Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Malbex

52 bejegyzést írt és 152 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar pezsgőkultúra a borhoz képest mégcsak gyerekcipőben jár, ahogy ezt a sajtóban mondani szokás, de már jár, elindult, bizonytalan léptekkel valami felé, amit bizonyít az is, hogy az elmúlt években jelentős borászok tucatjai vágtak bele kézművespezsgő-projektekbe,…..
Régóta képzem magamat, hogy ne legyek bordzsihádista. Hogy ne irtsam tűzzel-vassal az egyetlen igaz nevében a sok igaztalant. Hogy ne egyre kevesebbnek örüljek, hanem egyre többnek. De ha őszinte akarok lenni, az Almageszt egy káoszelméleti alapvetés az én borvilágképemhez képest.…..
Ezért imádjuk az Echo tévét, gyanútlanul odakapcsol vasárnap reggel az ember, és mit lát? Pörzse Sándor Vader nagyúrral és birodalmi rohamosztagosokkal beszélget.   (Még mielőtt bárki is félreértené, semmi bajunk a hagyományőrzőkkel, sőt, szeretjük őket, mert…..
Van néhány olyan kép az egyetemes művészettörténetben, ami már annyi felhasználást, átdolgozást ért meg, hogy ha ilyesmit teszünk a hirdetésünkbe, címlapunkra, prospektusunkba, logónkba vagy akárminkbe, akár eredetiben, akár viccesítve, azt is aláírhatnánk: "Bocs, nem…..
Bal-Jobb Kémek a szarfészekben 2009.04.27 10:45:00
Hónapok óta központi kérdés a budapesti MSZP-ben, hogy mi történjen Hunvald képviselői mandátumával. Mert ugyebár Hunvald úr ... khm ... akadályoztatva van képviselői feladatainak ellátásában. Már ha az előzetest akadályoztatásnak tekintjük, ugyebár. Csakhogy Hunvald…..
Nincs sok választásunk, mert nagyon elkúrtuk: kiadós recesszió, vagy hirtelen halál.>>> Vajon mire gondolhatott az utolsó pálmafát kivágó húsvét-szigeti munkavállaló?  ..
Malbex 2008.12.29 13:18:13
@archieanderson: mondok 2 peldat csak igy sebtiben:

1. Jarj biciklivel vagy gyalog
2. Csokkentsd a fogyasztasod mas teruleten is
Örök kérdés, amit talán nem is kell igazán megválaszolni. Honfiúi indíttatásból azt mondjuk: tokaji, a praktikum oldaláról nézve pedig pezsgő. Évekkel ezelőtt határozottan kiálltam amellett, hogy hiba volna a nagyvilágot majmolnunk, amikor a teremtő olyan kitűnő nedűt adott a…..
Standupc jelentkezik ismét:Nem vagyok annyira járatos az orvosi dolgokban, sőt, nem is szültem még, de amennyire tudom, a terhességet három trimeszterre tagolják és ezt a magyarban is így hívják.Egy ezzel foglalkozó oldalon találtam a magzati fejlődés lebontását három…..
Pozitívan közelítek a borokhoz; ha úgy tetszik, a léha örömöt keresem bennünk, s ekként is értékelem őket. Rossz borra fölösleges szót vesztegetni – gondoltam. Éppen ezért merengtem hosszasan Horváth József Ráspi 2004-es alap kékfrankosának martalékai fölött (ami…..
Komoly fejtörést okozhatott a Gere agytröszt számára, hogy miként szabadítsa ki emblematikus csúcsküvéjét a termőhelyen alapuló megnevezések használatában bevezetett szigorítás alól. Dönthettek volna úgy, hogy a Kopár kizárólag a Kopár-dűlőn termett szőlőből készül,…..
 A Zuschlag-per szempontjából mellékszál, de a mai tárgyaláson Lados István, Zuschlag János egykori személyi titkára érdekes dolgot vallott az MSZP mellett működő Táncsics Alapítvány pénzügyeiről. Lados szerint a 2006-os kampány alatt a kuratórium akkori elnöke, Baja…..
