Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Füredi 3.0

0 bejegyzést írt és 331 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szlovák hírügynökségek szerint semmit. E blogon több-kevesebb rendszerességgel ekézzük a hírügynökségeket, legyenek azok bármely nemzetéi, ha félre- vagy sematikusan, vagy kalap szart nem érően tájékoztatnak. (Tudjuk, az nem hibázik, aki nem dolgozik, vagy szegény, hát egyedül van egy országra…..
hogyvolt Marslakók - 9. 2012.03.14 20:45:00
In memoriam HörcsögAz van, hogy elfelejtettem, hogyan akartam kezdeni a posztot, mindegy is. A mai epizód Hajni-féle címe: Nabazmeg, zsiráf! Kellemes hangulatú MÁV-reklámmal kezdünk, a vágóképeken elégedett (muhaha) utasok, Eszter és Gergő siet tinglitangli zenére, hát csalódok…..
Rendhagyó módon egy disznóvágáson kezdtük el a cupertinói cég legújabb tabletjének tesztjét. Első nekifutásra két napot halasztanunk kellett a műveletet, mert az Apple képviselete nem tabletet, hanem hallucinogén tablettákat küldött szerkesztőségünkbe, ezért meg kellett…..
Semmilyen költsége nincs a békemenet második felvonásának március 15-én- mondta Bayer Zsolt főmenetelő a hvg.hu-nak, a kormány melletti kiállásra több ezren érkezhetnek csak Lengyelországból. Mindenki a saját pénzén utazott, így jön most is.Mit tudom én miért, de…..
  Haynau nevét meghallva szinte mindenkinek  az aradi vértanúk, és a kivégzett miniszterelnök jut először eszébe. Beszélgetve ismerősökkel, mostani diákokkal, úgy tűnik az a kép él a fejekben, mintha 1849-ben német(!) részről egyfajta doktor Hannibál kapott volna…..
Füredi 3.0 2012.03.13 08:53:05
@Hadrian77: 53-ban meghalt, ráadásul Bécsben. Olyan nagyon sokat nem volt itt nálunk.
Azt írja a Képviselő Funky hogy "Selmeczi Gabriella elborzadva értesült arról, hogy a nemzetközi baloldal francia importtüntetőkkel készül meggyalázni március 15-i ünnepünket." Konkrétan így fogalmaz a zsák foltja Fidesz szóvivője:"Tovább folytatódik a…..
A célpont, ami 2010 óta elfejetette, hogy létezik állami korrupció, zseniálisan leleplezte a TASZ-t. Csak sajnos nem volt leleplezni való.   Soros György, a budapesti születésű tőzsdespekuláns, illetve a hozzá köthető alapítványok a kiemelt támogatói a TASZ-nak, a…..
Füredi 3.0 2012.03.13 08:11:54
@Lepényhal: "és ne lopni tanítsátok őket suttyomban, ne arra tanítsátok őket, hogy 20ezer forintig büntetlenül szabad lopni" "A Fidesz egy nagy szar, de nálatok sajnos az is jobb."

Azt ugye tudod, hogy május 1-től 50ezer forintig "büntetlenül szabad lopni". És azt tudod ugye, hogy annak idején a Fidesz volt az, aki 10-ről 20ezerre emelte a határt? Vagy ez egy úgynevezett tény, ami ugye téged nem érdekel.
Mától új műsorokkal és részben új műsorrenddel jelentkezik az MR2-Petőfi Rádió. Talpra magyar – reggel a Petőfi Rádióval címmel megújul a reggeli zenés ébresztő. Minden hétköznap reggel 6:03-10:00 óra között Buda Márton kelti a hallgatókat. A napi aktualitások…..
hogyvolt Marslakók - 1 - 6. 2012.03.09 12:30:00
Hát itt van a várva várt, a közpénzbűl gyártott, a Jáksó-féle, a Magyar Királyi Szappanopera. Marslakók, há, én a magam részéről úgy szűk három hónapot jósolok neki, mások úgy fogalmaztak, ez akkora rakás fos, hogy segítek nézni, egyedül elviselhetetlen, köszönöm,…..
A Szomszédok (egyik) ikonikus karakteréről, a rendszerrel mindig elégedett, a benzinárak miatt is csak szőrmentén morgolódó taxisofőre, Takibácsi, azaz Takács István szerepelt az RTL Klub Legyen ön is milliomos! című vetélkedőjének egyik kérdésében, bár álnéven. A hebehurgya…..
Füredi 3.0 2012.03.09 14:11:52
Reckl Amál blogja Rezümé 2012.03.05 12:45:00
Ismét nem csaladtkoztam nagyot. Nagyjából azt a szintet hozták az új műsorok, amit vártam tőlük.Friderikuszt imádom! Kár, hogy az új Milliomos csak beetetés az RTL ősszel induló, fizetős csatornájához, ahol a magyar tévézés legjobb kvíze megleli végleges helyét. Fél…..
Bizony, március 7-én, szerdán kerül adásba a 14. éve futó napi széria 6000. epizódja. A készítők ajándékkal készülnek a nézőknek: ezen az estén kétszer annyi epizódot láthatnak majd, így közel egy órában élvezhetik kedvenceik kalandjait. "Ezekből a részekből sem…..
A közszolgálati televízió műsora évtizedeken át legfeljebb annyira volt értékes és érdekes, mint a teleshop: csak az m1 nem hasizomgépet és késkészletet akart ránk sózni, hanem a kormány politikáját. Az első tíz megrendelő most bónusz adóemelést és kórházreformot kap. A…..
Füredi 3.0 2012.03.05 12:02:32
@fran7: Tisztázzuk: A Bk JÓ.
Adott egy műfaj, és mindent a saját műfaján kell értékelni. A BK-sikeres, kellően termeli a celebeket és megfelelően szórakoztat. Ez ugyanis a dolga egy szappanoperának.

