Regisztráció Blogot indítok
Adatok
macskaorr

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A közös képviselet ellátása ma már egy professzionális tevékenységet takar a legtöbb esetben. A szerteágazó feladatok, a számonkérhetőség és a felelősség folytán elmúlt a házmesterek világa. Gyakran felmerülő kérdés, hogy hogyan ellenőrizhető a közös képviselő tevékenysége, kik gyakorolnak felette…..
Csak bízni tudok benne, hogy mindez egy szerencsétlen és egyedi alkalom lehetett, de azt hiszem, legalábbis a megnyilvánulásokból erre lehet következtetni, hogy sajnos ebben az esetben a nagy általánossággal sikerült találkoznom. Kedves Praxis!   Az indulás óta figyelemmel követem a blogot, bár…..
macskaorr 2016.04.13 16:01:31
@rest of boys: Remélem, te is leszel nyugger, már ha megéred ebben az eü rendszerben, úgy tűnik minden baj okozója a ratkó korszak, vagy a még idősebbek. Mi járultunk hozzá, hogy az ország a béka segge alá kerüljön? Mi akik annyit gürcöltünk mint az állat, neveltük az olyan nevelni valókat mint Te, ápoltuk az idős szüleinket, és három műszakban húztuk a belünket, hogy Te elvégezhessed az egyetemet? Már ha végeztél valamit! Az egészségügyről csak annyit hogy a legsötétebb Rákosi érában is jobb volt az ellátás, nem lopták a tisztelt kollegák ki egymás szemét is, mint most ahogy a Bőrklinikáról éjjelente egy furgon hordja ki a gumikesztyűket. Az autoimmun betegek meg ott fekszenek, akiknek egy csepp baci is az életébe kerülhet. Nincs semmiféle ellenőrzés, mindenki a saját pecsenyéjét sütögeti, igaza van Sándor Máriának, az eüben van a legnagyobb korrupció!
Az állam rengeteg pénzt von ki az eü-ből, stadionokra futja, másra nem!Az orvosok , ápolók, tisztelet a kivételnek pedig a betegen vezetik le a dühüket, amiért ilyen szar a helyzet!
macskaorr 2016.04.13 16:12:49
@rikitikitévi: Erről nekem is ez a véleményem, majd megtudná a kedves posztoló, ha több szakrendelésen járna, és komoly betegségei lennének, na akkor biztosan nem szólna semmit, a vérvételnél ráripakodóra!Kérdezze meg a daganatos betegeket, akik mire a várólistán sorra kerülnek valmilyen vizsgálatra, addigra na nem is részletezem.Szóval sztem a hőbörgése akkor saját magának is nevetséges lenne! Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ezt kívánom, csupán megállapítom, mint tényt, hogy eddig nem sokat kellet hálistennek igénybe vennie az eüt!
Míg az ember mentálisan a helyzet magaslatán van addig tán él, de amint már öregszik és szellemileg sincs a toppon, abban a pillanatban ott a veszély, hogy nálam sokkal egészségesebb emberek jóval kevesebb gonddal banális hibák miatt mennek el! Sajnos sokat voltam kórházban (46x) mivel gyerekkorom…..
macskaorr 2016.04.12 14:56:33
@neduddki21: Teljesen igazad van!! A többire azért nem reagálok, mert ez amiről a poszt szól, az rólam szól. Szóval inkább fizetnék többet a biztosítónak, vagy vonjanak többet, de kapjak olyan ellátást ami szükséges!