Bal-Jobb Magyar útra magyar szart! 2008.07.07 15:55:00
Na, helyezzük most már kontextusba ezt a hétvégi pernahajdelést, mert mint mindenhol, itt sem az események, hanem az okok a fontosak. Márpedig kishazánk internetes társadalma (főként a fórum- és blogolvasó, illetve kommentelő közösség, már ha lehet ilyet mondani) azonnal…..
Bal-Jobb Reloaded 2008.06.30 23:19:00
Malbex ismét a szeren. Határidős meló befejezve, az orvosilag előírt rehab program keretében pedig már lesz időm elmélkedni, írni. Reszkessetek :) Hogy stílszerű legyek: ..
Egy-két ősi tekintélyt kivéve mostanában pikszisbe került kézművesek szereztek értékelhető mennyiségű pontot a Borbarát magazin szavazásán. A birtokok közt Demeter Zoltán zárt az élén 126 említéssel, az év legjobb borának Bukolyi gróf 2005-ös nagy-egedi kadarkáját…..
Búsan-borongósan vagyunk kénytelenek olvasóink tudomására hozni, hogy nemes kezdeményezésünkkel baj van. Az történt, hogy egy bizonyos pincészetre egyetlen nap alatt nagyjából száznyolcvan pontnyi szavazat érkezett – ami önmagában nem lenne orbitális probléma, ha ezeket a…..
Az Alföld megkapta, ami járt neki: Frittmann Jánost választotta az év bortermelőjének a Magyar Bor Akadémia. Az Alkesz úgy tudja, viszonylag szoros volt a verseny, pontos számokat azonban nem árult el informátorunk. A győztesnek szívből gratulálunk, méltattuk már a munkásságát…..
Malbex 2007.12.07 14:43:11
Amikor úgy 3-4 éve bé nejem rávett, hogy vegyünk egy kenyérsütőgépet, nagyjából azt a szcenáriót skicceltem fel neki jövőképként, hogy pár hétig buzgón süt majd mindenféle kenyereket, aztán ráun, meg persze gyorsabb is kiszaladni a pékhez mint 2-3 órát várni egy kenyérre…..
18 óra 35 perc, híreket mondunk. 1. A szerb hírszerzés értesülése szerint az újabban sommelier-kkel is fölszerelt Metro áruházakban (diszkont!) a Gere Kopár és Solus után kapható immár Opus One is, egészen pontosan 71 998 forint 80 fillér bruttó áron. A 72 000-et már kicsit…..
Ha villányi termelőket kérdezünk az évjáratokról, általában arra a következtetésre jutunk, hogy az anyatermészet Villányt csupa "kiváló", "igen kiváló" és "egészen csodálatos" évvel örvendeztette meg. Na már most, ha ez igaz – és miért ne…..
Sajnos a rendszerváltozás nem terjedt ki a humoristák lecserélésére, ezért a magyar ember számára a "humor" meg a "paródia" még mindig Sas József, Farkasházy (akin én még az életemben el sem mosolyodtam soha), az Irígy Hónaljmirigy (ők egy rockzenekar voltak,…..
Bemutatkoztak az év bortermelője díjra jelölt személyek egy szakmai rendezvényen, tájékoztatta Sümegi József, a Magyar Bor Akadémia elnöke az MTI-t. Az első körös jelölés során kiválasztott öt ember ábécérendben: Frittmann János, Konyári János, Légli Ottó, Lőrincz…..
Ezt is megértük, végre tisztességesen benne volt a tévében az erőműügy. A köztudomásúlag borfronton sem ostoba Baló György igyekezett kvázi semlegesen ütköztetni az érveket a szólás vasárnap esti szabadságában, de ez csak ideig-óráig ment neki. Mert amikor Rónavölgyi…..
Bal-Jobb A vezércsel 2007.10.08 21:49:00
A Harmadik Magyar Köztársaság boldog középkorában, amikor még pacsirta szólt a fán, Orbán Viktorról ellenfelei is (mert akkor még nem ellenségek voltak) elismerték gyaran, hogy ha nem is értenek vele egyet sokmindenben, azért tehetséges taktikusnak tartják. Rajongói ezt azzal…..