Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jessalyn

0 bejegyzést írt és 75 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A minap bedobták a kérdést, hogy vajon miért is vagyunk éhesebbek, ha nem alszunk eleget. Egyáltalán, éhesebbek vagyunk-e, vagy csak úgy tűnik?Remélem, a blogolvasók már tudnak annyit az emberi test csodálatos működéséről, hogy a választ nem hessentik el azzal, hogy ez csak urban…..
A korhatárkarika az alant olvasható levél néhány trágár kiszólásának köszönhető, a történet nem horroros vagy szexes, hanem nagyszámos. Viszont parádés. Levélírónk egy középvállalat egykori vezetője, aki regnálása alatt 50 millió forintért eladott egy ingatlant. Most…..
Ezen a héten folytatjuk elmebajos marketingötletek sorozatunkat. Volt már itt szó a gyerekeit reklámfelületként kiárusító családról és az Unoqlo twittekért árengedményt akciójáról, ezúttal pedig egy New York-i divatáruház, a Desigual marketingesei rukkoltak elő egy olyan…..
Nehéz dolga lehet annak, aki Rolexet szeretne ma Magyarországon vásárolni - szűrtük le a tanulságot Warrennel a váci utcai üzlet előtt álldogálva. A Rolex ugyanis nem csak nem akart válaszolni egyetlen kérdésünkre, de egyenesen rémesen éreztük magunkat abban a nagyjából 40…..
Jessalyn 2010.10.03 15:37:33
@JD Rockefeller: Értelek én, csak manapság már mindenki újságírónak mondja magát, sőt, egy 10-15 rendszeres olvasóval büszkélkedő napló olvasója és elvárja hogy véleményformáló bloggernek tekintsék. Lehet, a héten te már nem az első ember voltál ilyen ügyben.:) Vagy ki tudja, mi számít már. Lehet, hogy valóban nagyobb véleményformáló a zolivagyok mint a Népszava, és ezért nem print kiadványra kellett volna hivatkozni.:)
Az másik kérdés, hogy akármilyen kiadványról van szó, valódi hozzáértő újságíró alig létezik. Jönnek ki a kommunikációs szakokról az igazán semmihez sem értő emberek, akikkel roppant fárasztó beszélgetni. Azt nem mondom, hogy ez rátok igaz, de könnyen lehet, hogy tényleg nem az elsők voltatok a sorban a Rolexesnél, aki meg erre nem vevő. Mindegy, támogatásom jeléül én sem veszek Rolexet a családom tagjainak.:)
A Story végre meg merte lépni, amit eddig egyetlen gyáva újság sem: csütörtökön megjelent számában lehozott egy interjút, amiben az interjúalany egyáltalán nem válaszol a kérdésekre, mindezt két oldalon. Persze nem szokatlan, hogy ha egy hivatalos szerv nem felel a kérdésekre,…..
update: a Magic Burger elköltözött a XI. kerületbe. Az új helyről itt írtunk egy rövid véleményt. Kiugrunk a belvárosból és egészen a Szentendrei útig, a lakóteleppel övezett többsávos autópályáig mentünk, hogy megtaláljuk a legjobb budapesti hamburgerest. Körülbelül itt…..
A South Park amerikai animációs sorozatot azt hiszem, nem kell bemutatni. A négy kissrác Stan, Kyle, Eric és Kenny szabad szájú stílusa kezdetben sokkolta a közvéleményt mára azonban Amerika kedvenceivé váltak.  A szereplők és környezetük görbe tükröt tart az amerikaiak és…..
Jessalyn 2010.09.26 16:30:35
Számomra nem kérdés, hogy az alábbi videóval kell indítani a napot, illetve a hetet, hiszen megvan benne minden, ami a lélekemeléshez kell. Euan Preston rendező time-lapse rövidfilmje annak örömére készült, hogy feleségével, Sara-val visszalátogattak házasságkötésül…..
Jessalyn 2010.09.20 14:30:29
Átlagos személygépkocsi-használat mellett Budapesten nincs gazdasági racionalitása az autó fenntartásának. Ennél ugyanis költségtakarékosabb a közösségi közlekedés, a kerékpár, szükség esetén a taxi vagy az autóbérlés igényeinkhez igazított mértéke.Magyarországon egy…..
Jessalyn 2010.09.19 21:51:59
@F173: Ez így butaság. Az üzemanyag adótartalma majdnem 60%, ezen túl van gépjárműadóm is. És a MÁV illetve a BKV akkor is kap az adómból támogatást, ha sose járok vele. Szerintem ilyesmit kár egymásra kiabálni, mert nem vezet sehova. Az inkább baj, hogy mindannyiunk adójából mire és hogy folynak el milliárdok az állami cégeknél.
