Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Steff

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem gyakran van az ám úgy, hogy jó ideig csak a csúcsboráról ismerek egy pincét. Az egri Demeterrel mégis így történtem: az XY 2002-es évjáratával többször összefutottam akkoriban, egyéb borukkal meg nemigen. Aztán a Várban bepróbálkoztam néhány mással is, de azok az első…..
Steff 2010.03.21 18:49:57
@Hepci: A Sauskát javaslom kipróbálni, szerintem az a Demeternél meg a Fuchslinál is jobban sikerült.
Megint meleg van, ilyenkor szépen lelassulok én is. Bor csak este nyílik, általában a teraszon, megvárva, hogy a nagy hőséget egy enyhe szellő kicsit megkergesse. Amíg erre várok, megolajozok egy friss ciabatta-t, teszek rá némi olasz vagy spanyol sonkát, szárított paradicsomot,…..
Jól picsán kellene rúgni a Bortársaságot. Annak idején vastagon megérdemelték a hátbeveregetést, hiszen az alapokra alapozva 1170 forintért olyan másfél literes fehérrel dobták meg a piacot, amivel többet tettek a minőségi borfogyasztás ügyéért, mint száz bajszpödrő…..
Gyáva duhajként ezer forint alatt nem veszek bort, egy ötszázforintosba beleszagolni is csak félve mernék. Amikor februárban zuhantak az árak a Bortársaságnál, apám megpróbált szakvéleményt kisajtolni belőlem a leértékelés legolcsóbb borairól. A tapogatózó találgatásnál…..
Steff 2009.03.31 12:52:06
@Szebb jövőt...: Lehet, hogy félreemlékszek, és az ugrott be, milyen volt három nappal bontás után.
Elöljáróban szögezzük le, hogy Magyarország márpedig fehérboros vidék. Ezt halljuk minden nemzetközi aranyorrútól, ezt visszhangozza a hazai borsajtó tekintélyes része, és - valljuk be - sok kóstolási jegyzet is egyre inkább a fehérek irányába löki a magyar borra szomjazó…..
A Művelt Alkoholista Örömborok 2009.03.04 06:48:00
Viszonylag régóta tudtam, hogy 3 jóbarát - Bussay László, Heimann Zoltán és Sz. Kis László - Csörnyeföld közelében új birtokot hozott létre. A szakmai munkát Bussay Lászlóra bízták, ami számomra garancia a minőségre, viszont bármely fajtának jobban örültem volna, mint a…..
Steff 2009.03.05 10:04:10
@bloeger: Nézd meg a következő anyagot az alföldiekről. Az pl. nem igazán a fősodor...
Mindig is érdekelt, hogy van-e létjogosultsága a hordóválogatásoknak, szelekcióknak; ki hogy nevezi éppen saját megkülönböztetett tételét. Épp ezért most egymás mellett kóstoltam két Tóth István bikavért. Mindkettő 2003-as alapanyagból készült, beszerezni pedig azonos…..
A borozás élményét alapvetően meghatározzák a borozás körülményei. Valószínűleg senkinek nem kell elmagyarázni, hogy egy mobiltelefon mekkora kárt tehet egy színházi előadásban, vagy hogy a sarkon dolgozó légkalapács könnyedén legyőzi Chopin noktürnjeit. A boros…..
Tragikus hirtelenséggel meghalt Figula Mihály. Az Alkoholista információi szerint tegnap lett rosszul a borász, megműtötték, de nem tudták megmenteni az életét. A balatoni–balatonfüredi–csopaki minőségi borászkodás újrateremtője ötvenhat évet élt.Figula Mihály…..
Steff 2008.03.18 19:09:56
Nem, a Deutsches Weininstitut nem a vészharangot kongatja, csupán felhívja a figyelmet egy tendenciára: az utóbbi tíz-tizenöt évben a német borszcénában egyre nagyobb szerepet kapnak a nők. Mivel nagy tisztelője vagyok a gyengébbiknek nevezett nemnek, én bizony örülök a…..
Steff 2008.03.07 09:51:25
Alföldi Merlot kolléga az immár kilencedik fejezeténél tartó Rizlingodisszeában már jó ideje gyűri az olaszrizlingtémát. Ehhez képest én most szűkített merítést fogok megvizsgálni, szigorúan a 2006-os évjáratra koncentrálva. Persze átfedések így is vannak, lesznek. Több…..