macskaorr 2016.04.12 18:53:12
@Sziketa: A több tízezres havi támogatott gyógyszervalóban igaz! A több tízezres nem támogatott! Mi is van támogatva? Mert az életmentő vese, szív vérnyomáscsökkentő gyógyszereken egy fillér támogatás sincs már régen. 14 féle gyógyszert szedek, abból 4en van valamennyi támogatás, így 45.000 a gyógyszerem. És akkor ha van vmi ott vannak az antibiotikumok, amin szintén nincs egy fillér sem! Az orvos elvárja mindegyik kivétel nélkül hogy a magánjába menjek, vagy nagyon érzékelteti hogy ha nem sikerül egzisztenciális okok miatt mindenhova magánba eljutnom! Használja a kórház gépeit, így ezek előbb utóbb tönkre mennek, számlát nem ad a magánrendelésről. Nagyon kevés ad csak, és használják kórházi gépeket! Ami ugye hamarabb romlik, és a tb-s beteget még meg sem vizsgálták!Kissebb műtétekkel voltam magánba, nem millióba kerülnek.Azok a bácsik nénik is élni akarnak, mert tudod ők is emberek!Nekem, ha magánba megyek jogom van élni, de ha nem dögöljek meg? Csakhogy 1-1 orvos 3-4 helyen is magánba rendel! Én meg kénytelen vagyok lassan mindennel oda menni! De me
ddig bírom főorvosok síelését külföldi kikapcsolódását finanszírozni? Miért kellett a többiztosítós rendszert leszavazni! Ja, mert az volt az érdekük!
macskaorr 2016.04.12 18:57:54
@macskaorr: Ja és ezért nem érdekük az orvosoknak, hogy Sándor Mária mellett kiálljanak!
Kérdeztem, hívta-e már a mentőket. Mondta, hogy természetesen hívta, de azt mondták neki, ők ezzel nem tudnak mit kezdeni, ott van az ügyelet (ugyanis szombat volt), majd ők kimennek. Tisztelt Praxis!   Két év telt el azóta, hogy drága anyukámat elveszítettem, most már…..
macskaorr 2012.10.28 17:31:56
Mentőhívás?! Hát igen! Jó pár évvel ezelőtt édesanyámnak, aki nagyon súlyos cukorbeteg volt, plusz egyéb nagyon súlyos érrendszeri betegségei: balszívfélelégtelensség, nagyon súlyos parkinson, hypertónia, 4 infarktuson túl, ebből alakult ugye a szívelégtelenség! Na szóval mivel a parkinson miatt nem tudta magát inzulinozni, meg ugye vak is lett a zöldhályogtól, nagyon rosszul lett,és hányt!Illetve nem attól lett rosszul, hogy nem tudta magát inzulinozni, hanem attól, mint utólag kiderült, hogy kevés volt már a max gyógyszer adag is!Mivel más választásom nem volt, hívtam a mentőket, amit a háziorvos is helyeselt, ő is rájuk telefonált, beutalót állított ki, stb. Többször sürgette őket, mert anyámnak már acetonos volt a lehelete. és felülni sem tudott!5.hívásra közölték,nincs ilyen jellegű hívásuk, mire intenzíven bizonygattuk mindketten, hogy egész délelőtt telefonáltunk, mármint felválta hol én, hol a háziorvos! Kiderült hogy a szombati hívásokhoz tette be aki ezt intézte, mikor a háziorvos a rohammentőket hívta azonnalra!Én már előtte a Honvédkórház mentőjét kértem , mert láttam nincs más választásom! Perceken múlott anyám élete, és nem a rohammentő vitte be, hanem a kórház a saját mentőjét küldte konkrétan a Honvédkórház, ahol kezelték és ismerték anyukámat!
Az OMSZ meg utólag fenyegetőzött, hogy hívtuk őket, de nagyon jól tettük hogy nem vártuk ki őket, akik az első hívástól számítva 7 órán belül értek ki!Anyám ekkor kómában, már a Honvédkórház intenzív osztály ápolását "élvezte 2 órája!Én pedig világosan elmondtam, hogy nagyon súlyos cukorbeteg, az akkori állapotát, és nem azt kértem hogy szombaton vigyék szerda helyett!Sőt a háziorvos még szakszerűbben és többször hívta őket! Így történt, hogy a kórházi mentő előbb érkezett mint a rohammentő! Sajnos a súlyos betegségei miatt, már 16 éve nincs köztünk, tehát ez nem ma történt, mert utána még élt 5 évet! Remélem a digitális világban már ilyen nem történik! És akkor milyen lóvéról is beszélünk? Vagy amikor engem az egy vesémmel vesegörccsel 4 óra múlva tudtak szállítani? Akkor hogy is van ez? Akit kár ér a mentők hanyagsága miatt az az egészségkárosodás mértékének megfelelően kéne, hogy kapjon kártérítést kedves orvos urak! Vagy talán rosszul gondolom?