A 15 táncfilm klisé című cikkünkben már kiveséztük, hogy pontosan mit is kell tudni a táncos filmekről, de nem árt az ott felsorolt téziseket pár példával alátámasztanunk. Direkt maradt ki a Dirty dancing és a Flashdance, ennek ellenére most homorítok egyet és peckesen…..
Jessalyn 2010.09.19 15:30:23
Ha már Singin' in the rain, akkor nekem ez a nagy kedvencem:
www.youtube.com/watch?v=TKlub5vB9z8

Táncos múltam nincs, de a jót azért még szeretem.:) A filmbeli táncjelenetek értékét azért a film szempontjából kell nézni. És az, hogy valaki szerint a már klasszikussá vált jelenetek "nullák", inkább csak megmosolyogtat. A vélemény szabad.:)
Az ökoturizmusként is hirdetett tengeri utazások hihetetlenül sok szemetet termelnek. A legutóbbi felmérések szerint, egy hatalmas tengerjáró utasai egy napi átlagos “termése”:1 tonna szemét80 ezer liter szennyviz650 ezer liter folyóvíz (zuhany, mosás, mosogatás)12 kiló…..
Jessalyn 2010.09.17 22:31:19
@csizáj: Frappáns.:)
A rovat kedvéért kicsit csalok, mert ezen az órán nem mostanában voltam, hanem tavaly - mi más apropóból, mint leánybúcsún -, a helyszín pedig a közismert expornós rúdtáncos celebünk táncstúdiója. Rendes hagyományos módon a földön maradtunk két (esetenként egy) lábbal,…..
Nagybátyám is előszeretettel készített gyufaszálakból épületeket, úgyhogy közelről is megcsodálhattam, megérinthettem az aprólékosság és türelemjáték netovábbját. A gyufamakettek készítése, azaz különböző épületek élethű makettjeinek kidolgozása gyufaszálak…..
Jessalyn 2010.09.14 23:38:06
@Bal: ...és aki azt adja el művészetként, hogy megiszik egy ültő helyében egy fél pohár vizet?...:)
Szívjanak a hitelesek, mert megérdemlik? A bankok és az állam is felelős. De ami a bankoknak fáj, mindenkinek fájni fog: ha nincs hitel, nincs beruházás és új munkahely sem. Ezért az államnak, vagyis nekünk kell majd ezt megfizetni. Egyre több szempár szegeződik a forint és a…..
Balkán Blond Trip Mennyi az annyi? 2010.09.13 10:25:00
Lehet, hogy kapásból rávágnánk, hogy a Balkán olcsóbb, de azért ez nem ilyen egyszerű. Montenegró felkapott tengerpartjain az árak a horvátországiakkal vetekednek, de nagy a különbség a hegyvidék és a part között is, és persze minél délebbre megyünk, annál olcsóbban…..
Macskagyűlölőknek rémálom, amit mutatunk most: a brit Ikea rendelt egy reklámfilmet, amiben a bútoraik otthonosságát kellett kihangsúlyozni. A gyártó cég erre összeszedett 100 átlagos macskát (jó, nem az utcai harcosok közül, háromlábú, félszemű macskával nem lehet…..
Jessalyn 2010.09.11 12:13:16
Hasonló sztorikat hallottam már én is innen-onnan, mint amit Golem is írt. Lehet, hogy csak egy összeesküvés elmélet az egész, de ha mégsem, akkor egy aljas, undorító dolog. Gyanúsnak mindenképpen gyanús.Hirtelen felindulásból írok nektek. Vádaskodásnak tűnik majd, de…..
 Csodálkozom, hogy ebben a témában nem született még írás. Bár őszintén szólva annyira még sem csodálkozom, mert alapvetően ez az, amiről nagyon kevés szó esik.Támogató toborzás….. miért mellőzött annyira ez a téma? Mindenki beszél a Greenpeaceről, az…..
Jessalyn 2010.09.09 00:25:48
@Világoszöld: Én olyat kérdésfelvetést olvastam, ami arról szólt, hogy tulajdonképpen mikori egyensúlyi állapotot óvunk? A mostani nyilván nem egyenlő az ezer évvel ezelőttivel, de még a száz évvel ezelőttivel se. Sajnos nem értek hozzá, de érdekes volt.
A pénzgyűjtés téma engem is érdekel, mert ennek kapcsán még a "zöld" szervezetek is vitába keverednek. Nem is tudom, a Sea Shepherd támadja leginkább a GP-t talán? Ti biztos jobban tudjátok.
 Bernitől:Ők Rozi és Luca . Nem egyszerű a két kis hölgy ....így tudnak ők aludni :), egyszerűen meg lehet őket zabálni !          ..
Jessalyn 2010.09.08 00:11:55