Regisztráció Blogot indítok
Adatok
arathon

5 bejegyzést írt és 92 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kezdjük az elején. Mit akarunk? Ki szeretnénk deríteni milyen dolgokból áll a világunk, és hogyan hatnak ezek a dolgok egymásra. (Miért? Mert kíváncsiak vagyunk.) Szerencsére nem kell a legelején kezdeni, van egy eddig egész jól bevált részecskefizikai standard modell, amiből ki…..
Teranesia Ha belekezdünk egy Egan könyvbe, tudjuk mit várhatunk: az ötleteiben dúskálást, és hogy beleteszi a science-t a scifi-be. A Teranesiában sincs ez másként, de néhány meglepetéssel is szolgál a könyv. Ezek egyike a karakterközpontúság. Egy trópusi szigeten lakik egy…..
deltablog Cape: Pilot 2011.01.22 14:51:00
 A John From Cincinnati óta sokan várnak egy filozofálgatós, első látásra nem feltétlenül befogadható, elgondolkodtató sorozatra. Szerencsére eddig kellett várni, megérkezett a Cape. Persze a felületes szemlélőnek egy nem szándékos szuperhős-paródiának tűnhet, de ha…..
“Fighting a cabal of planetary mind-controlling masterminds with a group of masked vigilantes – that’s what life should be all about.” Jean le Flambeur magához tér egy börtönben, és többszázadjára eldöntheti, hogy ő, vagy a másik Jean le Flambeur…..
deltablog Greg Egan: Incandescence 2010.10.20 10:00:00
A következő könyvkritikát új vendégszerzőnk, arathon írta. Köszönjük Kánai Andrásnak, Gainesnek, továbbá uto-pistának, hogy bemutattak bennünket Greg Egannek.  A születésed előtt egymillió évvel az emberiség elért mindent, amit lehet. A technológiai szingularitás…..
Tavalyhoz hasonlóan idén is összeállítottam az évad általam legjobban várt sorozatainak a listáját. Az országosoknál már az upfrontsot követően megtörtént a válogatás, a mostani átnézést követően viszont néhány helyen változtattam rajta. Ezúttal a kábelcsatornák…..
Ismét bevillanó képekkel kezdünk, ezúttal emlékek helyett tévéadásokból. A Graystone vállalat részvényárfolyama a béka rosszabbik végével ismerkedik, Amanda pedig felmondott az orvosi állásából. Zoe feltételezett terrorista mivolta a barátnője, Lacy esetleges…..
hogyvolt Caprica 1x02 - Rebirth 2011.07.29 09:00:00
Villódzó, digitális zajos képek, köztük egy-egy bevillanó emlék -- Zoe Graystone éppen bootol? Újra átéli az első virtuálisvalóság-beli találkozását a hús-vér önmagával és Ben Starkkal. Ő egy ajándék, akinek köszönhetően minden megváltozik majd, állítják misztikus…..
arathon 2010.02.08 21:04:09
A sokkreklám nem újkeletű reklámtechnika. A befogadók ingerküszöbének emelkedésével egyre gyakrabban nyúlnak hozzá a hirdetők, különösen, ha úgy érzik, az az üzenet, amit át szeretnének adni elég fontos ahhoz, hogy ellensúlyozza a sokkolás esetleges negatív hatásait.…..
Ez alkalommal a corbis képügynökség magyarországi képviselője a Red Dot kapcsolódott be a reklámrejtvény játékba, aminek eredményeképpen maga a feladvány is átalakult egy kicsit. Ezúttal ugyanis nem az a cél, hogy megfejtsük az eredeti reklámot, hanem az, hogy a megadott stock…..
A Kispad.hu-n találtuk ezt az állati jó videót az ausztrál Chaser's War on Everything című műsor egyik epizódjából, abból, amiben texasi átlagpolgárokat kérdeznek arról, hogy mennyire lehet illetve szabad komolyan venni a Bibliában írottakat - mert ha igen, akkor az apját…..
arathon 2009.07.31 14:52:59
„Nem azért jöttem Magyarországra, hogy a Turullal dolgozzak. Véletlenül vettem észre a szobrot, amikor busszal a Budai hegyekbe tartottunk. Egyébként a Szoborpark szobraival foglalkoztam, ott kinn töltöttem minden időmet” – mondta az Indexnek Liane Lang brit…..