És a mentők hibájából adódó netán bekövetkező halálesetknél, Mindig csak a hozzátartozó a hülye?
Ha lenne egy Gyurcsány és a nyugdíjasok nevű punk zenekarom, akkor az első számunk a Depeche Mode Strangelove-jának a feldolgozása lenne. A zenekar tagjaiból aztán színi társulatot hoznék létre, és akkor mélyebben belemehetnénk a témába: megrendezném azt az élet írta…..
Az eset ma -2012.05.02.-án - történt meg velem Hajdú-Bihar megyében, Egyeken.  Budapesten dolgozom, viszont az állandó lakcímem a szülőfalumhoz köt. Mivel a fővárosban járok parodontológiai –privát- kezelésre, gondoltam, az általános fogorvosi ellátást otthon veszem…..
macskaorr 2012.05.09 15:41:53
Az a baj, hogy ez a helyzet nemcsak
a fogorvosra jellemző, hanem az eü szinte minden szakmájára! A klinikán
/SOTE/ a gasztroenterológián pl, de írhatnám bármelyik szakot, egy orvos kb 3-4 helyen dolgozik, magánklinikákon!
Aztán miután sikerült a barret nyelőcsövemmel meg a fekélyemmel az egyik maszek rendelőjében a doktor úrnál kisírni egy gyomortükrözést, mivel
évente 1x kötelező, ezt ő maga mondta, meg is tette!
Természetesen a klinikán!Mondtam a véhígítót 2 napja nem vettem be, a szövetmintavétel miatt, mire ő, akkor
nem vesz mintát! mert kevés a 2 nap előtte! Megcsinálja, de ha nem lát a heges barreten kívül mást, akkor nem vesz mintát! Tavaly sem vett! Mert ő ránézésre látja, jó lesz e a szövettan!Mondtam, talán visszajövök máskor, hiszen eddig elég volt a 2 nap, mivel csak aszpirin protectet szedek, nem is értem miért kell majd vérvétel is, ha legközelebb jövök, meg egy hét vérhigító nélkül!Megcsinálta, már majdnem vett mintát. mikor azt mondta, ja ezt nem mert ő sincumáros! Az,
meg anyád! De hát a szám éppen el volt foglalva csak a kezemmel jeleztem, hogy nem ! De nem vett! A december 8.- i nyaki uh vizsgálati eredményt úgy kaptam meg, hogy azt mondtam a férjemnek, ha kell, akkor este 8-ig itt ülök, de már 3. szor jöttem érte, amúgy jo-on, és bal oldalon is 70-75 %-os szűkület!du 2 kor kedvesen közölte, hogy kért nekem időpontot nyaki uh-ra! Elöntötte a szar az agyamat, és mondtam, többedszer vagyok itt az eredményért, mert az uh-s doki még akkor karácsony előtt felküdte neki az eredményt és mondta azonnal keressem meg a dr urat! Ő meg kiüzent, hogy tudom hol a magánrendelője! Azóta már voltam ott, de akkor meg elfelejtette a klinikáról elhozni!Szóval megkaptam, de már bánom, hogy nem fogadtam el az időpontot! Ugyanis azóta nem 3 hónap, hanem fél év telt el! És ezt a leletet még érsebész nem látta! Elnézést ha hosszúvoltam,de az a helyzet, hogy a tisztelt választók annó elutasították a vizit díjat, hát most szív mindenki, aki nem akar mondjuk 8
féle krónikus betegséggel 8 magánklinikára, ill magánklinikai rendelésre menni, mert a jó doktorok a