Na, most a Marslakókkal az a baj, hogy - egyetértek veled, egyelőre - nem látszik az, hogy a műfajnak megfelel-e. A belőtt cél egy napi sorozat, tehát szappanopera. De amit láttunk, az nem erre utal. Tehát, valóban, egyelőre ne beszéljünk színvonalról, aki még emlékszik az első 50 BK-ra, az nem szívesen emlékszik. De valami nem stimmel a dologgal műfajilag. Nagyjából a cikk is erről szól.
Füredi 3.0 2012.03.05 14:54:56
@bucbuc: Hát, én nagyon nem így emlékszem. Annak idején rohadt ciki volt nézni, emlékszem, akkor kerültem napi kapcsolatba az internettel - 99 eleje - és amikor megtaláltuk a BK-főcímdalt, körbeküldözgettük, mint poént.

És nem, nem ugyanolyan, mint akkor sokat változott, előre-hátra, volt például egy nagy klasszikus korszaka olyan 2002 táján, akkor nagyon ment, most nem annyira, de most ugye nem is kell, olyan mint a fidesz, bénázhat, nincs ellenfél.
A könyvtárosokat és a testnevelő tanárokat megelőzve leggyakrabban a fizikatanárokkal fantáziálnak a tinédzserek, állapította meg a velvet.hu kutatása. A fiatalkorúak fantáziáját a két kiskocsi ütközése és az ebonitrúd dörzsölés korbácsolhatja fel. „Láttam, hogy…..
Majdnem négy évig szüneteltette egyik legsikeresebb vetélkedőjét az RTL Klub, mert megtehette. Volt helyette más, reality vagy tehetségkutató, esetleg egy másik vetélkedő, nem volt égető szükség rá, mint ahogy most sincs, de ha már van a csatornának egy olyan formátuma, ami…..
Füredi 3.0 2012.03.02 13:17:41
@Főúr1127: Az első 5 kérdés mindig ilyen volt. Emlékszem 2000-ben Fiala János hisztériázott a Nap-Keltében, hogy micsoda műveltségi vetélkedő az, ahol az a kérdés, hogy mi Zámbó Jimmy keresztneve.

Az egésznek ez a lényege - valaki előttem már leírta - ez egy olyan műsor, amit mindenki nézhet. Igen, lehet a folsav vegyjelével kezdeni, de akkor ki nézné?
Füredi 3.0 2012.03.02 13:19:20
@irónika: +1
  Kösz, HáZsé. Ez kellett, főleg az eredeti meg hácsé után. Akik 1990 után születtek, azok valódi hősök, olyasféle igazi hollywoodi mindent túlélő fenegyerekek. De tényleg! Gondolj csak bele, az 1990 után születettek, azaz MI, kész csoda, hogy életben vagyunk. Nekünk…..
Füredi 3.0 2012.03.02 08:04:44
40 éves vagyok, és egy 13 éves lányt nevelek nagy igyekezettel. Tehát az eredeti levelet "én írtam", ez pedig a lányom levele.

Az "én levelem" egy hazug szar. A nyomor nem romantikus, még ha az idegenforgalom nagy része erre épül is.

A tudatlanság sem érték. Valaki itt írta, hogy "akkor még nem volt lyukas az ózon". A faszt nem, csak nem tudtuk. Az eredeti levél ugye valahogy úgy kezdődik, hogy csaoda, hogy élünk. Nem, nem élünk sokkal korábban elpusztulunk, mint kellene a 80-as években benyelt növényvédők, meg a többi szar miatt.