Mindig is gyanítottam, hogy az MMORPG fejlesztők a pokol legmélyebb bugyraiból másztak elő és a halhatatlan lelkemre pályáznak. Eddig kétszer már majdnem sikerült megkaparintaniuk (Final Fantasy XI Online, Age of Conan), ezúttal azonban lehet, hogy mégis el fogok bukni az újabb…..
arathon 2009.06.04 21:05:32
Life is for sharing. Ez a T-Mobile nemzetközi kampánygondolata. Hogy ezt demonstrálják, ők maguk szerveznek olyan rendezvényeket, és adnak olyan élményeket a meglévő vagy reménybeli ügyfeleiknek, amelyeket azoknak érdemes megosztaniuk másokkal. Az első nagy megmozdulás a Liverpool…..
arathon 2009.05.04 15:29:46
comment:com Picture of the week 2009.04.24 18:57:26
Salma Hayek visszatért a 30 Rockba, ilyen pólóban...
Bűnügyi helyszínen kezdünk, egy kutatóprofesszor megfagyott, mert oxigén helyett folyékony nitrogént lélegzett be. Oxigént arra használt, hogy mentálisan ébren legyen sok óra munka után. A gyógyszerkutató labort feldúlták, a falára állatvédők pingáltak feliratot,…..
Ott hagytuk abba, hogy Charlie elindult a börtön kapuja felé, hogy akkor ő most jól bemegy, és előkeríti azt, aki miatt 12 évet ült. Mély levegő, elszánt, mint három Rambó. Ugyanaz a két tahó smasszer fogadja, mint a múltkor, beszólogatnak neki, van egy cellájuk a számára.…..
Webisztán Bemutatom a zenekaromat 2009.02.21 10:47:00
A recept a következő:  1. Kattints rá a Wikipedia "random article" linkjére. A szócikk címe lesz a zenekarod neve. 2. A "random quotation" oldalon válaszd ki a legutolsó idézet legutolsó 4-5 szavát. Ez lesz a zenekarod albumának címe. 3. Majd a Flickren az…..
Charlie és Ted reggeliznek a hangárméretű konyhában. Charlie kávékortyolgatás közben is a börtönélményeire gondol, Ted zökkenti ki: vegyen egy kocsit, ne ő fuvarozza munkába. Charlie finoman emlékezteti, hogy már vett egyet, de Ted kilapította a traktorral. Oké, megy busszal, de…..
arathon 2009.01.31 11:56:01
comment:com Szarban van a Szökés? 2008.11.13 10:20:00
A Hollywood Reporter szerint mindenképpen, hiszen azt jelentették ma reggel, hogy a FOX utasította a sorozat készítőit két újabb forgatókönyv megírására a most futó, eredetileg 22 részesre tervezett negyedik évadhoz. A helyzet annyira nem egyértelmű persze, mert ugyan a…..
arathon 2008.11.13 11:43:13
Elképzelni sem tudom, Virág elvtárs hogyan ideologizálná meg a magyar futball mai helyzetét, de azt tudom, hogy bármilyen kiábrándult is legyen a hazai futbalszurkoló, ha válogatott meccs van soron, akkor öszeszedi magát, felhúzza a képzeletbeli Puskás-mezt, és a haverjaival…..
Megkértem a Chrome-konteszt két nyertesét, hogy foglalják össze első benyomásaikat a Google böngészőjéről. Elsőként Pozsi tapasztalatait kopipésztelem ide. tetszik: az omnibox elsőre ügyesebb mint az awesomebar maximalizáláskor még kevesebb chrome oldalon kereséskor…..
arathon 2008.09.05 19:15:38
Kedvenc tévés dokink visszatér a képernyőre ősszel, a FOX meg csepegteti szépen lassan a promókat, hogy örüljünk neki. A videók spoileresek, nem győzöm eleget hangsúlyozni, csak az klikkoljon, aki már látta a negyedik évadot.       ..
arathon 2008.08.20 23:42:34
comment:com Hírek kávé mellé 2008.08.15 10:00:00
A Törtetők ötödik évadában nem csak színészek lesznek vendégszereplők, hanem a film/tévéipar moguljai is: Tom Rothman a FOX és Ben Silverman az NBC főnöke is beugrik majd egy cameóra. Vince goes to TV?Az ABC a szeptember 21-i hetet kinevezte "Maradj otthon" hétnek, aminek…..
Találtunk egy vicces összeállítást amerikai tévés bakikról, egy másikat pedig egyik kommentelőnk küldött, ebben a CNN dögös riportercsaja próbálja kétségbeesetten dugdosni a cigarettásdobozt az asztalon. Legalább röhögjünk, ha már ennyire esik ez a kurva eső.   ..
arathon 2008.07.24 13:59:47