főállásukban ritkán találhatók, hiszen van olyan aki délelőtt az Ilka magánklinikán rendel délután meg a budai egészsékközpont klinikán, a este meg a dimenzió, aranysas, vagy bármelyik másik egészségpénztári magánrendelőben!Így aztán nem csoda ha a 20 éve kezelt betegéről nem tudja, hogy nem sincumáros,és fél év elteltével talál meg egy igen fontos leletet! De én vagyok a hibás, mert ha a budai egészségközpontba megyek a gyomor és vastagbél altatásban csak 140.000 ft! Így meg szaros 30.000 ezerért megkaptam fél év múlva a leletemet,/ maszek rendelő 12.000 2x+ hálapénz a tükrözésért/ ami mára mem biztos hogy állja a helyét, lehet már rosszab, de most elmegyek az érsebészeti klinika mellé egy szintén magán rendelésre, az csak 20 000 lesz!Tehát a munkahelyén ne keresgéljük a jó doktorokat, mert nincsenek, ill futva a folyosón, és nem számít ha véletlenül vastagbelet tükröz gyomor helyett, vagy fordítva, csak az a fontos hopgy a következő pénzforrást elérje! Én meg a 90.000 rokkantnyugdíjamat költsem rájuk ha élni akarok,mert a sok birka erre szavazott! Nem kell vizitdíj, nem kell többbiztosítós rendszer, de ez kell!Hát az az orvos aki el tud számolni a lelkiiismeretével, annak gratulálok, mert a pénzzel biztosan el tud! Arról meg én nem tehetek, mint potenciális beteg, hogy a főállásukban mennyit fizetnek nekik!
A munkahelyemnél lámpa nélküli zebrán próbáltam átkelni a reggeli csúcsforgalomban, valamint az útfelújítást végző gépek közepette. A zebra egy út és egy tér találkozásánál van, ahol egy tábla jelzi, a téren nem körforgalom van, de körbe lehet menni, több utca…..
macskaorr 2012.04.28 17:54:34
ninimimi!
Tegyél csak panaszt nyugodtan,gondolják az orvosok, én értem hogy miről írsz,
ők is értik, csak úgy csinálnak mintha nem értenék, és mellékesen téged hülyéznek, aki gondolom felmérve a helyzetet, nem orvost, hanem mentőt hívtál mire ők küldtek egy orvost!Van olyan, hogy orvos hívhat csak mentőt, de ha értelmesen elmondod a tüneteket, pláne ha a betegnek már voltak kórelőzményei akkor a paragrafus számát nem tudom, de köteles a mentő jönni orvossal, pl eszméletvesztés esetén!Bolsevikozni valóban nem kell, mert a
lelkiismeretnek nincs köze egyik világnézethez sem, ebben csak az a vérlázító, hogy ők nagyon jól tudják hogy vétkeztek, és a túlhajszoltságukat, fáradtságukat elismerve is azt mondom, lekiiismeretük egy szál se! és ma csak úgy tudsz meg mondjuk egy nyaki uh eredményt, ha elmész érte a maszek rendelőbe,
mert ha nem, akkor kezelés / műtét nuku/, és jön valóban a strok! Én elmentem érte mindkét oldalon 90/%-os szűkület, aztán még én lettem jól lecseszve, hogy nem akkor azonnal mentem mikor az orvosom a klinikán ott volt, és megcsinálták az uh-!Csak azt felejtette el, hogy én odamentem akkor hozzá, mivel az uh-s is mondta, hogy azzonnal keressem meg őt, a dr úr meg kiüzent, hogy a maszekjában keressem meg! Mivel másnap vastagbéltükrözésre kellet előkészülnöm, és utána jött maga a tükrözés, na meg aztán a karácsony, hát elmaradt! Mert a dr úr elutazott
és a leletek meg a fiókjába voltak, így vártam másfél hónapot, aztán a maszekjában magából kikelve ordított. hogy miért nem jelentkeztm ott azonnal, mire én megmondtam neki, és kértem a leleteimet, mert akkora az érsebészeti klinikán már leszéltem egy másik orvossal a dolgot, és 2 nap múlva műtött!
