetejéről lőhették. Jobbra beficcen az Anker-ház, középen a bazilika kupolája, a bal felső komplett háztömb pedig ma már hiányzik. Mármint fizikailag, szerintem jobb hogy a Gödör és egy kis zöld placc van a helyén. A képet Sadia szúrta ki a…..
o$zama 2011.04.12 10:46:01
@Kiskertes:
Igazad van. :D Szedegen csak 3 db van és ha jól vágom lesz 4-ik is.
Durva Nem értem a rinyát 2011.01.07 21:16:00
Mindenféle állampolgárok könnyei fürdetik Magyarország utcáit, tereit, amióta a Fideszes többségű kormány bejelentette, ráteszi a kezét a magánnyugdíj-pénztárakban felhalmozott zsetonra. Nézzük sorba, hogy az isten adta nép miket pityereg..."A Fidesz ellopja…..
o$zama 2011.01.08 18:53:39
@ostván: m.blog.hu/ve/velemenyvezer/image/2010aprilis/allamadossag.jpg
Szerinted ez mi ha nem extrém körülmény?