Ha már karácsonykor sikert aratott egy hasonló természetű poszt – legalábbis aktívan kommentelt a nyájas olvasó –, megírom a párját az év utolsó napjára is. Az az igazság, hogy 31-én, azaz máma magam nemigen iszom, vidéki évbúcsúztatás lesz, autósan, de…..
Ahogy az már lenni szokott, abból is sikerült divatot csinálni, ami egykor kényszermegoldás volt, a beaujolais nouveau ma világméretű üzlet: Franciaországban mintegy 50 millió palack beaujolais-t zártak dugó mögé, és mától ezek a dugók kipattanhatnak világszerte. Volt…..
Olvasható egy riport Index anyánkon arról, hogy tönkrevágják Tokajt meg az egész borvidéket a nyomorult kamionok. Mondjuk, ami a Vasvári Pál utcában zajlik, az tényleg egészen elképesztő. A szöveg egyik főszereplője Demeter Zoltán, aki érdekeseket mond, és nagyon durva…..
Még az ősidőkben, a világgazdaságos kóstolók korában volt minálunk szokásban az, hogy évente körülbelül egyszer mindenki hozott egy-két palack fóliába tekert bort, amelyek segítségével meglephette a többieket ügyesen. Így esett, hogy egy kecskeméti borászat – talán…..
A Korea Times online kiadásából kellett megtudnunk, hogy a dél-koreai magyar nagykövetség a helyi MÁV-val karöltve ingyenes magyar borkóstolót tart a szöuli pályaudvaron március 29-én és 30-án. Szöulban nyilván van pályaudvar számos, így kissé pontatlannak tűnik a hír, de…..
Megnéztünk két gall kakast. A veres itthon is kapható, a másikat évekkel ezelőtt vettem: vakon bízva akkori toulouse-i kapcsolatomban, ami hozott sok örömet, de többször el is keserített. Most persze lecsókolnám a homlokát! Mindkét bor AOC-s, ami nem garancia a jó…..
Steff 2007.02.22 22:06:19
Egyszer csak azt vettem észre – önéletrajzi elemekben bővelkedve említem ezt, persze –, hogy unom a tematikus kóstolókat. A vakokkal már régóta így vagyok. Nincs mese, a jó borhoz hozzátartozik a címke is. Ha az nem látszik, a zember hajlamos inkább a hibákat, semmint az…..
Modern világ, rohanó élet, nem jut időnk semmire, mondja a nóta, 1984-es, nagyferós Bikini, továbbá: jaj, de baró kvarcórád van, minden órában fütty-fütty, szóval a lényeg, hogy rohanó világunkban rohan a világ, még rendesen inni sincsen ideje az embernek, pedig arra azért…..
Mindig örvendezünk, ha borba bonyolódott barátaink bloggerkedni kezdenek, nőjön nagyra a blogoszféra, virágozzék száz borvirág, meg minden. Van két nyájas olvasónk, egyszersmind állandónak mondható hozzászólónk ők, akik nemrég ilyenekre adták fejüket. Bár nem pusztán a…..
A Művelt Alkoholista Hamis a baby 2007.01.05 11:58:00
Millenéminium bébivel úgy kerültem orális kapcsolatba, hogy őt előre megfontolt szándékkal besztbájgyanúba keverték. Korrekt fehér nevetséges áron - oltogatott az általam megnevezni nem kívánt személy. Ezerötszáz a Tom Selleckről elnevezett magnum palack, tehát a rendes hét…..
Azt állítom, hogy míg Magyarországon eléggé öles léptekkel fejlődik a bortudás – noha sok tanulnivalónk van még, ugye –, addig a pezsgőkultúra sehol sincsen. Magunk sem sokat foglalkozunk vele. Nem nagyon iszunk szpárklingot, vagy ha mégis, legfeljebb szilveszterkor és…..
Hogy miért szeretem a bikavért? Talán mert hamisíthatatlanul magyar, a mi garatunkra készül, a szánk íze szerint alakul. Ilyenre csiszolta a magyar talaj, a lélek és persze a gasztronómia. A tiszta kadarkától eltekintve talán ő illik legjobban kishazánk étkeihez. Ezért mindig…..
A Művelt Alkoholista Régi vágás 2006.04.30 06:00:00
Németh Attila gyorsan közismert lett, de a lendületes bevezetést nem követte dinamikus tárgyalás. Pedig a módszerek kézművesek, a borok jók. Igaz, maga Németh is úgy tartja, útjai elején jár.A Bortársaságnál lehetett a napokban megkóstolni – a borász jelenlétében –…..