Szirtes Edina Mókus, Beck Zoltán (képünkön) a 30Y-ból, a Hobo Blues Band tagjai, id. Malek Miklós, Decsényi János komolyzene-szerző és Jászteleki Sánta József magyarnótaszerző kapták április 12-én csütörtökön az Artisjus idei szakmai díjait. Az Irodalmi Nagydíjat Spiró…..
Monoron történt 2011. április végén. 82 éves idős nagynéni elesett panaszolta a szokásos hétvégi látogatáskor. Fájt az oldala, rossz volt a közérzete. Gondoltam nagy baj nem lehet, hisz 1 hét telt el a baleset óta, felhívom a háziorvosát, aki havonta nem kis térítés…..
macskaorr 2012.04.03 18:25:13
@Flector67: Nem bűn, az a szégyen, hogy a társadalom legmegbecsültebb tagjai kellene hogy legyenek, ez minden fejlett demokráciában így van!
macskaorr 2012.04.03 18:41:21
@FuBu: Igen, erről írtam, valóban az eü-ben a legnagyobb a tét! Az orvosok kellene hogy a legmebecsültebb tagjai legyenek a társadalomnak! De nálunk még az utcaseprő is többet keres, mint egy kezdő orvos! És ki issza meg a levét? Hát a beteg, mert egy agyonhajszolt, magát kipihenni soha nem tudó orvos! Ezért kéne őket úgy megfizetni, hogy normálisan tudjanak élni, és ne a fő gondjuk a napi létfenntartás legyen a sokszor napi 16-18 órai munka után!A szervezetlenségről, meg az emberhiányról nem is szólva!
macskaorr 2012.04.03 18:59:38
@fehéregér: Ez így igaz!
A napokban jelenik meg a Nemjuci második albuma, aminek most sincs címe, csak egy jellegzetes kép a borítón. Amellett, hogy a teljes lemezt meg lehet hallgatni itt a Lángoló Gitárokon, még egy interjút is készítettünk Németh Juci énekesnővel, amiben szó esik turkálókról,…..
A Nagymamám, aki 73 éves, már egy ideje, egyre súlyosbodó karfájással küzd. De mint minden idős, Ő is úgy van vele, hogy nem megy orvoshoz, csak ha nagyon muszáj. Most már muszáj volt. Fel és le rohangált a fájdalomtól a lakásban, és a karját nem hogy használni, de nagyon…..
macskaorr 2012.02.05 17:05:40
Gyerekkorom óta beteg vagyok, csecsemő koromban derült ki, hogy valamilyen immunhiányos betegségben szenvedek, iskoláskoromig nem is vihettek közösségbe!Aztán az akkori kornak megfelelően, mivel védőoltások nem voltak, minden járványos fertőző gyermekkori betegséget elkaptam. 16 évesen ki kellett venni az egyik vesémet fejlődési rendellenesség miatt, és a másik is később megbetegedett. Ma itt állok 59 évesen, súlyos vese és szívelégtelenséggel, és ez csak az alapbetegségem, hozzá még emésztőszerviek is, gondolom a sok gyógyszertől amit életem során be kellett szednem Ennek ellenére elvégeztem a közép és felsőfokú iskoláimat is, nehezen bár, mert sokat voltam kórházban, és dolgoztam 30 évet, ellenálva a leszázalékolásnak, mert úgy gondoltam teljes értékű ember csak akkor lehetek! És most majd 60 évesen rettegek! Hogy mitől? Hát attól hogyha visszagondolok az 50-es vagy mondjuk a 60-as évekre leginkább, hát akkor azt mondom hogy akkor jobb volt az ellátás! Nem voltak ilyen modern módszerek, és