A tanáros részhez: attól, hogy akkoriban nem ezzel kezdődött a híradó, még vertek akkor is tanárt. És ma sem hozza haza a gyerek az összes benti sérelmet. Annak pedig kifejezetten örülök, hogy a gyeremekem már olyan iskolába jár, ahol a tanár nem üt. Egyáltalán: örülök, hogy olyan országban élek, ahol már nem üt csak úgy a rendőr. Engem vágott pofon annak idején vadidegen a buszon. Szoktam rá gondolni, és valahogy nem nosztalgiával. Nem is tudom, mi a jobb, az, hogy ha már megdöglött, vagy az, ha valahol nyomorultul él.

Ami egy picit igaz: ez a barátság dolog. valahogy a gyerekek élete jobban kötődik most a szülőkhöz. Hiszen iskolába szülő viszi, onnan haza hozza, különórák, több a közös családi nyaralás. és több az egyke, aki jobban kötődik a szülőkhöz. Régen a gyerekek tényleg gyerekek között éltek. És akkor valóban egy kicsit erősebb volt köztük az összetartás, megismertek több korosztályt - az én gyermekem gyak. nem ismer mást az osztálytársain kívül.

Gyereknek lenni jó. Gyereknek még 44-ben a pincében is jó volt, nekem is jó gyerekkorom volt, így némi személyes nosztalgia indokolt - apámnak is vannak jó történetei 53-ból. De 1980-ban Magyarország szar hely volt. És hadd mondjak egy meglepőt: szarabb, mint most. Aki az ellenkezőjét állítja vagy nem normális, vagy reménytelenül elcseszte az életét. Igen ő maga. Akit állítólag "megtanítottak úgy élni, hogy tudjuk, mit jelent a kötelesség, a bűntudat, a jóérzés, a felelősség. Ismertük ezeknek a szavaknak a mélységét." (Ja, pont úgy néz ki ez az ország, mintha megtanultuk volna.)
Füredi 3.0 2012.03.02 09:57:16
@Lord_M_: jó sztori. Néha a lányomnál is van ilyen. És ezerszer megfogadtam, hogy én soha nem jövök olyan szövegekkel, amivel a szüleim, de azért amikor a harmadik karóráját veszítette el/tette tönkre 9 éves korára, akkor csak el kezdtem magyarázni, hogy "én ennyi idős voltam, amikor az elsőt kaptam, és hogy vigyáztam rá.", de aztán beugortt, hogy ezt apám is elmesélte annak idején biciklivel és 16 éves korral. És mivel engem akkor sem érdekelt, hogy vele mi volt akkor, meg nem is értettem mit magyaráz, én is abbahagytam a kioktatást. Ez a "bezzeg az én időmben" felfoghatatlan egy gyerek számára.
Hétfőn, amikor az 1 perc és nyersz indult az RTL Klubon, a Blikk azt a blamát írta meg, hogy összeomlott és bőgőrohamot kapott a vetélkedő első játékosa. Érdekes módon ma, amikor a Legyen Ön is milliomos! indul, hirtelen kiderül, hogy az egyik játékosnak nem engedték meg, hogy a…..
Jó hír a magyar nemzeti légitársaságért aggódó polgároknak: mégis folytatja munkáját a MALÉV, méghozzá egy kínai-izraeli karitatív üzleti csoport, a Lao-Kohn Group segítségének köszönhetően.„Cépp occág, cokk víz, cokk levegő, olcó légitárcacág nagy…..
Olyan drágák már a patikában kapható nyugtatók, hogy aki korábban ideges volt, az is inkább némán beletörődik rossz idegállapotába. „Most mit csináljak, ha ideges vagyok, majd inkább veszek egy mély levegőt. Vagy elszámolok egymillióig” – nyilatkozta egy…..
Jogszerűnek tartja a megyei rendőr-főkapitányság, hogy négy sajókazai tizenévest közvetlenül a tanításról kihívva, megbilincselve vittek el kihallgatásra egy iskolai inzultálásba torkolló féltékenységi ügy miatt. Az intézkedést rögzítő biztonsági kamera felvételein…..
Füredi 3.0 2012.02.25 11:15:55
@vontod75: akik bűntettet követnek el, azokat az esetek többségében beidézik. Nem szokás bilincselni.
Füredi 3.0 2012.02.25 11:18:21
@TitokJolán: És ebben az iskolában ez volt a helyzet? Maga az igazgató tiltakozik az eljárással szemben.
 A 163 éve lezajlott ”kápolnai csata" névvel jelzett ütközetsorozat volt a szabadságharc második jelentősebb sorsfordító hadi eseménye, nem is elsősorban a taktikai, inkább a vezérkari hatásait tekintve. Az alábbi bevezető részben  betekintést nyerhetünk…..
Füredi 3.0 2012.02.24 08:06:26
A Haza és Haladás Alapítvány internetes oldalán 2011 decemberében jelent meg egy hosszabb lélegzetvételű elemzés a trianoni békéről, illetve annak politikai következményeiről a mai Magyarország számára. A tanulmány lényegében egy új, friss baloldali narratívát próbál…..