Regisztráció Blogot indítok
Adatok
daisy888

10 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
SzállásHotel Ivanhoe, Via De' Ciancaleoni 49Rómába 13-án délután 2-kor érkeztünk, és 16-án este 10-kor indult haza a gépünk, nem sokkal több, mint 3 napunk volt a város felfedezésére. Mivel ezt az út megtervezésekor tudtuk, mindenképpen olyan szállást kerestünk, ahonnan…..
Legjobb pizza**Sajnos a da Michele felújítás miatt zárva volt, a felmérés eredményében a "nagyágyú" kényszerű kihagyása okozta torzításokért felelősséget nem vállalunk :)Campania legjobb pizzáját Nápolyban, a Fortuna pizzériában ettük: a pályaudvarral szemben, a…..
NápolySan't Elmo (csak kívülről sikerült megszemlélni)végigmenni még egyszer a Spaccanapolin és a tengerparti sétányonmegnézni az akváriumot a Villa Comunaléban Capri szigeteAxel Munthe villájaSan Michele templom padlójalesétálni a via Kruppon és megmártózni a Marina…..
Szeretem Nápolyban, hogy......nem turista vagyok, a városban járok-kelek, az életérzés körbevesz....rengeteg arca van, és mind egymás mellett él....nincsenek hajléktalanok, kéregetők. Vannak viszont utcai árusok töméntelen mennyiségben - ők így élnek meg....ott magaslik a Vezúv…..
Olaszország 2010 6. nap - Capri 2010.08.23 22:52:00
Földi mennyország. Élénk színek, illatok, csillámló tenger, hatalmas leanderbokrok és -fák. Paradicsom. Szavakkal teljességgel leírhatatlan, a fényképek is halvány próbálkozások... Ami miatt végképp felejthetetlen lett a nap: (1) bérelt robogó (2) Kék Barlangban fürdés.…..
A várva várt nap... Korán keltünk, 1,5-2 óra alatt megnéztük Sorrentót (kövezzenek meg: nekünk elég is volt ennyi - nagyon "elturistásodott", folyamatosan hömpölyög a bámészkodó embertömeg), amit örülünk, hogy nem hagytunk ki: (1) a Villa Comunale és az onnan nyíló…..
3. nap - Caserta, Capodimonte A 3. nap a Bourbon-kastélyok jegyében telt: kiutaztunk Casertára, amit Versailles túlszárnyalására építettek - méretben mindenképpen sikerült. A belső tér ízléses kialakítása meglepő, hihetetlen színharmónia minden szobában, fantasztikus…..
Olvastam a fórumon, hogy Pompei+Vezúv egy nap teljesíthetetlen. Nekünk nem :) A kemping portáján lehetett jegyet venni a Busvia del Vesuvio magántársaság buszaira 18,5 euróért. Ha EAVBusszal megyünk fel, az 10 euro, fent a belépő 6,5 euro, így 2 euróval fizettünk többet (beszéltek…..
Olaszország 2010 5. nap - Nápoly 2010.08.11 22:50:00
Az első négy nap végén mindannyiszor azzal a jóleső tudattal pihentünk meg a kemping büféje előtt, hogy egy újabb tökéletes napot hagytunk magunk mögött; amit elterveztünk, véghez is vittük, mindent láttunk, amit meg akartunk nézni, és minden a legjobban alakult. Az első nem…..
Olaszország 2010 1. nap - Nápoly 2010.08.07 22:46:00
Kora reggel érkezett a gépünk Nápoly repterére, onnan Alibusszal mentünk a Piazza Garibaldira (3 euro/fő). Ez egy hatalmas tér, felújítási munkálatokkal, rengeteg bazárossal, keresztbe-kasul vezető autósokkal és össze-vissza járkáló gyalogosokkal. A tér egyik végében a…..