gépek, de az orvosok, és az ápoló személyzet mentalitása kicsit másabb volt! Az én körzeti doktorom , ha kellet még éjjel is jött, a saját kocsijával vitt , vagy oldalkocsis motorkerékpárjával ha kellet, Igaz, ez akkor sem volt általános! A klinikán mivel nagyon fiatal voltam 16 évesen a Babics professzor műtött, aki a legnagyobb volt a szakmában, és egy fillért nem fogadott el édesanyámtól!Most hogy lassan 60 leszek, teljesen másképp látnak el mindenhol! Az elmúlt hét csütörtökén egy nagyon neves intézmény reumatológia szakrendelésén jártam, ahonnan a doktornő tovább küldött röntgenre. A röntgenen senki sem várt, hamar behívtak, és a következő történt. Vetkőztem, mivel nem tudtam még otthon, hogy nyaki felvételt is csinálnak, a nyakláncom nem vettem le, csak arra kértem meg a kis hölgyet, segítsen kikapcsolni, mert nem tudom, nem látom! Mire ő, pedig elég vén ahhoz, hogy ezt meg tudja csinálni!Fogtam a tükrömet, nagy nehezen kikapcsoltam, csak azt akartam, hogy ne kelljen ezzel az időt húzni!Megcsinálták a felvételt, és át kellett mennem egy másik helyiségbe, hogy ott fogják a térdemet röntgenezni, 4 ajtóval odébb!Mondom én, jé elköltözött a röntgen máshová, mert azelőtt már többször jártam ott! Odamentem 4 ajtóval arrébb, és bekopogtam, mert senki nem volt, azaz volt egy felravatalozott férfi! Ahogy illik gyertya, kereszt, minden! Én voltam a hibás, mert nem figyeltem! Az előbbi röntgenhelyiségből hatalmas röhögés, akkor már tudtam, hogy a 8 azaz nyolc fiatal eü dolgozó aljas tréfájának áldozata vagyok! Remegő térdekkel, megnéztem a kiírást, KEGYELETI HELYISÉG! Pont akkor jött arra a Balatonfüredi Szívkórház egyik kardiológusa, akit odahelyeztek, és megismert, mert évtizedek óta ott is kezelnek, amikor rosszul lettem! 3 napig feküdtem bent, nemrég jöttem haza, nehogy ténylegesen a kegyeleti helyiségbe találjam magam! 30 évig fizettem ugyan a TB-t, és lehetőségeimhez mérten nyugdíjasként is szinte mindig adok annak az eü dolgozónak, aki velem foglalkozik, de ezután 100x meggondolom, és igen, rettegek, mert az eü úgy érzem, most már sokadszorra, hogy végleg lemondott az idős és beteg emberekről, és igyekszem megoldani a saját ellátásomat
a gyógyszereimet ismerem, csak nagyon kiélezett helyzetben veszem szükségbe az ellátást! Miért érzem azt, hogy az egész életüket ledolgozott emberekre mint potenciális betegre az eü úgy tekint mint potrenciális halottra?! Remélem az a fiatal eü gárda aki ezt a ártatlan kis tréfát tette velem, nagyon hamar az eü jótékony kezelése alá kerül, még fiatalon, és kívánom hogy még idősebb korukba is ellássá őket, és addig jó pár ilyen esettel találkozzanak!
Veszélyeztetett terhes voltam. Volt egy kisfiam, most kislányt vártunk. Elég problémásan indult a terhesség, vérzés, nyitott méhszáj, stb. Kórházban is voltam közben, majd betegállományban. Szinte végig nyitott volt a méhszáj, nagyon oda kellett figyelni. 7 és fél hónapos…..
macskaorr 2010.10.05 17:44:16
Az egészen biztos, hogy ha nincs ott
senki, akit kérdezni lehetne, és az anya
nincs olyan állapotban, hogy érdemben
kommunikáni lehetne vele, akkor mindig
az anya életét mentik. Az már külön boldogság, ha ebből az egész szituációból a gyerek is megmarad, és még egészséges is lesz. Mindezt azért tudom ilyen biztosan, mert velem történt!Az viszont igaz, hogy a kórház hatalmasat bukott volna, hiszen végig
bent feküdtem egy vesével, magas vérnyomással, terhességi toxikózissal,és a főorvos és az én orvosom közti vitának nevezetesen /császár vagy nem/lettünk majdnem áldozatai. Én olyan szinten maradtam áldozat, hogy az egészségem, ami akkor sem volt rózsás mára már csak a múlté. De van egy gyönyörű okos felnőtt lányom, és mostmár csak ez számít. Persze a nagyhírű kórház főorvosa mikor túl voltam az életveszélyen a viziten úgy fogalmazott:
Köszönjem meg ennek a timnek,hogy én és a gyermekem élünk,és a gyermek egészséges.A későbbiekben még titokban
egy nem várt terhességet úgy gondoltam kihordok, de végül is győzött bennem a józan ész, és a belgyógyászomnak elmondva, sajnos el kellet vetetni a babát. Ő így fogalmazott. Ha meg is tudnánk menteni a születendő gyermeket, ami szinte kizárt, a már élő, egészséges gyermekére, és a férjére gondoljon, aki ezután egy egészséges és egy beteg gyermeket nevel egyedül.A gyereknek szülőre,és elsősorban anyára van szüksége. Azt sem látom tisztán, hogy a posztírónak milyen műtétei voltak, hiszen nekem is 4 hasi műtétem volt már akkor, ebből 2 nagy kiterjedésű,aki tudja milyen az izrael féle metszés, biztosan tudja miről beszélek, mert a vese, és epe az ilyen. És mégsem mérlegeltek, hanem minden előkészítés nélkül tették, amit kell.A felülvizsgálatot simán el tudom képzelni, hogy így volt, és ez régebben is így volt, mert megmondták, míg meg nem lesz a baba kell felülvizsgálatra járni, én csak azért nem jártam, mert nagyon hamar bekerültem.De egy napra, még hétvégére sem engedtek haza. Mindenesetre a posztírónak javaslom, hogy örüljön az élő egészséges gyermekének, és a családnak, tudom, nagyon nehéz a feldolgozás.A jogi lépéseket én biztosan megtenném, már ami a felülvizsgáló orvost illeti, hiszen egy szakorvos véleményét vizsgálta felül, minden szakértelem nélkül, magyarul: ölt
Csak negatív tapasztalataink vannaka Szent János kórházzal kapcsolatosan. 2009.november 14-24.-ig voltam a "vendégük". Sajnos felső magzatburok repedéssel kerültem be a kórházba, amit nagyrészt a Szent Margitos "nagyon lelkiismeretes nőgyógyásznak köszönhetek. Szóval…..
macskaorr 2010.09.10 18:09:49
Azt én sem nagyon értem, sőt helyesnek sem tartom, hogy egy császármetszéshez, egy teljsen steril környezetbe, miért kell a hozzátartozót, vagy bárkit beengedni, hiszen óriási nagy a fertőzésveszély, úgy annak a nőnek aki teljesen nyitva van, úgyanúgy a picinek.A hozzáálás mentalitás a dolgokhoz: Én nem most lettem császározva, már régebben. Kezdettől fogva tudtam, hogy vszínű így lesz, hiszen szóló vesével, ami már akkor sem működött tökéletesen, várható volt. Mint az is hogy végig kórházban kellett lennem, saját választott orvosom volt.Megfigyeltek végig, én mindent betartottam, legyűrtem a kilenc hónapot, és az én orvosom és az osztályvezető főorvos ármánykodására majdnem mindketten rámentünk. uis az én orvosom váltig állította, hogy nem császároz meg, 200-as vérnyomás alatt,
szülesen a gyermek természetes úton, míg főnöke elrendelte a császárt, és aznap utazott valamikongresszusra.Másnap előkészítve, 8 hónaposan vártam a műtéte, mire orvosom lelkesen közölte, nem lesz műtét, mert jobb a babának odabenn.Ekkor már az öszes vesefunkcióm majdnem 0,így jött el a nagy nap, spontán elfolyó zöld magzatvízzel, rengeteggel, épphogy hallható szívhanggal,leszakadt lepénnyel, azonnal mindenkit behívtak, nephrológust, belgyógyászt, kardiológust, az összes szülészt, és csecsemőst, a műtő ajtaját be sem tudták zárni annyian voltak, Műtőasztalra fel,lekötöz, kaptam valami érzéstelenítőt, has felmetsz, gyerek ki, hurrá él!Halkan meg mertem kérdezni, hogy tessék mondani egészséges lesz? Válasz: Örüljön hogy él, idejön a nyakunkra ennyi bajjal szülni, és még azt is akarja, hogy a gyerek egészséges legyen!Hát szerencsémre időben kapták ki, igaz a férjemnek még 3 napig azt nem tudták megmondani én megmaradok-e, sikerült, nem kevés egészségkárosodás árán. Pár napi intenzív osztályos ápolás után
már megmondták, vszínű megmaradok, a gyereknek csak a bőre volt hullafoltszerű az oxigénhiány miatt, amit hamar rendebehoztak.Hálistennek nem lett más baja.Amikor már annyira tudatomnál voltam, hogy tudtak velem kommunikálni,mondták, köszönjem meg a timnek, és annak, hogy ebben a kórházban szültem,mert máshol egészen biztosan rámentünk volna. Én meg úgy gondoltam, hogy megköszöntem hogy sikerült engem, és a gyermekemet a timnek életben tartani, de úgy vélem nem is kerültünk volna ebbe a helyzetbe, ha főorvos úr, és doktor úr egy véleményen vannak, és szülésorvosom
nem önkényeskedik.És hatudtam volna, hogy ilyen állapotok vannak, akkor nagy ívben elkerülöm ezt a fantasztikusan híres, jó hírű kórházat, amit azóta meg is tettem. A hálapénzt senki nem fogadta el, mondván a finis nem úgy sikerült ahogy várták.Ez az ország egyik legjobban felszerelt kórházában, hanem a legjobban felszereltben történt. Ennyit az orvosok hozzáállásáról, azóta mint betegnek, sajnos további negatív tapasztalataim vannak, egyre romló körülményekről, túlteheltségről,belátom rengeteg, szinte emberfeletti munkát végeznek.De azt is megtapasztalom, hogy ugyanaz az orvos, aki mondjuk a klinikán nem tudja mi bajom, másnap a magánkilinilán azonnal rájön mi a megoldás, csak a helyzet az hogy az anyagi tartalékaink, már az én egészségemre rámentek, és én nem látom a kiutat, és állítom, az orvosaim szerint is, nincsenek nagy igényeim, szó nélkül ülök egész napokat a rendelésen, mert mi mást tehetnék, míg nagyon sok betegtásam negyed annyi gonddal,nekem kicsinek tűnő problémákért reklamál.Bajban van az egészségügy, rettenetesen nagyban, de baj van az orvosok és betegek hozzáállásával is, csak aki a betegoldalon áll, az a teljesen kiszolgáltatott. Az itt megszólaló orvosnak remélem hamar megadatik, hogy 1-2 alakalommal kerüljön csak hasonló helyzetbe, mint én, és rögtön változik a véleménye!Mármint annak, aki a betegeket elmebetegnek nevezi, és mindenkinek magánklinikát ajánl, mert gőze sincs, hogy mennyiből élnek emberek, akik hasonlóan sokat tanultak és rengeteget dolgoznak mondjuk jogászként egy gyámhívatalban, ahol napi szinten emberek nyomorúságos sorsának a jobbításán kell dolgoznia míg nekem kellett míg tudtam dolgozni.